De 5 beste kattenspeeltjes voor je kat

154

Ook al lijkt het er op het eerste gezicht niet op, je kunt je sterk vergissen als het om kattenspeelgoed gaat, want niet elk product dat op de markt wordt aangeboden, is echt geschikt voor de fluwelen pootjes van je kat. Het belangrijkste punt waar je rekening mee moet houden is natuurlijk de veiligheid. Vooral slecht bewerkt speelgoed kan gevaarlijk zijn voor je kat. Dit geldt vooral voor kleinere voorwerpen zoals ballen of pluchen muizen, die niet bestand zijn tegen de belasting van intensief spelen. Als bijvoorbeeld de naden losraken, loopt de vulling eruit, wat niet altijd veilig is voor de gezondheid. Kleine onderdelen zoals belletjes of veertjes kunnen ook losraken als de afwerking slecht is en door je kat worden ingeslikt. Daarom is het zinvol om bij de aanschaf te letten op merkproducten voor kattenspeelgoed, kwaliteitskeurmerken en testrapporten. Maar kwaliteit alleen is niet genoeg – je kat wil ook afwisseling.

”Appartementkatten “ vervelen zich snel, vooral als hun baasjes overdag aan het werk zijn. Hoewel katten relatief veel slapen, kunnen ze tijdens hun wakkere uren uit verveling behoorlijk destructief worden. Het is dus niet moeilijk om bij thuiskomst te moeten vaststellen dat je nieuwe bank bekrast is, het behang van de muur is gescheurd of het toiletpapier versnipperd is. Met een ruim assortiment speelgoed voor katten kan je kat elke dag zelf beslissen waar hij zich mee wil bezighouden. Omdat een dergelijke voorraad kattenspeelgoed natuurlijk ook een kostenfactor is, speelt ook de prijs een niet te onderschatten rol wanneer je nieuw kattenspeelgoed wilt kopen.

Verschillende soorten kattenspeeltjes

Oefenspeelgoed

Intussen is de markt voor huisdierbenodigdheden zo groot dat het gemakkelijk is om het overzicht te verliezen. Als je kattenspeelgoed voor je poes wilt kopen, moet je dus eerst bedenken aan voldoen. In principe valt speelgoed voor katten in drie categorieën uiteen: Speelgoed dat beweegt of door de kat kan worden bewogen om de eigen beweging te stimuleren, slim speelgoed dat de geestelijke vermogens van je huisdier stimuleert, en voorwerpen om zich te verstoppen en te rusten. Last but not least moet het speelgoed natuurlijk visueel aantrekkelijk zijn. Het eenvoudigste type oefenspeeltje is de bewegende vis, die je kat met zijn pootje kan aanstoten en dan in een oogwenk kan najagen. Deze vissen kunnen niet alleen van verschillende materialen worden gemaakt, maar hebben nu ook vaak bepaalde extra’s. Zo kunnen belletjes worden geïntegreerd, die geluid maken wanneer de vis wordt aangeraakt, of vullingen, die ritselen en knisperen wanneer de kat bijt tijdens het spelen. Het welzijn van je kat zal toenemen als deze speeltjes gevuld zijn met catnip. Deze plantenbestanddelen triggeren gevoelens van geluk bij de kat. Sommige kattenspeeltjes kunnen ook herhaaldelijk worden bereid met een vloeibaar kattenkruidextract, zodat de kat ook na langdurig gebruik zijn belangstelling niet verliest. Elektrisch kattenspeelgoed is ook erg opwindend, omdat ze als echte prooien bewegen zonder tussenkomst van de kat.

Intelligent kattenspeelgoed

Katten zijn intelligente dieren, maar ze moeten ook gemotiveerd worden om hun mentale capaciteiten te gebruiken. Hier komt de eetlust om de hoek kijken, want intelligentiespeeltjes vertrouwen op kleine traktaties. Deze onweerstaanbare beloningen zijn zo in de speeltjes geplaatst dat je kat moet nadenken hoe hij ze het best kan bemachtigen. Om ervoor te zorgen dat verschillende strategieën moeten worden uitgeprobeerd en het speelgoed niet saai wordt, moet het zo gevarieerd mogelijk zijn

Spelen en verstoppen

Hoewel katten roofdieren zijn, hebben ze als betrekkelijk kleine wezens in de natuur ook veel vijanden. Daarom houden ze ervan zich te verstoppen en zich terug te trekken in holen waar ze zich veilig voelen. Bij twijfel volstaat een kartonnen doos met de juiste afmetingen. Als je een binnenkat hebt, moet je hem ook een knuffelhok geven om een ontspannen dutje in te doen. Een veilige plek als deze is ook een goede plek om te kijken wat er in de kamer gebeurt. Een prachtige aanvulling is een speeltunnel.

TwinQ Dansende Vis

Als je een actieve speelse kat met veel energie hebt die je continue moet vermaken en wil je zelf meer tijd over houden? Dan hebben we hier de ideale oplossing! Deze dansende vis is een kattenspeeltje wat je pluizige vriend uren bezig houdt.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Als je het kattenspeeltje aanraakt start de ingebouwde motor in begint de vis te dansen om je kat te activeren. Je zult verstel staan hoe je kat zich vermaakt met dit eenvoudig kaatenspeeltje.

aanraking start de ingebouwde motor en danst de vis om je kat de nodige beweging te geven.

Het kattenspeeltje voorkomt verveling en eenzaamheid van de kat en stimuleert haar zintuigen

Je hebt geen batterijen nodig omdat dit kattenspeeltje usb-oplaadbaar is.

Bij levering ontvang je vier vissen, een usb-aansluiting en een zakje kattenkruid.

Trixie Cat Activity Fun Bord

Dit witte “fun board” met een afmeting van veertig op dertig centimeter daagt je kat uit om actief te zijn en op verkenning te gaan. Het is een leuke manier om je kat te laten beweging en achteraf te belonen.

De belangrijkste eigenschappen

Om je kat te belonen kun je in de verschillende kunnen en compartimenten kleine snacks verstoppen om ze te belonen. De kat zal haar poten en behendigheid moeten gebruiken om de beloning te kunnen krijgen. Je kunt ook gewoon voer gebruiken om de kat wat trager te laten eten en ze minder de kans te geven om om het eten door te slikken.

De onderkant van de plaats is voorzien van een antislip functie waardoor die niet kan verschuiven. Het is gewoon een uitdagend spel voor je kat.

Technische kenmerken

 • Het grijze plastic bord is dertig op veertig centimeter
 • Get heeft een hoogte van acht centimeter en weegt 1,53 centimeter

Kattenveertjes Snuffelpakket -

Deze kleurrijke springveertjes schieten naar alle kanten. Ze kunt ze ook in verschillende vormen plooien. Je kat wordt er helemaal wild van en het lijkt wel of ze op zichzelf gaat jagen. Je ontvangt een pakket van tien veren zodat je niet altijd overal moet zoeken naar een weggesprongen veertje van het favoriet speeltje van je lievelings-huisdier.

De belangrijkste eigenschappen

Je kun het kattenspeeltje langzaam samenknijpen om het onder spanning te brengen. Als je het lost schiet het als een bom alle kanten op. Je kunt de uiteinden ook naar binnen drukken om er een soort spoel te vormen waarmee je kat de huiskamer door kan rollen

Je kat heeft voor haar gezondheid een fysieke en mentale uitdaging nodig. Als ze dat niet heeft kan dit tot verveling en gedragsproblemen leiden. Je kat kan ook overgewicht krijgen door te weinig beweging. Dit brengt veel gezondheidsrisico’s met zich mee. Dit kattenspeeltje is dus geschikt om de gezondheid van je kat te bevorderen.

Deze kattenspeeltjes zijn uitdagen en stress-verlagend. Na een speelsessie zal je kat helemaal tot rust komen.

Technische kenmerken

 • De veertjes zijn van plastic en worden geleverd per tien stuks in verschillende kleuren
 • Een springveertje weegt twintig gram en is een centimeter dik en dertien centimeter lang

2 in 1 - Laserlampje Voor Katten

Beschrijving van het kattenspeeltje

Bijna elke kat volgt graag het lichtje van het laserlampje. Het is een leuke manier om met de kat te spelen. Ook andere dieren of zelfs kleine kinderen vinden het leuk om de bewegingen van het lichtje te volgen.

Beschrijving en technische eigenschappen

Naast laserlicht bevat het ook gewoon licht. Het is niet zo helder en kan een conventionele zaklampen niet vervangen. Het lampje is licht en klein, en je kunt hem gemakkelijk aan de sleutel bevestigen.

Het is een merkloos product dat door de leverancier snel en gratis bezorgd wordt.

Elektronisch kattenspeeltje

Dit geweldige elektrische kattenspeelgoed zal je kat urenlang speelplezier bezorgen!. Met slimme sensoren springt de elektrische vis automatisch tijdens het sporten en na zestig seconden komt de vis automatisch in de slaapstand, waardoor de batterij langer meegaat

De belangrijkste eigenschappen

Er is een gratis zakje kattenkruid toegevoegd om dit product interessanter te maken voor je kat. Daarnaast is er een extra gratis goudvis zonder motor, maar met kattenkruid in de voering toegevoegd aan de elektronische vis. Hierdoor kan je kat zich er rustig aan aanpassen. Beide vissen zijn geschikt voor katten van alle leeftijden.

Een geluid met een hoge toon geeft aan wanneer de batterij bijna leeg is.

Het kattenspeeltje houdt je kat actief en gezond en voorkomt eenzaamheid en verveling. Het spelen kan slecht gedrag verminderen.

Technische eigenschappen

 • De batterij is oplaadbaar via een USB-kabel
 • De vissen zijn afwasbaar
 • Je kunt de vis activeren met een schakelaar
 • De stof en de voering van de vis zijn wasbaar op voorwaarde dat je de motor verwijderde
 • vissen zijn gemaakt van katoen
 • De karper weegt 92 gram en de kleinere goudvis 23 gram
 • De leverancier zorgt voor een snelle en gratis verzending
Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten