De 3 beste krimptangen op een rijtje gezet

63

amazon.nl

Preciva zeshoekige adereindhulstang, met set van 1900 adereindhulzen 0,5 tot 6 m², voor doe-het-zelvers Voor het samenknijpen van zijdelings toegevoerde adereindhulzen van 0,25-6 mm². Is sterker dan een vierkante krimptang. Zelfstellende aanpassing aan de gewenste...

Strex

Solderen en schroeven hoort tot het verleden: De solide Strex krimptang met zij-invoering maakt het verbinden van kabels snel en eenvoudig. Door instelbare, gelijkmatige druk van alle zijden kan met de vierkante tang schoon en precies gewerkt worden. Met een krimpbereik van 0,25 tot 10 mm² voor...

Nowlinq

Geschikt voor 8P8C / 6P6C, Stekker: RJ45, RJ11, RJ12. Dus alle gangbare standaarden.De tang ligt door de kunststof handvatten zeer goed in de hand.Zeer lange levensduur door stabiele staal constructie.Inclusief strip en knip functie.

Krimptangen zijn een veelgebruikt gereedschap voor elektriciens en andere technici. Ze worden gebruikt om kabels en leidingen te maken of te repareren. Ze helpen je om de juiste spanning op de kabel te krijgen, zodat deze niet te strak of te los zit. Er zijn verschillende soorten en maten krimptangen beschikbaar, dus kies een tang die geschikt is voor de kabel die je gaat gebruiken.

Krimptangen voor kabelschoenen

Krimptangen zijn een veelzijdig gereedschap dat gebruikt kan worden voor het werken met kabelschoenen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en uitvoeringen, waardoor er altijd een model is dat perfect aansluit bij je klus. Kabelschoenen zijn een veelgebruikt materiaal in de elektrotechnische sector, en krimptangen zijn daarom een onmisbaar gereedschap.

Krimptangen worden gebruikt om de kabelschoenen aan te draaien op kabels. Dit is een vereiste stap in het aanleggen van elektrische systemen. De kabelschoenen moeten namelijk stevig aangesloten zijn op de kabel, zodat er geen onnodige spanning ontstaat. Krimptangen zijn hiervoor ontworpen.

De juiste maat en de juiste krimptang kiezen

Kabelschoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Kies daarom de juiste krimptang die perfect aansluit op het te krimpen kabelschoen. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen, want anders kan er schade ontstaan aan het kabelschoen of de kabel. Krimptangen worden ook gebruikt voor het krimpen van andere soorten elektrische materialen, zoals kabels en contactdoosjes.

Er zijn verschillende soorten krimptangen op de markt, dus zorg ervoor dat je de juiste tang kiest voor het materiaal dat je wilt krimpen. Sommige krimptangen zijn voorzien van een ingebouwde stripper, wat het krimpen van kabels en contactdoosjes een stuk eenvoudiger maakt.

Kabelschoenkrimptangen voor elektrische apparaten

Kabelschoenkrimptangen zijn onmisbaar voor het aansluiten van elektrische apparaten. Er bestaan verschillende soorten krimptangen, onder andere met een verstelbare kabelkracht. Hierdoor kan je de juiste mate van krimpkracht instellen voor het materiaal dat je wilt krimpen. Ook bestaan er krimptangen met een handige stripper. Deze verwijdert eenvoudig het isolatiemateriaal rond de kabel. Ook kan je kiezen voor een krimptang met automatische selectie van materiaalinstelling. Dit zorgt ervoor dat de juiste instelling wordt gebruikt voor het materiaal dat je wilt krimpen. Er zijn ook krimptangen met temperatuurweergave beschikbaar op de markt. Dit geeft de temperatuur weer tijdens het krimpen, zodat je de juiste krimpkracht kunt instellen

Kleine en grote krimptangen

Krimptangen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn kleine krimptangen die geschikt zijn voor dunne kabels en er zijn grote krimptangen die geschikt zijn voor dikke kabels. Kies de krimptang die geschikt is voor de kabel die je gaat aanleggen.

Een kabel aanleggen met een krimptang

Om een kabel aan te leggen met een krimptang, knip je de kabel op de juiste lengte met een mes of een ander scherp voorwerp. Vervolgens steek je de kabel in de krimptang en draai je de krimptang om de kabel vast te zetten. Klem de kabel vast in de krimptang en draai de krimptang dicht.

Vervolgens krimp je de kabel vast door de kabel in de krimptang te draaien. Houd de kabel strak tijdens het krimpen, zodat de kabel niet losraakt. Wanneer de kabel vastzit in de krimptang, knip je de kabel op de juiste lengte met een mes.

Een kabel aanleggen met een kabelschoen

Kabelschoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn kabelschoenen met een kleine kabel en er zijn kabelschoenen met een grote kabel. Kies de kabelschoen die geschikt is voor de kabel die je gaat aanleggen.

Om een kabel aan te leggen met een kabelschoen, knip je de kabel op de juiste lengte met een mes. Vervolgens steek je de kabel in de kabelschoen en draai je de kabelschoen om de kabel vast te zetten. Klem de kabel vast in de kabelschoen en draai de kabelschoen dicht.

Vervolgens draai je de kabel vast door de kabel in de kabelschoen te draaien. Houd de kabel strak tijdens het draaien, zodat de kabel niet losraakt. Wanneer de kabel vastzit in de kabelschoen, knip je de kabel op de juiste lengte.

Krimptangen voor kabelschoenen zijn onmisbaar voor het aanleggen van een elektrische installatie. Ze zijn eenvoudig in gebruik en maken het aanleggen van kabels een stuk eenvoudiger.

Typen krimptangen

Kabelschoenkrimptangen zijn er in vele soorten en maten. Ze kunnen eenvoudig of geavanceerd zijn. Welke je kiest, is afhankelijk van de klus en het materiaal dat je gaat gebruiken. Er zijn drie belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden, waaronder de kabel die je gaat gebruiken, de kabelmantel en de isolatie.

De kabelmantel verwijderen

Welke kabel je ook gaat gebruiken, de kabelmantel moet altijd worden verwijderd. Dit kan met een mes of een ander scherp instrument. Je mag de kabel niet beschadigen. Als de kabelmantel niet goed wordt verwijderd, kan de krimptang niet goed werken en kan de kabel beschadigd raken.

De isolatie verwijderen

Na het verwijderen van de kabelmantel moet je de isolatie verwijderen. Dit kan met een mes of een ander scherp instrument. Als de isolatie niet goed wordt verwijderd, kan de krimptang niet goed werken en kan de kabel beschadigd raken.

De kabel in de krimptang plaatsen

Na het verwijderen van de kabelmantel en de isolatie moet je de kabel in de krimptang plaatsen. Zorg ervoor dat de kabel niet te strak in de krimptang zit. Als de kabel te strak in de krimptang zit, kan de kabel beschadigd raken.

De krimptang dichtdraaien

Na het plaatsen van de kabel in de krimptang, draai je de krimptang dicht. Hoe verder je de krimptang dichtdraait, hoe kleiner de kabel wordt. Zorg er dus voor dat je de krimptang niet te ver dichtdraait. Na het dichtdraaien van de krimptang moet je de kabel uit de krimptang halen en in de juiste positie plaatsen. Als de kabel nog steeds in de krimptang zit, kan de kabel beschadigd raken

Krimptang - Geschikt voor netwerkkabels - RJ11, RJ12 en RJ45

Deze krimptang is een handig gereedschap dat wordt gebruikt om kabels en draden te knippen. Het is vooral handig voor het werken met netwerkkabels, zoals RJ11-, RJ12- en RJ45-kabels. De tang kan ook worden gebruikt om andere soorten kabels en draden te knippen, maar het is het meest geschikt voor het werken met netwerkkabels. De krimptang is eenvoudig te gebruiken en biedt een precieze, schone snit.

De krimptang is een must-have tool voor elke netwerkbeheerder. Het maakt het gemakkelijk om kabels en draden te knippen, zodat ze precies op de juiste lengte zijn. De krimptang is eenvoudig te gebruiken en werkt met verschillende soorten kabels. De Krimptang is een praktische tool die gebruikt kan worden om kabels op de juiste lengte te knippen. Krimptang is ideaal voor het knippen van kabels op maat, zodat ze precies op de juiste lengte zijn.

Voordelen

 • Een goedkope krimptang
 • Netwerkkabels knippen is zeer gemakkelijk
 • Gemakkelijk om mee te werken door de goede handvaten

Nadeel

 • De handleiding bevat niet alles wat het moet bevatten

Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen Set 0

De Monzana Krimptang incl. 1200 Adereindhulzen Set 0,5 - 10mm² - Adereindhulstang is een gebruiksvriendelijke tang die dient voor het krimpen van adereindhulzen in aluminium/koperen isolatie. Deze set bevat 1200 aluminium/koperen adereindhulzen van 0,5mm² tot 10mm² en heeft een krimpkracht van 12 Ton.

Dit gereedschap is uitermate geschikt voor elektriciens of andere professionals die regelmatig werken met aluminium- of koperdraad. De Monzana Krimptang is gemakkelijk in gebruik en biedt een hoge precisie bij het krimpen van adereindhulzen.

Voordelen

 • Een duurzame krimptang
 • Een mooi ontwerp met blauwe en rode kleuren
 • Ligt zeer goed in de hand

Nadeel

 • Er is slechts 1 kleur in dezelfde diameter meegeleverd

Adereindhulstang | Zelfinstellend / Automatische afstelling | Zeskant persing | 0.25mm - 6mm

Dit product biedt de gebruiker de mogelijkheid om een eindpunt te selecteren en het apparaat stelt zich automatisch in om de juiste druk uit te oefenen. De Adereindhulstang is een krachtige en veelzijdige tang die veel gebruikers zal helpen bij het maken van een verscheidenheid aan projecten. Dankzij de automatische afstelling is de tang makkelijk in gebruik, waardoor het de perfecte keuze is voor zowel beginners als ervaren gebruikers. De tang is uitgerust met een zeskant persing, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is dat geschikt is voor een breed scala aan projecten. of het nu gaat om het maken van sieraden, het repareren van kleding of het maken van kunstwerken, de Adereindhulstang doet het zonder problemen!

Voordelen

 • Het ontwerp is ergonomisch
 • Je hebt niet zoveel kracht nodig doordat de hefboomoverbrenging verbeterd is
 • De afstelling gebeurt automatisch

Nadeel

 • Er is geen opberghoest bij dit product

Gerelateerde berichten