De 5 Beste Kattenbakken van dit moment besproken

112

De kat staat bekend als een dier dat heel erg let op zijn hygiëne. Daarom moet de kattenbak schoon worden gehouden. Het elimineren van nare geurtjes is niet alleen prettig voor je poes, maar ook voor jou. Het samenleven met je huisdier wordt daarmee een stuk aangenamer. Een mooi en praktisch kattentoilet helpt daar zeker bij. Maar welke zijn de beste kattenbakken voor je favoriete huisdier?

Voor welke soort kattenbak kies je?

In grote lijnen zijn er twee soorten kattentoiletten: het gesloten model en het open model. Ze hebben beide hun specifieke voor- en nadelen. Voor welke je kiest, hangt af van de omstandigheden en de voorkeuren van je kleine vriend.

De gesloten kattenbak

Als je poes een gereserveerd type is dat de neiging heeft zich af te zonderen van nieuwsgierige blikken, is een gesloten kattentoilet ideaal. Die bestaat uit een bak en een koepel die samenkomen om een ​​gesloten structuur te vormen.

De gesloten soort heeft ook voor de eigenaar voordelen. Het zand en de behoeften blijven namelijk aan het zicht onttrokken. Bovendien voorkomt de insluitfunctie van de koepel dat er zandverspilling plaatsvindt tijdens gebruik.

Als je kat bijzonder levendig is, is het ook beter om een ​​gesloten bak te kiezen, omdat deze een soort deksel heeft. Het ondersteunt het natuurlijke karakter van de poes en is een grote hulp in het geurvrij en hygiënisch houden van de omgeving.

De open kattenbak

Geeft je kat niet om privacy en heeft hij er geen moeite mee dat publiek meekijkt bij het doen van zijn behoeften, dan is een open bak een goed alternatief. Een open model heeft het voordeel van een kleinere footprint en snellere reiniging.

Er zijn heel mooi uitziende toiletboxen. Alleen als je de juiste bak kunt vinden die het beste past bij de eigenschappen van je poes, kun je voorstellen hoe je kleine vriend uren en dagen doorbrengt met te knuffelen, spinnen, met zijn speelgoed te spelen en aan krabpalen te zitten.

De automatische kattenbak

Een automatische kattenbak heeft een zelfreinigende werking. Die doet (bijna) al het werk voor je. Een automatische kattenbak is gemakkelijk te gebruiken en eenvoudig te ontsmetten. De modellen die verkrijgbaar zijn, verschillen slechts van elkaar door de manier waarop ze werken.

Sommige modellen zijn voorzien van een automatische hark die wordt geactiveerd wanneer de kat uit de kattenbak komt. Een andere optie is de automatische kattenbak met een interne zeef om snel onzuiverheden mee te verwijderen. Ook is er de automatische kattenbak met een hefboomsysteem.

Hoe vaak moet je je kattentoilet schoonmaken?

Ongeacht het type, dient de kattenbak dagelijks schoongemaakt te worden door het verwijderen van mest en organisch materiaal. Een algemene vuistregel voor het schoonhouden van het kattentoilet is om de uitwerpselen minstens één keer per dag te verwijderen, deze om de tien dagen volledig te vervangen, de bak grondig te wassen als deze leeg is en te desinfecteren voordat je hem opnieuw vult.

Waar staat een kattenhok het beste?

Let goed op waar je de bak plaatst. Vermijd zoveel mogelijk om het kattentoilet op een afgelegen plek te plaatsen. Een koude vloer, de kelder of een plekje in de buurt van diverse apparaten is niet ideaal. De kat is een schoon dier bij uitstek en notoir kieskeurig. Hij zou dan ook nooit zijn behoeften doen in de buurt van zijn eten.

De bak mag echter ook nooit te ver buiten het bereik van je poes zijn. Zo voorkom je dat hij in geval van nood de kattenbak niet op tijd bereikt. Plaats het kattentoilet daarom zo dicht mogelijk bij de speelruimte van je kat, want die gaat vaker zijn behoefte doen na het rennen of spelen.

Welke eigenschappen moet een goede kattenbak hebben?

Een goede bak is zeer eenvoudig schoon te maken. Handig is als je kiest voor een model dat met een meegeleverde stoffer te reinigen is. Als je de geur van een kattentoilet al snel vervelend vindt, dan kun je het beste kiezen voor een gesloten container. Daarmee beperk je nare geurtjes. Daarnaast is een gesloten kattentoilet in visueel en olfactorisch opzicht ook een aangename keuze.

Wanneer je het idee dat een open bak veel ongewenste stoffen in je huis kan verspreiden niet zo leuk vindt, dan is een gesloten model vaak ook een betere keuze. Daardoor voorkom je dat je katten alles bevuilen wanneer ze de korrels weggooien.

Waarop je moet letten bij de aankoop van een kattenhok?

Voor welke bak je ook kiest, let op het formaat. Het kattentoilet moet ruim genoeg zijn om je huisdier comfortabel te laten draaien en gooien. Maar als de bak te hoog is, dan bestaat het risico dat een nog erg kleine kat moeite kan hebben om over de randen te klimmen. Ook zou een te kleine poes niet in de bak kunnen graven om zich te settelen. Poezen worden namelijk instinctief aangezet om hun eigen uitwerpselen te ruiken en deze vervolgens te begraven.

Er is een ​​breed scala aan kattenbakken verkrijgbaar, elk stuk voor stuk geschikt om aan de behoeften van je kat te voldoen: in verschillende kleuren en formaten, gemakkelijk schoon te maken, met of zonder vuilafdekking, met gemakkelijke toegang en noem maar op. Het enige dat je hoeft te doen is je kat aanmoedigen om de bak en het strooisel dagelijks te gebruiken.

Beeztees Romeo Kattenbak

De Beeztees Romeo bak van kunststof is een simpele, maar praktische kattenbak voor je kat. Dit eenvoudig kattentoilet is niet voorzien van een filter, maar heeft aan de voorkant wel een zeer ruime deur. Het handvat aan de bovenzijde zorgt ervoor dat de kattenbak gemakkelijk op te tillen en te vervoeren is. Wie geen zin heeft in poespas, gaat voor het Beeztees Romeo kattentoilet. Overigens is ook de mooi vormgegeven Beeztees Savic Nestor bak heel erg populair. Bij het schoonmaken van dit kattentoilet hoef je de gehele bovenkap niet weg te halen. Zowel de deur als de binnenzijde van de bovenkant is eenvoudig los maken. Om er gemakkelijk bij te kunnen, hoef je alleen maar het los geklikte gedeelte omhoog te duwen

MakeSure Kattenbak met lade

Het onberispelijke uiterlijk van de MakeSure bak met lade is onweerstaanbaar. Dankzij de magnetische zuignap blijft de kattenbakvulling van je favoriete huisdier verborgen. Een uittrekbare bak komt uit als een lade om het afval gemakkelijk te verwijderen. De geraspte treden bij de ingang voorkomen dat er rommel blijft zitten aan de poten van je poes wanneer hij of zij het kleine kattenhok verlaat. Met deze slimme bak heb je geen last meer van kattenbaksporen.

Het MakeSure kattentoilet met lade is gemakkelijk schoon te maken en is vervaardigd van milieuvriendelijk materiaal. Dit product is gemakkelijk te gebruiken en zeer nuttig product voor je huisdier. De witte minimalistische uitstraling, het compacte en ruimtebesparend ontwerp, de magnetische zuignap en innovatieve geraspte treden complimenteren perfect het Scandinavische interieur. Deze bak is ideaal voor katten met een gewicht van vijftien pond

Curver Kattenbak

De Curver kattenbakken zijn sober en elegant. Het gepatenteerde rotaneffect past perfect in je huis zonder je interieur te verpesten. Stijlvolle katten en hun eigenaren zullen zeker dol zijn op het mooie uiterlijk en het doordachte ontwerp van het Curver kattentoilet.

Dankzij de clips aan de onderzijde en een verschuifbare bak aan de basis is het verwisselen van het strooisel een fluitje van een cent. Achter de draagbeugel aan de bovenzijde zijn een geïntegreerde schep en geurwerende filter verborgen. Je kat kan via een klapdeur naar binnen en buiten wanneer hij maar wilt. Hij houdt zijn pootjes schoon dankzij de deurmat.

Het Curver kattentoilet is gemaakt van duurzaam 100% polypropyleen en wordt geleverd met schep en vervangbare koolstoffilter. Het beste is om de koolstoffiltersom de twee of drie jaar te vervangen. De bak is milieuvriendelijk en geproduceerd in Europa in samenwerking met de vereniging WFO (Waste Free Ocean). Het gebruikte materiaal is afkomstig van plastic materialen die zijn teruggewonnen tijdens het schoonmaken van de oceanen.

PeeWee Kattenbak EcoHus Startpakket

De milieuvriendelijke PeeWee EcoHus bak is duurzaam, veilig en gemakkelijk. De slim ontworpen structuur heeft een dubbele bodem en biedt je kat maximaal comfort. Het rooster van de bovenste bak zorgt ervoor dat ruim 90% van de urine in de bak eronder valt. Het overig deel van de urine wordt snel door de bak opgenomen.

De katttenbakkorrel verbrokkelt tot zaagsel en komt via het rooster in de onderste bak terecht. Zo blijven de pootjes van je poes droog en schoon. Als je het nodig vindt, kunt je met behulp van het meegeleverde schepje de ontlasting uit de bovenste bak verwijderen.

Het intelligente systeem maakt dat je slechts het zaagsel in de onderste bak hoeft weg te gooien. Bovendien is het korrelstrooisel erg handig, met een groot absorptievermogen en volledig biologisch afbreekbaar.

Mede dankzij het in het deksel geïntegreerde actieve koolfilter komen er geen onaangename geurtjes in huis vrij. Bovendien loop je geen kans dat je poes vuil door het huis meesleept, aangezien de filter vrij is van stof en heel snel vloeistoffen opneemt.

Hilde Debie
Hilde Debie
Ik ben een 46-jarige hobbykok en de mama van 2 fantastische pubers. Naast mijn full-time job als sales manager ben ik een fervente hobbykok met een liefde voor de Italiaanse keuken. Als product tester bij Techgeek krijg ik de kans om de laatste nieuwe kookaccessoires uit te testen en te reviewen.

Gerelateerde berichten