De 5 beste metaaldetectors van besproken

175

Schatzoeken heeft iets magisch. Het is een avontuurlijke gebeurtenis, die op allerlei verschillende plekken plaats kan vinden. De spanning of je ook echt iets op je zoeklocatie zal vinden is keer op keer erg groot. Om kleine en grote(re) schatten op te kunnen sporen hoef je vandaag de dag niet meer lukraak grote stukken grond om te ploegen met een spade. Je kunt namelijk veel doelgerichter te werk gaan door van een metaaldetector gebruik te maken. Om wat dat betreft tot de beste vindresultaten te kunnen komen is het wel zaak dat je ook echt een goede metaaldetector aanschaft, die aan je verwachtingen voldoet. Zo is bijvoorbeeld lang niet elke metaaldetector voor goud vinden geschikt. In het onderstaande overzicht stellen we dan ook graag de 5 beste metaaldetectoren aan je voor, zodat je de juiste keuze kunt maken.

Vosoi 5030Y Metaaldetector

De Vosoi 5030Y staat bij gebruikers erg positief bekend om z'n nauwkeurige meetresultaten. Dit is vooral te danken aan de duidelijke pinpointer op het display van het apparaat. Die zorgt er namelijk voor dat je heel gericht naar metalen voorwerpen kunt zoeken. De waterdichte zoekspoel maakt het daarnaast mogelijk om ook allerlei schatten in laag water te vinden. Het detectiebereik is instelbaar en biedt je de mogelijkheid om metalen voorwerpen te vinden tot een maximale diepte van 35 centimeter in de grond. Op die maximale diepte moet het dan wel om grotere metalen voorwerpen gaan. Muntjes en andere kleine metalen voorwerpen vindt de detector doorgaans gemakkelijk op een maximale diepte van ongeveer 15 centimeter in de grond. Net als veel andere detectoren in dit overzicht is de stang van het apparaat verstelbaar, zodat zowel grote als kleine schatzoekers er gemakkelijk mee om kunnen gaan. De Vosoi 5030Y wordt inclusief hoofdtelefoon, schep en opberghoes geleverd. Kortom, praktisch alles wat je nodig hebt om snel je eerste schatzoekersavontuur te gaan beleven.

Voordelen van de Vosoi 5030Y Metaaldetector

Het gaat hier om een zeer hoogwaardige detector, die zowel door kinderen als volwassenen kan worden gebruikt. Het apparaat is aangenaam licht van gewicht en kan dankzij de meegeleverde tas gemakkelijk overal mee naartoe genomen worden.

Nadelen van de Vosoi 5030Y Metaaldetector

De meegeleverde schep is niet van een al te beste kwaliteit. Zeker als je op een hardere (klei)grond actief bent is het aan te raden om je vondsten met een stevigere schep op te graven. Deze detector wordt zonder batterijen geleverd. Die zul je er dus bij moeten kopen om ook echt met de Vosoi 5030Y aan de slag te kunnen gaan

Up Down Go Metaaldetector

Ben je op zoek naar een echt goede metaaldetector, dan zal dit apparaat van Up Down Go ongetwijfeld bij je in de smaak vallen. De detector staat namelijk positief bekend om z'n zeer nauwkeurige meetmogelijkheden. Omdat de steel van de detector verstelbaar is van 78 tot 107 centimeter kan deze detector zowel door volwassenen als kinderen worden gebruikt. Met behulp van de DISC (AM) knop op het apparaat kun je bepaalde metaalsoorten heel gemakkelijk elimineren, zodat het alarm niet afgaat als er bijvoorbeeld bierdopjes worden gedetecteerd. Naast de detector ontvang je bij aankoop ook een schep en twee 9V batterijen, zodat je meteen op avontuur kunt gaan.

Voordelen van de Up Down Go Metaaldetector

Gebruikers van deze detector zijn vooral te spreken over de goede kwaliteit van het apparaat. Daarnaast is het prettig dat de zoekspoel waterdicht is, zodat je er ook zonder problemen in ondiep water gebruik van kunt maken. Je kunt deze detector dus ook zonder problemen mee naar het strand nemen en gebruiken voor het vinden van 'schatten' op het moment dat de vloed opkomt en de overige strandbezoekers vertrekken.

Nadelen van de Up Down Go Metaaldetector

Als je actief regelmatig met deze detector aan de slag gaat, dan moet je er rekening mee houden dat de batterijen behoorlijk snel leeg zullen zijn. De fabrikant raadt je dan ook aan om in plaats van gewone 9V batterijen gebruik te maken van oplaadbare alternatieven, zodat je flink wat kosten kunt besparen

Media Evolution DETECT-IT Metaaldetector

Omdat de lengte van dit apparaat traploos versteld kan worden van 78 tot 107 centimeter, is dit een goede metaaldetector voor het hele gezin. Het dashboard van de DETECT-IT is lekker overzichtelijk gehouden en bevat naast een duidelijk display met een indicatiemeter, een hoofdtelefoonaansluiting, een volumeregelaar en een knop voor het instellen van de detectiegevoeligheid. Kies je voor de maximale gevoeligheidsstand, dan reageert de detector op in de grond verborgen metaalvondsten tot een diepte van 20 centimeter. Voor wat betreft de vindbare metalen kunnen we je verzekeren dat dit een goede metaaldetector voor goud, zilver, ijzer, koper en brons is. Dankzij de waterdichte spoel kun je met dit apparaat ook in ondiep water speuren naar metalen bodemschatten.

Voordelen van de Media Evolution DETECT-IT Metaaldetector

Vanwege de eenvoudige bediening kunnen zowel kinderen als volwassenen snel met deze detector aan de slag gaan. In de verpakking tref je ook een inklapbare schep, een opbergtasje en twee 9V batterijen aan. Kortom alles wat je nodig hebt om eropuit te trekken en je eerste metalen bodemschatten te vinden.

Nadelen van de. Media Evolution DETECT-IT Metaaldetector

Het materiaal waar de detector van gemaakt is geeft bij sommige gebruikers een fragiele indruk. Enige voorzichtigheid tijdens het gebruik ervan wordt dus aangeraden. Omdat de instelmogelijkheden op het apparaat tamelijk beperkt zijn, is de Media Evolution DETECT-IT minder geschikt voor ervaren 'schatzoekers'. Beginners kunnen deze detector zien als een instapmodel waarmee ze de eerste stappen van het vinden van metalen bodemschatten kunnen leren

DailyFox Metaaldetector voor kinderen

Ook deze detector van DailyFox is in principe speciaal bedoeld voor kinderen. Maar ook volwassenen kunnen ermee aan de slag gaan. Dankzij het lichte gewicht is het apparaat erg gebruiksvriendelijk. De detector is voorzien van een duidelijk LCD-display, zodat je ook bij slechte weersomstandigheden op zoek kunt gaan naar verborgen schatten in de grond. Het apparaat werkt zeer nauwkeurig. Het zal dan ook letterlijk bij elk metaaldeeltje dat gevonden wordt alarm slaan. Deze DailyFox metaaldetector is 100% waterbestendig. Hierdoor kun je hem ook in ondiepe beekjes en langs de kustlijn van de zee gebruiken.

Voordelen van de DailyFox Metaaldetector voor kinderen

Het apparaat weegt slechts 700 gram en is dus ook gemakkelijk hanteerbaar voor kleine kinderen. Zowel de detectiegevoeligheid als de diepte-indicatie kun je op deze detector apart instellen, zodat je het vinden van metalen bodemschatten zo gemakkelijk mogelijk voor je wordt gemaakt.

Nadelen van de DailyFox Metaaldetector voor kinderen

Je kunt het apparaat helaas niet aan de lichaamslengte van de gebruiker aanpassen. Enkele gebruikers zijn daarnaast ontevreden over de nauwkeurigheid van de meetresultaten van de detector. Het apparaat wordt zonder benodigde 9V batterij geleverd

MD Coinhunter Kinder-metaaldetector

Jong geleerd is oud gedaan. Deze detector is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot ongeveer 10 jaar. Mede om die reden is het apparaat in lengte verstelbaar. De detector is daarnaast aangenaam licht van gewicht en is eenvoudig te bedienen. Desondanks functioneert deze MD Coinhunter prima. Je vindt er tot op 15 centimeter diepte kleine muntjes mee en als het om grotere metalen objecten gaat, dan is de kans groot dat deze detector die zelfs op 70 centimeter diepte weet te vinden. Je ontvangt bij deze kinder-metaaldetector een hoofdtelefoon, een schepje en twee 9V batterijen, zodat kids er na aanschaf meteen mee aan de slag kunnen gaan.

Voordelen van de MD Coinhunter Kinder-metaaldetector

Deze metaaldetector is van een speciale functie voorzien, die voorkomt dat het detectie-alarm ook bij kleine voorwerpen, zoals spijkers en bierdopjes afgaat. Het apparaat wordt daarnaast door gebruikers geprezen om z'n nauwkeurige metingen.

Nadelen van de MD Coinhunter Kinder-metaaldetector

Het meegeleverde schepje is niet geschikt voor het graven in hardere grond, want de kans is dan erg groot dat deze tijdens het scheppen breekt. De detector zelf verbruikt relatief veel stroom, zodat de batterijen telkens vrij snel vervangen moeten worden

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten