De drie beste koptelefoons onder 200 euro

260

Hoofdtelefoon is eigenlijk een beter woord. Mensen hebben tenslotte geen kop, maar een hoofd. Ook zie je wel eens Engelse termen voorbij komen, zoals headphones of een headset. Het gaat er allemaal om dat je luidsprekers vlakbij je oren brengt of in je oren. De oorspronkelijke bedoeling hiervan was dat anderen niet ongevraagd met jou hoefden mee te luisteren of andersom, dat jij jezelf kon afsluiten van (geluiden) van de buitenwereld.

Inmiddels heeft de techniek van koptelefoons zich verder ontwikkeld en is het veel meer geworden. De kwaliteit van het geluid is verbeterd en ook het draagcomfort en het design is onder de aandacht gekomen. Dit brengt met zich mee dat kiezen er niet gemakkelijker op is geworden. In dit artikel willen we je helpen een keuze te maken, binnen een budget tot tweehonderd euro.

Soorten koptelefoons

Ingedeeld in de manier van dragen zijn er koptelefoons die je over je oren draagt (over-ear), koptelefoons die je op je oren draagt (on-ear) en koptelefoons die je in je oren draagt (in-ear of wel oordopjes). Er zijn speciale koptelefoons voor gamers en er zijn hele dure voor professionals zoals bijvoorbeeld dj’s. Daarnaast kan je kiezen voor met snoertjes of draadloos. Tenslotte zijn er verschillen in de kwaliteit van de geluidsweergave en in draagcomfort. Design speelt ook een steeds grotere rol. Er zijn tegenwoordig koptelefoons beschikbaar in allerlei kleuren en gemaakt van allerlei materialen.

Het hangt er van af waarvoor je je koptelefoon gebruikt wat de beste keuze voor je is. Activiteiten zoals bijvoorbeeld telefoneren, gamen, online vergaderen, muziek luisteren, sporten, vragen allemaal andere eisen van de koptelefoon. Hoe lang je een headset achter elkaar op je hoofd hebt speelt ook een rol bij je keuze. Je wilt ten alle tijden geen hoofdpijn, geen oorpijn en geen gehoorschade.

De voor- en nadelen van draadloze headsets

  • Het voornaamste voordeel is de bewegingsvrijheid die draadloos je geeft. Geen snoertjes meer die hinderlijk in de knoop raken of waar je aan blijft haken. Vooral met sporten is draadloos dus fijn. Er is nog wel eens een vooroordeel dat de geluidskwaliteit van draadloos minder is, maar dat is inmiddels al lang niet meer het geval.
  • De nadelen vaan draadloos is dat het meestal duurder is dan met een snoertje. Draadloos werkt door middel van Bluetooth en met een accu. Een accu heeft een beperkte duur en moet dan weer worden opgeladen. Informeer dus altijd naar de accuduur en naar de snelheid van het weer opladen van de accu. Ook accu’s worden steeds beter, slimmer en krachtiger. Dit heeft echter ook een prijskaartje.

Ruisonderdrukkende koptelefoons

De ene mens is er wat gevoeliger voor dan de ander, maar bijgeluiden kunnen behoorlijk afleiden. Gamers en muziekliefhebbers willen vaak juist die verfijning horen en tot in detail geluiden kunnen onderscheiden en daarbij niet gestoord worden door ruis of andere geluiden van buiten. Als thuiswerker vind je dit misschien minder erg en wil je wel nog wat horen van de buitenwereld, zoals de deurbel of je kind. Voor het afweren van omgevingsgeluiden is noice cancelling ontwikkeld.

Wat is noice cancelling? Men noemt dit ook wel ruisonderdrukking, maar dit dekt niet de lading, want het gaat niet alleen om ruis, maar om al het omgevingsgeluid. Er is active noice cancelling en passive noice cancelling.

  • Een hoofdtelefoon met active noice cancelling reduceert ongewenste omgevingsgeluiden of heffen deze op. Dit doet men door het toevoegen van antigeluid. Eigenlijk weer je het geluid dus niet, maar je integreert het, waardoor het wordt geneutraliseerd. Een hele slimme technologie.
  • Met passive noice cancelling wordt geluidsisolatie bedoeld, door bijvoorbeeld dubbelwandige, goed sluitende oorschelpen op een over-ear koptelefoon. In-ear oordopjes zorgen ook voor goede geluidsisolatie, mits ze precies passen in je gehoorgang. Daarom worden er vaak meerdere maten meegeleverd, omdat mensen verschillende gehoorgangen hebben.

Overzicht van de beste koptelefoons onder 200 euro

Je hebt nu een idee wat er allemaal te koop is en wat er mogelijk is binnen de wereld van koptelefoons. Ga nu voor jezelf goed na wat je nodig hebt en wat je wilt. Speur dan webwinkels af naar positieve reviews en filter op prijs of populariteit of ga naar de winkel en leg precies uit wat je wil. Probeer ze ook uit.

Heb je geen tijd of zin om zelf te speuren? We hebben drie hoofdtelefoons eruit gepikt die in de prijsklasse tot tweehonderd euro vallen. We kozen voor een veelzijdige set draadloze oordopjes en voor twee over-ear koptelefoons, waarvan één met snoer en een draadloze.

Sony WH-H910N – draadloze over-ear koptelefoon met noice cancelling

Dit is een mooie, stijlvolle headset met een topgeluid. Gebruik de Sony Headphones Connect-app om het geluid af te stemmen op jouw persoonlijke voorkeuren en smaak. Deze koptelefoon zit zo comfortabel en geeft zo’n goede geluidsweergave, dat je gegarandeerd bent van urenlang luisterplezier. Tel hierbij op de krachtige accu die wel 35 uur meegaat en je bent verkocht. Overtuig jezelf en probeer hem uit.

Veel plezier met je aankoop.

Sennheiser HD 560S – voor muziekliefhebbers

Deze middenklasse over-ear hoofdtelefoon is vooral voor de muzikale fijnproevers een lust voor het oor. De kabel is drie meter lang en los te koppelen. Speciale technologie (Ergonomic Acoustic Refinement of wel E.A.R-technologie) zorgt voor een mooie, natuurgetrouwe geluidsweergave. Het is een goede koptelefoon voor een goede prijs, zonder allerlei toeters en bellen.

Rolfstone Neo kleinste volledig draadloze oordopjes

Omdat deze in-ear headset de kleinste oordopjes heeft, zorgt dit ervoor dat je ze lang kan dragen zonder irritatie. De maximale batterijduur is wel 24 uur. Deze oortjes worden geleverd in een handige oplaad case. Deze case is eveneens erg klein en daardoor makkelijk mee te nemen.

Deze multifunctionele oordopjes kan je de hele dag dragen: onderweg in de trein, bij handsfree bellen in de auto, tijdens het sporten of bij het thuiswerken. De oortjes blijven goed zitten en met de eenvoudige bediening zijn ze gemakkelijk in gebruik. Ze werken met alle Bluetooth apparaten, dus zijn breed inzetbaar. De Rolfstone Neo draadloze oordopjes zijn zweet- en regenbestendig en dus ook geschikt voor buiten om mee te hardlopen bijvoorbeeld. Kortom heel veelzijdig.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten