De 5 beste industriële weegschalen bekeken

81

Als je een industriële weegschaal gaat kopen moet je eerst bekijken waarvoor ze moeten dienen en aan welke voorwaarden ze moet voldoen.

Waar moet je op letten als je een industriële weegschaal koopt?

Wat voor je de beste pakketweegschaal is, hangt af van hoe en waar ze wordt gebruikt. Als je een pakketweegschaal nodig hebt voor kleine en middelgrote zendingen, bijvoorbeeld voor op kantoor, is een pakketweegschaal tot dertig kg meestal voldoende.

Als je in je familiebrouwerij vaten bier wilt wegen, heb je een industriële weegschaal tot vijftig kilogram nodig. Ook op de boerderij kan die goed van pas komen. Als je nog meer nodig hebt, bijvoorbeeld in een ambachtelijk bedrijf of meubelmagazijn, moet je kiezen voor een weegschaal tot 150 of 300 kg.

Hoe nauwkeurig zijn digitale weegschalen?

Weegschalen die minder gewicht aankunnen, worden gekenmerkt door een grotere nauwkeurigheid. Bij het frankeren van kleinere zendingen kan elke gram ertoe doen; zorg in dit geval voor een hoge meetprecisie. Hoe kleiner de schaalverdeling, hoe nauwkeuriger de schaal. Als je grote, zware voorwerpen moet wegen, hoeft de weegschaal niet meer tot op de gram nauwkeurig te meten. In dat geval is het beter een platformweegschaal met voldoende maximumgewicht te kiezen en ervoor te zorgen dat het weegoppervlak groot genoeg is.

Wat zijn de extra functie van de industriële weegschaal

Bij de aankoop van je digitale plateauweegschaal heb je de keuze uit verschillende extra functies. In vergelijking hebben sommige weegschalen bijvoorbeeld een extern display dat aan de muur kan worden bevestigd. Als je grote en volumineuze voorwerpen moet wegen, hebt je je meetresultaat altijd op ooghoogte met een extern display.

Een Bluetooth-functie is handig als je je meetresultaten wilt overbrengen naar een extern apparaat, zoals een spreadsheet op uw computer. De tarrafunctie (of extra weegfunctie) maakt het gemakkelijk om verschillende gewichten bij elkaar op te tellen.

Wanneer een bijzonder hoge nauwkeurigheid belangrijk is, kun je ook nagaan of de pakketweegschalen kunnen worden geijkt. Sommige fabrikanten zorgen ervoor dat de weegschaal volledig ingesteld en gekalibreerd is bij levering. Er zijn weegschalen waar je verschillende prijzen per product kunt instellen en direct bij weging de prijs kunt weergeven.

Garantie is belangrijk!

Industriële weegschalen van bekende merken raken niet zo gauw beschadigd, en zelfs als dat wel het geval is, is er een garantie die je gratis kan laten repareren als er een probleem is met de fabrikant of als er zonder reden een storing optreedt. Maar als je een industriële weegschaal koopt van onbekende merken bij een onbekende leverancier en zonder garantie, is de kans groot dat je uiteindelijk veel geld kwijt bent aan reparaties en onderhoud.

Proscale Profreight-332 150kg x 100gr

Deze digitale weegschaal met een plateau van 32 X 33 cm is gemaakt van roestvrij staal. Ze heeft een weegvermogen tot 150 kg en een nauwkeurigheid tot honderd gram.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Het onafhankelijke display met achtergrondverlichting is van hoge kwaliteit en wordt geleverd met een afneembare muurbeugel. Door het buitengewoon lange snoer tot 170 cm is het wegen van grote objecten geen enkel probleem.

Het toestel wordt gevoed via de meegeleverde adapter en de weegschaal kan ook op batterijen (3 x AAA-penlite) werken, zodat hij overal kan worden gebruikt. Het is de ideale weegschaal voor verzenden, ontvangen, controleren, etc.

Het is een stevig toestel waarop de fabrikant vijf jaar garantie geeft.

Steinberg Platformweegschaal

Dit is professionele apparatuur voor het wegen van objecten tussen tien gram en honderdvijftig kilogram. Deze industriële weegschaal is bijzonder stabiel en zorgt voor nauwkeurige weegresultaten.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De weegschaal is vooral gekalibreerd zodat je ze direct kunt gebruiken in je magazijn goederenmarkt, winkel, ....

De platformweegschaal heeft een meetbereik tot 150 kg en kan nauwkeurig lichtere en zwaardere voorwerpen wegen. Het weegoppervlak van de weegschaal is 60 × 45 cm, waardoor er voldoende ruimte is om gemakkelijk en nauwkeurig het gewicht van objecten van verschillende afmetingen te bepalen. De meetresultaten worden bijna direct weergegeven. Als de weegschaal overbelast is, verschijnt er een waarschuwing op het display.

De weegschaal heeft een display met achtergrondverlichting. Het display is op een statief gemonteerd. De helderheid is op drie niveau's in te stellen.Drie afzonderlijke delen van het display met een grootte van vijftien mm geven zowel het gewicht, de prijs per eenheid en het totale bedrag weer.

T-Mech 50 cm x 50 cm Dierenweegschaal

Deze industriële weegschaal met een platform van vijftig op vijftig centimeter is het meest geschikt voor het wegen van dieren. Ze wordt vooral gebruikt in dierenklinieken, boerderijen, dierentuinen….en heeft een maximale belasting van driehonderd kg. Het gladde oppervlak van het weegplatform is makkelijk schoon te maken.

De T-Mech 50 × 50 cm dierenweegschaal heeft een zwaar uitgevoerd weegplateau met een maximale belasting van 300 kg, ideaal voor gebruik in dierenklinieken, boerderijen of dierentuinen. Het lage niveau van de schaal maakt hem bijzonder geschikt voor gebruik met dieren. Bovendien is het gladde oppervlak gemakkelijk schoon te vegen. Het platform is laag waardoor de dieren er gemakkelijk kunnen opzitten of staan.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze industriële weegschaal kan met vier AA batterijen werken maar heeft ook een netsnoer. Ze kan gemakkelijk verplaats worden en heeft een tarra-funtie om het gewicht van een kooi of een drager van het totaal af te trekken.

Het display staat los van de weegschaal. Het heeft een lcd-scherm met achtergrondverlichting. Ook bij weinig licht zijn de waarden gemakkelijk afleesbaar. De waarden worden weergegeven in pond of in kilogram.

Vier poten zorgen voor een grote stabiliteit van het weegplatform. Dat is gemaakt van roestvrij staal en makkelijk schoon te vegen.

De weegschaal zelf weegt 9,5 kg en is zilverkleurig.

HIGHWALL magazijngewicht

Deze industriële weegschaal weegt tot op twintig gram nauwkeurig en kan producten wegen tot honderd kg. Dankzij het praktische lcd-display met tarra-functie is dit de ideale weegschaal voor je magazijn.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze zilverkleurige industriële weegschaal is ontworpen voor het wegen van hoogwaardige materialen tot op twintig gram nauwkeurig. Het platform van de elf kg wegende weegschaal is dertig op veertig centimeter.

Digitale Platformweegschaal

Je kunt met deze digitale industriële weegschaal producten, pakketten, dieren...tot honderd kg wegen. De weegschaal kan ook gebruik worden als personenweegschaal. Ze is nauwkeurig en heeft een maximale afwijking van maar vijftig gram.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Je kunt zeven verschillende tarieven instellen. Daardoor is de weegschaal geschikt om het gewicht van het product te wegen er direct de prijs te controleren. Het is daarom geschikt om de hoeveelheid van het product te wegen en vervolgens direct de prijs te controleren. Dankzij het grote Lcd-scherm zijn de waarden gemakkelijk af te lezen, zowel in een donkere als in een lichte ruimte. De weegschaal is aan te sluiten op een standaard 220 volt netwerk en is bovendien voorzien van een ingebouwde accu. Hierdoor kun je de weegschaal ergens meenemen en op die plek metingen doen. Door de veelzijdigheid van de weegschaal kan deze voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt.

De weegschaal kan gebruikt worden bij temperaturen tussen min tien en plus veertig graden.

De weegschaal van 65 × 30 × 40 cm weegt 4,5 kg en heeft een weegbereik tot honderd kg. De zilverkleurige industriële weegschaal werkt op stroomvoorziening van 220 V een ingebouwde batterij van vier volt.

Gerelateerde berichten