De 5 beste medicine ballen van dit moment

133

Medicine ballen, dat klinkt heel medisch, maar toch zijn het attributen die gebruikt worden bij de fitness en tijdens het sporten. Het zijn zwaardere ballen waarmee je dus een combinatie van cardio en krachttraining doen. Je kunt bepaalde cardio oefeningen doen die zwaarder worden door medicine ballen of je kunt oefeningen doen waarbij je steeds zwaardere medicine ballen gaat gebruiken. Zo train je ook je spieren, bijvoorbeeld van je armen, benen en core. Ook kunnen medicine ballen worden ingezet voor het verbeteren van conditie, of het revalideren van een blessure. Ze heten namelijk niet voor niks medicijnballen, ze genezen iets.

Er zijn veel verschillende medicijnballen op de markt. Er zijn erg zware, erg lichte, goedkope, dure, in het roze, in het groen en noem zo maar op. Dan kan een keuze maken die het beste bij jou past moeilijk zijn. Wij hebben dit artikel geschreven om je te helpen met de keuze voor de beste medicine ballen. Eerst leggen we uit wat het product precies is, waarna we vervolgens enkele belangrijke punten van aandacht voorleggen voor als je een medicijnbal wilt gaan kopen. Daarna geven we tips over de vijf beste medicijnballen op de markt.

Wat is een medicine bal en waarom heet het zo?

Een medicijnbal is een bal met een bepaalde zwaarte. Het wordt voornamelijk gebruikt tijdens krachttraining, maar ook bij revalidatie. Het heeft de naam medicijnbal gekregen doordat het vroeger een belangrijke rol had op het gebied van sportmedicijnen. Medicijnballen hielpen, en helpen nog steeds, bij het verbeteren van je kracht en je spieren. Hierdoor is de bal een soort medicijn en daarom ook de naam medicijnbal. Het wordt ook wel een fitness- of sportbal genoemd. Medicine ballen kunnen een gewicht hebben van 0 tot en met 10 kilogram en zijn vaak niet veel zwaarder. Het wordt gebruikt om bepaalde spiergroepen te trainen en blessures te verhelpen.

 Belangrijke aandachtspunten als je medicine ballen gaat kopen

Als je medicijnballen wilt gaan kopen zijn er een paar dingen die aandacht nodig hebben. Als je namelijk een paar dingen uitzoekt voordat je gaat zoeken naar een goede medicijnbal, dan weet je beter waar je naar zoekt en wordt de keuze makkelijker. De keuze aan medicijnballen is namelijk erg groot en soms zie je door de bomen het bos niet meer.

  • Het belangrijkste is toch wel het gewicht van de medicijnbal. Er zijn medicijnballen met veel verschillende gewichten te vinden in de winkels en op het internet. Er zijn lichtere ballen van 2 kilogram te vinden, maar ook ballen van 30 kilogram. Dit scheelt een heleboel en kan de training ook anders maken. Als je normaal gewend bent met gewichten van 10 kilogram te werken, is het ook handig om een medicijnbal van 10 kilogram te kopen.
  • Bedenk je ook wat voor budget je hebt. De prijzen van medicijnballen kunnen verschillen. Als je een bepaald budget en prijsbereik bedenkt, dan vallen er al een aantal duurdere of goedkopere opties weg.
  • Er zijn medicijnballen in allerlei materialen te vinden, van kunststof tot rubber tot leer. Afhankelijk van de stof verschilt het hoe sterk de stof en dus de bal is, maar ook hoe lang het materiaal mee gaat. Dit is niet een erg belangrijk punt om over na te denken, maar kan toch handig zijn. Bedenk je goed of en welk materiaal je voorkeur heeft. Zo is leer sterk en gaat het langer mee, maar ligt rubber of kunststof misschien toch fijner in de hand.
  • Ook niet het allerbelangrijkste, maar zeker leuk: de kleur van de medicijnbal. Als je bijvoorbeeld een complete groene fitness-set hebt, dan is een groene medicijnbal daar ook leuk. Als je de medicijnbal graag in een bepaalde kleur wilt, kun je dit makkelijker in de winkel vinden of aangeven via de filters in een webshop.

 De top vijf van de beste medicine ballen

Voor dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste medicine ballen. Hierbij hebben we gekeken naar het gewicht, kwaliteit, welke oefeningen je er mee kunt doen en of het meerdere functies heeft en ook wat de ervaringen van gebruikers zijn. Dit is namelijk belangrijk in de beoordeling van een product. Alle producten in onderstaande lijst hebben positieve beoordelingen van andere gebruikers gekregen. Uit ons onderzoek kwam een mooie top vijf van de beste medicijnballen die volgens ons de beste op de markt zijn.

De wallball van RS Sports

Als laatste, maar zeker niet als minste, willen we graag de wallball, ook een medicijnbal, van RS Sports noemen. Deze bal kun je kopen in de gewichten 3, 6 en 9 kilogram. De bal wordt geleverd in een zwarte kleur en is gemaakt van een sterk materiaal met naden die dubbel gestikt zijn. De binnenkant is gevuld met rubber en de buitenkant is gemaakt van pvc. Deze ballen zijn hierdoor sterk en kunnen tegen een stootje. Ze kunnen goed worden gebruikt bij krachtoefeningen of het genezen van een blessure.

Koop een van deze medicijnballen voor een goede work-out of genezing van je blessure

In de bovenstaande top vijf zijn de, volgens ons, beste vijf medicijnballen beschreven. Er zitten veel verschillende soorten tussen, van een set met verschillende kleuren, tot een bal van 20 kilogram tot kleine balletjes speciaal voor bloeddoorstroming en genezing. Hopelijk zit er iets voor je tussen en hebben we je kunnen helpen met de keuze. Eén ding weten we wel zeker: als je een bal uit onze top vijf koopt, zit je nooit mis

De slam ballen van Tunturi

Weer een optie waarbij je verschillende soorten gewichten kunt kopen: de slam ballen van Tunturi. Deze slam ballen en medicijnballen zijn verkrijgbaar in iets zwaardere gewichten dan de vorige optie. Een Tunturi slam bal kun je kopen in de gewichten 5 kilogram, 10 kilogram, 15 kilogram en 20 kilogram. Deze medicijnballen hebben niet voor niks de naam slam ballen gekregen. Ze zijn er namelijk voor gemaakt om mee te gooien en slammen. Daarnaast kun je de bal ook gebruiken om oefeningen mee te doen. Dan kun je je spieren trainen en kracht verbeteren. De medicijnbal is gevuld met ijzerzandvulling waardoor de bal nooit te hard op de grond of je voeten terecht komt. De bal is daarnaast gemaakt van zwart rubber.

De medicijnballen van CORE POWER van 1 tot en met 10 kilogram

De bovenste twee opties hadden beiden maar een bepaald gewicht, maar de medicijnballen van CORE POWER zijn verkrijgbaar in verschillende gewichten en verschillende kleuren. Zo heb je de keuze uit welk gewicht je graag wilt hebben en hier zat dan een bepaalde kleur aan vast. De medicine ballen van CORE POWER zijn verkrijgbaar van 1 kilogram tot en met 10 kilogram en zijn hierdoor inzetbaar bij veel oefeningen. Je kunt ook de gehele set kopen en je krachttraining steeds zwaarder maken. Afhankelijk van het gewicht, krijg je een andere kleur. Zo zijn ze nog makkelijker onderscheidbaar. De val van 1 kilogram is bijvoorbeeld blauw en de bal van 8 kilogram is groen. Naast dat ze verzwaarde medicijnballen zijn, stuiteren ze ook nog

Crossfit en medicijnbal van Kaytan

Op de tweede plek in deze lijst staat een medicijnbal van Kaytan. De medicijnballen van Kaytan zijn verkrijgbaar in 5 kilogram en zijn gemaakt van zwart rubber en pvc. Met deze medicijnbal kun je makkelijk in het comfort van je eigen huis oefeningen doen om je kracht te verbeteren en je spieren te trainen. Bij de bal wordt een doos geleverd met aanbevolen oefeningen. Je kunt veel oefeningen doen met deze medicijnbal waarbij je je buik, rug, armen, benen en billen kunt trainen. Door het rubber en pvc kun je deze medicijnbal goed vastpakken en heeft het een fijne grip

De Jobber Sports medicijnballen die hun naam waar maken

De medicijnballen van Jobber Sports, door de verkoper ook wel massage ballen genoemd, maken hun naam echt waar. Het zijn namelijk erg goed ballen voor het masseren en genezen van blessures en spierpijn. Deze kleine ballen die een diameter van 7 centimeter hebben kunnen met meerdere oefeningen worden gebruikt waarbij dan de bloeddoorstroming wordt verbeterd en pijn wordt verminderd. Ze raken tijdens bepaalde oefeningen trigger points die hierbij helpen. Het zijn kleine ballen en dus overal makkelijk mee naar toe te nemen.  Omdat het bij deze ballen meer om genezing en masseren draait wegen ze niet veel, maar een halve kilogram.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten