De 5 beste luizenshampoos voor een effectieve behandeling van hoofdluis

4

Er zijn nogal wat misverstanden over luizen en hoe je die kunt krijgen. Iedereen kan luizen krijgen, maar luizen komen vooral bij kinderen voor. Voor sommigen klinkt het vies om luizen te hebben, maar aangetoond is dat luizen eerder voorkomen op schoon haar, omdat schone haren meer grip bieden voor de luis om zich aan vast te houden.

Luizen springen gemakkelijk over van het ene hoofd naar het andere en zijn niets om je voor te schamen. Het is de vrouwelijke luis die zich voedt met bloed en ze legt haar eitjes, die we neten noemen, dan ook vlak bij de hoofdhuid, bij de haarwortel. Wanneer de neten uitkomen duurt het 7 tot 10 dagen voor de luis volwassen is en de luis leeft dan ongeveer een maand. Omdat luizen zo besmettelijk zijn is het belangrijk om ze snel te bestrijden. Goed om te weten is, dat luizen niet op dekens, kleding of pluche beren overleven. Zonder voedsel en warmte is de luis namelijk in minder dan een dag dood.

Prioderm

Prioderm - Shampoo plus - 100 ml Prioderm Shampoo Plus doodt hoofdluizen en neten door verstikking en uitdroging. De shampoo bevat geen pesticiden en heeft een inwerktijd van 15 minuten. Deze shampoo vermindert de statische aantrekking van het haar, zodat hoofdluis niet makkelijk op het haar...

Prioderm

Luizen doden Medisch hulpmiddel Last van hoofdluis? Prioderm dimeticon werkt al in 15 minuten en is geur- en kleurloos. De lotion werkt op een mechanische wijze en dringt door tot in de ademhalingsorganen van de luizen en neten zodat ze stikken.De luis kan niet immuun...

Paranix

Op een stressvrije manier komaf maken met hoofdluizen? Probeer de Paranix behandelingsshampoo. Met deze shampoo verwijder je hoofdluizen en eitjes terwijl je je haar wast. Paranix behandelingsshampoo behandelt hoofdluizen in 15 minuten en wast het haar tegelijkertijd. - 100%...

Cleani Kid

Cleani-Kid shampoo is een natuurlijke veilige effectieve behandeling tegen luis en neten. Werking: De Zuivere Appelazijn zorgt voor het loslaten van de Neten, de etherische oliën van o.a. Lavendel,...

Paranix

Paranix Behandelingsshampoo tegen Hoofdluizen en Neten Extra Strong + Kam Paranix Shampoo Extra Strong is 100 % doeltreffend tegen luizen in 5 minuten en beschermt tot 72u tegen een mogelijke herbesmetting. Paranix Extra Strong Shampoo behandelt en beschermt tegen hoofdluizen en neten in...

Wat kun je doen tegen hoofdluis?

Luizen veroorzaken jeuk op de hoofdhuid. Klaagt je kind daarover of zie je het veel krabben, dan is de kans aanwezig dat er luizen op de hoofdhuid zitten. Vind je luizen? Neem dan contact op met de school van je kind en informeer ouders van vriendjes en vriendinnetjes.

Hoe werkt luizenshampoo?

Luizenshampoo bevat bepaalde stoffen die de luizen en de neten doden. Masseer het product goed in of kam het door met de luizenkam, waarbij vooral het gebied achter de oren en in de nek meegenomen wordt. Vervolgens laat je de shampoo een bepaalde tijd inwerken en kam je het haar daarna goed door, om luizen en eitjes te verwijderen. Tot slot was je het haar en spoel je het na afloop goed uit. Lees goed de bijsluiter bij de shampoo, want elk product werkt net even anders.

Waar koop je luizenshampoo?

Je kunt de shampoo online bestellen, maar ook halen bij de drogisterij of apotheek. Het is niet aan te raden luizenshampoo preventief te gebruiken. Geef je borstvoeding of ben je zwanger? Neem dan eerst even contact op met de huisarts, voordat je jouw haren met een luizenshampoo gaat behandelen. Dit geldt ook voor kinderen jonger dan 6 maanden. Luizenshampoo is zonder recept verkrijgbaar.

Controleren op luizen

Luizen kunnen gemakkelijk terugkomen in het haar. Waneer je gaat controleren op luizen, maak het haar dan nat en gebruik een crèmespoeling om de haren glad te maken. Daarmee voorkom je dat luizen overspringen op delen van het haar die je al gecontroleerd hebt. Vind je hoofdluizen, controleer dan iedereen in het gezin, want ook volwassenen kunnen hoofdluis krijgen.

Onze favoriete luizenshampoo

Paranix behandelingsshampoo met kam

Op een stressvrije manier komaf maken met hoofdluizen? Probeer de Paranix behandelingsshampoo. Met deze shampoo verwijder je hoofdluizen en eitjes terwijl je je haar wast. Paranix behandelingsshampoo behandelt hoofdluizen in 15 minuten en wast het haar tegelijkertijd. - 100%...
Bekijken

Veel mensen zijn op zoek naar een stressvrije manier om komaf te maken met vervelende hoofdluizen. Indien dat ook geldt voor jou kan je overwegen om gebruik te maken van de Paranix Behandelingsshampoo. Voor deze shampoo geldt dat ze er niet alleen in slaagt om hoofdluizen, maar ook eitjes te verwijderen tijdens het wassen van het haar. Door gebruik te maken van deze shampoo behandel je dus hoofdluizen in amper 15 minuten tijd terwijl je tegelijkertijd ook je haar wast.

Bij het gebruik van deze shampoo is het belangrijk om ze goed in te masseren van de wortels tot in de punten. Besteed tijdens het gebruik van de shampoo extra aandacht aan niet alleen de nek, maar ook aan de huid die zich achter de oren bevindt. Het product dient ongeveer een klein kwartiertje in te werken. Samen met de Paranix Behandelingsshampoo wordt ook een fijne luizenkam meegeleverd. Voordat je het haar gaat wassen gebruik je deze om de luizen en de eitjes te verwijderen.

Voordelen:

 • Er is slechts één behandeling vereist van 15 minuten;
 • 100 procent doeltreffendheid;
 • Beschikt over een aangename geur;
 • Perfect uit te wassen zonder dat daarvoor extra shampoo is vereist;
 • Standaard geleverd met een handige, fijne luizenkam;

Nadelen:

 • Niet preventief te gebruiken;

Volatile Anti-hoofdluis Luizenshampoo

De Anti Hoofdluis Shampoo van Volatile helpt hoofdluis voorkomen en is ideaal voor het nabehandelen van de hoofdhuid na het verwijderen van de hoofdluis. De Anti Hoofdluis Shampoo bevat 1% zuivere essentiële olie. Ook gezinsleden kunnen deze shampoo gebruiken, als extra preventie. De shampoo...
Bekijken

De Volatile Anti-hoofdluis Luizenshampoo kan eigenlijk op verschillende manieren worden gebruikt. In eerste instantie kan ze worden gebruikt voor het voorkomen van vervelende kriebelbeestjes. Is het daarvoor al te laat? Dan is deze shampoo te gebruiken voor het nabehandelen van de hoofdhuid nadat de beestjes werden verwijderd. Voor deze shampoo geldt verder in de praktijk dat ze zich onder meer kenmerkt door de aanwezigheid van 1 procent zuivere, essentiële olie.

Ook door gezinsleden kan deze shampoo worden gebruikt. Op deze manier kan ze dienst doen als extra preventiemiddel. Voor deze shampoo geldt verder dat ze zich kenmerkt door zuiverende en verzorgende eigenschappen. Op deze manier kan ervoor worden gezorgd dat die vervelende kriebelbeestjes zich niet snel thuis zullen voelen op jouw hoofdhuid. Ben jij één van de vele mensen die geplaagd wordt door een geïrriteerde hoofdhuid? Ook in dat geval zal je tot de vaststelling komen dat deze shampoo probleemloos kan worden gebruikt.

Voordelen:

 • Kan ook preventief worden gebruikt;
 • Voorzien van 1 procent zuivere, essentiële olie;
 • Ook gezinsleden kunnen de shampoo als preventie gebruiken;
 • Zuiverende en verzorgende eigenschappen;

Nadelen:

 • Een stukje duurder in vergelijking met een “normale” shampoo;

Prioderm Shampoo Plus 2 in 1

Prioderm Shampoo Plus is onze keuze voor de beste Luizenshampoo, omdat de werkzame stof niet giftig is , maar de luis als het ware verpakt, waardoor deze geen voeding meer kan opnemen. De shampoo voorkomt nieuwe besmetting, omdat het de statische lading van het haar vermindert, waardoor luizen lastiger in het haar kunnen kruipen. Gelukkig kunnen luizen niet resistent worden tegen deze shampoo, waardoor je hem een volgende keer gewoon weer kunt gebruiken. De shampoo wordt gemaakt in Nederland, kost ongeveer €24,- en is gemakkelijk online te bestellen. De bijsluiter is geschreven in begrijpelijke taal en is ook online beschikbaar, waardoor je deze voordat je bestelt al kunt lezen.

Hoe werkt deze shampoo?

Voordat je aan de slag gaat met Prioderm Shampoo Plus 2 in 1, dek je de schouders eerst af met een handdoek. Zo voorkom je vlekken op kleding. Breng de shampoo vervolgens rechtstreeks vanuit het flesje aan op het haar en kam het haar met een gewone kam door, zodat alle haren bedekt zijn er er geen klitten in het haar zitten. Masseer de shampoo goed in en laat de shampoo 15 minuten inwerken.

Zodra de shampoo aan het inwerken is, verdeel je het haar in vier delen. Kam ieder deel met de luizen- en netenkam vanaf de wortel van het haar zorgvuldig uit. Maak de kam steeds even schoon met een tissue en warm water. Leg het uitgekamde haar zo goed mogelijk opzij om te voorkomen dat de luizen er opnieuw inkomen.

Heb je alle delen van het haar behandeld, maak het haar dan nat en laat de shampoo eerst goed schuimen, door het haar overal te masseren. Hierna was je het haar grondig en laat je het goed drogen zonder een föhn te gebruiken. Controleer het haar nog zeven dagen na de behandeling en herhaal de behandeling alleen, wanneer je nog neten en luizen aantreft. Haren worden er niet vettig van, omdat Prioderm Shampoo geen siliconen bevat.

Voordelen

 • Veilig te gebruiken omdat er geen giftige stoffen in zitten
 • Goede Nederlandstalige bijsluiter met gebruiksaanwijzing
 • Inclusief meegeleverde kam

Nadelen

 • Niet bekend

Het eindresultaat

Of je kind na het gebruik van deze shampoo vrij is van luizen en neten is vooral afhankelijk van de zorgvuldigheid waarmee je de haren uitkamt. Prioderm Shampoo hoeft niet langer dan een kwartier in te werken en daarna begin je met het uitspoelen. Kom je na een paar dagen geen levende luizen meer tegen, dan is de behandeling geslaagd en weet je zeker dat jouw kind vrij is van luizen.

Gerelateerde berichten