De 5 beste luchtslanghaspels om te kopen

399

Het werken met een compressor is veel gemakkelijker met een slanghaspel voor perslucht. Met een compressorslang kun je flexibel werken met een breed scala aan persluchtgereedschap in de werkplaats, garage of zelfs in de tuin.

Om te voorkomen dat je de lange slang na gebruik van de luchtcompressor met de hand moet oprollen, is er een praktische luchtslanghaspel die dit automatisch voor je doet.

De persluchtslanghaspel wordt via een toevoerleiding rechtstreeks aan de drukslang van de slanghaspel bevestigd en maakt het mogelijk de slang zeer snel en gemakkelijk op te rollen en af te rollen. De slang wordt eenvoudig uit de haspel getrokken en rolt net zo gemakkelijk weer op zodra je hem met een schokkerige beweging met de hand beweegt.

Luchtcompressoren zijn verkrijgbaar met of zonder slanghaspel

Twijfel je nog of je echt een slanghaspel voor perslucht nodig hebt? Om je te helpen beslissen, hebben we een pro-overzicht voor je samengesteld. Hier zie je de voordelen van een haspel.

De voordelen van het werken met een haspel:

 • Werken met haspel
 • Zeer snel klaar om te werken
 • Bespaart tijd
 • Bergt de slang netjes op en bespaart ruimte
 • Ideaal voor langere slangen
 • Moet niet worden aangeschaft

De juiste keuze maken

Om je te helpen de juiste keuze te maken en de juiste persluchtslanghaspel te kopen, hebben we hier alle belangrijke eisen samengevat:

 • De aansluiting voor de slang moet gemaakt zijn van robuust en roestvrij staal.
 • Je kunt flexibeler werken met een lange slang.
 • Slangen zijn er in verschillende lengtes. Hoe langer de slang, hoe langer het duurt voordat de automatische haspel na gebruik weer oprolt.
 • Je kunt modellen vinden met een slanglengte van tien, vijftien, twintig of dertig meter. Met een slang van dertig meter kun je flexibel werken en hoef jeu de compressor niet te verplaatsen. De slang moet minstens vijftien meter lang zijn om er comfortabel mee te kunnen werken.
 • Let ook op de lengte van de toevoerleiding. Deze verbindt de compressor met de slanghaspel en is voor de meeste modellen tussen één en drie meter lang. We raden u aan een toevoerleiding te kiezen met een lengte van minstens twee meter.
 • De maximaal mogelijke werkdruk ligt tussen twaalf en twintig bar, afhankelijk van het slangmodel.
 • Om te voorkomen dat vuil in de slanghaspel terechtkomt en de slang beschadigt, dient deze altijd gesloten te zijn. De slang is ook veilig beschermd tegen Uv-straling en andere invloeden in een gesloten haspel.
 • Er zijn ook open slanghaspels, maar die zijn alleen geschikt voor gebruik in een schone omgeving.

Plaats de persluchtslanghaspel in overeenstemming met de beschikbare ruimte.

Sommige persluchtslanghaspels kunnen aan het plafond worden bevestigd om ruimte te besparen. De haspel kan ook snel aan de muur worden vastgeschroefd. Praktisch is de draaggreep, waarmee je de luchtslanghaspel gemakkelijk uit de houder kunt nemen en ergens anders neerzetten.

Een slanggeleider houdt alles netjes. Knopen en kinken veroorzaken schade aan de slang. Deze kunnen worden vermeden als je een model met een slanggeleider gebruikt. Hierdoor wordt de slang altijd op een gecontroleerde en schone manier opgewikkeld, wat de levensduur aanzienlijk kan verlengen. Daarom bevelen we een luchtslanghaspel met een geïntegreerde slanggeleider aan.

Drukbestendige slangen barsten niet

Er zijn bijzonder drukbestendige slangen, maar er zijn ook slangen die kunnen barsten wanneer ze aan te veel druk worden blootgesteld. Drukbestendige slangen zijn geschikt voor compressoren met een hoog vermogen. Ze zijn steeds bestand tegen hogere werkdruk. Meestal zijn ze zwaarder dan niet-drukbestendige slangen.

Als je alleen maar werk met lage druk wil uitvoeren kan een niet-drukbestendige slang voldoen. Ze weegt minder, maar je moet je strikt aan de maximale druk houden.

Welke slangdikte is de juiste?

De dikte van de slang of de binnendiameter van de meeste modellen bedraagt tussen zes en dertien millimeter. Hoe dikker een persluchtslang is, hoe hoger de maximaal mogelijke werkdruk in bar kan zijn.

Een goede aanwijzing van de maximaal mogelijke hoeveelheid lucht die door de slang kan worden gevoerd, wordt ook gegeven door de inwendige diameter.

Slangen met een dikte van maar acht millimeter zijn volledig toereikend voor eenvoudige airbrush- en verfklussen met een druk van ongeveer vier bar. Zware persluchtapparatuur, zoals een zandstraler, vereist een hogere werkdruk in bar en moet daarom ook aanzienlijk dikker en robuuster zijn. Minstens tien millimeter, en bij voorkeur iets meer, wordt hier aanbevolen.

Nog een belangrijke tip

Zorg ervoor dat de persluchtslanghaspel altijd een vaste en veilige plaats heeft in je werkplaats en wikkel de slang na gebruik altijd volledig op. Zo minimaliseer je het risico op ongelukken door rondslingerende slangen of de slanghaspel.

Sens Design Persluchtslang met haspel

Beschrijving van de luchtslanghaspel

De persluchtslang met haspel van Sens is een perfect gewikkelde persluchtslang met een lengte van dertig meter en is een grijze onopvallende persluchtslanghaspel. De levering bevat alle benodigde schroeven voor wandmontage.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze wandslanghaspel is draaibaar tot 180 graden en heeft een werkdruk tot achttien bar. Net zoals de luchtdrukslang heeft de toevoerslang van twee meter een binnendiameter van 9,5 millimeter. De buitendiameter is 15,5 millimeter en daardoor zal deze slang pas barsten bij een druk van vijftig bar of meer. Om de haspel gemakkelijk te kunnen bedienen is hij voorzien van een handgreep.

Bij de gratis levering ontvang je ook nog een Engelstalige handleiding.

Stanley Perslucht Luchtslanghaspel

Deze luchtslanghaspel van negen meter is door Stanley voorzien van een muurbeugel. Daardoor is hij ideaal voor wandmontage. De luchtslanghaspel is geschikt voor de meeste compressoren en heeft een werkdruk van twaalf bar. Omdat de slang automatisch op zijn plaats klikt nadat deze is uitgetrokken en losgelaten, kan er worden gewerkt zonder de slang te belasten.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze luchtslang heeft een binnendiameter van 6,5 mm en een buitendiameter van tien millimeter. De slang is van PVC, heeft een lengt van negen meter en kan een druk van twaalf bar weerstaan.

De haspel wordt geleverd met de nodige snelkoppelingen voor aansluiting. Het geheel weegt 3,5 kg en wordt gratis geleverd.

HBM 15 Meter Automatische Luchthaspel Model

Deze automatische luchtslanghaspel van HBM is vijftien meter lang en heeft een aansluitingsslang van één meter.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De binnendiameter van de oprolbare slang is 6,5 millimeter. Daarmee kan de luchtslang een maximale druk van twaalf bar aan. De slang kan aangesloten worden met een ¼ inch aansluiting van polyurethaan. De luchtslang weegt 4,2 kg en de haspel, inclusief slang heeft een afmeting van 31x29x17 cm De haspel is van het merk HBM machines en wordt gratis aan huis bezorgd

20 Meter Automatische Luchthaspel

Deze telescopische luchtdrukslang heeft een lengte van twintig meter en een bijkomende aansluitingsslang van 1,9 meter. Met een binnendiameter van tien mm kun deze slang een maximale drukluchtslang van zeventien bar aan

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De haspel heeft een totaal gewicht van 11,5 kg en is voorzien van een slangkoppeling van ¼ inch. De totale afmetingen van de haspel zijn 46 × 25 × 45 cm.

De fabrikant geeft twee jaar fabrieksgarantie op deze automatisch oprolbare luchtslanghaspel. De haspel is van het merk Lemato en kan gratis bezorgd worden.

FERM Compressor luchtslanghaspel

Deze compressor luchtslanghaspel is voorzien van een negen meter lange luchtslang, deze is eenvoudig te vervangen door de verstelbare wandmontage. De luchtslanghaspel is voorzien van eenvoudige snelkoppelingen, die eenvoudig kunnen worden aangesloten op pneumatisch gereedschap.

De belangrijkste eigenschappen en technische eigenschappen

Deze haspel van meter heeft een gewicht van 3108 gram. De slang is voorzien van een Orion snelkoppeling.

De luchtslanghaspel is gemakkelijke te installeren wordt geleverd met een Engelstalige handleiding.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten