De 5 beste hevelpompen om vloeistof over te zetten

5092

Wanneer een vloeistof van de ene opslagtank naar de andere moet overgeheveld worden, is het niet gemakkelijk om dit te doen zonder vloeistof te verspillen. Hevelpompen kunnen gebruikt worden voor zowel water, brandstoffen, dranken …

Bij brandstoffen kun je ervoor kiezen om de twee vaten met elkaar te verbinden door een gewone slang en die luchtledig te zuigen met je mond. Je riskeert wel om een hoeveelheid brandstof in je mond te krijgen. Het is een veel beter idee om een hevelpomp te gebruiken.

amazon.nl

Aluminiumlegering: Deze trommelpomp is gemaakt van hoogwaardige aluminiumlegering, lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen Toepassingsgebied: Het is ideaal voor het pompen van stookoliën, benzine, diesel, smeerolie, keukenoliën en vele andere oliën 29 l/min: deze...

amazon.nl

✔️ Snelle aanzuigpomp, 10 liter per minuut: de Luigi vloeistofpomp is snel, praktisch en moeiteloos. Bij een volle stroom loopt deze ongeveer 10 liter per minuut en leegt de containers snel en schoon ✔️ Duurzaam en duurzaam: deze sifon is gemaakt van...

bol.com

De TETRA RP-25 is een handmatige pomp waarmee je olie kan pompen. De hevelpomp word in 3 delen geleverd die je zelf in en uit elkaar kan draaien, de maximale lengte van de aanzuigbuis is 1 meter. De maximale pompvolume van de olievatenpomp is 23 L/M bij 70 T/M Het overpompen van jouw vloeistof...

Snel en veilig

Als je dit klusje snel en veilig wilt doen heb je een hoogwaardige hevelpomp nodig. Om je veel onderzoek naar de juiste hevelpomp te besparen hebben we de vijf beste pompen op een rijtje gezet. Alle pompen hebben verschillende mogelijkheden. Het is aan je om de juiste pomp te kiezen die aan je behoeften voldoet.

Een hevelpomp in je auto kan een handig middel zijn als je per toeval verkeerde brandstof getankt hebt. Je kunt een hevelpomp ook gebruiken voor het legen van een aquarium, een kleine vijver, …. Met een elektrische sifonpomp hoef je niet de hele tijd in de bovenkant van de pomp te knijpen om de sifonpomp zijn werk te laten doen. Je hoeft alleen maar op de knop aan de bovenzijde van de sifonpomp te drukken en deze werkt automatisch. Elektrische sifonpompen werken meestal met twee AA-batterijen. Het nadeel hiervan is dat als de batterij leeg is, de pomp niet werkt. Daarom moet je de batterij altijd thuis of bij je dragen om ervoor te zorgen dat je de sifonpomp altijd kunt gebruiken wanneer dat nodig is. Wanneer de watertank gevuld is met water, zullen sommige sifonpompen automatisch uitschakelen, terwijl andere sifonpompen heel voorzichtig moeten zijn zodat de watertank niet overloopt.

Verschillende types hevelpompen

De handbediende hevelpomp

Je kunt kiezen voor een handmatige hevelpomp wanneer je niet afhankelijk wil zijn van mogelijke stroomtoevoer of een batterij. Dit soort pomp kun je altijd en overal gebruiken.

Elektrisch of met een batterij

Naast de handmatige hevelpompen zijn er toestel die via een stroomkabel of een batterij werken. Sommige modellen voor in de auto kunnen via klemmen aangesloten worden op de accu van de auto.

Hoewel sifonpompen bijna altijd geschikt zijn voor gebruik met benzine en andere brandstoffen, is het toch handig om dit eerst te controleren. Benzine tast kunststoffen onderdelen  aan. Als je een ongeschikte sifonpomp gebruikt en je deze gebruikt om benzine te verplaatsen, zal deze daarom snel kapot gaan.

Hevelpomp: Verschillende stappen

Een brandstoftank leeg te maken door overheveling

Rij je tank zo ver mogelijk leeg of gebruik de machine tot de brandstoftank bijna helemaal leeg is. Nadat de motor is afgekoeld kun je de overblijvende brandstof overhevelen. Als de hoeveelheid brandstof kleiner is zul je er ook makkelijk vanaf komen.

Koop een handbediende of elektrische hevelpomp om de brandstof over te hevelen naar een vat of een jerrycan. Bij het overhevelen van brandstof mag er geen druppel lekken om brand te vermijden. Houd toch maar een speciale brandblusser voor benzine bij de hand.

Duw je slang in de brandstoftank. Duw het door de vulopening naar binnen en stop ongeveer 30-50 cm van de bol. Bij oudere auto’s is de inlaat van de vulopening vrij, waardoor de slang er gemakkelijk in kan worden gestoken. Bij nieuwere auto’s is het echter iets moeilijker, omdat de opening wordt geblokkeerd door een kogelklep, die een veiligheidsvoorziening is bij een ongeluk. Neem daarom een stuk harde slang (met een kleinere) die niet zal knellen of draaien, duw het in het gat tot je bij de veiligheidsklep komt, forceer nier om de klep te bewegen,

Neem je hevelslang en schroef hem op de stijve buis. Met een beetje manoeuvreren zou je de bodem van de tank moeten bereiken.

Bij een handbediende pomp moet je in de peer knijpen tot je de benzine voelt komen. Zorg ervoor dat het andere eind van de slang in de opvangbak valt. Houd de slang vast totdat de brandstof tevoorschijn komt.

Verwijder de slang en laat hem goed leeglopen. Je tank is nu leeg. Je kunt je reparatie doen of je auto, motor, grasmaaier ….op stal zetten. Als je de brandstof later opnieuw wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je deze in geschikte containers bewaart.

Elektrische waterpomp drankpomp

Dit is een hoogwaardig hevelpomp voor water en andere vloeistoffen en dranken. Het is geschikt voor waterkoelers en plaatsen waar vloeistoffen snel van de ene opslagtank naar de andere moeten worden gepompt. Onderaan de buis zit een rotor, die vloeistof opneemt en vervolgens de vloeistof uit de kraan laat stromen.

Belangrijke eigenschappen en technische kenmerken.

 • Het toestel werkt zeer efficiënt
 • het duurt maar vijf minuten om een ​​fles van twintig liter te vullen.
 • Zeer geschikt voor bidons of grote waterbakken.
 • Klein formaat en hoge prestaties
 • Onderaan het rietje zit een grove zeef.
 • Praktische schakelaar bovenaan
 • Het vermogen van de pomp is vier watt
 • De pomp produceert een maximaal geluid van 50 HZ
 • Het toestel wordt geleverd met een USB-voedingskabel.
 • In en rond het inox frame bevinden zich de hoofdmotor, een inlaatpijp en een uitlaatpijp.
 • Naast de goede technische kenmerken kun je ook nog genieten van een mooi ontwerp met een duidelijke en goed leesbare volume aanduiding.

Elektrische vloeistofpomp

Deze hevelpomp is vooral geschikt voor een snelle en propere olieverversing van je auto.

De pomp is ook geschikt voor benzine en diesel.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Ze werkt door klemmen aan te sluiten op de 12 Volt autobatterij.
 • Deze hevelpomp wordt geleverd met de nodige accessoires om vervanging van olie te doen via de opening voor de peilstok.
 • De pomp heeft een vermogen van 60 Watt en werkt onder een spanning van 12 Volt.
 • Het debiet van de hevelpomp is drie liter per minuut.
 • Het is ook handig dat je een Nederlandstalige handleiding meegeleverd krijgt.

Hevelpomp inclusief batterijen

Deze hevelpomp wordt gebruikt om vloeistoffen over te brengen zonder te morsen. Doordat de aanvoerslang dun is, is het geschikt voor bijna elk vat of elke tank. Deze hevelpomp met batterijen kan gebruikt worden voor diverse vloeistoffen zoals benzine, kerosine, diesel, huisbrandolie, water en vele andere niet corrosieve vloeistoffen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • In een paar eenvoudige stappen kun je een grasmaaier of een voertuigen klaarmaken om te stallen tijdens de winter.
 • De pomp werkt op twee meegeleverd RD20 batterijen.
 • De pomp heeft een debiet van 560 liter per uur.
 • De pomp is eenvoudig te bedienen met een aan- en uitknop.
 • Kan voor veel vloeistoffen gebruikt worden, maar niet voor bijtende stoffen en drinkwater.

Je kunt de pomp gemakkelijk ophangen aan het voorziene ophangoog

Sifon vloeistofpomp handpomp

Deze Handmatige sifonpomp  is zeer geschik voor het overhevelen van vloeistoffen waaronder brandstoffen zoals benzine, petroleum en diesel.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Het pompje werk efficiënt en gemakkelijk te gebruiken.
 • Het is een handmatige kunststof hevelpomp met een lengte van 39 centimeter.
 • Het kan gebruikt worden voor tanks of vaten met een opening die groter is dan vijftien millimeter.
 • Het debiet van deze handmatige sifonpomp is zes liter per minuut.
 • Het is Ideaal voor het legen van de benzinetank.
 • Het is een klein, maar praktisch materiaal dat daarbij ook niet duur is.

Eurom elektrische hevelpomp

Deze elektrische hevelpomp maakt het gemakkelijk om brandstof van de voorraadtank naar je kachel of auto te transporteren. Deze hevelpomp wordt het meest gebruikt voor het overhevelen van olie naar een oliekachel.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

 • Met een eenvoudige druk aan de bovenkant schakel je de pomp in.
 • Het is een handige tool om in huis te hebben om zonder morsen olie van een vat naar je kachel over te hevelen.
 • Naast benzine of olie kun je dit soort hevelpomp ook gebruiken om andere vloeistoffen te verplaatsen.
 • Het ook een handig toestelletje voor in de auto. Bij het tanken van verkeerde brandstof kun je vlug ingrijpen om je tank opnieuw leeg te maken.
 • Het pompje is vrij zeldzaam en werkt zeer goed.
 • Het werkt snel en geruisloos.
 • De overloopbeveiliging werkt perfect.
 • Het is een nuttig toestelletje dat je ook kunt gebruiken om  de brandstoftank van een grasmachine, een boomzaag ….leeg te maken of te vullen.
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten