De 5 Beste Mandolines op de markt

271

Een mandoline is een fantastisch instrument voor in de keuken. Bij het koken gaat er natuurlijk veel tijd zitten in het snijden van de verschillende groenten en het is fijn als je daar een praktisch hulpje bij hebt. Wij vertellen je hier allereerst wat een mandoline nu precies in. Wij hebben daarnaast het nodige onderzoek voor jou gedaan en een uitgebreide top 5 opgesteld. Verder gaan we in op de aspecten waar je een goede mandoline aan herkent. Tenslotte trekken we onze conclusie over dit onderwerp. Hoe dan ook heb jij na het lezen van dit artikel alle informatie die noodzakelijk is voor het maken van de juiste keuze.

Wat is een mandoline nu precies?

Een mandoline is een keukenapparaat. Het helpt je om groente en fruit te snijden, maar je kunt er zelfs patatjes mee maken. Het beschikt over meerdere mesjes en je kunt in verschillende vormen groente klaar maken. Het gebruik is eenvoudig en in korte tijd zeer populair geworden in Nederland. Je hebt het vast al eens elders in een keukenkastje zien staan en voor de kosten hoef je het niet te laten.

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is om een mandoline in huis te halen. Allereerst bespaart het je natuurlijk een heleboel werk. Het is nogal wat om alle groente met een snijmesje te lijf te gaan. Daarnaast merken veel gebruikers dat ze door het gebruik van de mandoline ook automatisch gezonder gaan eten. Ook als jij vaak veel verschillende groenten gebruikt of specifieke vormen nodig hebt, kan een mandoline uitkomst bieden. Als je de koopprijs van een mandoline combineert met het voordeel dat het levert, ben je snel overtuigd van de aankoop en kun je het product direct in huis halen.

Hier wil je op letten bij het selecteren van het juiste product

Er zijn een aantal belangrijke aspecten die jij in aanmerking wilt nemen bij het kiezen van de juiste mandoline. Allereerst is het belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van de juiste messen. Stompe messen gaan je heel snel tegenstaan. Bij dit aspect moet kwaliteit dus voorop staan. Verder wil je letten op het algemene gebruiksgemak van het apparaat. Probeer het bij voorkeur alvast een keer uit, maar zorg ook dat je het kunt retourneren als je het thuis laat bezorgen. Verder kan het voor jou belangrijk zijn dat het product over bepaalde extra functies beschikt. Vraag dit dan specifiek na. Tenslotte speelt persoonlijke smaak ook een rol en kan het zijn dat jij de voorkeur hebt voor een mandoline van een specifiek merk.

Waar koop je een mandoline?

Er is in Belgie een ruim aanbod aan mandolines op de markt. Zowel online als offline zijn er de nodige mogelijkheden voor het doen van deze aanschaf.  Online kun je eenvoudig en snel prijzen vergelijken. Daarbij krijg je het product gewoon op de deurstoep geleverd. In het winkel heb je daarentegen het voordeel dat je het product in de winkel alvast kunt uitproberen. Hoe dan ook is het belangrijke om prijzen te vergelijken en eventueel te wachten op een goede aanbieding. Daarbij vertellen we je opnieuw dat een mandoline geen flinke investering vereist, maar dat je er veel plezier aan kunt hebben. Zorg tenslotte dat je de aanschaf doet bij een betrouwbare partij, die je kan voorzien van een persoonlijk advies en die verstand heeft van de producten die het verkoopt.

Ga nu de perfecte mandoline voor jou kopen

We hebben je nu alle mogelijke informatie gegeven voor het kopen van de juiste mandoline voor jou. Dit hebben we onder meer gedaan door onze favoriete producten voor jou op een rij te zetten. We zijn specifieker ingegaan op wat een mandoline precies voor jou kan betekenen. Jij bent nu klaar om de juiste aankoop te gaan. Bij de juiste aanschaf weet je dat je jarenlang met plezier gebruik zult maken van jouw mandoline.

Everyday Products 12-in-1 Multifunctionele Mandoline

De Everyday Product 12-in-1 Multifunctionele Mandoline heeft een prachtig ontwerp en biedt alles dat jij in de keuken nodig hebt. Het heeft de kleuren grijs en groen. Je kunt de groenten onbeperkt in verschillende vormen snijden. Het is redelijk geprijsd en biedt maar liefst zeven verschillende snij combinaties. Ook deze mandoline kun je na gebruik gewoon in de vaatwasser plaatsen. Je kunt hem ook eenvoudig mee nemen op vakantie of als je op bezoek gaat. Er worden diverse messen bij geleverd. Je ontvangt los een grip, zodat je het apparaat tijdens gebruik goed vast kunt houden. EveryDay Products biedt eenvoudige producten, maar van degelijke kwaliteit.

Subra® Mandoline Keukensnijder Handmatig

Dit is een prima exemplaar als jij de voorkeur hebt voor handmatig gebruik. Het is redelijk aan de prijs, vooral in vergelijking tot de andere producten in ons aanbod. Je geniet dan wel van de beste kwaliteit. Het apparaat is zeer eenvoudig in gebruik en kan je echt heel veel tijd besparen. Daarnaast beschikt het over zeven verschillende messen. Verder is er een goed vergiet aanwezig. Wat ook een opluchting zal zijn, is dat de mandoline vaatwasser bestendig is. De messen zijn gemaakt van RVS. Niet allen ontvang je bij dit product bijvoorbeeld een ei scheider, maar ook een uitgebreide handleiding en handbeschermer. Zo is er dus ook aan de veiligheid gedacht!

LaCardia Mandoline – Groentesnijder

Dit is een mooi exemplaar met felle groene kleuren. Ook deze bestaat uit vijftien verschillende onderdelen. Het product is gemaakt van kunststof. Je vindt bijvoorbeeld een rasp, een mes voor schuifjes, een opvangmandje en een aardappelrasp terug. Daarnaast vind je zelfs een eigeelscheider en een messenhouder. Een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing wordt uiteraard gewoon meegeleverd. Het product heeft een stevige algehele constructie en je kunt er veilig mee werken. Daarbij is Lacardia een merk dat in het verleden al heeft bewezen dat het producten van de beste kwaliteit op de markt brengt en dat het duidelijk passie voor het assortiment heeft.

Solocare – Keukenmandoline

Dit model van Solocare is een multifunctioneel apparaat. Het is een complete set met maar liefst vijftien delen. Het komt in het grijs met groen. De messen zijn gemaakt van RVS. Het product is gemaakt van duurzame materialen en daarmee geschikt voor jarenlang gebruik. Je kunt hier zowel groente als fruit eenvoudig mee snijden. Daarnaast beschikt het over de nodige certificeringen. Het maakt niet in uit in welke vorm je de levensmiddelen wilt snijden – de Solocare Keukenmandoline kan het aan.

Er is speciale aandacht besteedt aan de grip die je hebt tijdens het snijden. Ook hier is een handige opvangbak aanwezig. Daarnaast wordt dit product ook nog eens geleverd met de nodige extra’s. Denk daarbij aan een schoonmaakborstel en aardappelschiller. Dit product is bij uitstek geschikt voor zowel professioneel als amateurgebruik. Het is goedgekeurd volgens de Europese normen en vormt echt de beste kwaliteit die er op de markt beschikbaar is.

Dremdo Mandoline Groentesnijder

Om te beginnen stellen we je voor aan dit bijzondere model van Dremdo. Dit apparaat bied je de optie om groenten in verschillende vormen te snijden. Daarbij kun je eenvoudig zelf de snijdikte bepalen. Deze kan variëren van tussen de 0,5 en de 8 mm. Het ontwerp is veilig, waardoor het risico op verwondingen is beperkt. Daarnaast hoef je echt geen technische kennis te hebben om hier mee te werken. Er worden Nederlandstalige instructies meegeleverd. Als je de mandoline even niet nodig hebt, kun je deze eenvoudig opbergen. Daarnaast beschikt het over een handig opvangbakje. Het kan lastig zijn om een mandoline goed schoon te maken en daarvoor wordt een praktische schoonmaakborstel meegeleverd

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten