De 7 beste laptops met touchscreen doorgelicht

4362

Laptops met touchscreen combineren de voordelen van een krachtige notebook met de intuïtieve bediening van een tablet. Dit maakt de apparaten tot aantrekkelijke hybriden die flexibel en eenvoudig te gebruiken zijn.

Een aantal jaren geleden was het nog ondenkbaar, maar vandaag de dag zijn laptops met touchscreen de gewoonste zaak van de wereld. Er zijn allerlei soorten laptops met touchscreen, afkomstig van verschillende fabrikanten. De keuze is daarom best groot. Een ding hebben ze gemeen: je kunt de laptops gebruiken met een toetsenbord of je werkt via het aanraakscherm. Zo’n laptop met touchscreen wordt een 2-in-1 laptop/tablet genoemd of een hybride laptop. Er bestaan ook laptops met touchscreen waarbij het toetsenbord niet los kan, maar wel kan worden omgeklapt.

Een van de grootste pluspunten van een laptop met touchscreen is het gemak. Vooral wanneer je veel onderweg bent en je laptop bij je hebt, is het fijn dat je alleen het scherm mee hoeft te nemen. Dat scheelt in gewicht, en bovendien kan je via het aanraakscherm voor een groot deel dezelfde taken uitvoeren als op een laptop met toetsenbord.

Waarom kiezen voor een laptop met touchscreen?

Je zou ervoor kunnen kiezen om een tablet te kopen of een laptop, in plaats van een hybride laptop. Wanneer je echter het gemak van een touchscreen wilt combineren met de functies van een laptop, dan doe je er goed aan om een laptop met touchscreen te kopen.

Bij een tablet maak je altijd gebruik van een aanraakscherm. Via dit touchscreen blader je eenvoudig door menu’s, bekijk je films of bewerk je foto’s en voer je eenvoudige taken uit. Een tablet is minder geschikt wanneer je bijvoorbeeld veel teksten verwerkt.

Een laptop heeft geen touchscreen en is doorgaans groter dan een tablet. Je bedient de laptop met een toetsenbord en eventueel een muis. Dat gaat iets langzamer dan op een tablet. Met een laptop kan je wel veel gemakkelijker tekstverwerken of een boekhouding bijwerken. Bovendien kan je via een USB poort onder andere je telefoon of touchpad aansluiten.

Een laptop met touchscreen heeft de voordelen van zowel een tablet als een laptop. Via het touchscreen blader je door de menu’s en voer je eenvoudige taken uit. Wil je een brief schrijven of een spreadsheet maken? Dan gebruik je het toetsenbord. Het toetsenbord van een 2-in-1 laptop is kleiner dan een laptop, maar dat went snel. Een hybride laptop heeft, net als een laptop, een of meerdere USB ingangen.

Voor wie is een laptop met touchscreen geschikt?

Hybride laptops zijn eigenlijk voor iedereen geschikt. Mensen die niet zo handig zijn met een computer en moeite hebben met het gebruik van een toetsenbord zullen waarschijnlijk goed overweg kunnen met het aanraakscherm.

Ontwerpers, fotografen en videobewerkers kunnen via het touchscreen snel en eenvoudig taken uitvoeren. En zoals eerder in dit artikel al is vermeld: wie veel onderweg is, hoeft met een laptop met touchscreen veel minder gewicht mee te sjouwen. Voor zware taken waarbij veel geheugen nodig is, is de laptop met touchscreen minder geschikt. Ook zullen fanatieke gamers liever gebruik maken van een computer dan van een hybride laptop.

Wat zijn de beste laptops met touchscreen?

Om een goede laptop met touchscreen te vinden, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten voor je tot aankoop overgaat. Dat gedeelte hebben wij al voor je uitgezocht. Er is onder andere gekeken naar het werkgeheugen, de opslagcapaciteit, aansluitmogelijkheden en de processor. Met de uitslagen daarvan zijn wij gekomen tot een top 7 beste laptops met touchscreen van dit jaar. Dat maakt voor jou de keuze een stuk eenvoudiger.

ASUS ZenBook UX563FD-A1080T

Stel je hoge eisen aan een laptop met touchscreen? Dan is de ASUS ZenBook UX563FD-A1080T een geschikte keuze. Deze 2-in-1 heeft niet alleen een luxe aluminium uitstraling, maar ook een snelle Intel Core i7 processor en krachtige videokaart. Hierdoor is de Asus perfect geschikt voor grafische bewerkingen en bijvoorbeeld het ontwerpen van 3D bestanden. Dankzij het 4K AMOLED scherm heeft de ASUS ZenBook UX563FD-A1080T haarscherp beeld. NVIDIA GeForce GTX 1050 Max Q maakt deze laptop geschikt om te gamen.

In het touchpad bevindt zich een tweede scherm, oftewel ScreenPad. Hierdoor kan je enorm veel mee via het interactieve scherm. Bedien Spotify of andere programma's binnen dit ScreenPad. De ASUS ZenBook UX563FD-A1080T heeft een werkgeheugen van 16 GB. De totale opslagcapaciteit is 1000 GB. Het scherm is 15,6 inch, waardoor je goed zicht hebt en veel werkruimte. Bovendien heeft deze laptop dunne randen. Pas na een werkdag van acht uur hoeft deze 2-in-1 laptop weer te worden opgeladen.

Voordelen

 • Scherp beeld dankzij 4K AMOLED scherm.
 • Geschikt om op te gamen.
 • Screenpad voor extra mogelijkheden.

Nadelen

 • Groot formaat en daardoor wat onhandig om mee te nemen.
 • Niet voorzien van DVD/CD speler.
 • Heeft geen optische drive.

Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE

De laptop met tablet van Acer is met slechts 1,19 kg een van de lichtste 2-in-1 laptops van dit moment. Het scherm is 11.6 inch. Je neemt deze laptop met touchcreen dus gemakkelijk met je mee. De Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE draait op Chrome OS. Dat betekent, dat je inlogt met je Google account en in de Cloud via Google Drive foto's en bestanden bijwerkt.

Het HD+ scherm kan 360 graden gekanteld worden, maar ook worden uitgeklapt of als een dakje worden neergezet. De Acer Chromebook Spin 311 CP311-2H-C3DE gaat een hele werkdag mee, zonder dat je hem hoeft op te laden.

Voordelen

 • Weegt slechts 1,19 kg.
 • Gaat een werkdag mee zonder te hoeven worden opgeladen.
 • Start binnen enkele seconden op.

Nadelen

 • Alleen programma's uit Chrome Web store en Google Play Store werken op een Chromebook.
 • Scherm heeft een HD+ resolutie, wat de helft minder scherp is dan full HD.

Lenovo IdeaPad Flex 5 14IIL05 81X100CQMH

Deze laptop met touchscreen neem je overal makkelijk mee naar toe dankzij het geringe gewicht van slechts 1,5 kg. Gebruik de tablet om door de foto's te swipen of je favoriete serie te kijken. Voor het maken van een verslag klap je het scherm 360 graden om en gebruik je de Lenovo IdeaPad Flex 5 14IIL05 81X100CQMH als laptop. Met de toetsenbordverlichting kan je ook in het donker nog verder typen.

De Lenovo IdeaPad Flex 5 14IIL05 81X100CQMH heeft een een Intel Core i5 processor, 8 gigabyte werkgeheugen en een 256 gigabyte SSD schijf.

Voordelen

 • Weegt slechts 1,5 kg
 • toetsenbordverlichting

Nadelen

 • Geen vingerafdrukscanner
 • Weinig geheugen

HP Pavilion x360 14-dw0952nd

Schakel eenvoudig en snel tussen een laptop en een tablet met de HP Pavilion x360 14-dw0952nd. Deze 2-in-1 laptop met touchscreen is uitgerust met Bang & Olufsen luidsprekers.

Bekijk films, luister naar muziek en schrijf teksten. Dankzij het verlichte toetsenbord hoef je niet te stoppen met schrijven wanneer het schemerig wordt. De HP Pavilion is uitgerust met Intel Core i5 processor, 8 gigabyte werkgeheugen en een capaciteit van 256 gigabyte SSD. De oplaadtijd van deze laptop met touchscreen is van 0 tot 100 procent in 1,5 uur.

Voordelen

 • Beter geluid door Bang & Olufsen luidsprekers.
 • Toetsenbordverlichting.

Nadelen

 • Weinig geheugen.
 • Toetsenbord niet los te koppelen

Asus VivoBook Flip 14 TP412FA-EC551T

Met een gewicht van slechts 1,5 kg is deze laptop met touchscreen een stuk lichter dan andere vergelijkbare laptops. Log in met de vingerafdrukscanner. Klap het aanraakscherm 360 graden om en je kunt hem gebruiken als tablet. Met de i3 processor verstuur je e-mails, surf je over het internet en verwerk je tekstdocumenten.

De Asus VivoBook Flip 14 TP412FA-EC551T werkt met Windows 10 in S-modus via apps uit de Windows Store. Je kan de volledige Windows 10 gebruiken door de S-Modus via de Windows Store uit te schakelen.

Pros

 • Scherm 360 graden omklapbaar.
 • Vingerafdrukscanner.
 • Weegt slechts 1,5 kg

Cons

 • Opslagruimte is met 256 gigabyte SSD erg beperkt.
 • Toetsenbord kan niet worden losgekoppeld.

Huawei MateBook X Pro

Bij eerdere Huawei MateBook X Pro-modellen was iedereen al onder de indruk van de uitstekende ontwerpen en fatsoenlijke specificaties, die een prijs hebben die veel lager is dan bij de concurrenten.

Ontwerp

Dit is een goed ontwerp, eenvoudig van uiterlijk, stevig en duurzaam, maar niet omvangrijk om te dragen. Met afmetingen van 304 x 14,6 x 217 mm en een gewicht van 1,33 kg is het een lichtere en compactere notebookcomputer dan de meeste, vergelijkbare modellen.

Prestaties

MateBook X Pro kan de meeste applicaties gemakkelijk uitvoeren en kan goed omgaan met multitasking. Het scherm is helder en realistisch, hoewel de beeldverhouding abnormaal is, wat betekent dat je veel zwarte balken als je naar breedbandfilms of tv kijkt.

De display

De levendige 3000 x 2000-pixel display op de Huawei MateBook X Pro zorgt voor veel detail en helderheid.

De MateBook X Pro's display straalt tot 458 "nits" uit, waardoor het een van de helderste laptops is die ooit ontworpen zijn. Het scherm van de MateBook X Pro produceert 124 procent van het RGB-spectrum, wat hoger is dan het gemiddelde van 113 procent van de top-laptops.

Qua batterijduur presteert de Huawei MateBook X Pro ook goed en kan bijna acht werkten. Dit betekent dat je je werk- of schooldag comfortabel kunt doorbrengen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over opladen.

Besluit

Huawei MateBook X Pro heeft verbeterde componenten en een indrukwekkende batterijduur. De belangrijkste voordelen zijn goede prestaties, een lange batterijduur en een mooi ontwerp.

Hoewel dit toestel niet in de laagste prijsklasse valt, is het zeker zijn prijs waard.

Microsoft Surface Pro 7

Moderne processor en helder display

De Microsoft Surface Pro 7 is de beste laptop met touchscreen volgens Techgeek. met sterke Intel Core i7-processor werkt snel en betrouwbaar. Het hybride apparaat is net zo geschikt voor kantoor- en multimediataken als een notebook. De geïntegreerde grafische eenheid van de Intel-processor brengt ook grafisch eenvoudige PC-games op het scherm. De 12,3 inch touch display in 3:2 formaat verdient een  "zeer goed". De Microsoft Surface Pro 7 bereikt een sterke maximale helderheid van 422 candela per vierkante meter, zodat het display nog steeds goed leesbaar is bij gebruik buitenshuis. Het display van de Microsoft Surface Pro 7 is helder, maar een beetje laag in contrast.

Eindelijk een  USB-C interface

Microsoft heeft een oude storingsfactor in de nieuwe Surface Pro 7 geëlimineerd: Het hybride apparaat heeft nu een USB-C interface. Dit wordt gebruikt om het apparaat op te laden, maar je kunt ook randapparatuur zoals het Microsoft-dockstation met USB-hub aansluiten. Er is ook een hoofdtelefoonaansluiting aan boord.

Besluit

Vooral door de super prestaties en de goede mobiliteit verdient deze laptop een positieve  sterke beoordeling. Door de sterke hardware laat de Surface Pro 7 consequent topprestaties toe die te volgen zijn op een helder display.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten