De 5 beste mediaplayers om te kopen

11

Oudere tv-toestellen, beschikken meestal niet over een geïntegreerde internetverbinding. Netwerken met andere toestellen of directe toegang tot online-inhoud, bijvoorbeeld YouTube-video’s, is daarom meestal niet mogelijk. Voor fans van Netflix, Amazon Prime, NPO…zijn er dus maar twee opties: ofwel investeer je in een dure smart-tv, ofwel bekijk je alle hoogtepunten van de series uitsluitend op een compact Pc-scherm. Als u daar geen genoegen mee wilt nemen, kun je een mediaplayer aansluiten op de HDMI-poort van je tv en de tv integreren in je Wifi-thuisnetwerk.

Wat is het verschil tussen een mediastreamer en een dongle

In principe brengen zowel streamingsticks als dongels beelden van een smartphone of pc over naar een tv-scherm. Terwijl een dongel echter alleen de gegevens spiegelt (scherm spiegelen), kan een streaming stick veel onafhankelijker werken. Het verschil kan goed worden aangetoond door Google Chromecast te vergelijken met de Amazon Fire Tv-stick. De Google Chromecast dongel projecteert gewoon vooraf bepaalde films of beelden op een afspeelapparaat. Het is dus volledig afhankelijk van een mobiel apparaat. De standalone Fire tv Streaming Stick en de bijbehorende afstandsbediening kunnen daarentegen worden gebruikt om apps rechtstreeks vanaf het tv-scherm te installeren of zelfs andere apparaten met spraak te bedienen.

Wat zijn de voordelen van mediaplayer voor een oudere tv

Naast de lage prijs zijn streamingsticks vooral overtuigend door hun klein formaat, waardoor ze bijvoorbeeld ook op vakantie kunnen worden meegenomen. Hun doorgaans enorme keuze aan apps en extra functies kan bij veel modellen zelfs gratis worden gebruikt. Sommige streamingsticks hebben ook een praktische geïntegreerde gegevensopslag, andere bieden zelfs USB-sleuven voor aansluiting op extra accessoires. Een kleine installatie-inspanning wordt dus gecompenseerd door een enorme toename van de verscheidenheid aan functies.

Apple tv 4K 32GB

Met dit toestel kun je video’s, films, muziek, games...op je tv afspelen. Met de ondersteuning voor 4K HDR krijg je haarscherp en gedetailleerd kleurrijk beeld.

Het is de eerste mediaspeler die voor het geluid Dolby Atmos ondersteunt.

De belangrijkste eigenschappen

Via het touchpad van de compacte Siri Remote kun je het systeem gemakkelijk bedienen

Je hoeft alleen met het apparaat te praten om te zoeken naar specifieke films, genres ….Je kunt ook foto’s, games en websites bekijken op je tv

Technische eigenschappen

 • De mediastreamer van Apple heeft een opslagcapaciteit van 32 GB
 • Wifi is een vereiste voor het gebruik
 • Het toestel heeft een HDMI-aansluiting en ondersteunt 4K
 • Het toestel weegt achthonderd gram

Nokia - Streaming Box - 8000

Via deze mediastreamer kun je genieten van heldere en scherpe beelden. Je krijgt meer details te zien en levendige kleuren. De 4K Ultra HD-resolutie is vier keer hoger dan de standaard resolutie.

Eigenschappen van het product

Deze Nokia Streaming Box 8000 zorgt dat er altijd iets is op tv. Met Android maak je van elke tv een smart-tv. Hierdoor is de streamingbox geschikt voor gebruik op een oudere tweede tv zoals bijvoorbeeld in een slaapkamer.

Je kunt je favoriete series, films en documentaires in 4K-beeldkwaliteit op Netflix, YouTube, Prime Video en Disney +....net als op contentproviders in Nederlands kiezen en streamen op je tv. Er zijn meer dan zevenduizend apps in de Google Play Store die je kunt gebruiken. Tv kijken was nog nooit zo leuk

Eenvoudige installatie en gemakkelijk gebruik zijn belangrijke elementen voor Nokia. Daarom is het ook kinderspel om de player te installeren. Volg de instructies tap voor stap en je De universele aansluiting biedt je meer flexibiliteit. Voeg een soundbar, Bluetooth-gamecontroller of toetsenbord toe en bekijk video's en foto's vanaf een externe USB-harde schijf. Je kunt ook je stem gebruiken als afstandsbediening.

Technische kenmerken

 • De player wordt geleverd met een afstandsbediening, een power adapter, een HDMI-kabel, twee AAA-batterijen en een gids voor eenvoudige installatie
 • Maakt gebruik van het Android 10 besturingssysteem
 • Voorzien van een USB 2.0 en een USB 3.0 poort
 • Het toestel weegt 716 gram

Wifi Chromecast - Miracast

Wil je op een eenvoudige manier video’s en foto’s streamen naar je tv of naar een groot scherm dan heb je deze mediaplayer nodig. Met deze draadloze mediastreaming kun je dankzij de nieuwste draadloze technologie draadloos streamen via je laptop, smartphone tablet …. Je kunst ook foto’s bekijken in een heldere HD-resolutie.

De belangrijkste eigenschappen

Deze mediastreamer maakt het mogelijk om video en / of andere media rechtstreeks via Wi-Fi van het ene apparaat naar het andere te streamen. Op deze manier kun je snel en eenvoudig het scherm van je smartphone, tablet of computer slim weergeven op je tv of projector zonder al te veel tijd te verspillen. Met je tv of projector maak je verbinding via een HDMI-kabel. Je computer, smartphone of tablet worden verbonden via wifi.

De installatie verloopt via plug-and-play. Je hoeft geen verschillende software of applicaties te installeren zoals bij de meeste andere mediaplayers.

Technische kenmerken

 • Deze mediaplayer ondersteunt Android 4.2+, iOS 7.0+, Mac OS X 10.9, Windows 8.1+ en meer
 • AVI, .DIVX, .MKV, .DAT, .VOB, .MPG, MPEG, .MOV, .MP4, .RM, .RMVB, .WMV zijn videosequenties die ondersteund worden.
 • Voor foto’s worden de formaten JPEG en BMP ondersteunt
 • De zwarte mediaplayer kan zelfstandig verbinden met internet

De mediaplayer weegt maar tachtig gram en heeft één HDMI-aansluiting

Google Chromecast met Google TV

Hoewel deze nieuwe mediaplayer van Google nog officieel gelanceerd is in Nederland is hij toch al beschikbaar. Deze Chromecast met Google-tv kun je je favoriet entertainment tot 4K HDR bieden. Met een abonnement op Google-tv ontvang je gepersonaliseerde aanbevelingen allemaal op één plek. Je hoeft niet tussen apps te schakelen om te beslissen wat je wilt bekijken.

De belangrijkste eigenschappen

Je kunt meer dan 400.000 films en tv-series ontdekken en ze direct van je laptop of mobiele telefoon naar je tv streamen. Met HDR kun je snel streamen en genieten van heldere beelden en kleuren tot 4K.

Je kunt je stem gebruiken om te zoeken naar een specifieke film, show, Er is een afstandsbediening om het volume te regelen, muziek af te spelen en antwoorden op je scherm te krijgen. Gebruik de afstandsbediening om de ingang van de volumeschakelaar te bedienen, muziek af te spelen en antwoorden op het scherm te krijgen.

Technische kenmerken

 • Deze Chromecast is ontworpen met recycleerbaar materiaal
 • Voor webgebaseerde services en inhoud zijn snelle internetservices vereist.
 • Belangrijke vereisten voor het gebruik van de mediaplayer zijn een tv met een HDMI-aansluiting, een wifi-netwerk, een Googleaccount en een stopcontact in de buurt
 • Natuurlijk moet je mobiel apparaat ook compatibel zijn.
 • Deze witte mediaplayer heeft één USB 3.0 poort
 • Het toestel weegt maar 311 gram

Google Chromecast 3 Smart

Met deze mediaplayer upgrade je je tv tegen een redelijke prijs. Je kunt de Chromecast eenvoudig aansluiten op een HDMI-poort van je tv. Na de installatie kun je favoriete films, muziek, series...van je laptop, smartphone of tablet naar de tv streamen.

De belangrijkste eigenschappen

Met de vorige generatie van deze mediaplayer streamde je HD tot 720 pixels of zestig frames per seconde. Het aantal frames per seconde bepaalt de beeldkwaliteit. Met zestig frames per seconde wordt je film of serie in goede kwaliteit weergegeven.

Je moet de Google-chrome browser op je laptop installeren om vanaf je laptop te streamen. Op deze manier kun je, wanneer je draadloos blijft browsen op andere tabbladen, gemakkelijk een tabblad casten op de tv. Om dit te doen, klik je op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek en tussen de instellingenlijst zie je "Casten". Vervolgens worden alle beschikbare apparaten weergegeven, klik op je Chromecast en geniet van je film of andere inhoud op tv. Er zijn ook enkele websites die cast-logo's naast hun inhoud weergeven. In dit geval hoeft je er alleen maar op te klikken om onmiddellijk van de inhoud op de tv te genieten. Je kunt ook via je tablet of smartphone streamen via de ondersteunende apps.

Technische kenmerken

 • Deze zwarte mediaplayer kan zelfstandig verbinden met internet
 • Er is Wifi nodig om verbinding te maken met het internet
 • De mediaplayer heeft één HDMI-uirgang
 • Het kleine toestel weegt 262 gram
 • Werkt via het Google Assistant platform
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten