De 5 beste mandolines voor de keuken besproken

17

Heb je ook zo’n hekel aan het snijden van groentes in kleine of dunne stukjes? Dan is een mandoline of een groentesnijder een perfecte uitkomst. Hiermee kun je namelijk binnen enkele seconden allerlei soorten ingrediënten snijden in plakjes, reepjes of schijfjes. Een mandoline wordt dan ook vaak in restaurants gebruikt omdat dit veel sneller is dan snijden met de hand én alle plakjes of reepjes precies even groot zijn.

Maar wat is een mandoline nu precies? Dit is meestal een vlakke plaat met een mes in het midden verwerkt. Het gedeelte met het mes kan verschillende vormen hebben, waarmee je dus groentes op verschillende manieren kunt snijden. Wanneer je een ingrediënt over het mes heen haalt, zal deze het automatisch snijden. Je houdt een mandoline meestal schuin, zodat de gesneden groentes er onderuit komen. Wil je snel een wortel in kleine plakjes snijden? Dan beweeg je de wortel simpelweg over het mes heen en weer. Binnen een minuut heb je een perfect gesneden wortel.

Waarom een mandoline aanschaffen?

Heb je al scherpe koksmessen thuis? Dan vraag je je misschien af waarom je ook een mandoline nodig hebt. Een mandoline is echter veel sneller en gelijkmatiger dan snijden met de hand. Wanneer je veel werkt met verse ingrediënten, is een mandoline echt een uitkomst. Binnen enkele minuten heb je bergen aan groentes gesneden. Ook zorgt een mandoline ervoor dat alle gesneden groentes exact hetzelfde formaat hebben en dus ook gelijkmatig bakken of koken. Daarnaast kun je met een mes bijna niet zo dun snijden als met een mandoline. Voor de echte perfectionist is een mandoline een perfecte tool. Vaak kun je met een mandoline ook verschillende soorten vormen snijden.

Qwality Mandoline

Met deze traditionele mandoline kun je met een handige verstelbare knop jouw groentes in allerlei soorten vormen snijden. Het is dus niet nodig om mesjes tussendoor te wisselen. De mesjes zijn namelijk verstelbaar. Je kunt hiermee julienne, plakjes, staafjes en plakjes met ribbels snijden. Je kunt deze vormen instellen in verschillende diktes. Hiermee snij je dus al jouw groentes precies zoals je ze wilt hebben.

Om de groentes op een veilige manier te snijden, kun je gebruik maken van de vingerbeschermer of de anti-snij handschoen. Hiermee worden je handen helemaal beschermt en zul je nooit te dicht bij het mes komen met je handen. Door de stevige poten en het handvat, kun je de mandoline goed vasthouden.

Deze mandoline moet handmatig schoongemaakt worden. Dit kun je gemakkelijk doen met het bijgeleverde borsteltje. Hiermee zorg je ervoor dat de mesjes goed scherp blijven, maar dat alle restjes er tussen uit komen. Zo kun je iedere dag opnieuw snel alle groentes snijden voor een maaltijd.

Voordelen

+ Verstelbare mesjes waarmee je plakjes, staafjes, julienne en ribbels kunt snijden

+ Vingerbescherming en anti-snij handschoenen + Bijgeleverde schoonmaakborstel

Dremdo Mandoline Groentesnijder

Met deze Dremdo mandoline kun je ingrediënten wel op 30 verschillende manieren snijden. Dit komt door de verstelbare mesjes, die zowel plakjes, blokjes als reepjes kunnen maken. Bij iedere snijtechniek kun je ook de dikte aanpassen. Je kunt hiermee dus alles snijden wat je maar wilt.

Deze mandoline werkt iets anders dan de meeste mandolines. Jij beweegt het ingrediënt niet over de mandoline heen, maar je beweegt de mandoline op en neer terwijl het ingrediënt stilgehouden wordt. Je kunt een opzetstuk plaatsen waar je een stuk groente in kunt doen. Aan de achterkant plaats je dan het bakje waar de gesneden groentes inkomen. Als je de mandoline ingesteld hebt, kun je met een handvat het hele vlak met het mes op en neer bewegen. De groentes worden hierdoor dus automatisch gesneden en komen in het bakje terecht.

Dit is ook nog eens erg veilig, want je vingers komen nooit dicht in de buurt bij het mes. Het mes is volledig weggewerkt in het apparaat. Toch is het mesje niet moeilijk schoon te maken. Je kunt het apparaat uit elkaar halen en de messen schoonmaken met het bijgeleverde borsteltje.

Voordelen

+ 30 verschillende manieren om te snijden

+ Verstelbare mesjes

+ Veilige en snelle manier van snijden

+ Bijgeleverde bakjes en schoonmaakborstel

Mandoline - Groentesnijder -RVS- Snijmachine - Roestvrij Staal - Inklapbare Pootjes - Veiligheid Draaiknop

Met deze mandoline kun je in een handomdraai de mesjes verstellen om zo je groentes op verschillende manieren te snijden. Je hoeft hierdoor de mesjes niet meer te verwisselen, maar je kunt deze met een knop aan de zijkant aanpassen. Er zijn 4 diktes om plakjes mee te snijden en 2 diktes om julienne mee te snijden.

Deze mandoline heeft inklapbare pootjes die stevig op een ondergrond staan. Je hoeft de mandoline dus niet zelf omhoog te houden. Daarnaast heb je ook een handvat met een antisliprand, zodat je de mandoline stevig vast kan houden. Om ervoor te zorgen dat je niet in je vingers snijdt, zit er ook een vingerbeschermer bij. Je steekt deze in het ingrediënt dat je wilt gaan snijden en houdt de bovenkant vast. Hierdoor zullen je vingers nooit in aanraking komen met het scherpe mes.

Voordelen

+ Verstelbaar mes met 6 standen

+ Inklapbare pootjes en antislip handvat + Vingerbescherming

Benriner Keukenmandoline

Deze Benriner mandoline is voor de echte kookliefhebbers. Deze professionele mandoline wordt namelijk ook regelmatig door echte koks gebruikt. Hiermee creëer je de dunste plakjes en reepjes die je bijna niet kunt namaken met een mes.

Deze mandoline bestaat uit een plaat met een handvat en verschillende mesjes die je kunt vervangen. Zo zit er een mesje bij waarmee je dunne plakjes kunt snijden en 2 mesjes waarmee je verschillende diktes julienne kunt maken. De mesjes zijn makkelijk verwisselbaar, waardoor je snel alle groentes gesneden hebt.

Omdat de mesjes vlijmscherp zijn, zit er ook een handbescherming bij. Deze beweegt mee over het mesje, zodat je vingers nooit in aanraking kunnen komen met de messen. Doordat de messen zo scherp zijn, hoef je bijna geen druk uit te oefenen. Je kunt de groentes zo over het mes heen laten glijden.

Voordelen

+ 3 verwisselbare mesjes

+ Professionele vlijmscherpe mesjes

+ Vingerbescherming

Mandoline – Groentesnijder- RVS

Wil je nooit meer iets handmatig snijden? Dan is deze multifunctionele mandoline en groentesnijder ideaal. Deze mandoline heeft namelijk verschillende messen, raspen en groentesnijders. Hierdoor kun je niet alleen dunne plakjes en reepjes snijden, maar kun je ook raspen en groentes in blokjes snijden. Al deze mogelijkheden zitten verpakt in een compacte verpakking.

Deze mandoline heeft 5 mesjes voor het mandolinegedeelte. Hiermee kun je dunne plakjes snijden, aardappelplakjes maken en raspen. Deze mandoline zit op de deksel van het bakje bevestigd waardoor de gesneden groentes meteen in het bakje vallen. Ook zit er een handbeschermer bij zodat je jezelf niet in de vingers kunt snijden.  Daarnaast kun je ook grote en kleine blokjes snijden. Je bevestigt het rooster met mesjes boven het bakje, legt hier een ingrediënt op slaat de deksel dicht.

Met deze groentesnijder kun je alle mogelijke ingrediënten snijden, zoals groentes, fruit en aardappelen. Door de verschillende mogelijkheden heb je snel al jouw ingrediënten gesneden. Alle onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser, waardoor opruimen ook heel gemakkelijk is.

Voordelen

+ Groentesnijder/mandoline heeft 8 opzetstukken

+ Gesneden ingrediënten worden opgevangen in een bakje

+ Compact en klein

+ Kan in de vaatwasser

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten