De 5 beste MIDI keyboards die je moet kennen

661

Ben je op zoek naar een keyboard dan zal je na moeten denken over het soort keyboard wat je kiest. Een van de meest populaire opties van dit moment is het MIDI keyboard. Door de voordelige prijzen is dit echt een van de beste opties om voor te kiezen. Nu is het alleen wel zo dat er veel verschillende mogelijkheden zijn om voor te gaan. Kan je wel wat hulp gebruiken bij het kopen van een goed MIDI keyboard dan raden wij je aan om dit artikel even goed door te nemen, we hebben namelijk de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje gezet. Dankzij deze informatie is het maken van de juiste aankoop echt niet meer zo lastig als je zou denken.

Het belang van een MIDI keyboard

Zoals altijd hebben we straks een selectie voor je met de beste producten die je kunt vinden. Echter is het handig om eerst even te kijken naar het MIDI keyboard zelf, lang niet iedereen weet namelijk wat de voordelen hiervan zijn. MIDI is bedoeld om je muziekprogramma met gemak te kunnen bedienen. Dit betekent dat ze zelf geen geluiden in zich hebben. Dus als je het MIDI-keyboard koopt moet je niet raar kijken wanneer je niets hoort bij het spelen. De geluiden die je speelt zijn via programma’s zoals VST’s te horen. Je gebruikt deze geluiden binnen je muziekprogramma. Dit wordt door je MIDI-keyboard zelf gedaan. MIDI is de beste optie om voor te gaan als het aankomt op gebruiksgemak, betaalbaarheid en geluidskwaliteit. Het zorgt voor geweldige controle over je muziekprogramma (DAW). Daar komt bij dat je met een MIDI keyboard met de knoppen veel meer vrijheid hebt bij het spelen.

De aanschaf van een regulier keyboard is niet echt meer iets van nu. Het vereist veel meer geld, het is moeilijker op te nemen in je muziekprogramma en het is gewoonweg niet zo handig. Kies je voor een goed MIDI keyboard dan moet je altijd bekijken of deze beschikt over de juiste Play, Stop, en Record knoppen. Deze zijn essentieel omdat ze je toelaten om het juiste geluid te krijgen bij het spelen van het instrument. Een ander ding om in gedachten te houden is het hebben van een pitch bend wiel en een mod wiel. Hiermee kan je bepaalde tonen aanpassen tijdens het spelen op het instrument. Zolang je hier op let zal ook jij uitkomen bij het MIDI keyboard wat bij je past.

De beste 5 MIDI keyboards van dit moment – top 5

Goed, er zitten dus ontzettend veel voordelen aan het kopen van een. MIDI keyboard. Nu vraag je je waarschijnlijk wel af voor welk keyboard je zou moeten kiezen. De verscheidenheid aan opties maakt het er namelijk niet bepaald eenvoudig op om een geschikte aankoop te maken. Aangezien we jou toch wat beter op weg willen helpen hebben we hieronder de beste producten van dit moment voor je onder elkaar gezet. Kies je voor een van deze keyboards dan heb je echt een uitstekende kwaliteit in handen.

Novation Launchkey 49

De Novation Launchkey 49 is ook een goed alternatief om voor te kiezen. Het is aan te merken als een 49-toets versie met 16 snelheidsgevoelige pads. Novation staat bekend om de uitstekende kwaliteit, je weet dus dat je een goed product in handen zult hebben. Het enige minpunt is dat de drums iets kleiner zijn dan Akai's MPC pads, echter is dit niet echt een groot probleem. De pads zijn allemaal responsief en van de pads zijn er 8 volledig toewijsbaar. Bij aankoop krijg je Ableton Live Lite 9. De Launchkey is voor producenten die veel tracks maken en die snelle workflow willen krijgen. Ook krijg je bij aankoop de Novation Bass Station software synth, Novation V-Station software synth, Addictive Keys en een aantal gratis toetsenbordlessen van Melodics. Door de voordelige prijs is dit een MIDI keyboard wat voor iedereen geschikt is.

Voordelen

  • Bij aankoop kan je gebruik maken van de Novation Bass Station software synth
  • Dit MIDI keyboard is voorzien van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding

We hopen dat je door het lezen van dit artikel beter weet waar je op moet letten bij het kopen van een MIDI keyboard. Het kopen van een MIDI keyboard is echt een van de beste opties die je maar kunt kiezen als je aanzienlijk veel geld wilt besparen op je nieuwe instrument. Dit zorgt ervoor dat iedereen met het keyboard aan de slag kan gaan. Heb je nu nog andere aankopen op de planning staan dan heb je geluk. Hier op de site zijn er namelijk veel meer artikelen die je zeker even zou moeten doorlezen. Dankzij onze site is het maken van een miskoop iets wat echt tot het verleden kan behoren.

Akai MPK Road 88

Eerder dit jaar is de Akai MPK Road 88 gelanceerd als nieuw MIDI keyboard. De MPK Road 88 is eigenlijk ideaal voor alle mensen die op zoek zijn naar een keyboard om mee te nemen tijdens het reizen. Door de handige omvang en door het feit dat je hem kunt opklappen zal hij namelijk nagenoeg geen ruimte meer in beslag nemen, dit maakt het zo’n goede optie om voor te kiezen. Hij wordt geleverd met Akai's exclusieve Model-A keybed. Dit is een combinatie tussen een akoestische piano en een Fender Rhodes. Dit maakt het echt een ideale optie voor tijdens je optredens. Zoals de naam al suggereert heeft het 88 toetsen. Deze toetsen zijn voorzien van een speciale after touch functie die echt nuttig is voor orgel- en synthesizerstemmen.

Wat betreft de functies is het niet echt heel bijzonder. Je vindt er natuurlijk wel alle standaard functies  op. Denk hier bijvoorbeeld aan een pitch bend, modulatiewielen, transponeerknoppen en een master volumeknop. Akai staat bekend om de realistische toetsaanslag. Dit is goed te horen wanneer je dit keyboard in gebruik maakt. Hij beschikt over een 4-output geluidskaart. Hiermee kan je jouw virtuele instrumenten zonder problemen naar monitoren en mixers doorsturen. Bovendien wordt hij geleverd met een aantal eersteklas virtuele instrumenten zoals AIR Music Tech DB-33, AIR Music Tech Velvet en AIR Music Tech Mini Grand for Road 88. Als je meer synthesizers bespeelt dan piano’s dan is het verstandig om te kiezen voor de lichtere toetsen. Als je graag gebruik maakt van pads en samples dan is de M-Audio Hammer 88 echter een prima optie om voor te kiezen.

Voordelen

  • Dit keyboard heeft een enorm realistische toetsaanslag voor een natuurlijk geluid
  • Dit keyboard wordt geleverd met het Akai's exclusieve Model-A keybed

Arturia KeyLab Essential 61

De KeyLab Essentials serie is een verbeterde versie van de succesvolle KeyLab collectie. De KeyLab Essential 61 is een van de meest mooie MIDI keyboards van dit lijstje. Dit zou eigenlijk al een reden moeten zijn om hem te overwegen, de uitstraling is nu eenmaal erg belangrijk bij het maken van een keuze. Het doel is natuurlijk om je workflow te verhogen tijdens het spelen. De Keylab Essential 61 heeft talloze functies die perfect werken met alle grote DAW's. Daarnaast heeft hij ruim 9 toewijsbare faders en 9 toewijsbare knoppen die een enorme hoeveelheid parameters in real-time kunnen regelen. Dit betekent dat je minder lang aan de knoppen hoeft te draaien om alles in te stellen. De pitch bend en modulatiewielen zijn uiteraard altijd toe te wijzen aan bepaalde tonen.

Dit MIDI keyboard is voorzien van 8 snelheidsgevoelige pedalen met achtergrondverlichting. Deze zijn niet helemaal van MPC-kwaliteit, echter voldoen ze aan alle eisen die je er maar aan kunt stellen. Je kunt hele tracks programmeren met toetsen, drums, samples en andere geluiden vanuit het KeyLab platform. Dit maakt het echt tot een zeer krachtige live performance tool. Arturia heeft een Chord functie toegevoegd waarmee je complexe akkoorden kunt triggeren door op een enkele noot te drukken. Hierdoor gaat de compositie veel gemakkelijker en sneller dan voorheen. Arturia biedt ook nog eens goede softwarebundels bij je aankoop. Op dit moment krijg je een kopie van de Mini V synthesizer en de elektrische piano van het podium 73V. Dit maakt het echt een goede MIDI console om te zien. Hij is niet alleen goed gebouwd, maar hij is ook nog eens gemakkelijk om te gebruiken. Daar komt bij dat hij wordt geleverd met een aantal geweldige VST's.

Voordelen

  • Dit MIDI keyboard wordt geleverd met verschillende goede VST's
  • Met dit keyboard kan je zorgen voor een zeer natuurlijk pianogeluid bij het bespelen

M-Audio Hammer 88

De Hammer 88 van M-Audio is ook een uitstekende optie om te kiezen als je op zoek bent naar een goed MIDI keyboard. Hij heeft ruim 88 toetsen met een fantastisch hamerspel. Dit zorgt ervoor dat je met de Hammer 88 een realistische ervaring zult hebben bij het spelen. Het is gericht op muzikanten die in de eerste plaats piano spelen, maar die toch ook wel graag hun VST's willen bedienen tijdens het spelen. Door het realistische geluid weet je zeker dat je een echt unieke aanwinst in handen hebt. We zien dit namelijk bijna nooit bij de MIDI instrumenten, dit is dus echt een uitblinker op dit gebied. Hij is ook nog eens voorzien van een master volume fader samen met pitch bend en modulatie. De volumefader kan worden toegewezen aan andere parameters van je plugin/VST zodat je hem op een prettige manier in gebruik kunt nemen.

Zoals je mag verwachten van een MIDI keyboard met zo'n realistisch piano-gevoel, heeft de Hammer 88 3 pedalen om de klanken aan te passen. Als je een pianist of componist bent die een realistisch piano-gevoel in een MIDI-controller zoekt dan zal je geen betere optie vinden dan dit product. Het is het beste MIDI-keyboard op dit moment op de markt met een natuurlijke klank. Het is geweldig voor zowel je live optredens als voor je werk in de studio.

Voordelen

  • Dit keyboard is voorzien van ruim 88 toetsen en 3 verschillende pedalen
  • Door de volumefader kan je eenvoudig je parameters verstellen

Akai MPK Mini MkII

Sinds de eerste versie van de MPK Mini is dit een van de meest populaire merken die je maar kunt vinden voor het kopen van een goed MIDI keyboard. Ondanks zijn kleine omvang kleine keyboard een droom voor iedere producer. Hij is natuurlijk te herkennen aan de authentieke Akai MPC drumpads. Er zijn 8 pads die gebruikt kunnen worden voor het triggeren van drums, samples of patronen. Samples kunnen worden toegewezen aan bank A of bank B. Dit betekent dat je effectief gebruik kunt maken van 16 pads (8 tegelijk) en dat je tijdens een optreden direct kunt wisselen tussen de verschillende banken. Op die manier is het echt een stuk eenvoudiger om de juiste melodie te kunnen spelen. De MPK Mini MkII wordt altijd geleverd met 25 snelheidsgevoelige minitoetsen met een octaaf omhoog/omlaag-functie. Hoewel 25 toetsen niet echt een groot bereik bieden, is het meer dan genoeg om akkoorden en leadlijnen vast te leggen.

Er zijn 8 toewijsbare knoppen waarmee je parameters als cut-off en resonantie. in real-time kunt aanpassen tijdens het spelen. Ook is hij voorzien van een krachtige arpeggiator en een noot herhalende trigger. In plaats van een wiel heeft Akai gekozen voor een duimstok om de pitch bend en modulatie te controleren. Dit ligt erg prettig in de hand en zal er altijd weer voor zorgen dat je op de juiste manier kunt spelen. Zoals de meeste Akai keyboards krijg je een vrij goede softwarebundel met de MPK Mini MkII. Deze bundel bevat onder andere MPC Essentials, Sonivox Wobble en Air Music Tech's Hybrid. Naast de meegeleverde software heb je een aantal goede productietools en een aantal echt high-end synthesizer-, bas- en pianoklanken. Dankzij Akai's VIP 3.1 platform zal je eenvoudige toegang hebben tot alle plug-ins.

Voordelen

  • Dankzij Akai's VIP 3.1 platform zal je eenvoudige toegang hebben tot alle plug-ins
  • Dit keyboard is voorzien van een krachtige arpeggiator en een noot herhalende trigger
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten