De 5 beste hondenbrokken van 2022 doorgelicht

10

Je wilt natuurlijk altijd het beste hondenvoer voor je trouwe viervoeter, maar met zoveel beschikbare opties kan het moeilijk zijn om te weten wat te kiezen. Droog hondenvoer is een van de meest verkochte voedingsmiddelen voor honden en is een uitstekende keuze voor je huisdier. Maar het is dan wel belangrijk dat je hondenbrokken van hoge kwaliteit kiest om de meeste waar voor je geld te krijgen.

Bekijk deze koopgids en vind alle informatie die je nodig hebt om de beste hondenbrokken voor je harig familielid te vinden.

Wat zijn hondenbrokken?

Droog hondenvoer, ook wel hondenbrokken genoemd, is een speciaal voor honden samengesteld diervoeder dat sterk lijkt op kleine koekjes. In tegenstelling tot nat hondenvoer dat vers vlees als hoofdbestanddeel gebruikt, wordt droog hondenvoer gemaakt van verschillende ingrediënten en is het zeer energierijk. Daarom bieden goede hondenbrokken een voedzame maaltijd voor veel minder dan ingeblikt of nat hondenvoer.

Waarom is het beter om goede hondenbrokken te kopen?

De beste hondenbrokken bieden veel voordelen, namelijk dat ze zeer betaalbaar zijn en tegelijkertijd alle dagelijkse voeding voor jouw huisdier bieden. Door de hardere textuur van het voer verbetert ook de mondhygiëne van jouw hond. Ook zorgt dit energierijke voer ervoor dat jouw huisdier voldoende energie heeft om de dag door te komen.

Bovendien, met talloze bekende merken en soorten hondenvoer om uit te kiezen, is het gemakkelijk om goede hondenbrokken te vinden die passen bij jouw budget en de smaak van jouw hond!

Hoe kies je de juiste hondenbrokken?

Worstel je met het vinden van de beste hondenbrokken? Hier zijn enkele dingen om op te letten:

Ingrediënten

Controleer altijd de ingrediënten van hondenvoer om er zeker van te zijn dat het alles bevat wat jouw hond nodig heeft. Terwijl droog hondenvoer minder vers vlees bevat, moet je op zoek gaan naar vleesbestanddelen zoals beendermeel of vleesmeel. Maar ook naar plantaardige stoffen om wat evenwicht in de maaltijd van je hond te brengen. Vermijd het kopen van droogvoer met ingrediënten zoals kunstmatige conserveermiddelen en smaakstoffen.

Leeftijd van je hond

De voedingsbehoeften van honden veranderen in de loop van de tijd, dus houd altijd rekening met de leeftijd van jouw huisdier en kies geschikt droogvoer voor hem of haar. Puppy’s hebben bijvoorbeeld voedsel met veel calorieën nodig, omdat ze veel energie gebruiken. Oudere honden hebben veel minder calorierijke voeding nodig, terwijl volwassen honden iets in het midden nodig hebben.

Grootte en ras

Net als de leeftijd, beïnvloeden de grootte en het ras van je hond zijn voedingsbehoeften, dus denk hier goed over na voordat je iets koopt. Kleinere honden hebben bijvoorbeeld veel minder voedzaam voedsel nodig dan grote en middelgrote honden, terwijl zeer actieve rassen zoals border collies en Duitse herders veel meer voedsel met veel calorieën nodig hebben dan luie rassen zoals de Engelse Bulldog.

Wat zijn de populaire soorten hondenbrokken?

Hier zijn enkele van de meest populaire soorten droog hondenvoer die momenteel te koop zijn:

Droog hondenvoer voor puppy’s

Dit soort droog hondenvoer is speciaal samengesteld voor jonge honden en bevat veel calorieën en voeding voor puppy’s die veel energie verbruiken en constant groeien.

Droog hondenvoer voor volwassen honden

Dit is een standaard droog hondenvoer dat geschikt is voor de meeste volwassen honden, waarbij het merendeel een fijne balans hebben van dierlijke en plantaardige producten. Hierdoor krijgt jouw hond alle voedingsstoffen die hij dagelijks nodig heeft, inclusief bronnen van eiwitten en koolhydraten.

Droog hondenvoer voor senioren

Dit type hondenbrokken is ontworpen voor oudere honden en is vaak gemakkelijker verteerbaar en minder calorierijk. Hierdoor komt het tegemoet aan oudere honden met minder eetlust en leeftijdgerelateerde dieetbehoeften.

Ecostyle - beste hondenvoer voor honden met gevoelige spijsvertering, spier- en gewrichtsproblemen

Deze 100% natuurlijke voeding van Ecostyle is perfect als jouw hond spijsverteringsproblemen heeft. Maar ook als hij spier- en gewrichtsproblemen heeft. Het is samengesteld uit hoogwaardige ingrediënten en toch redelijk van prijs. Het belangrijkste is niet alleen de voedingswaarde, maar ook de aanwezigheid van onder andere zalmolie, boswelia extract, glucosamine en L-carnitine. Deze laatste zorgen voor meer soepelere gewrichten en spieren.

Voor- en nadelen

 • 100% natuurlijk
 • Hoogwaardige ingrediënten
 • Supplementen voor soepele spieren en gewrichten
 • Niet biologisch
 • Niet graanvrij

Eukanuba - goedkoopste hondenvoer voor actieve honden

Het merk Eukanuba is een van de meer betaalbare opties in de schappen van dierenwinkels en het is ook een merk dat een grote verscheidenheid aan productkeuzes biedt.

Eukanuba produceert en vervaardigt al meer dan veertig jaar producten en het bedrijf stelt dat ze een voedingsfilosofie volgen die gebaseerd is op het idee dat honden carnivoren zijn. Dit betekent dat ze alleen hoogwaardige dierlijke eiwitten zoals kip en lam gebruiken als hun primaire bronnen van eiwitten.

Het bedrijf is ook van mening dat gezonde voeding de sleutel is tot een lang, gezond en gelukkig leven voor huisdieren en ze bieden een selectie van formules die zijn afgestemd op specifieke levensfasen, rasgroottes, gevoeligheden en activiteitsniveaus. Eukanuba stelt dat ze jouw honden voeren zoals ze volgens hun natuur zouden moeten eten.

Voor- en nadelen

 • Optimale spijsvertering
 • Goede kwaliteit
 • Bevat bijproducten

Cavom - beste hondenbrokken voor puppy's en jonge honden

Cavom bezit alles wat jouw hond nodig heeft in de juiste verhoudingen. Het is dus niet nodig om nog extra voedingssupplementen aan je pup te geven, tenzij dit wordt aangeraden door je dierenarts. Bovendien zijn de brokken van Cavom redelijk hard, waardoor de opbouw van tandsteen wordt tegengegaan. Daarnaast is het zeer economisch in gebruik omdat het een hoge energiewaarde heeft. Dit zorgt ervoor dat je minder brokjes aan je pup moet geven en ook minder uitwerpselen moet verwijderen op straat of in de tuin.

Voor- en nadelen

 • Ideaal voor gezonde tanden van je hond
 • Goed verteerbaar
 • Hoge energiewaarde
 • Glanzende vacht
 • Hoge kwaliteit
 • Goedkoop
 • Sommige honden vinden de smaak minder

Pro Plan Adult Grainfree - beste graanvrij droogvoer voor volwassen honden

Graanvrij en geen maïs-, tarwe- of sojaformules is de voeding die je wilt voor je hond, zeker als je huisdier allergisch of maaggevoelig is voor graan.

Naast de eiwitten heeft dit droogvoer voedselingrediënten van zeer hoge kwaliteit die de voedingswaarde van dit voedsel verhogen. Daarom is Pro Plan Adult Grainfree een uitstekende voeding. Bovendien zal ook de smaak jouw hond bevallen.

Voor- en nadelen

 • Gezonde spijsvertering
 • Doeltreffende combinatie van voedingsstoffen
 • Uitstekende prijs kwaliteitsverhouding
 • Lang houdbaar
 • en beetje duurder dan sommige andere opties

Hill's Sience Plan Perfect Weight - beste hondenbrokken voor volwassen honden met gewichtsproblemen

Als je op zoekt bent naar hondenvoer dat gemaakt is met hoogwaardige eiwitten zoals echte kip, lam en zalm als het eerste ingrediënt plus tal van andere natuurlijke ingrediënten, dan is Hill's Science Plan de beste keuze voor jouw hond.

Er zijn geen kunstmatige kleur-, smaak- of bewaarmiddelen en elk recept wordt aangevuld met vitamines, mineralen en antioxidanten. De hondenbrokken zijn speciaal ontwikkeld voor volwassen honden met een licht overgewicht, maar ook voor honden die gesteriliseerd zijn of de neiging hebben tot overgewicht.

Voor- en nadelen

 • Redelijke prijs gezien de kwaliteit van de ingrediënten
 • Natuurlijke ingrediënten, waaronder echt vlees
 • Geen kunstmatige kleur-, smaak- of conserveringsmiddelen
 • Duur in aankoop
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten