De 5 beste luchtkwaliteitsmeters voor binnen besproken

16

Een goede luchtkwaliteit in je woonruimte is erg belangrijk. Met behulp van een luchtkwaliteitsmeter kun je nauwkeurig in kaart brengen hoe de kwaliteit van jouw woonruimte is. Hierdoor weet je exact wanneer je jouw woning moet ventileren of reinigen. Er zijn diverse apparaten waarmee je in kaart brengt hoe hoogt het CO2 gehalte is van je woonruimte en hoe vochtig jouw woonruimte is. Daarnaast hebben deze apparaten vaak nog tal van andere eigenschappen en functies. De aankoop van een luchtkwaliteitsmeter kan soms vrij ingewikkeld zijn. Om de aankoop van een luchtkwaliteitsmeter wat eenvoudiger te maken kun je daarom een kijkje nemen bij de onderstaande best geteste modellen van dit moment. De onderstaande 5 beste luchtkwaliteitsmeters zijn allen uitvoerig getest op belangrijke eigenschappen en voldoen aan hoge kwaliteitseisen

De G2B® CO2 Meter met App

Met de slimme luchtkwaliteitsmeter van G2B zorg je altijd en overal voor een nauwkeurig inzicht van je leefklimaat. Dit apparaat is erg populair en wordt door experts beschreven als en van de meest geavanceerde apparaten van dit moment. Zo beschik je met dit apparaat over maar liefst 8 verschillende meetfuncties van luchtkwaliteit, namelijk het co2 gehalte, de luchtvochtigheid, de temperatuur, het fijnstof (PM2.5/PM1.0/PM10) gehalte, de formaldehyde, en de TVOC. Je kunt het apparaat gemakkelijk met de app via Wi-Fi verbinden, waardoor je vanaf elke locatie de luchtkwaliteit kunt analyseren. Het apparaat is met name ideaal voor mensen met speciale luchtwegen allergieën of mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stoffen in de lucht. Het apparaat geeft resultaten snel weer, waardoor je altijd op de hoogte bent indien de luchtkwaliteit afneemt of wijzigt.

Het apparaat beschikt over tal van handige eigenschappen. Zo beschikt het apparaat over verbeterde infrarood (NDIR) sensoren, voor zeer nauwkeurige metingen, en heeft het systeem een intelligent alarmsysteem dat eenvoudig aan-, en uitgezet kan worden. Ook heeft het systeem een intelligent gezondheidsadvies, dat nauwkeurig aangeeft wat verstandig is om te doen en welke acties verricht dienen te worden. Daarnaast is het apparaat langdurig achter elkaar te gebruiken. Zo kun je het systeem gemakkelijk opladen via een USB kabel en beschikt het over een ingebouwde accu van ca. 5 uur.

Voordelen
- Meet het fijnstof gehalte
- Inclusief monitoring via de Smartphone Applicatie
- Haarscherp LCD scherm

Nadelen
- Het apparaat werkt alleen op 2.4GHz WiFi routers

Nomestic® Wifi CO2 Meter & Hygrometer voor Binnen

Wil je altijd en overal inzicht hebben in de luchtkwaliteit van jouw woonruimte of bedrijfsruimte? Kies dan voor de luchtkwaliteitsmeter van het merk Nomestic. Met deze meter kun je verbinding maken met je Wi-Fi, waardoor je middels een app jouw binnenklimaat 24/7 nauwkeurig in de gaten kunt houden. Hiermee voorkom je zo effectief mogelijk eventuele gezondheidsrisico’s en verzeker je elke ruimte van een zo gezond mogelijk binnenklimaat.

De slimme detector van Nomestic is een stijlvol simpel apparaat dat uitstekend aansluit in elk interieur. Het apparaat biedt een uiterst nauwkeurige CO2 meting met thermometer en luchtvochtigheidsmeter. Deze gegevens worden weergegeven op een helder af te lezen scherm. Het apparaat biedt een proactieve melding bij een verhoogde CO2-gehalte en is voorzien van een geavanceerde NDIR-sensor. Hierdoor is het apparaat extra nauwkeurig. Het apparaat is gemaakt van goede kwaliteit materialen, waardoor het apparaat een uitstekende levensduur heeft. De Nomestic meter is daarnaast gemakkelijk in gebruik en biedt een automatische kalibratie, waardoor data altijd nauwkeurig en actueel is.

Voordelen
- Inclusief monitoring via de Smartphone Applicatie
- Automatische kalibratie
- Zeer nauwkeurige CO2 meting door de ingebouwde NDIR sensor

Nadelen
- Geen

TibaGoods CO2 meter en monitor

De luchtkwaliteitsmeter van het merk TibaGoods is een zeer populaire meter dat tal van handige eigenschappen en functies bevat. De meter biedt diverse waarschuwingsvormen voor luchtkwaliteit, zoals middels een indicatielampjes met verschillende kleurindicaties en emoticons met gezichtjes. Hierdoor zie je altijd direct of de kwaliteit van je lucht voldoende is. De meter beschikt over een handige verlichting die zich automatisch uitschakelt na 10 minuten en gaat weer aan met behulp van slechts 1 druk op het scherm.

De TibaGoods meter heeft een grote lithium batterij en een ingebouwde accu, zodat je het apparaat gemakkelijk overal kunt plaatsen is en met je mee kunt nemen. Het apparaat voldoet aan alle kwaliteitsstandaarden en biedt een uitstekend lange levensduur. Plaats het apparaat in een ruimte naar keuze met behulp van het ingevoegde standaardje. Het apparaat is daarnaast zeer gemakkelijk te bedienen en geheel naar wens in te stellen. Hierdoor zorg je voor nauwkeurige data en een zo optimaal mogelijke registratie van je leefklimaat.

Voordelen
- Goede accu
- Verschillende soorten waarschuwingsindicaties

Nadelen
- Zonder monitoring via de Smartphone Applicatie

Rovary CO2 Meter en Luchtvochtigheidsmeter

Ben je op zoek naar een handig draagbare luchtkwaliteitsmeter? Kies dan voor de Rovary CO2 meter. Dit apparaat is van hoge kwaliteit en is zowel ISO Gecertificeerd als CE gekeurd. De Rovary meter meet het CO2 gehalte, de temperatuur en de luchtvochtigheid binnen je woning. Het apparaat heeft een helder touchscreen scherm dat gemakkelijk te bedienen is. Zo kun je bijvoorbeeld middels het scherm de helderheid dimmen en een alarm instellen.

De Rovary meter is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit, waardoor het apparaat een uitstekend lange levensduur heeft. De luchtkwaliteitsmeter heeft een oplaadbaar accu die je eenvoudig kunt opladen met de bijgeleverde oplaadkabel. Hierdoor hoef je geen batterijen te kopen en kun je het apparaat gemakkelijk overal opladen. Daarnaast kun je het apparaat gemakkelijk ergens plaatsen middels het statief, of met je meenemen, indien je meerdere ruimtes wilt checken. Indien je het apparaat enkel in een ruimte gebruikt kun je er ook voor kiezen om het apparaat aan een wand te monteren.

Voordelen
- Draagbaar en beschikt over een statief
- Hoge kwaliteit

Nadelen
- Beperkte accuduur
- Zonder monitoring via de Smartphone Applicatie

De Co2 Meter Binnen - 3 in 1 Monitor

De best geteste luchtkwaliteitsmeter van dit moment is de HT Co2 meter van het merk SolHouse. Het apparaat is erg populair en beschikt over tal van handige eigenschappen en functies. Met dit apparaat registreer je direct en nauwkeurig wat het PPM-niveau is in een binnenruimte. Het apparaat is toepasbaar op elke Locatie, en geschikt voor zowel bedrijven als particulier gebruik. Het apparaat is ook gemakkelijk in te stellen en vergt geen lastige handelingen. Indien je een melding wilt bij een te hoog CO2 gehalte kun je een alarm instellen zodat het apparaat jou waarschuwt wanneer het gehalte te hoog is.

De SolHouse de HT Co2 biedt een accurate en betrouwbare meting met slechts een max. afwijking van 3%. ventileren. Naast een nauwkeurige meting van het Co2-niveau geeft het apparaat ook aan wat de temperatuur is en hoe hoog het vochtgehalte van de lucht is. De gegevens worden helder weergegeven op een gemakkelijk te bedienen LCD-display. Het apparaat is daarnaast minimalistisch en sluit hierdoor perfect aan in elke woonruimte. Je kunt het apparaat gemakkelijk aan een wand monteren of op een plek naar keuze plaatsen.

Voordelen
- Gemakkelijk af te lezen digitaal LCD Display
- Hoge betrouwbaarheid

Nadelen
- Zonder statief
- Zonder monitoring via de Smartphone Applicatie
- Beperkte accuduur

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten