De 5 beste jumpstarters om je auto te starten

15918

Jumpstarters bedoeld zijn om in een situatie waarin de accu van je auto leeg is alsnog de accu te kunnen opladen. Met een jumpstarter kun je dus altijd en overal zorgen dat je auto het alsnog weer gaat doen. Het is erg handig om bij je te hebben tijdens een reis, want je weet uiteraard nooit wat er kan gebeuren. Er zijn verschillende jumpstarters. De ene heeft bijvoorbeeld een hoger vermogen dan de ander en de ene werkt iets fijner dan de ander. Hieronder vindt je de 5 beste jumpstarters met de voordelen en nadelen erbij.

De 5 beste jumpstarters

Professionele Auto Startbooster, Jumpstarter Accu Booster

Deze startbooster is een van de duurdere varianten. het is een professioneel apparaat met diverse voordelen. Zo is er een starthulp aanwezig bij de startbooster en heeft het apparaat een capaciteit van zeker 22 Ah. De spanning van het apparaat is zo'n 12 Volt en de stroomtoevoer is is zeker 230 Volt. Wel wordt het als een nadeel ervaren dat deze variant een stuk minder compact is dan velen anderen uit dit rijtje. Ook is de startbooster lastiger mee te nemen en te verplaatsen en weegt hij zeker 12 kilogram. Hier tegenover krijg je echter wel een zeer professioneel apparaat die je absoluut kan redden in noodsituaties.

De Piekstroom van het apparaat is 1250 AMPS. Een van de weinige dingen die bij dit apparaat als een nadeel wordt ervaren is dat de lengte van de startkabels zo'n 60 centimeter is. Sommigen vinden dit ietwat aan de korte kant, maar veel last hebben gebruikers er niet van, mede door de verder zeer goede werking van het apparaat. Ook het feit dat deze startbooster 2 stekkergaten heeft vinden mensen erg prettig aan. Je hebt genoeg opties en je auto start altijd weer op met deze startbooster. Er zitten 2 extra zekeringen in het totale pakket en tevens bevinden er zich 3 toebehoren bij voor de compressor. Het product heeft afmetingen van 22 centimeter bij 32 centimeter en de hoogte van het apparaat is in totaal 30 centimeter. De snoerlengte is 1 meter, maar hier hebben bij deze professionele startbooster over het algemeen niet veel gebruikers last van. het product wordt door gebruikers aangeraden en de prijs/kwaliteit is dan ook erg goed.

Blue Premium - Jumpstarter - Acculader

Ook deze Blue Premium jumpstarter is een erg compacte opperbank die makkelijk mee te nemen is. Bij deze variant is het feit dat er een sterke zaklamp bij zit ook iets waar gebruikers erg blij mee zijn. Dit zorgt ervoor dat als je het apparaat moet gebruiken in een donkere situatie, de powerbank zelf licht heeft en het je dus een stuk makkelijker maakt. het apparaat functioneert in allerlei weersomstandigheden en daarnaast is hij ook nog eens binnen 4 uur volledig opgeladen. Voor een apparaat dat zeker 15 keer een auto met een lege accu kan opstarten wordt deze oplaadtijd dan ook als erg kort ervaren.

De powerbank heeft een 12000mah Li-Polymer accu. Ook is deze variant geschikt voor benzine auto's met een motor tot 5.0 liter. Dat is een groot voordeel aan de powerbank, want de meeste andere varianten uit dit rijtje zijn geschikt voor benzine auto's met een motor tot 4.0 liter. Bij diesel motoren is deze variant geschikt voor auto's met een motor tot 3.0 liter. Je kunt de powerbank eenvoudig opladen door middel van USB. De LED zaklamp heeft voor in noodsituaties ook een SOS-melder. Verder staat uiteraard veiligheid ook bij deze powerbank voorop. Zo heeft het apparaat een beveiliging tegen kortsluiting en oververhitting. De powerbank weegt in totaal iets meer dan 920 gram. De snoerlengte is 1 meter.

4-in-1 Jumpstarter auto - Starthulp - Startbooster

Met deze 4-in-1 Jumpstarter auto kun je je auto met een lege accu tot zeker wel 20 keer opstarten. het apparaten is van zeer goede kwaliteit en hij loopt dan ook niet snel leeg. het feit dat je zo vaak je auto opnieuw kunt opstarten door middel van dit apparaat zorgt dat veel mensen erg positief zijn over de powerbank. Verder onderscheidt deze variant zich ook met de luchtcompressor die erbij zit. Met deze luchtcompressor kun je bijvoorbeeld de banden van je auto oppompen. Hiermee is het apparaat een erg handig apparaat om bij je te hebben op de weg. Het is in diverse situaties waarin je pech kunt hebben een absolute probleemoplosser. Deze powerbank is zeer krachtig en er is sprake van maar liefst 16800MaH.

het volledig opladen ervan duurt 4 uur, wat ook als een erg korte en fijne tijd wordt ervaren omdat de powerbank na het opladen tot wel 20 keer je auto kan opstarten. Ook zit er voor noodgevallen een raambreker bij de jumpstarter. De laadspanning wordt beperkt om veiligheid te garanderen en het apparaat kan ook niet worden overladen door de beveiligingen die erop zitten. Deze jumpstarter is compact en ook erg makkelijk mee te nemen. Het is erg makkelijk en eenvoudig te gebruiken en het apparaat wordt dan ook ervaren als erg gebruiksvriendelijk. Ook komt alles netjes aan in een softcase.

FERM Jumpstarter – Instelbaar 6V & 12V

Deze FERM Jumpstarter onderscheidt zich onder meer doordat je bij deze variant zelf zelf kunt kiezen of je hem instelt op 6 Volt of op 12 Volt. verder kun je ook nog eens bij de laadstroom kiezen uit 2, 6 of 12 ampere. Net zoals bij de andere jumpstarters uit het rijtje is ook deze variant veilig gemaakt. Zo is er een beveiliging aanwezig tegen kortsluiting, overbelasting en ook voor het verkeerd aansluiten van het apparaat. Een nadeel van deze powerbank ten opzichte van bijvoorbeeld de vorige uit dit rijtje, is dat deze variant niet even compact is.

Het is geen powerbank en je hebt een netstroom nodig om hem te laten werken. Dat betekent dat je hem dus niet even thuis kunt opladen en altijd makkelijk kunt meenemen en gebruiken. Ondanks het feit dat het apparaat dus niet makkelijk is mee te nemen, wordt hij door de goede werking wel alsnog als een erg goed en fijn apparaat ervaren door gebruikers. Onder andere dat je het voltage zelf kunt kiezen vinden gebruikers erg fijn. Ook heeft de powerbank een LCD-schermpje. Het vermogen is 230 Volt en en de frequentie is 50 Hz. Verder is de snoerlengte van het apparaat 1,8 meter. De prijs/kwaliteit wordt bij het apparaat ook als erg goed ervaren. De jumpstarter is makkelijk in gebruik en heeft een soepele werking.

LifeGoods 3-in-1 Jump Starter met Powerbank

Deze jumpstarter is zeer eenvoudig mee te nemen. Het is een compacte powerbank die ervoor zorgt dat als je zonder accu komt te zitten, je alsnog de auto aan de praat kunt krijgen. Deze variant is waterdicht en ook stofdicht. Dit wordt als een groot voordeel ervaren, onder andere omdat de powerbank het hierdoor in alle weersomstandigheden gewoon doet. Je kunt deze jumpstarter eenvoudig opladen door middel van USB. Verder heeft de powerbank ook nog eens een zaklamp functie. Bij de zaklamp functie kun je kiezen uit 3 standen. Op deze manier kun je het apparaat ook gebruiken als je met pech in het donker komt te zitten.

Het volledig opladen van de powerbank duurt zo'n 4,5 uur en er is sprake van een 7200mAh Li-Polymer accu. Daarnaast is de jumpstarter ook erg veilig gemaakt. Zo beperkt hij bijvoorbeeld zelf de laadspanning om te voorkomen dat hij wordt overladen. Beveiligingen tegen kortsluiting en een beveiliging tegen oververhitting zijn ook aanwezig. De jumpstarter weegt iets meer dan 800 gram en de snoerlengte is 1 meter. Gebruikers raden het product over het algemeen aan en vertellen dat de auto erg makkelijk en snel op te starten is met het apparaat.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten