De 5 beste Metz flitsers

261

Het al lang gevestigde Duitse bedrijf Metz bewijst dat je niet per se in China hoeft te produceren om wereldwijd concurrerend te blijven en je staande te houden op de wereldmarkt. Al 70 jaar worden in Zirndorf hoogwaardige producten voor de amusementsbranche vervaardigd, waaronder de beroemde mecablitz. Alleen al in 1982 waren er vijf miljoen flitsers van de productielijn gerold, waaruit de dominantie van de fabrikant in deze sector bleek. Met de ontwikkeling van het SCA-adaptersysteem konden verschillende camera’s op de Metz-flitser worden aangesloten.

De modellenreeks

Het vrij uitgebreide productassortiment van Metz omvat systeemflitsers, speciale flitsers en speciale accessoires voor het flitslicht. In het kader van de algemene digitalisering van de apparatuur ontwikkelde Metz de eerste flitser met een USB-interface. Dit maakt het uiterst eenvoudig om de toestellen te verbeteren en te moderniseren door de firmware te upgraden. Afhankelijk van je eigen behoeften kun je het passende richtgetal van de flitser kiezen uit het brede scala van beschikbare flitsers dat in de productaanduiding wordt aangegeven. De flitsers kunnen met de SCA-adapter flexibel worden gebruikt op verschillende cameratypes. De compact ontworpen flitsers worden gebruikt als automatische flitsers of ook als slave- en servoflitsers. Ondanks alle digitalisering in de fotografische sector worden analoge camera’s niet verwaarloosd en kunnen ze nog steeds worden uitgerust met moderne flitsers. Een speciale zoekfunctie op de website van de fabrikant zal je dan helpen het juiste toestel te kiezen.

In de reeks systeemflitsers vind je in de productaanduiding de toevoeging “digitaal”, die zorgt voor een intelligente sturing van het licht. Deze voordelen zijn al terug te vinden in het kleinste model dat gericht is op beginners en in bijna elke jaszak past. Typische kenmerken zijn een 90 graden verticaal zwenkbare reflector, led-indicatoren, een geïntegreerde auto-focus meetflitser en diverse controle-indicatoren voor flitsgereedheid en belichting. Afhankelijk van het cameratype kunnen functies als TTL-flitsstand, synchronisatie met de eerste en tweede sluitertijd en automatische opheldering worden gebruikt. Zelfs het kleinste model maakt handmatige belichtingscorrecties mogelijk. Bij de compacte mecablitz vind je geleidingsnummers van 24 tot 64. Topmodellen zoals de mecablitz 52 AF-1 en mecablitz 64 AF-1 zijn zelfs uitgerust met touchscreens om de bediening te vergemakkelijken.

Professionele gebruikers eisen bijzonder hoge prestaties, die vooral van de flitser worden gevergd tijdens continu-opnamen. Hoogwaardige batterijen en een snellader, evenals speciale besturingseenheden horen dan tot de basisuitrusting van de flitser.

Accessoires

Om ervoor te zorgen dat ambitieuze fotografen alles hebben wat ze nodig hebben, biedt Metz een enorm assortiment speciale accessoires voor zijn flitsers. Daartoe horen bijvoorbeeld extra lange TTL-verbindingskabels voor afzonderlijke camera’s, softboxen met front- en achtergronddiffusors, draagtassen, statieven met luchtvering, diverse reflecterende paraplu’s en diffusors, evenals servoflitsers voor afstandsontspanners.

Metz Mecablitz 26 AF1

Deze mecablitz 26 AF-1 digitale flitser is geschikt om mee te nemen en er is een verscheidenheid aan steunen om uit te kiezen.

Door zijn lichte gewicht en compacte structuur kan hij gemakkelijk in een jaszak worden gestopt en kan hij in elke situatie gebruikt worden.

Technische kenmerken van de metz flitser

Het kleine systeemflitsapparaat van Metz met richtgetal 26 is speciaal geschikt voor beginners die een betere belichting willen bereiken voor hun foto’s dan met de standaard cameraflits. Door het efficiënte ontwerp word het mogelijk de reflector te draaien voor een indirecte flits. Dankzij de ingebouwde groothoek diffusor biedt de Mecablitz 26 AF-1 digital voldoende creatieve mogelijkheden voor inventieve verlichting voor foto’s en video’s.

Technische kenmerken de metz flitser

 • Zowel horizontaal als verticaal kantelbaar
 • Beschikt over een een groothoekdiffuster
 • De flistser weegt 305 gram

Metz Mecalight LED-160

Deze flitser biedt de perfecte oplossing voor fotobelichting. De mecalight flitser kan in elke combinatie modulair worden aangepast, zodat de lichtintensiteit net zo kan worden verhoogd.

De belangrijkste eigenschappen

De e kleurtemperatuur van de LED-160 is 5600 Kelvin. De ledlamp is voorzien van een kunstlichtfiltser 3200K en een diffusiefilter, wat voor een extra zachte en harmonieuze sfeer kan zorgen. Met de magnetische beugel op de led-videolamp kan het filter eenvoudig en snel worden geïnstalleerd.

Technische kenmerken

 • De werkspanning van de flitser is 2,3 tot drie Volt
 • De flitser is voorzien van een statiefaansluiting
 • Er is extra videoverlichting mogelijk
 • De flitser haalt zijn stroom uit twee batterijen
 • Het apparaat weegt 289 gram
 • Na bestelling heb je de flitser snel en zonder extra verzendkosten in huis

Metz Mecablitz 34 Cs-2 Digitaal

Deze compacte flash heeft een richtgetal van 34 en beschikt over AF-hulpfuncties.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • De flitser beschikt over geen extra verlichting voor video’s
 • Geschikt voor digitale zomer camara's
 • De flitser wordt snel bezorgd zonder extra kosten.

Nog enkele belangrijke raadgevingen

Gebruik de flitser niet direct in de ogen van dichtbij! Dit kan de ogen van mensen en dieren direct beschadigen en problemen met het gezichtsvermogen veroorzaken

Flits niet in de buurt van brandbare gassen of vloeistoffen (benzine, oplosmiddelen, enz.). Gebruik de flitser nooit om bestuurders van auto's, bussen, fietsen, motorfietsen, treinen enz. Te fotograferen tijdens het rijden.

Metz 26 AF-2 digitale flitser voor Olympos

Deze compacte flitser voor Olympus en Panasonic camera’s is de ideale keuze om mee te nemen. Door zijn compacte structuur en beperkt gewicht kan hij gemakkelijk in je jaszak gestopt worden en in elke situatie worden gebruikt.

De belangrijkste eigenschappen

Deze kleine flitser is ideaal voor beginners die hun foto’s toch beter willen belichten dan met een cameraflitser. Door het efficiënte ontwerp is het mogelijk om de flitser te draaien en indirect te flitsen. Deze Mecablitz 26 AF-2 voor je digitale camera biedt vele creatieve mogelijkheden voor belichting van foto's en video's.

Technische kenmerken

 • De flitsschoen is gemaakt van metaal en heeft een groothoek diffuser van 24 millimeter
 • De kop van de metz flitser is verticaal tot negentig graden zwenkbaar
 • Flitsmodus voor rode-ogen reductie
 • De flitser heeft geen extra verlichting voor video
 • De flitser werkt met twee AAA-batterijen
 • De metz flitser van 8,5 cm hoog, 6,3 cm diep en 8,5 cm lang weegt 115 gram

Metz Mecablitz 44 Af

Deze nieuwe flitser is de opvolger van de Mecablitz A4 AF-1. De metz flitser heeft drie nieuwe functies. De metz flitser ondersteunt HHS, heeft een videolamp en heeft een metalen basis.

De belangrijkste eigenschappen

De flitser kan voor extra licht zorgen bij video-opnames dankzij de geïntegreerde high-performance led-videolamp. Deze kan op vier niveaus worden ingesteld. De metz flitser biedt meer creatieve mogelijkheden dankzij de ondersteuning van high-speed sync(HSS) ondersteuning.

De metalen voet met een snel vergrendelingssysteem maakt van dat dit een goede flitser is tegen een aanvaardbare prijs.

Het doorzichtige bedieningspaneel aan de achterkant van het apparaat staat bekend om zijn gebruiksgemak en de talrijke functies.

Afhankelijk van de camera heeft deze de juiste toepassingsmogelijkheden voor elke lichtscène in TTL-modus.

Technische eigenschappen

 • De flitsschoen van Fuji is van metaal
 • De metz flitser beschik over een zoommotor van 24 tot 105 mm en een ingebouwde groothoek diffuser van twaalf millimeter
 • De kop van de flitser kan zowel horizontaal als verticaal zwenken. Horizontaal tot 300°, verticaal tot 90 °.
 • De flitser weegt 306 gram en is voorzien van een extra videoverlichting
 • De flitser haalt zijn stroom uit vier AA-batterijen
 • De kleurtemperatuur is 5200 Kelvin
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten