De 5 beste ijscrushers voor in de keuken

215

IJscrushers zijn apparaten die in de meeste gevallen elektrisch werken en bedoeld zijn om relatief grote blokken ijs fijn te malen. Een ijscrusher heeft bepaalde zeer stevige messen die in combinatie met elkaar ijsblokjes fijnmalen. De mesjes bestaan uit roestvrije materialen wat er onder andere voor zorgt dat ze lang mee kunnen. Ze worden met name veel gebruikt om bepaalde koude drankjes mee te maken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan ijskoffie, maar ook aan fruitcocktails en slushpuppies.

IJscrushers worden door mensen thuis vaak gebruikt om bijvoorbeeld visite te bedienen met lekkere drankjes, maar daarnaast worden de apparaten ook erg veel gebruikt in de horeca. Restaurants en cafés maken regelmatig hun drankjes fris door middel van kleine stukjes ijs die uit ijscrushers komen. Dit zorgt ervoor dat zich in een drankje geen enorme blokken, maar kleine subtiele stukjes ijs bevinden. Om je ijsblokken zo goed en efficiënt mogelijk fijn te malen kunnen goede ijscrushers dan ook erg goed helpen. Hieronder vindt je de 5 beste ijscrushers!

IJscrusher 4ICE+

Deze variant is de duurste ijscrusher uit dit rijtje van de 5 beste ijscrushers. De machine is ideaal voor het malen van ijsblokken met verschillende groottes en je kunt er daardoor ook snel en efficiënt drankjes zoals fruitcocktails mee maken. Deze ijscrusher heeft een opvangbak voor het fijngemalen ijs van zeker 3,5 liter. Daarnaast heeft dit apparaat een behuizing van roestvrijstaal en en kunststof en een vultrechter. Er zijn in totaal 4 voeten met zuignappen aanwezig die ervoor zorgen dat het apparaat stabiel op zijn plek blijft tijdens het fijnmalen van de ijsblokken. Er komt tijdens het fijnmalen veel druk op het apparaat te staan waardoor deze stabiele voetjes erg belangrijk zijn en als een groot voordeel van deze variant worden ervaren.

Het vermogen van deze machine is tot zeker 80 Watt en het weegt iets meer dan 3,5 kilogram. Een van de nadelen van deze variant is echter wel dat deze niet geschikt is voor continu professioneel gebruik. Dit houdt in dat het geen aanrader is om te gebruiken in de horeca om drankjes voor gasten te bereiden. De zilveren kleur van de machine wekt wel een elegante indruk en zorgt dat de machine zelfs als deze los in de keuken staat vaak niet storend is voor het oog. Tevens is er sprake van 2 aparte veiligheidsschakelaars. Kwalitatief behoort het tot een van de betere ijscrushers waar je voor zou kunnen kiezen. Het apparaat werkt elektrisch en je hoeft ijsblokken ook niet zelf fijn te malen.

Hendi Ijsblokjesvergruizer

Deze ijscrusher is een erg populaire variant van Hendi. Bij deze ijsblokjesvergruizer is het zo dat je de ijsblokken zelf fijnmaalt met de hand. Dit doe je door aan de draaihendel te draaien. Deze variant werkt dus niet automatisch en elektrisch. Voor sommigen is dit een nadeel, maar het is wel erg prettig dat je niet lang hoeft te draaien aan de hendel. Even kort draaien kan al zorgen dat grote ijsblokken behoorlijk fijngemalen zijn. De ijsblokjesvergruizer heeft een verchroomde zink legering en roestvast stalen messen. Hierdoor is het apparaat erg stevig en sterk en kunnen de mesjes ook lang mee. Verder bevindt zich bij deze ijscrusher een een ijsschep voor het gemak.

Deze ijsschep is zelf van kunststof. De ijscontainer van de machine is uitneembaar en een van de grote voordelen van deze variant is dan ook dat alles erg simpel werkt. Je kunt de ijscontainer makkelijk in het apparaat duwen en je kunt deze er ook makkelijk uit halen. Wanneer je ijsblokjes fijngemalen hebt door deze in de machine te doen en aan de draaihendel te draaien kun je de container waar de fijngemalen blokjes in zijn beland ook eenvoudig verwijderen uit de machine. Nadat je deze hebt geleegd kun je de container indien je dat prettig vindt ook makkelijk reinigen en weer terug in de machine doen. Deze ijscrusher ziet er behoorlijk minimalistisch uit en werkt dus erg eenvoudig in vergelijking met veel andere varianten.

Hendi Hendi IJsvergruizer

Ook deze ijscrusher is een kwalitatief erg goede variant. Het apparaat beschikt over een behoorlijk grote ijstrechter en daarnaast is er sprake van een geborsteld roestvast stalen behuizing. De ijscrusher heeft een erg duurzaam maalmechanisme en roestvast stalen messen. Een van de weinige nadelen aan deze variant is dat hij niet geschikt is voor de vaatwasser. Dit houdt in dat het dus nodig is om het apparaat met de hand te wassen. Wel heeft het apparaat een behoorlijk grote inhoud, namelijk zo'n 1 liter. De container van deze crusher heeft een capaciteit die geschikt is voor zeker 12 kopjes vergruisd ijs.

Dit is dus erg handig als je veel bezoek hebt of veel vrienden tegelijk wilt verrassen. Tevens komt deze grote hoeveelheid ijs die je ermee kunt malen goed uit in de horeca. Dit kan er namelijk voor zorgen dat gasten een stuk minder lang hoeven te wachten op hun drankje. Verder is ook deze ijsvergruizer een variant die elektrisch werkt. Je hoeft niets met de hand te doen en het fijnmalen van de ijsblokken gebeurt volledig automatisch in de machine. Je hoeft dus enkel de ijsblokken er heel in te doen en wanneer deze fijn zijn gemalen eruit te halen en je kunt ze in je drankje doen.

Princess IJscrusher 282984

In tegenstelling tot de vorige variant is deze ijscrusher van Princess wel een variant die automatisch het ijs kan fijnmalen. Van boven doe je de ijsblokjes die je wilt erin en de machine kan na 1 druk op de knop direct alle ijs fijnmalen. Wel heeft de ijscrusher maar 1 snelheid, maar voor de meeste mensen is dit geen probleem. Een ander voordeel van deze variant is dat er met 1 beurt maar liefst 300 gram aan ijsblokjes in kan. Gemiddeld kun je hier zeker 2 en in sommige gevallen wel 3 glazen drinken van maken. De opening waar je de ijsblokjes indoet is dan ook relatief groot waardoor het geen probleem is dat de ijsblokken eventueel wat groter zijn dan gemiddeld.

De opvangbak is erg eenvoudig uit het apparaat te verwijderen waardoor je het gemalen ijs ook simpel uit de machine kunt halen. Ook is dit handig als je ooit vindt dat de machine toe is aan een reiniging. Het vermogen van deze variant is tot zeker 50 Watt en de machine heeft een zilveren kleur. Gebruikers ervaren de machine vaak als erg prettig en efficiënt. Zodra je de ijsblokken in het apparaat hebt gedaan heb je binnen de kortste keren het fijngemalen ijs dat je nodig had en kun je aan de slag met je drankjes. Er is een prettige werking en het duurt niet lang tot het apparaat klaar is met het fijnmalen van het ijs.

HorecaTraders IJscrusher met vacuümbasis

Deze ijscrusher wordt zoals uit de naam al valt af te leiden met name veel gebruikt in horeca gelegenheden. Zoals gezegd is het in restaurants, cafés, maar ook in hotels fijn om gasten te kunnen bedienen met frisse drankjes. Een ijscrusher die dan zorgt voor kleine, lekkere en subtiele stukjes ijs zoals deze is dan ideaal. Deze variant bestaat wat betreft de materialen uit kunststof, wat zich vooral aan de buitenkant bevindt, en RVS. De mesjes zijn van roestvrijstaal waardoor ze de ijsblokken eenvoudig en goed fijn kunnen malen. De ijscrusher werkt niet automatisch en dus elektrisch, maar door middel van een draaihendel die je zelf in handen neemt.

Je draait aan deze hendel nadat je de blokjes ijs in de machine hebt gedaan en de ijscrusher zal ze door het draaien fijnmalen. Sommigen zien dit als een voordeel omdat ze het prettig vinden om zelf te draaien en te stoppen wanneer ze het goed vinden, maar anderen vinden het meer een nadeel omdat je ten slotte de machine handmatig dient te besturen. Over het algemeen hoef je om de ijsblokjes fijn te malen niet erg lang te draaien. Het ligt er uiteraard wel aan tot in hoeverre je de blokjes fijn wilt malen. Verder is een groot pluspunt van deze variant dat het een vacuüm zuigende voet heeft. Dit zorgt voor alle nodige grip tijdens het gebruiken van de ijscrusher. Vele gebruikers ervaren de machine als een prettige machine die eenvoudig ijs kan fijnmalen.

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten