De 5 beste lichtwekkers van dit moment

1362

De kans is groot dat jij interesse hebt in een lichtwekker, je bent namelijk met een reden bij ons op de site terecht gekomen. Een lichtwekker kan een ontzettend handige aanwinst zijn als je graag op een natuurlijke manier wakker wilt worden in de ochtend. Door het kunstmatige licht zal je niet meer afhankelijk zijn van een of ander hard geluid wat je uit je slaap haalt. Aangezien je wel zeker wilt weten dat je met de beste lichtwekker thuiskomt hebben we hieronder de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Dankzij deze info zal ook jij in staat zijn om een goede aankoop te maken en om voortaan wel weer op een prettige manier wakker te worden.

Het belang van een lichtwekker

Verderop in dit artikel hebben een handige selectie voor je met de beste lichtwekkers die je op dit moment kunt kopen. maar voor het zover is zullen we eerst even in moeten gaan op de wekker zelf. Er zijn namelijk een hoop mensen die niet precies weten wat het voordeel is van een dergelijke wekker. Een lichtwekker produceert een kunstmatige licht, ook wel dageraad simulatie genoemd, om je ’s morgens wakker te maken. Het kunstmatig daglicht trekt je zachtjes uit je slaap en kan een gezondere hormoonhuishouding gedurende de hele dag ondersteunen. Daglicht is een manier waarop de natuur ons welzijn vormgeeft. Het licht heeft een grote invloed op het cortisolniveau. Het cortisol-niveau moet een circadiaans ritme volgen. Dit piekt in de ochtend en neemt in de loop van de dag geleidelijk weer af. Een lichtwekker zou kunnen helpen bij het verminderen van chronische stress. Ervaar je ’s morgens een slopende sufheid? Vertrouw je op cafeïne om de ochtend te beginnen brengen? Dan zou een lichtwekker een goede aanwinst zijn om te maken.

Blootstelling aan daglicht in de ochtend via een wake up light kan die ochtend cortisol-piek ondersteunen. Dit zorgt op zijn beurt voor een gezonde cortisol-respons gedurende de hele dag. Licht regelt ook het melatoninegehalte. Als lichtreactief hormoon zou het melatoninegehalte een tegengesteld patroon van cortisol moeten volgen – dat wil zeggen het laagste in de ochtend en het hoogste in de nacht. Het aanpassen van je blootstelling aan licht is een krachtige manier om melatonine in balans te brengen. Studies tonen aan dat blootstelling aan een lichtwekker in de ochtend zorgt voor een betere betere melatonine balans voor de rest van de dag. Dit zou een lichtwekker dus een goede aanwinst maken voor in huis.

Top 5 lichtwekkers

Nu je meer weet over de lichtwekker in het algemeen is het van belang om in te gaan op de beste wekkers die je kunt kopen voor bij jou in huis. We overdrijven niet wanneer we zeggen dat er enorm veel  soorten wekkers te vinden zijn. Deze talloze opties maken het voor veel mensen erg lastig om een aankoop te kunnen maken. Echter hebben we goed nieuws voor je. Hieronder hebben we namelijk een selectie gemaakt met de beste wekkers die je op dit moment kunt vinden. Wanneer je kiest voor een van deze lichtwekkers zal ook jij voorzien zijn van de best mogelijke kwaliteit die je maar in huis kunt halen.

Alecto BC-100

Dit is een speciale lichtwekker voor mensen met kleine kinderen. Als ouder stel je zelf een tijdstip in waarop de kleine uit bed mag. De display heeft 's nachts een blauwe kleur met een afbeelding van een maan. Dit is een teken voor je kind dat hij nog in bed moet blijven. Is de ingestelde tijd bereikt? Dan springt de slaaptrainer naar een oranje scherm waarin een zonnetje te zien is. Tijd om op te staan. De slaaptrainer is draadloos en oplaadbaar met een micro-USB-kabel. Kies de helderheid van het scherm uit 7 verschillende modi om hem ook te kunnen gebruiken als een nachtlampje.

Voordelen

 • De slaaptrainer leert je kind spelenderwijs het verschil tussen dag en nacht
 • Laat het gekleurde LCD-scherm 's nachts aanstaan als nachtlampje

Een lichtwekker is echt ontzettend handig om te hebben, het is dan ook niet zo raar dat zoveel mensen ervoor kiezen om deze aanwinst in huis te halen. Door middel van een dergelijke wekker ben je in staat om op een natuurlijke manier wakker te worden. hierdoor sta je met een uitgerust gevoel op je werk en ben je gelijk van je ochtendhumeur af. Dankzij onze handige selectie weet je in ieder geval voor welke soorten producten jij het beste kunt kiezen. Hier op de site kan je uiteraard nog veel meer handige artikelen vinden die je zeker even door zou moeten nemen. Zo zal je nooit meer een miskoop maken in je leven.

Philips Wake-up Light HF3510/01

Weer een lichtwekker van Philips? Jazeker, het is nu eenmaal een uitstekend merk om voor te kiezen. Met de nieuwe Philips Wake-up Light HF3510/01 zal je niets te klagen hebben voor bij het slapen. Door het langzaam toenemende licht zal je ook met deze wekker op een natuurlijke manier wakker kunnen worden. De geleidelijke overgang van het zachte ochtendlicht naar de felle middagzon zal je echt een stuk frisser laten voelen in de ochtend. Hij is voorzien van 3 natuurlijke geluiden (tsjilpende vogels, vogels in het bos en een rustige tuin). Ben je van de muziek? Dan kan je de FM-tuner gebruiken om je favoriete zender op te zetten. De Wake-up Light is ook zeer geschikt om rustig in slaap te vallen. Het licht wordt langzaam gedimd en zorgt ervoor dat je geleidelijk aan in slaap valt. Hierdoor kan je echt alles uit jouw nachtrust halen.

Voordelen

 • Deze wekker helpt je in slaap te vallen door een zonsondergang te simuleren
 • Er zijn verschillende natuurlijke wekgeluiden om uit te kiezen voor het wakker worden

Philips Wake-Up Light HF3506/20

Met de Philips Wake-Up Light HF3506/20 heb je ook een goede optie in huis. Heb je vaak last van een moe gevoel in de ochtend dan is dit echt de beste oplossing. De lamp straalt een helder geel licht uit en kan via 10 voorgeprogrammeerde lichtinstellingen zelf je ingesteld. Zo kun je dus kiezen wat jij prettig vindt voor wanneer je wakker wordt. Wanneer uw wekker afgaat, duurt het ongeveer 30 minuten voordat uw slaapkamer volledig verlicht is tot 200 lux. Om volledig wakker te worden is het mogelijk om te kiezen uit 2 verschillende wekkergeluiden. Dit geluid zal steeds wat harder gaan, hierdoor komt het niet in een keer overweldigend binnen. Gebruik de sluimertoets als je niet direct uit bed kunt komen. Bij het drukken krijg je namelijk 9 minuten extra slaap. Niet te vaak doen natuurlijk, anders kom je te laat op je werk!

Voordelen

 • Je kunt de helderheid van het scherm handmatig instellen, zodat het nooit te helder wordt
 • Dankzij de FM-tuner kun je wakker worden met muziek die je leuk vindt

Philips Connected Somneo Sleep & Wake-up Light HF3672/01

Ook dit is een erg goede lichtwekker van het merk Philips. De Philips Connected Somneo Sleep & Wake-up Light HF3672/01 is echt een stuk beter dan die standaard wekker die je op dit moment op je nachtkastje hebt staan. Deze lichte wekker simuleert zowel zonsondergang als zonsopgang. Hierdoor sta je niet alleen goed op, maar ga je ook met een gerust gevoel naar bed aan het einde van de dag. Als je 's nachts moeite hebt met slapen kan je tot rust komen met de speciale licht gestuurde ontspanningsfunctie met ademhalingsoefeningen. Met de SleepMapper app op je telefoon is het mogelijk om meerdere alarmen in te stellen. Je kunt ook ontwikkelingen in de gaten houden als het aankomt op jouw slaap. Dit maakt het mogelijk om de nodige aanpassingen door te voeren in de kamer. De lamp heeft extra sensoren die de temperatuur, de vochtigheidsgraad, het geluid en de lichtintensiteit in uw slaapkamer meten.

Voordelen

 • Door de speciale RelaxBreathe functie op de wekker kan je sneller in slaap vallen
 • De app zal je voorzien van advies voor een goede nachtrust
 • De wekker heeft een USB-poort om je telefoon op te laden

Philips Wake-Up Light HF3532/01

Philips staat op dit moment echt bovenaan als het aankomt op het kopen van een goede lichtwekker voor in de vroege ochtenden. Met de Philips Wake-Up Light HF3532/01 heb je dan ook echt een goede aanwinst in handen. Dankzij deze wekker zal je energieker wakker worden. Licht en geluid worden gecombineerd om jou op een natuurlijke manier wakker te maken. Binnen 30 minuten zal je kamer een bron van licht zijn geworden Doordat het licht geleidelijk aan sterker wordt en van kleur verandert, wordt u geleidelijk aan wakker. Mocht je nu niet zoveel zin hebben om gelijk op te staan dan kan je altijd even op de snooze knop drukken, zo krijg je er weer een paar minuten bij. Als u 's nachts uit bed wilt komen kan je op de wekker klikken de nachtlampfunctie te activeren. Hierdoor zal je dankzij deze lichtwekker alles goed kunnen zien.

Voordelen

 • Door de 7 alarmmeldingen kun je kiezen uit verschillende soorten opties
 • De wekker heeft een ingang om uw telefoon op te laden, zo heb je geen lege batterij meer
Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten