De Beste Loopbanden voor thuis

232

De beste loopbanden voor thuis zijn er niet enkel voor koude, regenachtige dagen maar ook ideaal voor mensen die graag binnen sporten. Voor mensen in drukke steden of waar er geen goede looppaden beschikbaar zijn. Voor die mensen hebben we hier een lijst gemaakt van wat wij denken dat de beste loopbanden zijn.

Lifespan Loopband TR2000iT

Lifespan levert hoogwaardige loopbanden voor thuisgebruik. De Lifespan Loopband TR2000iT is wat ons betreft één van de betere loopbanden in deze prijsklasse en is geschikt voor semiprofessioneel gebruik aangezien de DC-motor een continue vermogen levert van 2,5 PK en de band een snelheid levert tot 18 kilometer per uur. Meer dan voldoende voor langdurige, intensieve trainingen thuis. Lees hieronder meer over deze loopband die mag rekenen op louter positieve recensies!

Lifespan Loopband TR2000iT kopen

De  Lifespan Loopband TR2000iT is het kleinere broertje van Lifespan Loopband TR5500iT en hij is dan ook goedkoper en levert iets minder vermogen. Toch haal je met deze Lifespan een prachtig apparaat in huis waar je nog vele jaren mee kan sporten.

Langdurig en intensief trainen

Ben je op zoek naar een loopband voor thuis waarop je langdurige en ook intensieve trainingen kan doen? De  TR2000iT heeft alles wat je hartje begeerd. Dankzij zijn sterke motor is hij perfect voor een flinke cardiotraining en met een topspeed van 18 km/u, kan je er zelfs sprintjes op trekken. Een groot voordeel van deze loopband is verder dat het loopvlak breed is (51 cm). Je hoeft daarmee niet telkens op te letten of je ernaast stapt. Zo kan je veilig hardlopen met de focus op je prestaties!

Display met Quick Draw functie De Lifespan loopband biedt voor deze prijs alles wat je mag verwachten. Aan alles is gedacht om jou als sporter zoveel mogelijk te ondersteunen. Neem alleen al de display. Deze beschikt over een Quick Draw functie wat betekent dat je het dashboard kan bedienen d.m.v. een touchscreen. Zo kan je tijdens het sporten met je vinger zaken zoals het stijgingspercentage en de snelheid wijzigen

Lifespan Loopband TR5500iT

Een loopband voor thuis heeft als voordeel dat je altijd kan trainen wanneer dit jou uitkomt. Is het aan het regenen, is het koud of juist te warm, is het te druk en daarom onveilig? Met de Lifespan Loopband TR5500iT hardloop jij thuis wanneer het jou uitkomt!

Lifespan Loopband TR5500iT review

De reviews die gebruikers achterlaten over de Lifespan Loopband TR5500iT die liegen er niet om. Vrijwel iedere eigenaar van deze semiprofessionele loopband is lovend over dit product. Maar dat mag natuurlijk ook wel voor deze prijs. Dit is geen loopband die je in huis haalt om zo nu en dan eens op te sporten. De  Lifespan Loopband TR5500iT is geschikt voor zeer intensief gebruik en voor gevorderde hardlopers.

Zeer krachtige motor

Wat meteen opvalt is dat de Lifespan Loopband TR5500iT over een uitermate krachtige elektrische motor beschikt. Deze motor levert 4 PK vermogen! De motor kan daarom zeer lang achtereen en intensief gebruikt worden. Zo kan je als thuissporter op een heel hoog niveau trainen en hoef jij je niet in te houden tijdens de work-out. Sprintjes trekken is zelfs mogelijk omdat de loopband een snelheid tot 22 kilometer per uur aankan!

Trainingsmogelijkheden

De mogelijkheden voor wat betreft de verschillende soorten trainingen (loopsoorten) zijn zeer maar dan ook zeer uitgebreid. Deze Lifespan beschikt over maar liefst 50 of meer verschillende trainingsprogramma's. Daarvan zijn er 20 voor jou voorgeprogrammeerd. De overige kan je zelf naar wens instellen en/of samenstellen.

Extra's

Koppel de Lifespan Club App middels bluetooth aan de interface

Connect jouw smartphone aan het scherm en bekijk films, luister muziek, enz.

Stijgingspercentage instellen tot maar liefst 13%

Dalen tot -2% mogelijk

Console trilt niet tijdens het hardlopen!

Opklapbaar model

Ook geschikt voor zwaardere personen

Het grote voordeel van deze loopband is dat hij ook geschikt is voor mensen met een wat steviger postuur. Hij kan een gewicht aan tot maximaal 159 kilogram. Weinig loopbanden in deze prijsklassen kunnen een dergelijke gewicht aan.

Hartslagmeter? Is er een hartslagmeter inbegrepen? Niet inbegrepen maar wel los verkrijgbaar is de LifeSpan Bluetooth 4.0 / ANT Hartslagmeter (kies voor borstband of Polar OH1). Je koppelt deze eenvoudig met Bluetooth aan het scherm en kunt daarop je hartslag aflezen.

Focus Fitness Jet 2

De Focus Fitness Jet 2 komt steevast als één van de beste loopbanden uit de test. Voordelen t.o.v. andere loopbanden uit dezelfde prijsklasse zijn er dan ook zeker. Het is een eenvoudige loopband die geschikt is voor de beginnende of gemiddelde hardloper, voor actieve wandelaars of mensen die graag thuis willen revalideren. En toch biedt hij voor deze prijs extra's die je niet terugziet bij loopbanden uit dezelfde prijsklasse.

Over de Focus Fitness Jet 2

In te stellen op twee verschillende hoogtes, voorzien van een zeer stille 1,5 PK motor en een compact, opklapbaar model: Dat is de Focus Fitness Jet 2 in een notendop. Hardloopbanden voor thuisgebruik zijn idealiter geluidsstil en dat is met dit model het geval. Zelfs als je op topsnelheid hardloopt (de Focus Fitness Jet 2 gaat tot 13 km/u) blijft deze motor weinig geluid produceren. Daar zullen je huisgenoten en buren blij mee zijn!

Bergop rennen of gewoon rustig wandelen

De Focus Fitness Jet 2 beschikt over 7 trainingsprogramma's. Daartoe behoren snelheidsprogramma's en een manueel programma. Bepaal zelf je trainingsintensiteit en loopvorm. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een duurloop te doen op lagere snelheid. Zo verbrandt je lekker veel calorieën. Of kies voor een intervaltraining, versterk daarmee je spieren en ren bergop door de hellingshoek aan te passen! Thuis hardlopen op deze loopband is uitdagend en veelzijdig.

Display

Het display vinden wij zelf zeer overzichtelijk. Alle belangrijke gegevens zijn hierop af te lezen. Hartslag, tijd, snelheid (en afstand natuurlijk), het aantal calorieën dat je verbrandt: Deze trainingsgegevens zijn direct af te lezen tijdens de work-out.

Demping

Met de speciale demping die is aangebracht op het loopoppervlak worden de gewrichten en rug beschermd.

Wat is inclusief? Inbegrepen is een hartslagmeter, trainingscomputer en bovendien is de loopband inklapbaar

Loopband RS Sports RUN 10

Met een laag gewicht van maar 52 kg kan de Loopband RS Sports RUN 10 toch maar even een gewicht aan tot 120 kg! Deze relatief kleine loopband is geschikt voor hardlopers die op een gemiddeld niveau thuis willen trainen. Ondanks de relatief lage prijs van de Loopband RS Sports RUN 10, zien de specificaties er verrassend goed uit. Zo heeft de elektrische motor een piekvermogen van 3 PK wat neerkomt op een topsnelheid van 12 kilometer per uur. En beschikt hij over vele extra's. Hieronder lees je alles over deze loopband die goed uit de test komt.

Loopband RS Sports RUN 10 voor gemiddeld gebruik

RS Sports heeft loopbanden voor ieder niveau. Ben jij op zoek naar een loopband waar je 2 tot 3 maal per week gebruik wilt maken en behoor je tot de zogenoemde 'gemiddelde hardlopers', dan is de RUN 10 waarschijnlijk de loopband die jij zoekt. Heb jij eens weinig zin om de stoute schoenen aan te trekken en naar buiten te gaan voor een stevige wandeling, een eindje joggen of hardlopen? Dan heb je met deze loopband een uitstekend alternatief. Bijkomend voordeel is dat de RUN 10 beschikt over een z.g. 'softdempingsysteem'. Daarmee worden de gewrichten en rug ontzien zodat de kans op overbelasting tot een minimum wordt beperkt.

Trainingsprogramma's van deze RS Sports hardloopband

Natuurlijk wil je ook wat variatie in je trainingen aanbrengen. Niet alleen is variatie aanbrengen in je trainingen leuk en voorkomt dit verveling, ook kom je daarmee sneller op je gewenste niveau. Dat is op de Loopband RS Sports RUN 10 geen probleem. Je kunt namelijk kiezen voor verschillende trainingsprogramma's zodat je traint met een lage, gemiddelde of iets hogere weerstand. Je kunt kiezen uit 12 ingestelde programma's. Overigens is de maximale hellingshoek 8%.

Het scherm

Het scherm geeft alle belangrijke gegevens weer zoals natuurlijk je hardloop tempo, de afstand die je aflegt, de hoeveelheid calorieën die je verbrandt. Je hartslag kan je ook op het scherm aflezen. Bij de handvat wordt jouw hartslag gemeten en dit is dan direct op het scherm af te lezen. De programma's kan je eenvoudig en direct wijzigen d.m.v. Een 'One Touch Speed Key'. 

Inklapbaar

Het betreft een zeer compact, inklapbaar model die bovendien makkelijk te monteren is.

Loopband Focus Fitness Jet 5

Ben je op zoek naar een betaalbare loopband voor semiprofessioneel gebruik? Onze aandacht gaat uit naar de Loopband Focus Fitness Jet 5. Focus Fitness heeft naar onze mening met dit vernieuwde model een gat geslagen met de voorheen concurrerende modellen. Het mag zich met recht een allrounder noemen en de Loopband Focus Fitness Jet 5 is zeer geschikt voor de thuissporter die het hardlopen naar een hoger niveau wil tillen. Lees hieronder de uitgebreide productbeschrijving.

Allround loopband: Focus Fitness Jet 5

Allround, dat is de Focus Fitness Jet 5 absoluut. Zo presteert deze hardloopband onder vrijwel alle omstandigheden goed en is hij daarmee voor alle loopvormen geschikt. Hill workouts, een interval training of voor een combinatie: Op deze loopband is dat allemaal mogelijk.

Verbeterd model

Deze Focus Fitness beschikt over een breder en langer loopoppervlak dan zijn voorganger, waardoor je comfortabeler loopt. De fabrikant heeft bovendien extra aandacht geschonken aan het frame. Deze is sterker en het opbouwen van de loopband is zeer eenvoudig. Zo krijg je de band voorgemonteerd aangeleverd, enkele schroeven aandraaien en je kunt direct beginnen met hardlopen! Aangezien dit model opklapbaar is, neemt hij vrijwel geen ruimte in beslag. Met de 2 pk-motor kan je trainen vanaf 1 km/h t/m 16 km/h.  

36 trainingsprogramma's

En óf deze loopband veelzijdig is! Met maar liefst 36 trainingsprogramma's (voorgeprogrammeerd, manueel en user) kun je met de Jet 5 trainen zoals jij het wilt. De trainingsprogramma's bestaan uit interval, helling en een combinatieprogramma. Hartslagsensoren en vetmeting zijn geintergreerd.

Handig display

Op de LCD-scherm kan je alle gegevens over je training aflezen. Het display beschikt over een aantal sneltoetsen waardoor je snel de hellingsgraad of snelheid kan aanpassen als dit nodig is.

Maximaal belastbaar gewicht De Focus Fitness Jet 5 is geschikt voor hardlopers die een hardloopband voor thuis zoeken. Het maximaal belastbaar gewicht is 120 kg.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten