De 5 Beste Longtail fietsen gereviewd

1555

In de wereld van (elektrische) fietsen is er vandaag de dag enorm veel keuze aan soorten, modellen en merken. Zo kun je kiezen voor een stadfiets, een ligfiets, een driewieler, een moederfiets, et cetera. De keuze is haast eindeloos. Een van de populairste opties de laatste tijd, een keuze die door veel mensen gemaakt wordt, is de aanschaf van een elektrische longtailfiets. Maar wat is een elektrische longtailfiets eigenlijk voor model fiets? Welke voordelen heeft deze fietssoort allemaal te bieden? En wat zijn op dit moment de vijf beste elektrische longtailfietsen die verkrijgbaar zijn? Je leest het allemaal in dit handige overzichtsartikel over het fenomeen elektrische longtailfiets!

Wat is dat precies voor soort fiets, een longtailfiets?

Longtailfietsen zijn fietsen die, de naam zegt het eigenlijk al, een frame hebben dat langer is dan gemiddeld. Wat dit precies kun je deze fietsvariant wel een beetje vergelijken met het fenomeen cargofiets, fietsen die bedoeld zijn om (zware) spullen mee te vervoeren en die ook een langer frame dan gemiddeld hebben. Dit frame betreft dan vaak het tussenframe recht onder de fietser zelf. Verder is ook het frame van de bagagedrager langer dan gemiddeld. De bagagedrager is in principe zo lang en breed, dat de fiets wel iets wegheeft van een oversized vervoermiddel. Een fiets met een meer dan lang staartje…

De grootste voordelen van een longtailfiets

Wie ervoor kiest om een longtailfiets te gaan kopen, gaat daarom allerlei redenen geen spijt van krijgen. Een longtailfiets heeft namelijk tal van voordelen te bieden voor wie een geschikte fiets zoekt. In deze paragraaf gaan we in op de allergrootste pluspunten van een longtailfiets. Ten eerste is een groot voordeel van longtailfietsen het feit dat ze en indrukwekkend draagvermogen hebben. Een gemiddelde longtailfiets is in staat om net zoveel gewicht te kunnen dragen als een bakfiets, namelijk wel 200 kg. Longtailfietsen kun je daarom prima gebruiken voor het transport van zware spullen van plek A naar plek B. In de tweede plaats biedt het grote frame voldoende ruimte om veel spullen op kwijt te kunnen. Dat kunnen tassen met boodschappen zijn, maar ook grote dozen of speciale fietstassen. Met een longtailfiets kun je dan ook enorm veel bagage vervoeren. Een derde grote plus van het fenomeen longtailfiets is dat dit type fietsen wendbaarder is dan je op het eerste oog zou vermoeden. Grote en lange fietsen lijken visueel log en onwendbaar, maar zijn dit in de praktijk lang niet altijd. In elk geval is een longtail bike beter manoeuvreerbaar dan bijvoorbeeld een bakfiets. Bakfietsen, die je veel in steden ziet, zijn logger en moeilijker te besturen.

Dus als je de keuze hebt, ga dan voor een echter longtailfiets en niet voor een bakfiets. Een grote plus, het vierde voordeel van longtailfietsen, is dat longtail bikes ondanks hun lengte tóch gemakkelijk in de schuur op te bergen zijn. De longtailfietsen zijn langer dan normaal, maar qua breedte nemen ze gelukkig geen extra schuurruimte in beslag. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat jouw prachtige longtail bike straks niet in de schuur past. Ten vijfde is een zeer grote plus van longtailbikes dat deze fietsen met allerlei handige accessoires te pimpen zijn tot een model waar jij helemaal blij van wordt. Zo kun je met het grootste gemak handige en ruime fietstassen toevoegen voor extra bagagecapaciteit. Verder kunnen er op de bagagedrager gemakkelijk kinderzitjes, voetensteuntjes, een zitkussen of soortgelijke handige toevoegingen aangebracht worden, zoals een onboard fietscomputer. Ga je een longtail bike kopen, vraag dan bij de verkoper na welke opties er allemaal zijn om jouw longtailbike te pimpen en mooier te maken. In de zesde plaats valt het behoorlijk mee met de kosten van longtailbikes.

Prijzen

Tegenwoordig zijn dit type fietsen al verkrijgbaar vanaf zo’n € 1300. Er is prijsvariatie genoeg, want de duurste elektrische longtailfietsen kunnen qua kosten tot wel € 9500 oplopen. Last but not least is er op het gebied van longtailfietsen enorm veel keuze aan modellen, kleuren en stijlen. Er is voor ieder wel een fiets te vinden die naadloos aansluit op de wensen van de betreffende persoon. Dus je hoeft niet bang te zijn dat jouw ideale longtail bike niet bestaat. Maar kies wel voor kwaliteit! Om je een eind op gang te helpen, hebben we hieronder de vijf beste modellen longtailfietsen van dit moment voor je op een rijtje gezet. Kies jouw favoriete model en geniet straks van vele uren fietsplezier en fietsgemak!

Tern Vektron S10

Veel fietsexperts betitelen de Tern Vektron S10 longtail bike als de beste elektrische longtail fiets van dit moment. En daarvoor zijn goede redenen. Zo is de Tern Vektron S10 met een verkoopprijs van 2895 euo een koopje te noemen. Maar de prijs is natuurlijk nog niet eens het belangrijkste als je op zoek bent naar de perfecte elektrische longtail bike. Bovenal is het belangrijk om voor kwaliteit te kiezen. En dat heb je als je voor de Tern Vektron S10 gaat! Deze elektrische longtail heeft een krachtige motor, is lekker compact en rijdt gewoon heerlijk. De Bosch Active Line Plus Motor zorgt voor veel power en acceleratievermogen, terwijl de krachtige 150 lumen fietsverlichting de garantie biedt op een prima zicht in het donker. Ten slotte zijn de Schwalbe Big Apple banden van deze fiets bijna niet kapot te krijgen!

Bike43 Alpster/Performance Turkoois

Wie ervoor kiest om een Bike43 Alpster/Performance te kopen, is niet alleen gegarandeerd van een superieure fiets die heerlijk aanvoelt, maar kiest ook voor een visueel prachtige uitvoering van een longtail bike. Stoerder dan deze elektrische Bike43 Alpster ga je elektrische longtail bikes niet vinden. De Bike43 Alpster heeft een bereik tot 100 km en is met een aankoopprijs van 4400 euro aantrekkelijk geprijsd. De motor loopt soepel en is krachtig en stil. De ingebouwde trapmomentsensor zorgt voor een zeer intuïtieve motorische ondersteuning. Een aanrader dus voor elke fietsfanaat!

Bicicapace Justlong Electric

Zoek eje een stoere en betrouwbare longtail bike met een elektrische motor, die tegelijk voordelig is geprijsd? Dan is de Bicicapace Justlong Electric longtail bike wellicht de beste keuze voor jou. Deze prachtige elektrische longtailfiets heeft een heerlijk lange bagagedrager, een stevige fietsstandaard en een elektrische motor waar je u tegen zegt. Fijn aan deze fiets is dat deze longtail bike met allerlei accessoires gemakkelijk te personaliseren is. Deze prettige longtail fiets is beschikbaar in de kleuren blauw, groen en rood en kost, inclusief BTW, slechts € 3990. Veel goedkoper dan de Bicicapace Justlong Electric ga je geen longtail fiets vinden

Rob Family F360

Ben je op zoek naar een grote en sterke longtailfiets, die met gemak als vervanger kan dienen van je huidige auto? Dan kun je eigenlijk niet heen om de Rob Family F360. De Rob Family F360 is een uiterst robuuste en tevens ,meer dan goed betaalbare elektrische longtailbike voor families met meerdere kinderen. De fiets heeft een indrukwekkend draaggewicht van 200 kg. en ondersteuning van de elektrische motor tot 25 km/u. Door de traploze naafversnelling met vrijloop kun je snel optrekken naar de gewenste snelheid, zonder dat dit je veel energie hoeft te kosten. De sterke Bosch Performance Cruise Motor zorgt voor veel power en biedt gezamenlijk 1000 wattuur batterijvermogen, waardoor je de garantie hebt op een fiets met een krachtig vermogen.

Via de Zecure All-Up stuurpen is het zonder sleutels en moeren eenvoudig om de stuurhoogte aan te passen aan de berijder van de fiets. De remmen van de Rob Family F360 zijn ook meer dan veilig en adequaat, omdat deze elektrische longtail bike voorzien is van uiterst sterke Magura-schijfremmen. Verder moeten nog de banden van deze topfiets genoemd worden, namelijk Schwalbe Big Ben-banden die vrijwel lekvrij zijn. Ideaal aan deze elektrisch longtail bike is ten slotte het bijzonder sterke verlichtingssysteem, dat bestaat uit zeer betrouwbare 100 lux-koplampen. Al meet al is de Rob Family F360 een elektrische longtail bike om je vingers bij af te likken

Tern GSD R14

Een van de populairste elektrische longtailbiks die momenteel te koop staan, is de stoere en uiterst compacte Tern GSD R14. De TDR GSD 14 is een zeer handzaam model elektrische longtailfiets, die speciaal ontwikkeld is voor het vervoer van twee kinderen, een week aan boodschappen kan dragen of in staat is om 180 kg. gewicht aan cargo te dragen. Het opstappen en afstappen van de TDR GSD R14 is heel gemakkelijk en veilig. En daarbij is de fiets dusdanig ontworpen, via een hypermoderne GSD, dat je in het geval van een (nood)stop snel je voeten aan de grond krijgt. Prettig aan dit fietsmodel is ten slotte nog de Atlas Lockstand waarvan de fietsstandaard voorzien is. Deze krachtige en stabiele fietsstandaard blokkeert vanzelf als je hem uitduwt, zodat je geen risico loopt op het omvallen van de fiets. Overigens betaal je voor al deze luxe wel een prijs, want de Tern GSD R14 kost op dit moment ruim € 9000

Gerelateerde berichten