De 5 beste laptophoezen als bescherming

338

Tegenwoordig zijn veel mensen in het bezit van een laptop. Dit komt door de voordelen van het apparaat, aangezien het een groot opslagvermogen heeft, je er allerlei services op kunt gebruiken en het ook makkelijk mee te nemen is. Om je laptop op een veilige manier te kunnen transporteren naar bijvoorbeeld je werk of school is het handig om een speciaal daarvoor ontwikkelde laptophoes aan te schaffen. In deze markt zijn veel verschillende modellen in huis te halen, van verschillende vormen en materialen en met verschillende uitvoeringen. Echter, allemaal dienen ze hetzelfde doel, namelijk jouw laptop beschermen.

Wat voor soort laptophoezen zijn er te verkrijgen en welke vijf soorten zijn het beste voor de bescherming van jouw laptop?

Welke soorten laptophoezen zijn er?

Een laptophoes, ook wel laptop sleeve genoemd, is speciaal ontworpen voor mensen die een laptop hebben. Hierbij dient het als accessoire en het past veelal helemaal om je laptop heen om krassen en andere beschadigingen aan het apparaat te voorkomen. Een goede laptophoes kan tijdens allerlei omstandigheden bescherming bieden, waardoor je je laptop veilig mee kunt nemen. Een laptop is namelijk niet goedkoop en de bedoeling is er zo lang mogelijk mee te kunnen doen. Een laptophoes kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan deze levensduur.

Voor- en nadelen van een laptophoes

Een hoes voor je laptop geeft bescherming aan de buitenkant van het apparaat, waardoor beschadigingen effectief worden voorkomen. Daarnaast zorgen deze hoezen ervoor dat je jouw laptop makkelijk in een akte- of schooltas mee kunt nemen. Dit is zelfs makkelijker dan het hebben van een losse laptoptas. Ook kan een laptophoes jouw laptop stijlvoller laten ogen en soms zelfs beschermen tegen vochtschade.

Daarentegen zorgt een laptophoes er wel voor dat er meer ruimte in beslag wordt genomen in je tas. Ook betekent het hebben van een laptophoes dat je niet elke soort tas mee kunt nemen als je ook je laptop erin wilt vervoeren.

Soorten laptophoezen

Bij het kopen van een laptophoes moet je rekening houden met de maat, gegeven in het aantal inch. Daarnaast kan er verschil zitten in het gebruikte materiaal, variërend van soft case hoezen tot vilten en hard case modellen. Hard case laptophoezen zijn steviger en beschermen ook tegen vocht. Soft cases en vilten sleeves zijn vaak niet bestand tegen water. Tot slot zijn er verschillende kleuren te verkrijgen en is er verschil in de manier van sluiting.

Case Logic Huxton - Laptop Sleeve

Het laatste model is eveneens van Case Logic, maar betreft een duurdere variant. Het is gemaakt van polyester en weegt daardoor slechts 270 gram. Dit zorgt voor een minimaal extra gewicht in je tas. Daarnaast is de hoes te verkrijgen in blauw en zwart en in drie verschillende maten, namelijk 11.6, 13.3 en 15.6 inch. Een andere fijne toevoeging en onderscheidend element ten opzichte van de vorige beschreven modellen is het accessoire vak, waardoor je bijvoorbeeld een adapter mee kunt nemen.

Het polyester is niet alleen licht van gewicht, maar ook duurzaam, waardoor de hoes lang meegaat. De maten van de laptophoes zijn als volgt opgesteld:

  • Binnenmaten: 38.5 x 3.1 x 26.7 centimeter.
  • Buitenmaten: 40.5 x 3 x 30 centimeter.


Deze binnen- en buitenmaten gelden bij de sleeve van 15.6 inch.

Voordelen

Het extra vak vormt een eerste voordeel, waarnaast de kwaliteit hoog is en de hoes makkelijk te gebruiken is. Het materiaal is duurzaam, wat bijdraagt aan een lange levensduur.

Nadelen

De prijs is echter wel hoger, aangezien het product rond de 30 euro kost.

Case Logic LAPS111

Een andere laptop sleeve van Case Logic is de LAPS111 met een prijs van rond de 17 euro. De hoes is te verkrijgen in de kleuren zwart, blauw en roze en is voorzien van hetzelfde kleine detail als bij de vorige twee modellen van dit merk. Voor de rest wordt het product in één egale kleur geleverd. Deze sleeve is geschikt voor laptops van een kleiner formaat met een grootte tot 11.6 inch. Er is wederom gebruikgemaakt van dik EVA-schuim en een soepele ritssluiting.

Ook bij dit model is ervoor gezorgd dat de rits is afgesloten van de laptop aan de binnenkant, waardoor het geen krassen kan veroorzaken. Verder is er een naadloze voering op toegepast om jouw laptop zo optimaal mogelijk te kunnen beschermen tegen schade. De laptophoes heeft de volgende afmetingen:

  • Binnenmaten: 30.0 x 2.2 x 21.3 centimeter.
  • Buitenmaten: 32.0 x 3.0 x 24.0 centimeter.

Voordelen

Ten eerste is deze hoes voor je laptop makkelijk te gebruiken en af te sluiten via de rits. Door zijn gladde uitvoering is het ook eenvoudig op te bergen en mee te nemen. Het kwalitatieve schuim zorgt overigens voor een goede bescherming.

Nadelen

Aan de andere kant zit er bij sommige laptops nog wat ruimte bij de randen, waardoor de laptop kan schuiven in de hoes. Hierdoor wordt ook onnodig veel ruimte ingenomen in je tas.

Apple MacBook Pro 13.3 inch 2020 hoes

Voor de Apple MacBook Pro van 13.3 inch heeft het merk Case2go ook een laptophoes uitgebracht. Je kunt de hoes aanschaffen in de kleuren zwart, grijs, roze en turquoise voor een prijs van rond de 15 euro. De sleeve is gemaakt van zacht foam en daardoor flexibel en licht in gewicht. De hoes weegt namelijk maar 150 gram. Overigens heeft het model een naadloze voering en biedt daardoor bescherming aan jouw laptop.

Het is altijd handig om de maten van jouw laptop precies af te meten om er zeker van te zijn dat de hoes ook echt past. Deze hoes heeft de volgende binnen- en buitenmaten:

  • Binnenmaten: 31.5 x 2.0 x 22.5 centimeter.
  • Buitenmaten: 32.0 x 2.0 x 23.0 centimeter.

Voordelen

De voordelige prijs en de goede kwaliteit van het gebruikte foam zijn eerste voordelige eigenschappen van deze hoes. Ook is de hoes erg stijlvol en uiterst geschikt voor MacBook-eigenaren.

Nadelen

Daarentegen is de toepasbaarheid wel erg laag, aangezien enkel Apple laptops ervoor geschikt zijn.

Case Logic LAPS113

De tweede beste laptophoes is ook van Case Logic en onderscheidt zich van het vorig beschreven model door de grootte. De hoes is namelijk 13.3 inch groot en daardoor geschikt voor laptops met een grootte tot maximaal 13.3 inch. Daarnaast is de hoes ook te verkrijgen in wel 17 kleuren, waaronder grijs, roze en oranje. Verder is eveneens EVA-foam gebruikt en is de hoes te openen met een aan de binnenkant beschermde ritssluiting. Ook deze hoes heeft een prijs van 22 euro.

Het model is makkelijk mee te nemen in allerlei tassen door zijn compacte uitvoering, maar is ook stijlvol en eenvoudig van uiterlijk. De laptophoes heeft de volgende maten:

  • Binnenmaten: 34.3 x 2.2 x 23.1 centimeter.
  • Buitenmaten: 35.5 x 3.5 x 26.0 centimeter.

Voordelen

Een eerste voordeel van dit product is zijn lichte gewicht, waardoor het geen extra ballast vormt in je tas. Overigens is je laptop optimaal beschermd tegen krassen, stoten, vocht en vuil. Tot slot is de hoes flexibel en makkelijk op te bergen.

Nadelen

Ook bij deze hoes is geen extra vak inbegrepen voor het opbergen van accessoires van je laptop of andere kleine voorwerpen. Daarnaast is de hoes niet voor alle laptops geschikt.

Case Logic LAPS116

Deze eerste laptophoes van 22 euro betreft een eenvoudig model, waarbij de hele hoes in één kleur wordt geleverd met een klein detail van het merk Case Logic linksboven erop. De hoes is in elf verschillende kleuren te verkrijgen en is geschikt voor laptops met een grootte van 15 tot 16 inch. Hierbij geeft de sleeve optimale bescherming door de dikke schuimlaag. Je laptop is erdoor beschermd tegen krassen, stoten, vallen, vocht en vuil. De schuimlaag is gemaakt van EVA-foam, wat ook erg licht van gewicht is.

Aan de andere kant is het materiaal ook niet te dik, zodat het makkelijk in allerlei tassen past. De hoes is af te sluiten door middel van een ritssluiting welke aan de binnenkant afgeschermd wordt van je laptop. Hierdoor kan de rits geen schade aan je laptop geven. De maten zijn als volgt:

  • Binnenmaten: 38.6 x 4.3 x 26.7 centimeter.
  • Buitenmaten: 41.4 x 4.4 x 30 centimeter.

Voordelen

Allereerst is de hoes erg flexibel en heeft het een naadloze voering. De schuimlaag geeft een goede bescherming, maar is ook niet te dik en is erg licht van gewicht.

Nadelen

Een nadeel is echter dat er geen extra vak in de hoes zit voor accessoires, zoals een oplader of oortjes.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten