De 5 beste hoelahoeps voor een dans work-out

173

Misschien heb je het als kind wel eens gedaan: hoelahoepen. Dit was erg leuk om te doen en dan te kijken wie het langste het omhoog bleef houden. Toen was het leuk om met hoelahoeps te spelen, en nu ook nog steeds, maar daarnaast is het ook een goed attribuut bij het sporten en om mee te sporten. Het is namelijk sowieso een goede cardio work-out. Je bent constant aan het bewegen en daarvan ga je zweten. Hierdoor is het ook een goede manier om af te vallen. Zo doe je toch iets heel leuks en val je ook nog eens af.

Er zijn veel verschillende hoelahoeps op de markt te vinden. Zo heb je de simpele gewone, maar er zijn er ook met extra gewicht of met een teller eraan. Er zijn er zoveel en als je dan graag een hoelahoep wilt kopen dan kan dit lastig zijn. Hoe kies je nu de beste voor jou uit tussen alle hoelahoeps? Als je die keuze lastig vindt, ben je bij dit artikel aan het juiste adres. Wij zullen je helpen met de keuze door je een paar tips te geven over welke hoelahoep bij je past en hoe je het aanbod kan verkleinen. We zullen daarnaast ook een top vijf van de beste hoelahoepen volgens ons op een rijtje zetten.

Wat is een hoelahoep en welke spieren train je ermee?

Een hoelahoep is in essentie een cirkel gemaakt van een staf die in een rondje is gemaakt. Hiertussen in zit niks en daar kun je dus in gaan staan. Dan trek je de hoelahoep tot je heupen of buik en ga je met je lichaam rondjes draaien zodat de hoelahoep omhoog en om je buik en heupen blijft. Je kan je voorstellen dat je hiermee een goede cardio work-out doet. Je bent namelijk constant bezig met bewegen. Hierdoor wordt je conditie ook verbetert. Daarnaast train je ook echt je buikspieren. Deze moet je namelijk aanspannen tijdens het hoelahoepen. Je kunt veel oefeningen doen met een hoelahoep, zo ook een leuke dans work-out.

 Tips voor het kopen van een hoelahoep

Je bent waarschijnlijk bij dit artikel uitgekomen omdat je nieuwsgierig bent naar de beste hoelahoeps. Je wilt namelijk graag weten welke jij het beste kan kopen. Toch hangt dit ook deels af van je voorkeuren en je sportdoelen. Om de keuze makkelijker en het aanbod kleiner te maken is het handig om je van tevoren wat dingen te bedenken. Bijvoorbeeld:

  • Wil je graag een normale hoelahoep of toch eentje die zwaarder is gemaakt? Er zijn bijvoorbeeld ook speciale hoelahoepen om mee af te vallen. Bedenk wat je sportdoel is met een hoelahoep. Als je graag wilt afvallen zijn de speciale hoelahoeps voor afvallen een erg goede optie. Als je leuke dans work-outs wilt doen, dan is een simpele hoelahoep al voldoende.
  • Bij hoelahoeps zit er ook het verschillen tussen golvende en rechte hoeps. Golvende zijn iets populairder omdat ze ook leuker zijn om mee te sporten. Rechte zijn simpel en zijn echt de originele hoelahoeps. Bedenk je welke je voorkeur heeft, zo valt de andere helft alweer weg.
  • Zoiets simpels als kleur kun je je ook alvast bedenken. Er zijn hoeps in alle kleuren van de regenboog. Als je graag een hoelahoep in je lievelingskleur wilt, of toch juist die simpele grijze, dan vallen de rest van de kleuren al weg. Zo wordt je keuze ook makkelijker.
  • Bedenk je bijvoorbeeld ook wat je graag wilt uitgeven. Er zijn namelijk luxe hoelahoeps met van alles erop en eraan, maar als je gewoon een hoelahoep wilt hebben, kun je ook gaan voor een goedkope, maar alsnog helemaal prima optie. Als je een budget in gedachten hebt, vallen duurdere opties ook meteen weg en dan hoef je hier al niet meer naar te kijken.

 De beste vijf hoelahoeps op de markt

Om je nog meer te helpen met een keuze te maken voor de beste hoelahoep voor jou, hebben we onderzoek gedaan naar de beste hoelahoeps op de markt. Hierbij hebben we niet alleen gekeken naar simpele hoelahoeps, maar juist naar allerlei verschillende hoelahoeps zodat er hopelijk iets voor je tussen zit. We hebben bijvoorbeeld gekeken naar kwaliteit, grootte, gewicht, leuke en handige extra’s, maar ook naar wat andere gebruikers er van vonden. Dit zegt namelijk veel over een product. Hieronder hebben we de vijf beste hoelahoeps op een rijtje gezet:

Golvende hoelahoep van Matchu

Als laatste gaan we toch weer voor een golvende hoelahoep. Er zijn veel goede hoelahoepen te vinden op de markt die ook nog golven, maar deze en de eerste uit deze lijst zijn toch echt de beste volgens ons. Deze golvende hoelahoep is van Matchu en is te bestellen in de kleurencombinaties paars en grijs, en groen en grijs. De diameter van de hoelahoep is 100 centimeter en het weegt in totaal 1,2 kilogram. Je kunt de hoelahoep gemakkelijk in elkaar zetten en weer uit elkaar halen met de zes apart buizen die makkelijk in elkaar klikken. De golvende buizen zijn niet alleen fijn voor tijdens het hoelahoepen, maar masseren je ook tijdens het hoelahoepen

Simpele en kleurrijke hoelahoep van HoelaHoop

Ook weer van hetzelfde merk HoelaHoop kun je ook een gewone hoelahoop kopen. Ze verkopen voor een redelijke prijs simpele en kleurrijke hoelahoeps met glitters. Ze zijn voornamelijk gericht op kinderen, maar ook kleine volwassenen kunnen hier gebruik van maken. De diameter van de hoelahoep is 74 centimeter en het weegt 200 gram. Het is vooral een leuke hoelahoep om weer terug te gaan naar je kindertijd. Door de leuke kleurtjes en het glitter lijken de hoelahoeps op die jij misschien vroeger zelf ook wel had

De fitness hoelahoep van HoelaHoop

Op de derde plek in deze lijst staat de fitness hoelahoep van HoelaHoop. Dit is een hoelahoop die voornamelijk gericht is op afvallen. Je kunt deze hoelahoep overal gebruiken. De hoelahoop weegt 1,7 kilogram. Je zet de hoelahoop vast om je buik met bepaalde vormpjes aan de binnenkant van de hoelahoop. Je kunt deze hoelahoop ook verstellen naar de breedte van je buik. Vervolgens hang je een gewicht aan het touwtje dat aan de hoelahoop hangt en die ga je dan ronddraaien door je heupen te bewegen. Op die manier val je dan af door te hoelahoepen.

Rechte hoelahoep van Fitness Hoop

Voor het tweede product willen we graag de hoelahoep van Fitness Hoop benoemen. Dit is een simpele en rechte hoelahoep. Dit is dus niet gemaakt van een golvend materiaal. Ook deze hoelahoep heeft weer een diameter van 100 centimeter, maar weegt net iets minder, namelijk 900 gram. Je kunt de hoelahoep makkelijk in elkaar zetten en ook weer uit elkaar halen door de 8 buizen te gebruiken. Deze hoelahoep wordt geleverd in de leuke kleurencombinatie van blauw en zwart, waarvan vier buizen blauw zijn en vier buizen zwart. Je klikt de buizen makkelijk in elkaar en je kunt meteen gaan hoelahoepen

Golvende hoelahoep van TGSP products

De eerste hoelahoep die we willen benoemen is een golvende hoelahoep van Meisterhome. Deze hoelahoep heeft een diameter van 95 centimeter en weegt een lichte 1 kilogram. Dat maakt dit dus een lichte hoelahoep die fijn is om mee te hoelahoepen. Daarnaast is de cirkel gemaakt van een golven roze en grijs materiaal. Naast dat deze fijn zijn om in te hoelahoepen, masseren ze je ook tegelijkertijd. Ook is de hoelahoep extra zacht door de schuimlaag. Dit is een fijne hoelahoep die je overal kunt gebruiken. Doordat het van extra sterk materiaal is gemaakt, gaat het product niet snel kapot

Gerelateerde berichten