De 5 Beste Hoekschroevendraaiers: : voor elke schroef de juiste tool

158

Makita DTD134RTJ 14

Deze slagschroevendraaier met 4-polige motor is het ideale gereedschap voor het indraaien en losschroeven van zowel moeren als schroeven. Het apparaat is uitgerust met een speciale slagkop, die in tegenstelling tot een gewone schroefboormachine, nog een extra slag aan de schroef geeft. Dit zorgt ervoor dat een slagschroevendraaier handiger is om sneller en efficiënter serieel schroefwerk uit te voeren. Deze tool heeft een schakelaar met variabele toerenregeling en een elektrische rem.
Belangrijk verschil met een gewone schroefboormachine is dat een slagschroevendraaier veel minder batterijgebruik vraagt, waardoor deze tool een veel langere gebruiksduur kent en dus veel duurzamer is.
De machine is compact, maar uitermate geschikt voor zware verbindingen (M10-M14). Extra troef is de ingebouwde verlichting die nog een tiental seconden aanblijft wanneer je de schakelaar loslaat. Ideaal wanneer je aan het boren bent in een omgeving waarbij de belichting niet ideaal is.

Voordelen


- sterke behuizing die beschermt tegen vocht en stof
- veilig in gebruik
- ingebouwde verlichting
- geschikt voor veelvuldig en nauwkeurig schroefwerk

Nadelen
- wordt geleverd zonder bits

Productspecificaties
Merk: Makita
Slagschroevendraaier: ja
Soort schroevendraaier: hoekschroevendraaier
Aantal stuks in verpakking: 1 (+ snellader, accu en ophanghaak in sterke box)
Machine voltage: 14.4 V
Links- en rechtsomdraaiend: ja
Overlastingsbeveiliging: ja
Diepontladingsbeveiliging: ja

Festool 492526 Hakendraaier

Dit hulpstuk wordt gebruikt voor het snel en eenvoudig indraaien van schroefhaken. Deze hakendraaier is specifiek bedoeld voor de Festool accu-schroefboormachine, waarbij je dankzij de fastfix-aansluiting snel van hulpstuk kan wisselen. Schroefhaken indraaien wordt veel minder omslachtig dankzij het gebruik van deze tool. Gaatjes voorboren is niet langer nodig en de schroef zit meteen goed en recht in de ondergrond.

Schroefhaakjes worden gebruikt voor het ophangen van een plant, een wandlamp of een schilderij aan het plafond of de muur. Deze haakjes bestaan in verschillende maten en kleuren en zijn vrij goedkoop in elke doe-het-zelfzaak te verkrijgen. Let er wel op dat je de juiste haakjes aankoopt, zodat ze het gewicht zeker kunnen dragen. Kleine kophaakjes of schroefhaken met kleinere schroefogen zijn geschikt voor het ophangen van kleine en lichte voorwerpen. Zwaardere materialen, zoals een beeld of een fiets, hang je best op aan grotere schroefhaken.

Voordelen
- snel en handig in gebruik

Nadelen
- past enkel op de Festool accu-boorschroefmachine

Productspecificaties
Merk: Festool
Materiaal: staal
Kleur: zilver
Slagschroevendraaier: nee
Soort schroevendraaier: schroefhakendraaier
Aantal stuks in verpakking: 1

BAHCO Schroevendraaierset 6-delig

Deze professionele set met 6 hoekschroevendraaiers is bedoeld voor het in- en uitschroeven van gleuf- en kruiskopschroeven. Er bestaan twee soorten van kruiskopschroeven, waarvoor Bahco twee verschillende sets ontwikkelde. Het is uiterst belangrijk om het juiste bitje voor de juiste schroef te kiezen. Doe je dit niet dan zal je de schroeven minder vlot of zelfs niet in of uit de ondergrond kunnen draaien zonder deze ondergrond of de schroef te beschadigen. Bovendien zullen de kopjes van de bitjes heel snel kapot gaan.

Elke kruiskopschroef heeft een kruisvormige uitsparing in de kop, maar deze is ofwel gemaakt in een PHILIPS-uitvoering (PH-schroef) ofwel in een POZIDRIV-uitvoering (PZ-schroef). De PH-schroef werd in 1936 al ontworpen door de Amerikaanse industrieel Henry Philips. Zo’n dertig jaar later bracht Philips een verbeterde versie op de markt: de Pozidrivschroef, te herkennen aan de diepere schroefkop met extra gleuven in de vorm van een ster.

Voordeel van een kruiskopschroef ten opzichte van de gewone gleufschroef is dat deze merkelijk meer houvast biedt, waardoor er meer kracht kan gezet worden bij het indraaien. Je kunt sneller en ook veiliger werken, want het schroefje valt niet zo makkelijk van het puntje van de schroevendraaier af. De Pozidrivschroef is namelijk dieper dan een Philipsschroef, waardoor de schroevendraaier minder snel uit de schroefkop schiet.
Beide types kun je gebruiken voor het schroeven in allerhande plaatmateriaal. Enig verschil zit hem in het feit dat een Philipsschroef door de lange sleuven makkelijker ingedraaid wordt met een schroevendraaier. Voor een PZ-schroef gebruik je beter een schroefmachine. Een PZ-schroef heeft bovendien meer grip en zal dus beter hechten in een ondergrond waarop je heel wat kracht kunt zetten, zoals spaanplaat.
Hoe dan ook, de keuze voor het juiste bitje is uiterst belangrijk om beschadigde, doordraaiende of volledig kapotte schroeven te voorkomen. Op het handvat staat het type punt en de maat duidelijk gemarkeerd.

Elk van deze hoekschroevendraaiers heeft een ergonomisch handvat. Door het unieke design kan grote kracht op het afgeronde uiteinde gezet worden, en zorgen de verticale groeven in de greep er tegelijk voor dat de hoekschroevendraaiers goed in de hand liggen. De tools zijn vervaardigd uit hoogwaardig verchroomd staal en kregen een gefosfateerde punt, waardoor met meer precisie kan gewerkt worden.

Inhoud set B2019.006 voor gleufschroeven en PH-schroeven:
2 gleufschroevendraaiers:
• 75 mm x 3
• 100 mm x 4
• 125 mm x 5.5
• 125 mm x 6.5
2 Philips hoekschroevendraaiers (PH):
• 100 mm: PH1
• 125 mm: PH2

Inhoud set B2019.016 voor gleufschroeven en PZ-schroeven:
2 gleufschroevendraaiers:
• 75 mm x 3
• 100 mm x 4
• 125 mm x 5.5
• 125 mm x 6.5
2 Pozidriv hoekschroevendraaiers (PZ):
• 100 mm: PZ1
• 125 mm: PZ2

Voordelen

- Stevig duurzaam materiaal
- Ergonomisch design met comfortabele grip
- Keuze tussen twee gespecialiseerde sets
- Markeringen van maat en kop

Nadelen

Weinig duurzame verpakking in plastic en karton.

Productspecificaties

Merk: Bahco
Materiaal: verchroomd staal
Materiaal handgreep: staal met coating van 75% rubber
Kleur: zwart en oranje
Slagschroevendraaier: nee
Soort schroevendraaier: kruiskopschroevendraaier, gleufschroevendraaier
Aantal stuks in verpakking: 6

Tools for You - Schroef Verwijderaar

Een schroefverwijderaar is de ideale tool voor het verwijderen van doorgedraaide schroeven die je met een gewone schroevendraaier niet uit de ondergrond gedraaid krijgt. Ook gebroken schroeven draai je zonder problemen uit.
Deze set bestaat uit vier bitjes van een verschillend formaat die je eenvoudig en snel op je schroefmachine kan vastzetten. De kwaliteitsvolle set wordt geleverd in een sterke kunststof opbergkoffer.
Groot nadeel is wel dat er bij deze set geen handleiding zit. Het risico bestaat er dus in dat de bitjes op een verkeerde manier worden gebruikt en extreem snel gaan verslijten. Op internet is een degelijke handleiding vrij en gratis te verkrijgen. Maak hier gebruik van om de duurzaamheid van deze schroefverwijderaar te garanderen.

Inhoud
- 4 bitjes met diverse diameter en verschillende kopjes

Voordelen

- Stevige kunststof opbergcase
- Veilig en eenvoudig in gebruik
- Verwijderd schroeven zonder beschadigen

Nadelen

- Niet magnetisch
- Geen handleiding
- Bitjes verslijten snel

Productspecificaties

Merk: Tools for You
Materiaal: staal
Materiaal handgreep: staal
Kleur: goud
Slagschroevendraaier: nee
Soort schroevendraaier: kruiskopschroevendraaier
Aantal stuks in verpakking: 4

MyStand Smartphone & PS4 Reparatie Tool Kit

Deze professionele set hoekschroevendraaiers telt maar liefst 25 stuks waarmee je aan de slag kan om de speciale schroefjes van een smartphone, tablet of Playstation los te draaien. Bij het werken aan digitale apparaten is het handig om van elke bitsoort een aantal maten te hebben. In deze set hoekschroevendraaiers van MyStand vind je de meest gangbare maten en types van schroevendraaiers om volgende specifieke schroeven te lijf te gaan:

Tri Wing schroeven
Bij digitale apparaten zoals een smartphone, een Nintendo of bepaalde laptops heb je een tri wing schroevendraaier van doen wanneer je aan een dergelijk toestel wil werken. Dit type hoekschroevendraaiers heeft een driepotige kop. De schroef herken je aan het typische Mercedessymbool.

Pentalobe schroeven
Vooral Apple maakt gebruik van de bloemvormige pentalopeschroeven voor het afsluiten van hun apparaten. Naar eigen zeggen zijn deze zelfontworpen minuscule schroefjes een veiligheidsmaatregel omdat schroeven met een dergelijk profiel niet open te krijgen zijn met een klassieke gleuf- of kruisschroevendraaier.

Torx schroeven
Een torx schroef kun je herkennen aan de sterpuntige zeshoek, waarmee deze schroef een groter contactoppervlak heeft en dus ook meer grip heeft. Door deze sterke grip kun je de schroeven strakker en nauwkeurig indraaien. Het kost je bovendien minder kracht en de schroevendraaier zit steviger verankerd in de schroefkop en schiet er dus minder snel uit.
Let er wel op dat je de juiste maat van schroevendraaier gebruikt. Een niet passende tool gebruiken (bijvoorbeeld een T6 om een T4 schroef in te draaien), zal ervoor zorgen dat je de schroefkop kapot maakt, of dat de schroef niet goed of scheef in het materiaal draait, doordraait of zelfs breekt. In deze set zitten 10 torx hoekschroevendraaiers met de meest gangbare nummers.

Deze kwalitatieve schroeverdraaierkit wordt geleverd in een mooie kunstlederen etui. Handig zijn de magnetische punten van de tools. Zo blijven schroefjes hangen bij het in- of uitdraaien.

Inhoud

- 10 Torx hoekschroevendraaiers: T2/T3/T4/T5/T6/T7/T8/T9/T10/T15
- 5 kruiskop hoekschroevendraaiers: 1.0/1.2/1.5/2.0/3.0
- 4 platte hoekschroevendraaiers: 1.0/1.5/2.0/3.0
- 2 Pentalobe hoekschroevendraaier: 0.8/1.2
- 1 Try-Wing hoekschroevendraaier: Y2.0
- 1 driehoekige hoekschroevendraaier: 2.3
- 1 ronde hoekschroevendraaier: 0.8
- 1 Slot Eject Pin Tool
- 1 handvat

Voordelen

- Magnetische punten
- Fraai design
- Uitgebreid en compleet
- Gespecialiseerde tools voor multimedia
- Inclusief hoogwaardige kunstleren etui

Nadelen

Geen handleiding met een beschrijving welke hoekschroevendraaiers het best bij een specifieke toepassing te gebruiken.

Productspecificaties
Merk: MyStand
Materiaal: metaal
Materiaal handgreep: metaal
Kleur: koper
Slagschroevendraaier: nee
Soort schroevendraaier: divers
Aantal stuks in verpakking: 25

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten