De 5 beste komborstels om te kopen

46

Een komborstel is een schijf die kan gemonteerd worden op je haakse slijper. De borstel kan gebruikt worden voor het schuren en polijsten van metalen, roestvrij staal, hout en kunststoffen. De borstels zijn geschikt om bij houten meubelen of deuren oude, dikke verflagen te verwijderen. Voor metalen worden ze vaak gebruikt om grote bramen of kleine onvolkomenheden te verwijderen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken

De met messing beklede straaldraad vermindert draadbreuk en verlengt de levensduur van de kom.

Je kunt gemakkelijk en soepel zware corrosie, roest, verf, spatten en aanslag verwijderen. Je kunt ook lasnaden reinigen, metaal ontbramen en je stalen of metalen oppervlak conditioneren met deze, terwijl je ook lasnaden reinigt, metaal ontbraamt en je stalen of metalen oppervlak conditioneert met een staalborstel. Daardoor ontstaat een zacht, plooibaar en verfklaar oppervlak.

De komborstels zijn ontworpen voor gemakkelijke toegang tot nauwe gaten en kleine ruimten waar je roest, aanslag en verf kunt verwijderen.

De basisinformatie en toepassingsgebieden

In principe bestaat een draadborstel, zoals de naam al zegt, uit borstelharen die van metaal zijn gemaakt. Deze worden dan gebruikt om oppervlakken te reinigen waar normale borstels zouden falen. Draadborstels worden vaak gebruikt voor het reinigen van gietstukken of metaal. In de industrie, wordt alleen maar de draadborstel voor boormachine of haakse slijper gebruikt als afwerking in de productie.

Als je een komborstel besteld krijg je dus geen gewone staalborstel, maar een borstel die als slijpschijfaccessoire wordt beschouwd. Hij kan dus algemeen op elke haakste slijper worden aangebracht en vervult verschillende functies.

De kenmerken van komborstels in één oogopslag

Ze hebben een ronde vorm en zijn gemaakt van roestvrij staal, messing, koper of zacht staal. Pas de dikte van de draadborstel aan afhankelijk van het materiaal dat je wilt bewerken. Het hulpstuk is rond, zodat de rotatie zijn werk kan doen. Zo kunnen draadborstels ook gebruikt worden om lasnaden de effenen of te ontbramen. Dit laatste is vooral nuttig als je geboord hebt en er talrijke oneffenheden zijn. Met de ronde staalborstel kun je dan zeer snel oneffenheden verwijderen. Het dienst als een soort slijpwerktuig.

Let op het materiaal van de borstel

Er zijn veel verschillende materialen die door de fabrikanten worden gebruikt. Er zijn modellen van roestvrij staal, messing, koper of zacht staal.

In principe moet je je vóór de aankoop informeren aan de hand van samenvattingen van testrapporten en eventuele reviews. Je moet goed letten op de hardheid van hun te verwerken materiaal. Je moet dan uw staalborstel afstellen op dit materiaal. Hoe zachter het materiaal van de draadharen, hoe zachter het oppervlak kan zijn om op te werken. Als je te sterke borstelharen kiest, kun je het materiaal vernietigen.

Deze eigenschappen mogen niet ontbreken bij een goede staalborstel

De getorste staaldraad van de borstel voor je haakse slijper moet een diameter hebben van 0,5 millimeter. De borstel moet geschikt zijn om schilderwerken voor te bereiden, metalen werkstukken te ontbramen en lasnaden glad te schuren.

Je moet de borstel kunnen gebruiken voor metaal- en steenbewerking, het reiniging en oppervlaktebehandeling. De komborstel moet kunnen bevestigd worden op de haakste slijper met 2 X M 14 binnendraad. De maximale draaisnelheid moet minimum 6500 toeren per minuut zijn.

Vooral bij de aankoop van draadborstels moeten je je zo goed mogelijk laten voorlichten, zodat je geen draadborstel koopt die krassen maakt en het bestaande werkstuk vernielt.

Gebruik een veiligheidsbril

Slijpmachines zijn geschikt voor het bewerken van een grote verscheidenheid aan materialen, bijvoorbeeld metaal, steen, hout, keramiek en glas. De slijpgereedschappen zelf zijn even divers. Het belangrijkste beschermingsmiddel dat je hier nodig hebt is een goedgekeurde veiligheidsbril.

Pferd Ronde Borstel Gevlochten Pos

Deze staalborstel is geschikt voor zware borstelwerkzaamheden in de metaalbranche.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken.

De borstel kan gebruikt worden voor het verwijderen van oxidatie, ontroesten, ontbramen, het reinigen van lasnaden en het verwijderen van lijmpresten.

De diameter van de borstel is 115 mm. De maximale snel is 12500 toeren per minuut. Het asgat voor je haakse slijper met schroefdraad is 22,2 mm. De diameter van de staaldraden is 0,5 millimeter. Afhankelijk van de snelheid kun je gietijzer, hout en staal ontbramen, reinigen. Je kunt dikke verflagen verwijderen en lasnaden bewerken.

Osborn 632151-0002 rondborstel

Dit is een professionele komborstel met gevlochten staaldraad. Hij past op een haakste slijpmachine met Professionele ronde borstel en gevlochten staaldraad. De komborstel past op elke haakste slijpmachine met M14-montage.

De Belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De diameter van de borstel is 115 millimeter en de draaddikte is 0,5 millimeter.

Het maximale toerental is 12500 toeren per minuut. De schijf weeg 200 gram.

De borstel van Osborne wordt zonder verzendkosten bezorgd.

Staalborstel Getordeerd Plat 4

Deze stalen komborstel mat getorste draad past op je haakste slijper en is geschikt voor het bewerken van lasnaden, oude verflagen, ....

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze schijf met staalborstels weegt 249 gram en kan gemonteerd worden op bijna elke haakse slijper. Bij problemen of vragen over het gebruikt kun je gemakkelijk de leverancier bereiken via Whatsapp.

In een verpakking van 134 mm breed, 47 hoog en 189 lang wordt deze borstel van Benson snel en gratis verzonden.

Bosch 2608620732 X-Lock Kegelborstel

Dankzij een nieuw 2-delig vervangsysteem waarmee je slijpschijven en komborstel gemakkelijk met één klik kunt vervangen is het gemakkelijk om een staalborstel op je slijper te plaatsen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze komborstel heeft gegolfde draad voor lichte tot middelzware reinigingstaken. De borstel is zeer geschik voor het verwijderen van roest op lasnaden te verwijderen. Je kunt er bepaalde oppervlakken ook mee opruwen, matteren of zware verflagen verwijderen.

De komborstel heeft een diameter van 115 millimeter en een draaddikte van 0,3 mm. De schijf mag gebruikt worden met een maximale snelheid van 11000 toeren per minuut. Deze schijf van Bosh weegt 260 gram

Komstaalborstel / Kegelborstel 125mm

Deze komborstel met een diameter van 125 mm heeft gevlochten staaldraad en kan gebruikt worden om te werken op moeilijk bereikbare plaatsen

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze komborstel is geschikt voor lasnaadreiniging, verwijderen van dikke verlaag, wegnemen van bramen op gietstaal, roest verwijder en andere zware reinigingswerken.

De schijf met gevlochten staaldraad is geschikt voor elke haakste slijper. De komborstel is geschikt voor reinigingswerkzaamheden op groeven, langs de randen. Dit gebeurt bij hoge snelheid. Door de conische vorm van de borstels zijn ook moeilijke plaatsen bereikbaar. De komborstel past op alle haakste slijpers met M 14 schroefdraad en GGS 6 S Professional.

De staalborstel van het merk Hofftech weegt 339 gram.

Gerelateerde berichten