De 5 beste keukenweegschalen van 2022 onder de loep genomen

22

Een goede keukenweegschaal is nauwkeurig, betrouwbaar, makkelijk schoon te maken en eenvoudig in gebruik. Het enige nadeel is dat ze vaak duurder zijn dan analoge keukenweegschalen.  Het is belangrijk om een weegschaal te kiezen die aan al deze criteria voldoet, want je wilt natuurlijk niet dat je eten te zwaar of te licht weegt!

Functies van een goede keukenweegschaal

Weegschalen kunnen verschillende functies bieden, maar de meest basale en noodzakelijke is natuurlijk het nauwkeurig wegen van ingrediënten. Een goede keukenweegschaal zal dus nauwkeurig zijn en zal je geen problemen bezorgen bij het berekenen van je recepten. Het laat je gemakkelijk weten hoeveel je hebt gewogen.

De betrouwbaarheid van een goede keukenweegschaal

De betrouwbaarheid is ook een belangrijke factor bij het kiezen van een weegschaal. Je wilt natuurlijk niet dat je weegschaal halverwege het wegen van een ingrediënt plots ophoudt met werken! Kies dus voor een weegschaal die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en die je geen problemen bezorgt tijdens het koken.

Een eenvoudige keukenweegschaal

Eenvoudigheid is misschien wel het allerbelangrijkste aan een goede keukenweegschaal. Je wilt niet dat je weegschaal te ingewikkeld is om te gebruiken of dat je steeds moet wachten tot hij opnieuw opgewarmd is voordat je verder kan. Kies dus voor een weegschaal die eenvoudig in gebruik is en je keukenrituelen niet in de war stuurt!

Een digitale keukenweegschaal met een LCD

Kies voor een digitale keukenweegschaal met een Large Digital Display (LCD) voor het eenvoudig lezen van het gewicht en een Tare-functie voor het wegen van verschillende ingrediënten in één bak. Als je op dieet bent of als je gewicht wilt verliezen, is het ook belangrijk om een weegschaal te kiezen met een portioneerfunctie, zodat je de hoeveelheid voedsel kan meten die je eet. Een digitale keukenweegschaal is de beste aankoop voor jou keuken!

Soorten keukenweegschalen

Keukenweegschalen zijn er in verschillende soorten en maten. De meest populaire zijn de mechanische en de digitale weegschalen. Er zijn ook speciale weegschalen beschikbaar voor voeding van baby’s en kinderen. Mechanische weegschalen zijn eenvoudig te gebruiken en zijn over het algemeen goedkoper dan digitale weegschalen. Ze zijn echter minder nauwkeurig en ze kunnen moeilijker te lezen zijn. Digitale weegschalen zijn meestal duurder dan mechanische weegschalen, maar ze zijn nauwkeuriger en eenvoudiger te gebruiken. Speciale weegschalen voor voeding van baby’s en kinderen zijn ontworpen om nauwkeurig te wegen en zijn eenvoudig te gebruiken.

Kies de juiste keukenweegschaal voor jouw doelen

Keukenweegschalen worden gebruikt om ingrediënten of porties eten te wegen. Er zijn verschillende soorten keukenweegschalen beschikbaar op de markt, en sommige zijn beter geschikt voor bepaalde doeleinden dan andere. Bij het kiezen van een weegschaal is het belangrijk om te overwegen welke functies voor jou belangrijk zijn

Digitale Keuken Weegschaal - Glazen Weegschaal

Deze Rheme digitale keukenweegschaal is perfect voor het wegen van ingrediënten tijdens het koken of bakken. De weegschaal is nauwkeurig vanaf 1 gram en kan tot 5 kilogram wegen. Het heeft ook een tara-functie, waardoor je het gewicht van een verpakking of bakje kan aftrekken. De weegschaal wordt geleverd met batterijen. De Rheme 5KG Weegschaal is de perfecte keuze voor een eenvoudige en accurate weegschaal.

Voordelen

 • Deze digitale keukenweegschaal bevat geen knoppen waar vuil kan tussen geraken
 • Een goede keukenweegschaal
 • Simpel om te bedienen en proper te maken

Nadeel

 • Mogelijk is er geen Nederlandse handleiding bij geleverd

Broba Precisie Keuken Weegschaal Digitaal

De Broba Precisie Keuken Weegschaal Digitaal is een digitale keukenweegschaal die geschikt is voor personen die een nauwkeurige weging nodig hebben. Deze weegschaal is ideaal voor het wegen van kleine hoeveelheden, tot 15 kg. De weegschaal is uitgerust met een tarrafunctie en heeft een elektrische aansluiting. De weegschaal wordt geleverd met batterijen, is nauwkeurig en eenvoudig in gebruik.

De Broba digitale keukenweegschaal is een geweldig hulpmiddel in de keuken als het gaat om het portioneren en het bereiden van maaltijden. Het is een compacte en lichtgewichte weegschaal, dus ze is gemakkelijk te vervoeren en op te bergen. Deze goede keukenweegschaal kan gebruikt worden voor het wegen van lichte ingrediënten zoals kruiden, maar ook zwaardere ingrediënten zoals vlees. Het digitale display is eenvoudig af te lezen en de weegschaal wordt geleverd met batterijen.

Voordelen

 • Een goede keukenweegschaal met een mooi design
 • Bevat een tarra functie
 • Kan tot 15 kilogram wegen

Tomado TKS0101B

De Tomado TKS0101B - Digitale Precisie Keukenweegschaal - Weegvermogen tot 10 KG - Incl. batterijen - Zwart rvs is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige en nauwkeurige weegschaal. Het weegt tot 10 kg en is perfect voor het wegen van alle soorten ingrediënten en gerechten. Het heeft ook een tare-functie, waardoor het gemakkelijk is om gewicht te berekenen voor gerechten die meerdere ingrediënten bevatten. De weegschaal wordt geleverd met twee AA-batterijen, waardoor je onmiddellijk kan beginnen met het gebruik ervan.

De Tomado TKS0101B digitale precisiekeukenweegschaal is een uitstekende aanvulling op jouw keukenapparatuur. De weegschaal is ideaal om te gebruiken bij het koken en het bakken, en is uitermate geschikt voor het berekenen van gewichten van ingrediënten. De weegschaal is eenvoudig in gebruik en heeft een helder en duidelijk LCD-scherm.

Voordelen

 • De weegschaal is eenvoudig te gebruiken en heeft een tarra functie
 • De keukenweegschaal geeft je nauwkeurige resultaten via het grote LCD scherm dat een blauwe verlichting heeft
 • Ze is gemakkelijk om schoon te maken

Nadeel

Er zit geen afneembare kom bij deze keukenweegschaal

KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal

De KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal is een precisieweegschaal die geschikt is voor gebruik in de keuken. De weegschaal is elektrisch en wordt geleverd met batterijen. Ze heeft een tara-functie en kan gebruikt worden om tot 6 kg te wegen. De weegschaal is gemaakt van roestvrij staal. De KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal is ideaal voor het wegen van ingrediënten en het bijhouden van voedingsinformatie. Het RVS-ontwerp maakt het gemakkelijk te reinigen en biedt een stijlvolle aanvulling op elke keuken.

De KitchenBrothers Digitale Precisie Keuken Weegschaal is een uitstekende keukenweegschaal voor thuiskoks die graag nauwkeurig koken. De weegschaal heeft een grote, gemakkelijk afleesbare LCD-display en kan gebruikers helpen om hun recepten perfect te maken door ingrediënten tot 6 kg nauwkeurig te wegen. De weegschaal heeft ook een tarra-functie, waardoor je gemakkelijk kunt zien hoeveel resterend voedsel er nog is in een bepaalde verpakking. De weegschaal wordt geleverd met twee AAA-batterijen en heeft een RVS-constructie voor duurzaamheid.

Voordelen

 • De weegschaal heeft een capaciteit van 1 gram tot 6 kilogram
 • Een compacte en betrouwbare weegschaal
 • Ideaal voor het wegen van voedsel en ingrediënten

Nadeel

 • De batterijen moeten snel vervangen worden

BTH - Keuken Weegschaal Digitaal Precisie Mini Weegschaal 0.01 - 200 Gram

De BTH-keukenweegschaal is een digitale weegschaal die nauwkeurig is tot 0,01 gram. Het weegt objecten tot 200 gram en heeft een tare-functie om het gewicht van een pot of schaal te verminderen. De weegschaal is eenvoudig te gebruiken en is een uitstekende keuze voor thuis of op kantoor.

De BTH - Keuken Weegschaal Digitaal Precisie Mini Weegschaal 0.01 - 200 Gram is een uiterst precieze weegschaal die geschikt is voor veel verschillende soorten gebruik. Het apparaat is voorzien van diverse handige functies, zoals een automatische uitschakeling, overload-indicator, tarra-indicator, nulpunt-instelling, eenheidsconversie en een back-up batterij. Daarnaast is de weegschaal ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en lichtgewicht, waardoor het gemakkelijk mee te nemen is. Kortom, de BTH - Keuken Weegschaal Digitaal Precisie Mini Weegschaal 0.01 - 200 Gram is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een precieze, gebruiksvriendelijke en draagbare weegschaal. Hij is zeer nauwkeurig leesbaar dankzij het verlichte lcd-scherm. Daarnaast is hij ook eenvoudig mee te nemen dankzij het kleine formaat.

Voordelen

 • Deze digitale keukenweegschaal weegt zeer nauwkeurig tot na de komma
 • Een mini digitale keukenweegschaak die geschikt is voor kleine hoeveelheden
 • Weegt ook zeer lichte gewichten, zoals kruiden of medicijnen

Nadeel

 • Deze keukenweegschaal voelt een beetje fragiel aan

Gerelateerde berichten