De 5 beste hoofdkussens toegelicht

470

Een goede nachtrust maakt een enorm verschil. Je voelt je niet alleen comfortabel en ondersteund, maar je wordt ook fris wakker en bent daardoor klaar voor een nieuwe werkdag. Ook zul je minder snel pijnlijke spieren ervaren in de ochtend. Zo’n goede nachtrust bereik je met het juiste hoofdkussen en het juiste matras.

Er zijn zoveel soorten kussens op de markt. Welke moet je kiezen? In onze top vijf vind je de beste kussen rugslaper, zijslaper en buikslaper, evenals kussens voor degenen die regelmatig van positie veranderen. Zo kun je genieten van een hoofdkussen dat past bij je behoefte om rugpijn en nekpijn te elimineren

ComfyCentre Memory Foam Kussen Orthopedisch & Ergonomisch Kussen

Het comfortabele middenkussen is perfect voor zij- en rugslapers om schouderklachten, nekpijn en lage rugpijn weg te dromen. Dit orthopedische traagschuimkussen van ComfyCentre geeft je de nachtrust die je verdient. Het ontwerp zorgt ervoor dat de contouren van je nek en schouders optimaal worden ondersteund met je natuurlijke lichaamshouding en vorm. Dit geeft je rug- en nekwervels de best mogelijke uitlijning, wat direct het drukpunt op je lichaam vermindert.

Het revolutionaire traagschuim past zich aan je lichaam aan, zodat je niet altijd op zoek hoeft te gaan naar de beste ondersteuning. Met extra Ultra-Dense Memory Foam kun je genieten van een veel betere samenstelling dan met gewoon memory foam. De dichtheid is hoger, wat betekent dat het kussen meer kleine luchtbelletjes bevat dan normaal. Dit garandeert je langdurig comfort en de beste ondersteuning. Het traagschuim is ook ademend en biedt dus een verkoelend effect voor diegenen die het snel warm hebben in de nacht.

Pluspunten

 • Ademend materiaal
 • huidvriendelijke hoes
 • Makkelijk te onderhouden
 • Het is hypo-allergeen

Conclusie: wat is het beste hoofdkussen?

Het kiezen van het juiste hoofdkussen is noodzakelijk voor een goede nachtrust. Het voorkomt en verhelpt klachten en het ademt goed, zodat je het niet snel te warm hebt. Het vereist een zorgvuldige afweging, voordat je een bepaald type of model kussen aanschaft. Velen geven de voorkeur aan een zacht kussen, omdat het aanlokkelijk en comfortabel klinkt. Wat het beste model voor jou persoonlijk is, hangt echter af van je slaapstijl, je voorkeur en andere factoren.

Hoewel het goed is om rekening te houden met je slaaphouding, zijn er ook andere belangrijke elementen waar je rekening mee wilt houden. De voorkeur gaat altijd uit naar een kussen dat je veel steun geeft, vooral het hoofd en de nek in lijn met de rest van de wervelkolom. Houd ook rekening met het hardheidsniveau: zacht, medium zacht, medium, medium stevig of stevig. Andere overwegingen zijn onder meer voorzieningen voor betere drukontlasting, de vorm van het kussen, de prijs, de gebruikte materialen, de vormbaarheid en de temperatuurregeling.

Consumenten moeten er echter rekening mee houden dat een zachter hoofdkussen meer samendrukt als ze erop liggen. Zij- en buikslapers moeten zich er ook van bewust zijn dat een te zacht kussen de ademhaling kan belemmeren als het gezicht te ver wegzakt. Het is onmogelijk om een kussen te kiezen op basis van stevigheid alleen. Overweeg ook hoe zacht je matras is, hoeveel je hoofd weegt, of je speciale pijnpunten hebt waar je rekening mee moet houden en je eigen persoonlijke voorkeu

Best Life kussen

Best Life kussens zijn geschikt voor zijslapers. Zijslapers genieten met dit kussen namelijk van extra ondersteuning voor de nek. Het is gemaakt van Memory Foam dat je natuurlijke lichaamsvorm behoudt om een goede slaaphouding te ondersteunen.

Een passend kussen, met de juiste hoogte en vorm, past zich aan de contouren van je nek aan, is comfortabel zacht en geeft veel steun. Best Life heeft verschillende stijlen kussens die aan je verschillende behoeften kunnen voldoen. Best Life kussens zijn bovendien goed ontworpen met de beste materialen. Ze zijn met grote zorg vervaardigd en grondig getest om je nacht na nacht van de beste nachtrust te verzekeren.

Best Life kussens beschikken over traagschuim met een hoge dichtheid en een ergonomisch ontwerp dat je nek goed ondersteunt, spierontspanning bevordert en nek-, hoofd-, schouder- en rugpijn elimineert. Bovendien zorgt het voor veiligheid en duurzaamheid. De stofdichte en hypo-allergene ventilatiebinnenhoes verlengt de levensduur van de traagschuimkern effectief. Best Life hoofdkussens kunnen worden aangepast aan de zij-, rug- of buikslaper.

Pluspunten

 • Geschikt voor warme slapers
 • Goed hoofdkussen zijslaper en rugslaper
 • Grote stevigheid
 • Anti-allergeen
 • Ademende materialen

Professional Ergonomic Orthopedic Pillow

De Professional Ergonomic Orthopedic Pillow bevat memory foam voor optimale ondersteuning en biedt dus grote verlichting van zowel nek- als schouderpijn. Het heeft een verstelbaar ontwerp met latex dat in gelijke mate zacht en responsief aanvoelt, terwijl het binnenkussen is opgevuld met alternatieve micro-deniervezels om de zachtheid te verbeteren zonder afbreuk te doen aan de ondersteuning.

Je kunt genieten van een aanpasbaar ontwerp dat het hoofdkussen geschikt maakt voor zowel rug- als zijslapers. Bovendien wordt het geleverd met ademend biologisch katoen en houden de interne componenten niet te veel lichaamswarmte vast, waardoor het een geweldig verkoelend effect heeft voor diegenen die het snel warm hebben 's nachts. Het is tevens ideaal voor snurkers. Het biedt ze een betere positie om vrij en stil te ademen.

Pluspunten

 • Zorgt voor een zacht gevoel. Goed hoofdkussen bij nekklachten en rugklachten
 • Comfortabel
 • het beste voor warme slapers

Invelux Classic kussenset

Invelux is niet alleen zacht ontworpen, het is ook een anti-allergeen hoofdkussen dat geschikt is voor mensen met allergieën. Zo kun je de hele nacht genieten van een comfortabele nachtrust met zachtheid door het heerlijke Percal-katoen. Als je vaak last hebt van rugpijn, is het voordeel van het Invelux Classic kussen dat het ondersteunend is voor je lichaamsvorm. Het Invelux Classic kussen voelt zacht aan, houdt je nek in een comfortabele hoek en ondersteunt je ruggengraat gelijkmatig zonder ongemakkelijke drukpunten op je rug of nek te veroorzaken. Een hoofdkussen met zulke hoogwaardige materialen en milieuvriendelijke productie is een geweldige investering.

De anti-allergiematerialen zijn zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. De hoes van het hoofdkussen kan in de machine worden gewassen, hoewel reiniging ter plaatse wordt aanbevolen om de levensduur te garanderen.

Pluspunten

 • Bekleding met anti-allergie eigenschappen
 • Wasbaar
 • Nek- en rugsteun
 • Voelt zacht aan

Hoofdkussen van CosySense

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn kussens van CosySense gemaakt met versnipperd traagschuim en microvezels - koeltechnologie die perfect is voor zij-, buik- en rugslapers, zodat je de hele nacht kunt genieten van een goede rust.
Het zijn ergonomische kussens, zodat je slaapt in een gezonde slaaphouding en wakker wordt zonder drukpunten die pijn veroorzaken. Het is daarmee een goed hoofdkussen voor mensen met nekklachten en rugpijn. Het is tevens goed voor diegenen die het snel warm hebben 's nachts. Dankzij de ademende materialen die een verkoelend effect hebben tijdens het slapen, hou je ook in de zomer het hoofd koel.

Het CosySense hoofdkussen heeft een uniek design waardoor het ideaal is voor zij-, rug- en buikslapers. Het is verstelbaar met alle slaaphoudingen en daardoor geschikt voor iedereen. Ook kun je extra vulling toevoegen als je dat wenst. Zo neemt je lichaam tijdens het slapen een natuurlijke houding aan. Dit voorkomt nek- en rugklachten en zorgt ervoor dat je ongestoord kunt slapen. Doordat vulling toe te voegen is, gaat je kussen ook langer mee. Wanneer het platter wordt, voeg je eenvoudig wat versnipperd traagschuim toe.

Pluspunten

 • Heerlijk slapen 's nachts
 • Beste optie voor warme slapers
 • Verlichting van nekpijn, rugpijn en hoofdpijn
 • Ergonomisch ontwerp
 • Geschikt voor zij-, buik- en rugslapers

Gerelateerde berichten