De 5 beste lashelmen voor je veiligheid

271

Gedurende projecten waarbij er gelast moet worden is het een absolute aanrader en in de meeste gevallen zelfs verplicht om een lashelm te dragen. De helm beschermt hierbij het gezicht en met name de ogen. Het is immers een riskant vak waarbij schade oplopen zonder helm één van de mogelijke risico’s is. Je gezicht wordt door de lashelm niet alleen beschermd tegen vonken, maar ook tegen ultraviolet licht en infrarood licht. In zo’n helm bevindt zich een klein ruitje waar je doorheen kunt kijken. Lashelmen komen voor in diverse soorten en maten. Zodat je een goede vergelijking kunt maken tussen kwalitatief uitstekende varianten, vind je hieronder een rijtje met de 5 beste lashelmen.

Rilimo - Lashelm Las Helm

Net zoals de vorige lashelm uit deze top 5 heeft ook deze helm een opvallend design. Het design bestaat wederom uit allerlei vlammen. De helm beschermd tegen vonken, spatten, maar ook tegen de felle lichtstralen die er kunnen ontstaan tijdens het lassen. De zeer lage DIN-waarde van de laskap zorgt dat er sprake is van een optimale bescherming. Wanneer er sprake is van fel licht is een voordeel van de lashelm dan ook dat deze meteen overschakelt naar een donker scherm. De DIN wordt in slechts 0,00004 seconden verlaagd, wat extreem snel is. Het product werkt op zonnecellen waardoor je ook een werkende bescherming hebt op daadwerkelijk ieder moment. Het kijkglas van de helm is extra groot. Indien dit een punt is dat je fijn vindt kan de helm een goede keuze voor je zijn. Als je het glas liever klein hebt kun je misschien beter kijken naar één van de andere lashelmen uit dit rijtje. Verder is er bij de helm sprake van een instelbare gevoeligheid en vertraging. De binnenbekleding van de helm is zacht wat zorgt voor de nodige comfort. Het design is lux en de kwaliteit van de helm is uitstekend. De beschermtint is 16 en er is ook nog eens sprake van een EN1980 keurmerk. Hiermee gaat het hierbij om een zeer veilige helm die gebruikers ook ervaren als prettig in gebruik. Zowel de comfort als de veiligheid zijn uitstekend bij deze variant. Het beschermfilter is ultraviolet en de helm bestaat uit kunststof zoals dat bij de meeste varianten het geval is.

Vector Vlammen design Automatische lashelm

De volgende lashelm is één van de opvallendere, misschien zelfs de meest opvallende variant uit het rijtje. De lashelm heeft namelijk een design waarop allemaal vlammen te zien zijn. Erg toepasselijk dus! Met name voor de liefhebbers van een tof, opvallend en vurig design kan deze helm de juiste keuze zijn. Verder heeft ook deze lashelm een automatische verduistering. De bescherming die de helm biedt is tegen onder andere spatten, UV-straling en natuurlijk vonken. Niet alleen bij het lassen, maar tevens bij het plasma snijden is de helm een perfecte keuze. Wat betreft het gewicht is de helm erg licht. Een lichtgewicht helm vinden de meeste gebruikers een enorm pluspunt.

Dit is fijner en comfortabel tijdens het werken. Deze helm is ook op dat vlak een prima keuze. Ook is de helm verstelbaar. Indien iemand anders de helm even gaat dragen is dat dus geen probleem. Ook hoef je geen rekening te houden met maten of dergelijke. Je past de helm aan op hoe je hem zelf prettig vindt zitten. Daarnaast is er een padding voor het voorhoofd aanwezig en een instelbare gevoeligheid, verduistering en vertraging. Ook dat je deze zaken zelf kunt instellen ervaren gebruikers vaak als iets positiefs. Wanneer de boog verschijnt wordt de helm automatisch donker. De reactietijd van de lashelm is ongeveer 5/10000 s. Wat betreft het materiaal bestaat wederom deze helm uit kunststof. Kunststof is voor dit soort helmen een uitstekende keuze qua materiaal. Verder is de beschermtint 16 en zit er een fabrieksgarantie op het product die 3 jaar geldig is.

Silverline Lasmasker

Wat betreft de uitstraling ziet deze lashelm van Silverline er net wat anders uit dan de vorige varianten helmen. De bedoeling ervan is echter hetzelfde, namelijk het bieden van bescherming. Deze variant is geschikt voor MIG, TIG en booglassen. Er is een stevige en kwalitatief goede bescherming voor het gezicht en voor de voornek. Deze helm maakt met name een verschil doordat het een goede keuze is op plekken met weinig ruimte. Verder is de laskap EN175 gecertificeerd. Ook dit is weer een extra teken van veiligheid. Ook het spanglas heeft een certificatie, namelijk EN166. Verder is er de mogelijkheid om de lens omhoog te klappen om zo de zichtbaarheid te verbeteren. Dit kan erg handig zijn tijdens het werken met de helm. Het lasmasker is relatief minimalistisch qua design. De kleur is zwart. Zwart is bij deze helmen een veel voorkomende kleur, maar vaak komen er toch ook wat andere kleuren in minimale hoeveelheid terug op de helm. Bij deze variant is dat nauwelijks het geval. Op een paar zeer kleine grijze stukken na is de helm volledig zwart. Indien je niet van te veel kleur houdt is de helm dus een prima keuze.

Lashelm laskap automatische verduistering

De volgende helm uit het rijtje valt eigenlijk vrijwel meteen op door het design. De helm heeft een relatief minimalistisch, maar wel erg strak en net design. Veel mensen vinden dit dan ook erg mooi. Het product is geschikt en bruikbaar bij alle gangbare lastechnieken. Daarnaast heeft het ook een automatische verduistering en een gewatteerd ondersteuningsframe. Net zoals bij de vorige variant uit het rijtje het geval is, is ook bij deze helm de maat geen probleem. De grootte is immers af te stellen. Zo kan iedereen die de helm draagt hem afstellen om zijn of haar eigen hoofd. Een ander groot voordeel is dat de helm licht is in gewicht. Het materiaal is overigens robuust materiaal. De reactietijd van donker op licht van de lashelm is 0,1 - 0,8 sec. De lithium-batterij van de helm werkt op zonne-energie. Het product is veilig, maar wordt ook als comfortabel ervaren. Tijdens het uitvoeren van beroepen zoals lassen vinden velen het dan ook erg belangrijk dat zo een helm prettig en comfortabel zit. De helm is vaak uren om het hoofd waardoor een oncomfortabele variant geen fijne keuze is. Verder bestaat deze specifieke variant uit polypropyleen.

Güde Automatische Zelfdimmende Lashelm EN379DIN

Deze automatische en zelfdimmende lashelm is in veel situaties een prima keuze. Het product is zeer beschermend en heeft daarnaast een erg slagvaste helmschaal. Tevens is er bij deze variant sprake van een traploos instelbaar verduisteringsniveau van tussen de 9 en 13. Ook kun je zelf de filtergevoeligheid instellen. Dit ervaren veel gebruikers als een fijn pluspunt. Je hebt zelf de controle en kunt het dusdanig instellen dat je het zelf prettig vindt werken. Binnen in de helm bevindt zich een gewatteerde hoofdband. Ook deze is instelbaar. Doordat je hier de instellingen van kunt veranderen is de helm voor iedereen wel geschikt. Het voedingstype is bij deze lashelm zonne-energie. Het materiaal waaruit het product bestaat is zoals bij de meeste lashelmen het geval is kunststof. De beschermtint behaalt een waarde van 379. Verder heeft de helm een officieel CE keurmerk. Dit geeft gebruikers vaak een fijn en veilig gevoel. Overigens is het ook een aanrader om te letten op deze keurmerken. Dit betekent namelijk dat een product officieel is erkend als veilig. Verder is de reactietijd van donker naar licht 0,1 – 0,8 seconde en is de reactietijd van licht naar donker 3/10.000 seconde. Gebruikers ervaren de helm in de meeste gevallen als comfortabel en prettig om mee te werken. Ook heeft het een strak en net design.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten