De 5 beste kettingzagen van dit moment bekeken

416

Ben jij op zoek naar een kettingzaag? Dan is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We zien namelijk dat er nog altijd een hoop mensen zijn  die niet weten waar ze op moeten letten bij het kopen van een kettingzaag of wat de beste opties zijn waar ze voor kunnen kiezen. Voor al deze mensen hebben we in dit artikel de belangrijkste informatie op een rijtje gezet. Door snel door te lezen en door onze handige selectie te gebruiken is het echt niet meer zo lastig om ook uit te komen bij een kettingzaag die volledig aansluit bij wat je al die tijd al zocht voor in de tuin.

Welke kettingzaag heb ik nodig?

Een van de belangrijkste vragen die je moet beantwoorden bij het kopen van een kettingzaag is de vraag of je een benzine of een elektrische kettingzaag wilt hebben. Een van de grootste voordelen van een kettingzaak op benzine is het feit dat je voorzien bent van meer vermogen. De tweetaktmotoren zijn echt veel krachtiger dan de elektrische modellen. Door hun indrukwekkende vermogen aandrijving hebben kettingzagen op benzine ook langere bladen, waardoor ze bijvoorbeeld dikke boomstammen zonder problemen door kunnen zagen. Een ander voordeel is dat ze niet op een stroombron hoeven te worden aangesloten. Hierdoor heb je nooit meer last van snoeren tijdens het zagen. Dit maakt ze in sommige gevallen gemakkelijker te gebruiken en te hanteren dan elektrische kettingzagen. Een benzine aangedreven kettingzaag is waarschijnlijk ook krachtig genoeg om elke klus in een regulier huishouden te klaren. Gemiddelde huishoudens hebben waarschijnlijk geen bomen die te groot zijn voor één persoon om met een benzine kettingzaag om te zagen.

Elektrische kettingzagen zijn juist veel kleiner en minder krachtig dan benzine kettingzagen. Dit maakt ze wel gelijk toegankelijker om te kiezen. Een elektrische kettingzaag is meestal niet langer dan 38 cm, waardoor het een stuk makkelijker is om deze te gebruiken in de tuin. Dit kleinere ontwerp maakt ze ook lichter in gewicht en makkelijker te tillen, hierdoor heb je veel minder last van spierpijn na het zagen. Hoewel een benzine kettingzaag een trekstart nodig heeft, schakelt een elektrische kettingzaag in met het eenvoudig omdraaien van een schakelaar. Gebruikers van een elektrische kettingzaag hoeven ook geen vloeistof te vullen. Elektrische kettingzagen werken in principe zoals elk huishoudapparaat. Je hoeft ze alleen in het stopcontact te stoppen. Hoe makkelijk kan het zijn?

Top 5 kettingzagen om te kopen

Als het aankomt op het kopen van een kettingzaag zijn er veel opties om voor te kiezen. Deze verscheidenheid aan opties maakt het niet bepaald eenvoudig om zomaar een aankoop te doen. Voor welk model zou je namelijk moeten kiezen? Indien je ervoor kiest om een van de onderstaande kettingzagen te bestellen dan weet je zeker dat je voorzien bent van de best mogelijke kwaliteit die je maar kunt vinden. Deze kettingzagen voldoen namelijk aan alle eisen die je er maar aan kunt stellen:

Makita EA4300F40B

Ook deze kettingzaag van Makita is een zeer goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een kettingzaag voor in de tuin. Met de Makita EA4300F40B weet je dan ook zeker dat je voorzien bent van de best mogelijke kwaliteit. Deze 2.2kW benzine kettingzaag maakt het zagen een stuk makkelijker dan voorheen. Hij heeft bijvoorbeeld een zijdelingse kettingspanning waardoor het makkelijk is om de ketting te verstellen als je dit wilt. Tevens is hij voorzien van een extra veer ondersteunde starter voor een eenvoudige gebruikswijze. De voedingspomp zorgt ervoor dat je minder vaak aan het starttouw hoeft te trekken. Dankzij de speciale antivibratie technologie is de kettingzaag comfortabel te hanteren, ook als je hem voor een lange tijd gebruikt.

Voordelen

 • Geen gedoe met verlengsnoeren dankzij de krachtige benzinemotor
 • Met een vermogen van 2200 watt is dit een super krachtige kettingzaag
 • Dankzij de voedingspomp hoef je niet vaak aan het touw te trekken

BLACK+DECKER CS2040-QS

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor deze kettingzaag van het merk Black & Decker. De Black & Decker CS2040-QS is een 2000 watt kettingzaag met een 40 centimeter blad voor het zwaardere zaagwerk. Met een kettingsnelheid van 12,5 meter per seconde is het super eenvoudig om eigenlijk iedere boom om te zagen die je maar wilt. Het geïntegreerde smeersysteem vermindert de slijtage van de ketting en verhoogt het zaagrendement. Dankzij het handige kettingspansysteem is de montage en de afstelling van de ketting super snel te doen. De trilling dempende handgreep vermindert trillingen en het geavanceerde remsysteem stopt de ketting in minder dan 0,15 seconden. Dit maakt het een van de betere opties van dit moment.

Voordelen

 • Door het prettige handvat kan je zaag voor een langere tijd gebruiken bij het zagen
 • Dankzij de oliepeilindicator hou je meer overzicht over de hoeveelheid olie
 • Dankzij de trilling dempende handgreep heb je veel minder last van trillingen bij het zagen

Dankzij de handige informatie uit dit artikel is het kopen van een kettingzaag echt niet meer zo lastig als je zou denken. Dit is nog altijd een van de beste investeringen om te maken als je van plan bent om jouw tuin flink onder handen te nemen. Een kettingzaag is niet alleen handig voor het verwijderen van bomen, maar ook voor het bijhouden van je heg in de tuin. De zagen uit de selectie van dit artikel voldoen allemaal aan de hoogste eisen. Mocht je nu nog meer aankopen op de planning hebben staan dan heb je geluk. Hier op de site zijn er namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even door zou moeten nemen!

Makita UC4051A

We blijven toch even hangen bij het merk Makita, dit is nu eenmaal een super goed merk als het aankomt op het bestellen van alle mogelijke soorten kettingzagen. De Makita UC4051A is de verlengde versie van de UC4030A. Naast het vermogen van maar liefst 2000 watt biedt dit model ook een oliepeilindicator. Dit zorgt er dus ook weer voor dat je makkelijk kunt zien hoeveel olie er nog in zit. Bovendien kun je de ketting zonder gereedschap verstellen en het blad vervangen. De slipkoppeling en de motor- en kettingrem maken het een super veilige zaag om te gebruiken voor bij jou in de tuin. De Makita UC4051A biedt ook transportbescherming voor een veilig en eenvoudig transport. Hierdoor is het een goede optie, als je het niet erg vindt om wat meer te betalen.

Voordelen

 • De kettingsmering gebeurt automatisch zonder dat je iets hoeft te doen
 • De soft start zorgt voor een rustige start en voorkomt piekspanning
 • Door de transportbescherming kan je jouw zaag veilig meenemen.

Makita UC4041A

Een ander merk wat ook een zeer goede kwaliteit weet te leveren is het merk Makita. Dit is dan ook de reden dat de kettingzaag Makita UC4041A een erg goede keuze is om te overwegen voor bij jou in de schuur. Deze 1800 watt elektrische kettingzaag heeft een zaagblad van 40 centimeter met een kettingsnelheid van 13,3 meter per seconde. Hij is hiermee geschikt voor het snoeien van takken, haardhout, fruitbomen en andere bomen tot 35 centimeter dikte. De ketting span je zonder gebruik van gereedschap, dit maakt het super eenvoudig om hem in gebruik te kunnen nemen. De aanloopstroombegrenzing zorgt voor een rustige start zonder piekspanning. Hierdoor kun je comfortabel werken met minder terugslag. Tijdens het snoeien wordt de ketting automatisch gesmeerd en houd je het oliepeil via de indicator in de gaten. Deze voordelen maken dit echt een goede kettingzaag voor in de tuin.

Voordelen

 • Je kunt de ketting ook weer zonder gereedschap aanspannen als dit moet
 • De kettingsmering verloopt automatisch zonder dat je hier iets voor hoeft te doen
 • De sterke materialen zorgen ervoor dat deze kettingzaag lang mee zal gaan

BLACK+DECKER GKC3630L20-QW

Als je het niet erg vindt om wat meer uit te geven dan kom je eigenlijk altijd uit bij het bekende merk Black & Decker. Dit merk staat dan ook gelijk bekend om de hoogwaardige kwaliteit die zij altijd weer weten te leveren. Een groot voordeel van de kettingzaag is het feit dat je niet meer vast zit aan een snoer tijdens het zagen van de bomen bij jou in de tuin. Dit wordt mogelijk gemaakt door zijn krachtige 36-volt 2.0Ah Li-Ion batterij. Het is mogelijk om voor een super lange tijd vooruit te kunnen zonder dat het nodig is om hem aan de oplader te hangen. De accu is bovendien beschermd tegen zelfontlading. Het aanspannen van de ketting gebeurt met behulp van een handige draaiknop en de smering gebeurt volledig automatisch. Dankzij het relatief lichte gewicht van 3,8 kilogram is deze kettingzaag makkelijk in de hand te houden tijdens het zagen. Zeker geen verkeerde optie om voor te kiezen.

Voordelen

 • Dankzij de stroomvoorziening via de accu heb je geen last van het snoer
 • Je kunt de ketting volledig automatisch en zonder gereedschap aanspannen
 • Dankzij de oliepeilindicator kan je precies zien hoeveel olie er in zit
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten