De 5 beste handgrasmaaiers van dit moment

82

Een tuin bijhouden neemt echt ontzettend veel werk in beslag. Dit komt voornamelijk door het feit dat er nogal wat bij komt kijken. Wil je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken in de tuin dan is het handig om het nodige gereedschap in huis te halen. Door middel van goed gereedschap weet je namelijk zeker dat je jouw gazon zo goed mogelijk kunt onderhouden. Een van de beste aanwinsten om te maken als je wilt zorgen voor een prachtige grasmat in de tuin is een handmaaier. Door middel van een dergelijke maaier kan je jouw tuin makkelijk bijhouden. Nu nog niet iedereen bekend is met deze aankoop hebben we besloten om de belangrijkste informatie hieronder voor je op een rijtje te zetten. Door dit goed door te nemen zal ook jij binnen no time uit kunnen komen bij een goede handmaaier.

Het belang van een handmaaier

Zoals je wellicht al hebt gezien zullen wij je straks meer laten zien over de beste handmaaiers die je op dit moment kunt vinden. Voor het zover is willen we alleen even kort ingaan op iets anders. We zien namelijk dat nog lang niet iedereen bekend is met de voordelen van een handmaaier. Het grootste voordeel is dat deze apparaten vrij makkelijk in gebruik zijn. Hoewel je eerst even moet oefenen weet je binnen no time hoe je het moet doen. Daar komt bij dat het een goedkope manier is om je gras te kunnen maaien. Deze apparaten zijn vaak een stuk goedkoper dan de reguliere soorten grasmaaiers. Door deze relatief lage prijs is het mogelijk om veel geld te besparen. Het laatste voordeel is dat je met een handmaaier ook de lastige stukken mee kunt nemen bjj het maaien. Hierdoor zorg je altijd voor een strak resultaat.

Top 5 handmaaiers

Goed, met een handmaaier is het dus echt een stuk makkelijker om jouw tuin op een goede manier bij te houden. Nu is het wel zo dat er echt ontzettend veel opties te vinden zijn. Deze verscheidenheid zorgt ervoor dat veel mensen het lastig vinden om een aankoop te maken. Om je daarom op weg te helpen bij het maken van een aankoop hebben we hieronder een selectie gemaakt met de beste handmaaiers die er op dit moment te vinden zijn. Wanner je kiest voor een van de producten van deze selectie zal je je dan ook echt geen zorgen meer hoeven te maken over de kwaliteit. Deze maaiers gaan lang mee en voldoen aan al je mogelijke eisen.

WOLF-Garten Campus 350

De laatste mogelijkheid is om te kiezen voor dit product van WOLF-Garten. Met de WOLF-Garten Campus 350 + String Coil zal je echt altijd weer zorgen voor een zeer strak gazon. De 350-watt snaartrimmer is voorzien van een extra snaarspoel. Dit zorgt ervoor dat je wel even vooruit kunt snarentrimmer zelf heeft een telescopische schacht. Hierdoor kan je hem verstellen als je dit prettig vindt. Daarnaast komt de roterende kop goed van pas bij het knippen van de randen van je gazon. Het is natuurlijk niet de bedoeling deze plekjes worden overgeslagen. De extra handgreep maakt het sturen nog makkelijker dan voorheen. Hiermee kun je echt voor een lange tijd aan de slag bij jou in de tuin, zonder last te krijgen van je handen.

Voordelen

  • Met deze snaartrimmer en snaarspoelcombinatie beschik je over genoeg snaar
  • De draaibare kop maakt het mogelijk om op moeilijk bereikbare plaatsen te trimmen.

Met een goede handmaaier weet je zeker dat je echt in staat bent om jouw tuin altijd weer netjes te houden. Hoewel het even wennen is om dit apparaat te gebruiken zal je het vanzelf door krijgen. Dit maakt het mogelijk om echt een strak gazon te krijgen zonder dat je met een grote maaier aan de haal hoeft te gaan. We hopen in ieder geval dat je dankzij dit artikel een beter beeld hebt gekregen over het maken van deze belangrijke aankoop. Door onze selectie zal je in ieder geval in staat zijn om een handmaaier te kiezen die aan al jouw eisen voldoet en die voor een erg lange tijd meegaat. Mocht je nog meer gereedschap zoeken voor in de tuin dan heb je geluk. Hier op de site zijn er namelijk nog veel meer artikelen te vinden die je zeker even door kunt nemen.

Bosch EasyGrassCut 18-260

We gaan even terug naar het merk Bosch, het is nu eenmaal echt een super goed merk om te kiezen als je op zoek bent naar een goede handmaaier. Met de Bosch EasyGrassCut 18-260 accu grastrimmer heb je dan ook echt kwaliteit in handen. De maaicirkel van 26 centimeter maakt het mogelijk om heel je gazon mee te nemen. Door de draaibare kop is het niet lastig om ook de hoekjes mee te pakken. Zo weet je zeker dat je geen plekje mist. De aandrijving op accu betekent ook nog eens dat je niet meer vast zit aan een of ander vervelend snoer. Door de 2 meegeleverde Bosch Power For All 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu’s zal je zeker weten dat je weer verder kunt als de ene accu bleef lijkt te zijn door al dat maaien.

Voordelen

  • Je werkt met draad waardoor je ook alle randjes mee kunt nemen
  • De draaibare kop maakt het mogelijk om op moeilijke bereikbare plekken te maaien

McCulloch B33PS 4 in 1

Dit is ook wel een erg bijzondere optie om voor te kiezen. Zoals je namelijk aan de naam wel kunt zien is dit een speciale maaier die eigenlijk vier verschillende functies heeft. Je kunt hem gebruiken als een bosmaaier, grastrimmer, heggenschaar en kettingzaag. Dit zorgt ervoor dat je met een apparaat in staat bent om gelijk heel je tuin netjes te houden. Deze speciale handmaaier op benzine wordt dan ook voorzien van 4 opzetstukken. Dit zorgt ervoor dat je geen apart gereedschap meer hoeft aan te schaffen. Dankzij de benzine motor kan je ook langs de grasranden gaan. Je hebt namelijk geen last meer van een snoer. Hij is niet goedkoop, echter is het wel een super goed product om te kiezen.

Voordelen

  • Deze speciale handmaaier heeft 4 opzetstukken om je optimaal te laten maaien
  • Dankzij de benzine motor heb je geen last meer van snoeren of kabels

Bosch UniversalGrassCut 18

Dit merk zal ook bij veel mensen wel een belletje doen rinkelen. Dit merk is namelijk echt een ontzettend goede keuze als het aankomt op gereedschap voor bij jou in de tuin.  Met de Bosch EasyGrassCut 18 grastrimmer weet je zeker dat jouw tuin er strak uit zal zien binnen no time. Het is een speciale maaier die ook de randen van het gras weet mee te pakken. Dit apparaat werkt op de universele Bosch Power For All accu. Deze accu kan je ook voor andere apparaten van Bosch gebruiken. Mocht hij leeg zijn dan kan je dus snel de accu vervangen om zo weer verder te kunnen. Het is super eenvoudig om moeilijk bereikbare plaatsen alsnog mee te pakken. Dit komt door het feit dat de kop 180 graden kan worden gedraaid. Zo zal er geen plekje in de tuin worden overgeslagen. Bovendien heb je geen last van kabels nu je volledig draadloos kunt gaan maaien.

Voordelen

  • Dankzij de accu zit je niet meer vast aan een draad tijdens het snoeien
  • Het is mogelijk om met deze handmaaier ook de randen van het gazon te maaien

Gardena SmallCut 300/23

Dit is een merk wat bekend staat om het leveren van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding. Met de Gardena SmallCut 300/23 zal je dan ook zeker weten dat je een super goede aanwinst in handen hebt. Deze 300-watt elektrische snoeischaar is ontzettend licht. Hij weegt dan ook maar 1,6 kilogram in totaal. Dit zorgt ervoor dat het niet onprettig zal zijn om hem voor een langere tijd in gebruik te nemen. De grote extra handgreep maakt het een comfortabele optie om voor te kiezen. Met een maaikoord van 23 centimeter zal het 1,6 millimeter dikke snoer ronddraaien om je gras weer kort te maken. Het is ook nog eens ontzettend eenvoudig om een nieuwe draad te kiezen. Je hoeft alleen maar op de grond te drukken met de maaier om het touw langer te maken. Dankzij het compacte formaat is het ook nog eens makkelijk om hem een plekje te geven in de schuur.

Voordelen

  • Dankzij het gewicht van slechts 1,6 kilogram kan je hem makkelijk vasthouden
  • Dankzij de elektromotor beschik je over meer dan genoeg vermogen voor het maaien
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten