De 5 Beste Kettlebells om te sporten

63

Een kettle bell geeft de mogelijkheid om binnen jouw eigen omgeving lekker te sporten. Jij hoeft geen abonnement op de sportschool te nemen. Op het eerste gezicht lijkt een kettle bell misschien een kettle bell, maar er zijn wel degelijk onderscheidende factoren. Voor een redelijke prijs haal jij een product in huis waarmee je jarenlang tientallen activiteiten mee uitvoert.

Allereerst gaan we hier in op de vraag wat een kettle bell nu precies is. Daarna vertellen we je aan de hand van welke factoren je de beste kettle bell vindt. Verder gaan we in op een aantal van de beste producten die op dit moment op de markt te vinden zijn. Tenslotte vertellen we je hoe je direct op zoek gaat naar de beste kettle bell die past bij jouw sportbehoeftes.

Wat is een kettle bell nu precies?

Een kettle bell is een gewicht met een handvat. Dit biedt jou de mogelijkheid om eenvoudig, overal te sporten. Kettle bells bieden jou de mogelijkheid om met alle spieren in je lichaam aan de slag te gaan. Daarmee kun je met een kettle bell eigenlijk een complete fitnessruimte creëren. Het is daarom niet bepaald verrassend dat dit product steeds populairder wordt bij Nederlandse sporters. Een laatste voordeel van de kettle bell is daarnaast dat je deze eenvoudig meeneemt naar buiten of naar de sportschool. Zo kun je dus met de kettle bell overal sporten waar je je maar wenst.

Let hier op bij het kopen van de beste kettle bell

Dit wil je zeker in jouw achterhoofd houden:

  1. Allereerst wil je kijken naar het ontwerp van de kettle bell. In principe is die rond, maar het kan zijn dat deze aan de onderkant is afgevlakt. Dat is zelfs erg prettig, omdat hij daardoor niet weg rolt.
  2. In het kader van gebruiksgemak is het goed om te kijken naar het handvat. Deze bepaalt hoe goed jij de kettle bell vasthoudt en vervoert. Daarbij bepaalt het formaat daarvan welke oefeningen je kunt doen.
  3. Let uiteraard op het gewicht van de kettle bell. Daarbij wil je dat deze past bij het gewicht dat je zoekt. Een kettle bell is een dermate betaalbaar product dat je er eenvoudig meerdere exemplaren van koopt. Het kan dan wel fijn zijn om alles van hetzelfde merk te kopen.
  4. Verder kun je de voorkeur hebben voor een kettle bell met een bepaald uiterlijk. Daarbij wil je dat hij past bij de rest van jouw sportkamer. Gelukkig is er een ruim aanbod aan producten op de markt en zijn er ook merken die voor een uniek ontwerp durven te gaan. Vaak moet je daarvoor wel een hogere prijs betalen.
  5. Hou tenslotte de algehele kwaliteit in de gaten. Kijk naar de structuur van de bal en waar deze mee gevuld is. Let daarnaast op het gekozen materiaal. Weet dat een kettle ball vaak gevuld is met zand of zaagsel. Een goede kettle ball is geschikt om jarenlang mee te gaan.

Onze vijf favoriete kettle bells van dit moment

Om jou een eind op weg te helpen hebben we hier een aantal exemplaren op een rij gezet. Daarbij hebben we allereerst gekeken naar kwaliteit en daarna naar de vorm, het gewicht en andere mogelijkheden. Dit zijn stuk voor stuk exemplaren die zeker in jouw sportkamer thuishoren en waar het hele huishouden met plezier gebruik van maakt.

Core Power kettlebell

Core Power biedt deze kettle bells van gietijzer. Ze komen met een gewicht van tussen de vier en de 32 kilo. Daarbij hebben ze een zwarte kleur en een ergonomisch handvat. De kettle bells zijn uit 1 stuk gemaakt waardoor ze extra stabiel en stevig zijn. Het product is geschikt om jarenlang mee te gaan en daarvoor gemaakt van kwalitatief hoogstaand ijzererts. De rubberen onderkant van de kettle bells zorgt ervoor dat jouw vloer beschermd blijft. Al met al zijn deze kettle bells geschikt voor zowel professioneel als zakelijk gebruik. Weet trouwens dat dit product bijvoorbeeld ook in het geel beschikbaar is. Core Power kennen wij tenslotte als een merk dat weet wat voor producten het op de markt moet brengen en hoe het daarbij de belangen van de sport in acht moet nemen.

De beste kettle bell voor jou is zo gevonden

Heb jij direct al het exemplaar van jouw keuze gevonden? Een kettle bell geeft jou de mogelijkheid om met 1 product alle spiergroepen te trainen. Plaats dan ook vandaag nog de bestelling op het internet. We hebben je hierboven vertelt waar je op let bij het maken van de juiste keuze. Daarnaast zijn we ingegaan op een aantal van onze favoriete producten. Zo hebben we geprobeerd om je zo objectief mogelijk een beeld te geven van de mogelijkheden in Nederland. Het is nu aan jou om de juiste beslissing te nemen en lekker te beginnen met sporten.

Kaytan Kettle bell van zes kilo

Vervolgens wijzen we je op deze optie van Kaytan. In dit geval gaat het dus om een exemplaar van zes kilo. Het komt in een blauwe en grijze kleur. Deze is voorzien van een fijn handvat, wat het aantal mogelijke oefeningen vergroot. Daarnaast is de kettlebell zo ontworpen, dat hij recht blijft staan en niet weg rolt. Hij is gemaakt van vinyl en gietijzer. Het enige nadeel dat wij bij dit product kunnen bedenken is dat de reacties wisselend zijn. Dat heeft echter vaak meer te maken met een betreffende webwinkel, dan met het product zelf. Je maakt de kettle bell eenvoudig schoon met een doekje en wat water.

Ivol kettlebell

Dit product is glanzend zwart en afkomstig van IVOL. Deze specifieke kettle bell heeft een gewicht van zes kilo. Het handvat laat jou eenvoudig oefenen. Wat dit product onderscheidt, is dat je het zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Daarmee verdient het zeker een plekje in onze top 5. Het is bij IVOL mogelijk om direct een complete set te kopen. Er is bij het ontwerp duidelijk voor gezorgd dat de kettle bell lekker in de hand ligt. Daarnaast roest hij niet en wordt aan beide kanten het gewicht vermeld. Deze kettle bell is gemaakt van kunststof en gevuld met cement.

Kaytan kettlebell

Dit exemplaar herken je aan de grijze kleur in combinatie met het felle rood. Dit product is bijzonder geschikt voor thuisgebruik en erg scherp geprijsd. Dit specifieke geval heeft een gewicht van vier kilo, maar er zijn allerlei varianten van Kaytan, waarvan we er verderop nog 1 zullen bespreken. Voor het gebruiksgemak is het apparaat aan de onderkant extra breed, zodat hij goed blijft staan. Verder beschikt hij over een breed handvat. De hele kettle bell is gemaakt van vinyl en dit glijdt ook niet weg op de vloer. Tenslotte is Kaytan een producent die blijk heeft gegeven van een hoge mate van betrouwbaarheid.

Tunturi kettlebell

Laten we beginnen met een kettle bell van het merk Tunturi. Dat is een goed merk, dat regelmatig terug komt in onze top 5’s. Dit is een zwart exemplaar met een gewicht van 10 kilo. Het product is gevuld met zand en gemaakt met PVC. Het voordeel daarvan is dat de kostprijs lager is dan bij een product gemaakt van staal. Weet trouwens dat Tunturi tientallen producten op de markt brengt met diverse gewichten. Tenslotte kun je deze kettle bell eenvoudig schoon maken met een doekje en water. Door het beperkte formaat kun je de kettle bell gewoon in de kast laten als je hem even niet nodig hebt

Gerelateerde berichten