De 5 Beste Hogedrukreinigers van 2023 bekeken

473

Hoe een werkt een hogedrukreiniger

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst de belangrijkste onderdelen ervan bekijken. Elektrisch aangedreven hogedrukreinigers voor privédoeleinden, zijn niet bijzonder ingewikkeld in het ontwerp.

Ze bestaan in wezen uit:

 • een hogedrukpomp, die het water uit de waterleiding (datmeestal een druk van ongeveer 4 bar heeft) door een normale tuinslang zuigt en vervolgens een waterdruk van maximaal 160 bar ontwikkelt
 • een elektromotor die de pomp aandrijft
 • een hogedrukslang die (meestal ongeveer vijf meter lang is waardoor het water direct in een spuitpistool wordt gevoerd
 • een straalpijp waarop vervolgens verschillende sproeiers kunnen worden bevestigd

Doorslaggevend bij de hogedrukreinigers is de mogelijkheid om een sterk geconcentreerde waterstraal onder relatief hoge druk uit te stoten. De pomp wordt gebruikt om deze druk op te bouwen en de sproeikoppen geven de druk vrij aan de omgeving.

Hoe dunner de waterstraal die uit de sproeiers komt en hoe hoger de druk, hoe hoger de snelheid waarmee het water de sproeiers verlaat.

Met een hogedrukreiniger kan de gebruiker snel en grondig verschillende ruimtes rond het huis en in de tuin schoonmaken. Het apparaat helpt zelfs hardnekkig vuil zonder problemen te verwijderen. Hogedrukreinigers zijn veelzijdig en flexibel, gebruikers kunnen ze gebruiken om vuile terrassen, gevels, goten of geplaveide oppervlakken rond het huis te reinigen. Daarnaast is de hogedrukreiniger geschikt voor het goed wassen van een fiets of auto. De markt biedt een breed scala aan verschillende modellen.

Voordelen van hogedrukreinigers

Het gebruik van een hogedrukreinigers kan veel voordelen opleveren. Bij het werken met een hogedrukreiniger wordt het lichaam minder belast, omdat de gebruiker bijvoorbeeld niet hoeft te bukken of op de knieën hoeft te gaan. Er is ook een tijdsbesparing, omdat nog grotere vlekken door de waterstraal in korte tijd kunnen worden verwijderd. In dit artikel geven we een overzicht van de vijf beste hogedrukreinigers van dit moment.

Kärcher K 7 Premium Full Control

De Kärcher K 7 Premium Full Control hogedrukreiniger is een krachtige en flexibele hogedrukreiniger.

Het apparaat werkt met 3000 watt vermogen, een sterke druk van maximaal 180 bar en een hoge leversnelheid van maximaal 600 liter per uur.

Dankzij het innovatieve pistool met plus-minknoppen voor drukniveau, wasmiddeltoevoer en een Lcd-display kan de gebruiker elke druk voor elk oppervlak instellen en regelen.

Het apparaat isideaal voor veelvuldig gebruik met hardnekkig vuil rondom het huis.

het "Plug-'n'-Clean-System", waarmee de gebruiker met één hand het reinigingsmiddel kan verwisselen, moet ook zorgen voor arbeidscomfort. De hogedrukreiniger is uitgerust met een in hoogte verstelbare telescoopsteel, een stabiele voet en een praktische slanggeleider.

Voordelen

 • het lagere zwaartepunt verbetert ook de stabiliteit
 • er is een snelkoppelingssysteem voor het eenvoudig vervangen van de hogedrukslang
 • er kan water aangevoerd worden tot zestig graden

Cons

 • vrij zwaar toestel
 • afzonderlijk te kopen accessoires

Kärcher K 4 Full Control Hogedrukreinigers

Volgens de fabrikant is de Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger zeer goed geschikt voor het verwijderen van middelzware vervuiling en is hij ontworpen voor een capaciteit vandertig vierkante meter per uur.

Je kunt dit model kunnen gebruiken voor het schoonmaken van tuingereedschap, tuin-, balkon- en terrasmeubilair, hekken, kleinere tuinpaden, fietsen, motorfietsen en scooters en auto's.

Het controlesysteem is ontworpen om optimale prestaties te garanderen. De gebruiker kan overschakelen van de hogedruk-modus naar de wasmiddel-modus zonder de straalpijp te veranderen.

Gewoon instellen en aflezen: Het volledige controlesysteem van de Kärcher K 4 Full Control hogedrukreiniger is ontworpen om de gebruikers in staat te stellen de hogedrukreiniger met drie drukniveaus zo goed mogelijk af te stemmen op het betreffende oppervlak. Hiervoor hoef je alleen maar de stalen buis te draaien tot het gewenste niveau is bereikt. Dit kan op zijn beurt weer worden afgelezen op het led-display van het Full Control Power-pistool.

Voordelen

 • de hogedrukreiniger heeft een goede stabiliteit en stevigheid door het lage zwaartepunt
 • het Quick-Connect systeem is ontworpen om de bediening te vergemakkelijken
 • de gebruiker kan de reinigingsmiddelen ook gemakkelijk vervangen dankzij het "Plug-'n'-Clean-System" en kan het vulniveau in een oogopslag zien
 • het apparaat heeft een nettogewicht van 11,4 kg zonder toebehoren en werkt met een druk van 130 bar

Nadelen

 • kleinere werkstraal
 • accessoires alleen tegen meerprijs
 • niet geschikt voor hardnekkig vuil

De Powerplus XG90420

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje

Deze 2200 Watt hogedrukreinigers leveren water met een druk van 170 bar en tot 450 liter per uur.

De Powerplus POWXG90420 wordt geleverd met een acht meter lange slang voor grote bewegingsvrijheid. Kies ook voor de verstelbare lans of de turbolans voor je spuitwerk.

Je kunt je auto ook inzepen met de geïntegreerde 1.1 liter-zeepfles. Je kunt de lans ook verlengen om gemakkelijker te kunnen werken.

Als je problemen hebt met een verstopping, zal de "rioolrat" voor een moeiteloze doorbraak zorgen maken.

De hogedrukreiniger heeft een automatisch aan/uit systeem en dit is niet alleen handig bij het gebruik ervan, maar je bespaart ook nog eens veel energie en water.

De Powerplus POWXG90420 is met zijn 17 bar druk en een maximale capaciteit van 45 l/u ideaal voor grondige schoonmaakwerkzaamheden buitenshuis. Hiermee kun je eenvoudig apparatuur, auto, motor, fiets... of de oprit schoonspuiten.

Je kunt de intensiteit van je straal eenvoudig aanpassen met de verstelbare sproeier of je kunt kiezen voor de "Turbo-Lance", die je een nog sterkere straal geeft voor een diepere reiniging. Om je terras een nieuwe glans te geven, kunt je de meegeleverde terrasreiniger op het pistool aansluiten.

Pros

 • deze hogedrukreinigers hebben een stevige handgreep en wielen
 • hij is voorzien van een lanshouder en een extra haak voor de stroomkabel
 • het pomphuis van hoogwaardig aluminium is het duurzame hart van deze hogedrukreinigers
 • in de verpakking zit ook een reinigingsnaald voor het reinigen van de sproeier
 • de voordelige prijs

Cons

 • voor langdurig gebruik moet de hogedrukreiniger regelmatig worden onderhouden

Kärcher K 4 Premium Home

De belangrijkste eigenschappen op een rijtje

De Kärcher K4 Premium is geschikt voor de meeste toepassingen in de tuin en rondom het huis goed uitgerust met een drukslang van zes meter lengte en een stroomkabel van vijf meter.

Het drukniveau wordt op de sproeibuis ingesteld door op een knop te drukken, de geselecteerde druk wordt weergegeven op het Full Control Power pistool met led.

De maximale druk in de watertank is 130 bar, het elektrisch vermogen is 1800 watt. De maximale aanvoertemperatuur is veertig graden Celsius, wat de gemiddelde waarde is voor de meeste apparaten van dit type.

Het maximale debiet van het water is 420 liter per uur, wat zeker voldoende is voor een grondige reiniging van terrassen of huisgevels.Het geluidsdrukniveau van 75 dB is een goede waarde voor deze apparaten, die de oren van de gebruiker en de buren niet te veel belast.

De Kärcher K4 Premium is uitgerust met al wat u nodig hebt voor je toepassing: slangtrommel, reinigingsmiddelentank en waterfilter zijn beschikbaar, evenals een automatische stopfunctie .

De Kärcher K4 Premium Full Control Home wordt geleverd met alle accessoires die voor een dergelijke machine kunnen worden gebruikt en die het werk gemakkelijker maken: dit zijn onder andere een fles met een liter reinigingsmiddel en een vuilfrees met roterende puntstraal, evenals de T350 oppervlaktereiniger en het vol-vermogenspistool, waarop de straalpijpen kunnen worden gemonteerd.

Voordelen

 • krachtige, watergekoelde motor
 • compact ontwerp
 • uitschuifbare telescoopsteel
 • lange HD-slang
 • LED-display in handvat

Nadelen

 • Reinigingsmiddelen alleen via speciale flessen beschikbaar
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten