De 5 beste hondenvoerbakken gerecenseerd

16

Je wilt de beste voeding en gezondheid voor je hond. Maar wat je misschien niet weet, is dat een slechte keuze in een hondenvoerbak kan leiden tot gezondheidsproblemen voor je hond.

Hoewel een hondenvoerbak een relatief eenvoudig product lijkt, zijn ze te verkrijgen in verschillende stijlen, soorten en materialen. Zo zijn er onder andere grote en kleine voerbakken, maar ook een verhoogde, opvouwbare, anti-schrok en houten hondenvoerbak hoort tot de opties. Maar wat is nu de beste hondeetbak?

Omdat het aanbod overweldigend en verwarrend kan zijn, zijn we hier om jou te helpen. We hebben een lijst samengesteld met de vijf beste hondenvoerbakken die op dit moment erg trendy en populair zijn. Het zijn stuk voor stuk topkeuzes waar je hond je heel dankbaar voor zal zijn

Savic: beste ergonomische hondeneetbak

Als je een oudere hond hebt, weet je dat ongemakkelijk bukken of zelfs te lang staan ​​ervoor kan zorgen dat ze snel vermoeid raken. Dit is een veel voorkomend verschijnsel bij honden met artritis.

Honden die moeite hebben om comfortabel te eten vanwege de pijn van het bukken, kunnen zelfs voedsel helemaal vermijden. Voor hen is het de inspanning gewoon niet waard. Maar de oplossing is simpel, koop deze Savic ergonomische hondenvoerbak!

Zelfs als je een jonge hond hebt, kun je een standaard hondenvoerbak overwegen of deze verhoogde eetbak om toekomstige nek- en rugproblemen te voorkomen.

De hondenvoerbak is gemaakt van stevig plastic en twee kommen van roestvrij staal. Alles kan gemakkelijk worden gereinigd met een doek of in de vaatwasmachine. Het nadeel is dat er geen antisliplaag is voorzien om de bak op zijn plaats te houden, wat bij jonge honden mogelijk voor wat problemen kan zorgen. Daarom is deze hondenvoerbak ook meer geschikt voor oudere honden die niet snel eten.

Voor- en nadelen

 • Stevig materiaal
 • Grote inhoud van 850 ml
 • Mooi ontwerp
 • Meer geschikt voor oudere honden
 • Geen anti-slip

Dylan Kendall: beste hondenvoerbak in keramiek

Als je het leuke ontwerp ziet van Dylan Kendall, dan zijn we er bijna zeker van dat het begint te kriebelen om deze hondeetbak te kopen. Het is niet alleen een goed uitziende hondenvoerbak, maar ook een zeer functionele! De keramieke voerbak van Dylan Kendall bestaat uit een kom die verhoogd is op vier stevige hondenpoten, wat niet alleen chique maar ook schattig oogt.

Als verhoogde hondenvoerbak is deze zeer nuttig voor je hond om te gebruiken. Vooral als hij rug- of nekproblemen heeft, maar ook juist om die problemen te voorkomen. Oudere honden zullen ook houden van de gemakkelijke toegang. Bovendien werd de eetbak goedgekeurd door dierenartsen.

Daarnaast is de hondenvoerbak eenvoudig te gebruiken. Om hem schoon te houden, was je het met de hand of stop je de eetbak in vaatwasmachine. Het is zelfs mogelijk om hem in de microgolfoven te plaatsen.

De hondenvoerbak is verkrijgbaar in drie maten, namelijk smal, medium en large. De kleinste maat heeft een kom van 250 ml, de tussenmaat 500 ml en de grootste maat 1.5 liter. De large heeft een hoogte van 23 cm. Dit zal nog steeds te laag zijn voor extra grote rassen, maar middelgrote rassen zouden goed moeten zijn.

Kortom, het chique ontwerp en het hoogwaardige materiaal waaruit deze verhoogde hondenvoerbak is vervaardigd, zorgt ervoor dat het een eetbak is om zeker te bekijken.

Voor -en nadelen

 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Uniek en schattig ontwerp
 • Verkrijgbaar in drie maten
 • Vaatwasbestendig
 • Niet geschikt voor extra grote hondenrassen

Geen anti-slip

District 70: beste ecologische voerbak

Deze BPA-vrije kom van District 70 is gemaakt van bamboe. Producten in bamboe ogen altijd luxueus, daarom is deze houten hondenvoerbak stijlvol genoeg om een ​​armatuur in de keuken te zijn en licht genoeg om mee te nemen voor onderweg. Onderaan is een antisliplaag bevestigd, zodat je hond niet de hele keuken doorschuift tijdens het eten.

Je kiest uit drie verschillende kleuren en maten. Bovendien is de hondenvoerbak ook vaatwasbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Kies uit klein of groot, zwart, wit of grijs, afhankelijk van je smaak en de grootte van je hond!

Wil je extra aandacht schenken aan het lichamelijk gemak van je oudere hond tijdens het eten, dan kun je er een bijpassende standaard hondenvoerbak voor kopen.

Voor- en nadelen

 • Stijlvol en duurzaam
 • Antisliplaag aan de onderkant
 • Licht ontwerp
 • Niet geschikt voor de microgolfoven

BecoPets: beste opvouwbare hondenvoerbak

De BecoPets Travel Bowl ziet eruit als elke andere siliconen opvouwbare kom. Omwille van de vorm hebben we het boven de rest geplaatst.

Als je een ​​opvouwbare siliconen kom in opvouwt, wordt hij smaller naar de bodem van de kom. De opvouwbare reiskom van BecoPets versmalt de minste van alle siliconen kommen die we hebben getest. Door deze bijna onzichtbare ontwerpverandering kunnen zowel honden met een plat gezicht als grotere honden met grote snuiten gemakkelijk brokjes van de bodem van de kom eten.

De bredere opening verkleint ook de kans dat je honden de kom per ongeluk inklapt tijdens gebruik, iets dat we hebben waargenomen bij andere siliconen hondenvoerbakken die we hebben getest.

Verder heb je de keuze uit drie vrolijke kleuren, namelijk roze, groen en blauw en kan je ook kiezen uit de maten smal, medium en large. En om de hondenvoerbak schoon te maken, kun je hem met de hand uitwassen of gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

Voor- en nadelen

 • Geschikt voor alle hondenrassen
 • Duurzaam en flexibel
 • Beschikbaar in drie maten en frisse kleuren
 • Vaatwasbestendig
 • Geen anti-slip

Kosh&Co: beste anti-schrokbak

Heb je een hond die snel eet, dan hapt hij ook veel lucht naar binnen. Als je een opgeblazen gevoel en de kans op zwaarlijvigheid of een maagtorsie wil vermijden, overweeg dan de anti-schrokbak van Kosh&Co.

De Kosh&Co anti-schrokbak is een voerbak met het patroon van hondenbotten aan de binnenkant waar je hond doorheen moet om te eten. Het dwingt hem in wezen om voorzichtiger en minder snel te eten.

Er wordt beweerd dat door een anti-schrokbak te gebruiken de hoeveelheid tijd die nodig is om de maaltijd te eten verviervoudigd wordt. Dit vanwege het interactieve karakter van het ontwerp.

De bowl kan gevuld worden tot maximaal 250 gram. Bovendien is de kom voorzien van antislipvoetjes om te voorkomen dat deze verschuift. De kom zelf is gemaakt van voedselveilig, ftalaatvrij plastic.

Wat schoonmaken betreft, je kunt deze kom gemakkelijk met de hand wassen of op de bovenste plank laten meedraaien in de vaatwasser. Welke manier je ook gebruikt, het patroon is eenvoudig genoeg om het gemakkelijk te reinigen.

De schattige anti-schrokbak van Kosh&Co is een eetbak die je snel etende hond zeker zal vertragen. Het enige nadeel hier is dat het een vrij kleine kom is die alleen echt geschikt is voor kleine en middelgrote hondenrassen. We zouden graag een grotere optie zien voor de extra grote honden die er zijn, want ook dat kunnen snelle eters zijn!

Voor- en nadelen

 • Makkelijk schoon te maken
 • Antislipvoetjes
 • Geschikt voor nat of droog voedsel
 • Enkel voor kleine en middelgrote hondenrassen
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten