De beste kruimeldief voor snoerloze reiniging

1431

De Beste kruimeldieven om te kopen

Stof uit de diepe scheuren van een gestoffeerde bank halen met een krachtige zuigkracht, het toetsenbord van de computer afstoffen, de auto proper maken of snel gemorst sinaasappelsap uit het tafelkleed zuigen, – een handstofzuiger is het meest geschikt voor deze en vele andere taken. De meeste van deze handstofzuigers hebben een ingebouwde oplaadbare batterij en kunnen overal worden gebruikt. Veel handstofzuigers kunnen zowel droog als vloeibaar vuil opzuigen en zijn zeer geschikt voor het snel verwijderen van kleine morsingen. Op deze manier zijn ze een nuttige aanvulling op het arsenaal aan reinigingsapparatuur in het huishouden.

De toepassingsgebieden van handstofzuigers

De normale, bedrade stofzuiger met stofzak hoort tot de basisuitrusting van elk huishouden. Als er al een klassieke stofzuiger beschikbaar is, betekent dit niet dat het kopen van de beste kruimeldieven voordelen heeft. Er zijn veel toepassingsgebieden waarin de compacte huishoudhulpen praktischer kunnen zijn.

Enkele toepassingsgebieden voor de kruimeldief:

Stofzuigen van trappen

Bewoners van een flatgebouw zijn vaak verplicht het trappenhuis schoon te houden. Met een normale stofzuiger blijkt het stofzuigen van de trap omslachtig te zijn. De vaak zware apparatuur moet niet alleen op en neer worden gedragen, maar ook in de hand worden gehouden bij het stofzuigen van de trap. Dit is onpraktisch en kost veel energie. Een kruimeldief voert deze taak net zo grondig uit, maar vereist minder kracht van de gebruiker.

Het schoonmaken van de auto

Als je niet naar een benzinestation wilt gaan om je auto schoon te maken, moet je het interieur stofzuigen met een stofzuiger. Een gewone stofzuiger moet met veel moeite naar het voertuig worden getransporteerd en blijkt onpraktisch te zijn bij het schoonmaken van moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder de stoelen. Door de meestal lange handgrepen is het nauwelijks mogelijk om de auto grondig te reinigen met zo’n apparaat. Een kruimeldief is gemakkelijk mee te nemen naar de auto en bereikt zelfs moeilijk bereikbare plaatsen.

Verwijderen van kruimels

Een handstofzuiger is niet alleen geschikt voor de vloer, maar ook voor ruimtes waar een stofzuiger normaal gesproken niet wordt gebruikt. Met een handstofzuiger kunnen kruimels eenvoudig en nauwkeurig van de eettafel worden verwijderd zonder dat er krassen op de tafel komen of per ongeluk in het tafelkleed worden gezogen.

Verwijder dierlijk haar

In de zomermaanden verliezen honden en katten hun wintervacht, wat een groot probleem kan zijn voor hun baasjes. Dit komt omdat ze vaak op plaatsen terechtkomen die niet met een gewone stofzuiger gereinigd kunnen worden zoals fijn gestoffeerde meubelen of kleren.

Bosch Move BHN20110

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De Bosch Move BHN20110 kruimeldief werkt met een maximaal vermogen van 125 watt en biedt volgens de leverancier met zijn HighAirflow-systeem een langdurige hoge zuigkracht. Door het gebruik van cycloontechnologie heeft deze handstofzuiger geen stofzak nodig. Het apparaat is uitgerust met een ingebouwde opvangbak met een capaciteit van 500 milliliter. De levensduur van de batterij is 16 minuten en het maximale werkvolume is 73 decibel.

Bijzondere eigenschappen

 • Een afwasbaar 3-filtersysteem wordt gebruikt om de aangezogen lucht te reinigen.
 • De Bosch Move BHN20110 wordt geleverd met een zuigmond die geschikt is voor het reinigen van moeilijk bereikbare plaatsen.
 • De handstofzuiger heeft een accu-indicator voor de ingebouwde nikkel-metaalhydride-accu. Het is milieuvriendelijk en biedt het goede prestaties.

De Bosch Move BHN20110 wordt geleverd in een zilverkleurig ontwerp en is voorzien van een opvangbak in doorzichtig zwart.

Severin HV 7144 kruimeldief

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De HV 7144 is een krachtige 148 watt kruimeldief die zowel droog als nat vuil kan opzuigen. De cycloontechnologie maakt het mogelijk om een stofzak overbodig te maken. De opvangbak heeft een capaciteit van 200 milliliter voor droog vuil en 100 milliliter voor vloeistoffen. De levensduur van de batterij bedraagt maximaal 18 minuten en het maximale bedrijfsvolume bedraagt 79 decibel. We beschouwen dit model als 1 van de beste kruimeldieven.

Bijzondere eigenschappen

 • Deze handstofzuiger wordt geleverd met een borstel-bevestiging voor gevoelige oppervlakken en diepgeworteld stof, een spleetmondstuk voor moeilijk bereikbare plaatsen en een rubberen mondstuk voor het opzuigen van vloeistoffen.
 • Geschikt voor de auto: De 12-volt oplaadkabel van deze kruimeldief kan worden aangesloten op een sigarettenaansteker waardoor dit model in een auto kan worden opgeladen.
 • De HV 7144 wordt geleverd met een muurbeugel en maakt het mogelijk om met een druk op de knop de container eenvoudig te legen.
 • De ingebouwde lithium-ionbatterij is beschermd tegen voortijdige slijtage door een bescherming tegen overbelasting en diepe ontlading.
 • De permanente filter reinigt de aangezogen lucht van vaste deeltjes en hoeft niet te worden vervangen.
 • De Severin HV 7144 wordt geleverd met een overwegend wit ontwerp en grijze accenten.
 • De afmetingen zijn 39 × 11 × 14 centimeter en het gewicht is 863 gram.

Grundig VCH 9932 kruimeldief

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Als je kiest voor de Grundig VCH 9932 handstofzuiger, krijg je een 2-in-1-stofzuiger die net als een normale stofzuiger kan worden gebruikt. Het maximale stroomverbruik is 120 watt. Dankzij de cycloontechnologie doet het apparaat het zonder stofzak en is het in plaats daarvan uitgerust met een opvangbak van 500 milliliter voor droog vuil.

Bijzondere eigenschappen

 • Het apparaat is uitgerust met twee handgrepen. De bovenste handgreep is inklapbaar, waardoor de stofzuiger als een klassieke handstofzuiger kan worden gebruikt.
 • De Grundig VCH 9932 wordt geleverd met vier opzetstukken: Een krachtige elektrische borstel voor het verwijderen van hardnekkig vuil en dierenharen van alle vloerbedekkingen, een turboborstel met ledverlichting voor het reinigen van donkere plekken, een borstelhulpstuk voor het reinigen van textieloppervlakken en een spleetmondstuk voor moeilijk bereikbare plekken.
 • De levensduur van de batterij is tot 75 minuten. Dankzij een duidelijk zichtbare 4-traps batterij-indicator zorgt de Grundig-stofzuiger voor een optimale controle van het laadniveau.
 • De zuigkracht kan in twee stappen worden aangepast en een HEPA-filter wordt gebruikt om de aangezogen lucht te reinigen.
 • Visueel wordt de Grundig VCH 9932 gekenmerkt door zijn volledig donkergrijze vormgeving.

Black+Decker Dustbuster BHHV315B kruimeldief

De belangrijkste kenmerken van het toestel

Wie kiest voor de Black+Decker Dustbuster BHHV315B kruimeldief krijgt een handstofzuiger met een stroomverbruik van 18 watt/uur. De zuigkracht is 20 “AirWatt”. De stofzuiger werkt met cycloontechnologie en heeft geen stofzak nodig. Het toestel is uitgerust met een ingebouwde opvangbak die tot 700 milliliter droog vuil kan bevatten. De levensduur van de batterij is 10 tot 16 minuten. Een spleetmondstuk is bij de levering inbegrepen, waardoor moeilijk bereikbare plaatsen gemakkelijker kunnen worden gereinigd.

Bijzondere kenmerken

 • Deze handstofzuiger is uitgerust met twee zuigfasen, waardoor de zuigkracht naar behoefte kan worden verhoogd.
 • De Black+Decker Dustbuster BHHV315B kruimeldief is uitgerust met een lithium-ion accu en biedt volgens de leverancier een constante zuigkracht tot de accu volledig leeg is.
 • De 3-traps laadniveau-indicator geeft het huidige laadniveau en dus de resterende levensduur van de batterij aan.
 • De Eco-Smart laadtechniek schakelt het apparaat automatisch over op druppellading wanneer het volledig is opgeladen, wat volgens de fabrikant de accucellen beschermt en zorgt voor een maximale levensduur.
 • Een 3-traps filtersysteem is verantwoordelijk voor het reinigen van de aangezogen lucht.
 • De afmetingen van deze handstofzuiger zijn 40 × 20,3 × 16,5 centimeter en het gewicht is 1,1 kilogram.

Wat betekent AirWatt?

De AirWatt-waarde is een niet-standaard eenheid die geen relatie heeft met de eenheid voor het stroomverbruik in watt. Bij het bepalen van de AirWatt-waarde houden fabrikanten rekening met zowel het aanzuigvolume als de luchtdruk bij een vooraf gedefinieerde aanzuigopening. Afhankelijk van de aanzuigopening van het toestel kan de waarde variëren, waardoor AirWatt geen grote betekenis heeft voor de zuigcapaciteit.

Philips ECO FC6148/01 snoerloze kruimeldief met aerodynamisch mondstuk

De belangrijkste kenmerken van het toestel

De Philips ECO FC6148/01 is een handstofzuiger met een maximaal vermogen van 100 watt en een zuigkracht van 4,3 kilopascal. De stofzuiger werkt met een twee-traps cycloonsysteem en heeft geen stofzak nodig.

Bijzondere kenmerken

 • De ingebouwde opvangbak heeft een capaciteit tot 500 milliliter.
 • De levensduur van de batterij is negen minuten en het maximale geluidsniveau is 81 decibel.
 • Wie voor deze handstofzuiger kiest, krijgt een borstelhulpstuk voor het reinigen van gevoelige oppervlakken en een spleetmondstuk voor het opzuigen van moeilijk bereikbare plaatsen.
 • De aerodynamische zuigmond zorgt voor een optimale opname van fijne stofdeeltjes.
 • De Philips stofzuiger heeft een gebogen soft-touch handvat dat volgens de fabrikant de best mogelijke grip garandeert.
 • De handstofzuiger wordt geleverd met een laadstation dat automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de accu volledig is opgeladen. Deze dient ook als houder voor de bevestigingen en kan dankzij de bijgeleverde muurbeugel aan de wand worden gemonteerd.
 • De handstofzuiger van Philips heeft een grijs ontwerp met groene accenten. De afmetingen zijn 16,5 × 45 × 16,5 centimeter en het gewicht is 0,8 kilogram.

Wat is de cycloontechnologie?

Een stofzuiger met cycloontechnologie ontwikkelt cirkelvormige luchtbewegingen in zijn opvangbak. Deze zorgen ervoor dat het vaste vuil en de stofdeeltjes uit de aangezogen lucht kunnen worden gefilterd. Dit heeft als voordeel dat cycloonstofzuigers geen stofzakken nodig hebben. Ze werken met een ingebouwde opvangbak.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten