De 5 Beste Halterstangen voor je gewichten

78

Een halterstang is een effectief apparaat om de spieren mee te trainen. Veel fitnessers zullen er al eens mee in contact zijn gekomen. Het wordt gebruikt in de sportschool, maar je kunt er ook thuis mee oefenen in jouw sportkamer. Toch kan het als beginnend sporter lastig zijn om het exemplaar te vinden dat echt past bij jouw wensen en verdrink je al snel in de mogelijkheden. Daarom wil je deze kopen met de nodige informatie. Wij hebben deze alvast voor jou op een rij gezet en helpen je graag op weg met het maken van de juiste keuze!

Wat bespreken we nu precies in dit artikel? Allereerst gaan we hier in op de vraag wat een halterstang nu precies is. We benoemen belangrijke criteria waar je zelf op wilt letten bij het doen van deze aanschaf. Daarnaast gaan we in op onze top 5. Dit zijn allemaal kwalitatief goede producten die in Nederland verkrijgbaar zijn op de markt. Daarna is het aan jou om de juiste keuze te maken en online onderzoek te doen. Al met al vormt dit dus een complete koopgids, die jou ondersteunt bij het kopen van de juiste halterstang.

Wat is een halterstang?

Een halterstang biedt jou de mogelijkheid om thuis krachtoefeningen te doen. Daarbij denk je bijvoorbeeld aan bankdrukken en andere oefeningen. Het grote voordeel is dus dat je voor het sporten de deur niet uit hoeft. De halterstang wordt ook gebruikt in sportscholen. Daarbij kan een halterstang voor een redelijke prijs worden aangeschaft en bij jou aan de deur geleverd worden. Eigenlijk zijn er dus allemaal maar voordelen beschikbaar bij de aanschaf van een halterstang. Nu zetten we een aantal belangrijke criteria op een rij waar jij het beste product aan herkent.

Waar herken ik een goede halterstang aan?

Dit zijn belangrijke punten om in aanmerking te nemen omdat deze bijdragen aan het doen van de juiste aanschaf:

  1. Allereerst wil je een halterstang kopen met de juiste lengte. Zoals je zult lezen, hebben de meeste halterstangen een lengte van zo’n 180 centimeter. Daarbij is dit voor de meeste passend. Al helemaal ideaal is als je de halterstang kunt verstellen, zodat deze ook door meerdere personen wordt gebruikt. Mocht je speciale wensen hebben, dan is het goed om dit na te vragen in de winkel. Wel kan het zijn dat je dit dan merkt aan een hogere prijs.
  2. Daarnaast is het goed om te kijken naar het maximale gewicht dat de halterstang aan kan. Dit bepaalt welke oefeningen je kunt doen. Dit maximale gewicht staat vermeld op de verpakking, maar het is goed om dit te verifiëren aan de hand van ervaringen van andere gebruikers.
  3. Het kan uiteraard zo zijn dat jij alleen sportproducten wilt kopen van een specifiek merk. Vaak hebben merken halterstangen in verschillende prijsklassen en met diverse capaciteiten. Dit hoeft dus helemaal geen bezwaar te zijn!
  4. Verder speelt jouw budget een rol. Een goede halterstang heb je al vanaf zo’n zestig euro. Dergelijke exemplaren bespreken we hieronder ook. Kwaliteit is bij een halterstang van groot belang, omdat deze anders misschien niet zoveel gewicht kan dragen als wordt beloofd. Een andere manier om geld te besparen is door niet direct te kiezen voor het nieuwste model. Zodra een merk een nieuwe halterstang op de markt brengt, worden oudere modellen vaak verlaagd in de prijs.
  5. Tenslotte kan het merk ook een rol voor jou spelen. Daarom hebben wij ons in onderstaande top 5 gericht op zoveel mogelijk verschillende merken.

Dit zijn de uitslagen van onze test

Hieronder vind je de producten terug die bij ons als beste uit de test zijn gekomen. Wie weet zit hier direct al het exemplaar van jouw voorkeur tussen! Wij wensen je veel succes met de aanschaf.

Bowflex halterstang

Dit exemplaar van Bowflex ziet er op de eerste plaats gewoon heel mooi uit. Daarbij is het direct ook het duurste exemplaar dat wij in ons overzicht hebben opgenomen. Het heeft een lengte van 150 centimeter en bevat zowel een rechte halterstang als een excurlstang. Je bepaalt uiteraard zelf hoeveel gewicht je op de halterstang plaatst en je kunt gewichten eenvoudig zelf verwisselen. Het gaat dus bij uitstek om een stang die wel 7 stangen tegelijk vertegenwoordigd. Ook aan het gebruiksgemak is gedacht en Bowflex maakt het jou gemakkelijk om dit product te reinigen en in elkaar te zetten.

Ga vandaag nog op zoek naar de beste halterstang voor jou!

Een halterstang is een belangrijk instrument bij het thuis sporten en biedt jou de gelegenheid om in 1 keer alle oefeningen te doen. Daarbij zijn er dus zowel complete sets beschikbaar als individuele haltersets. Met behulp van bovenstaande tips kun jij vandaag nog op zoek naar de beste halterstang voor jou. We hebben je verteld waar je op let bij deze aankoop. Verder hebben we een aantal van onze favoriete producten op een rij gezet. Deze kan jij direct kopen via vele online webshops. Het is nu aan jou om je van tevoren goed te bedenken wat jouw wensen en behoeften zijn.

MD Sports halterstang

Dit product blinkt uit omdat het van uitstekende kwaliteit is en goede beoordelingen ontvangt. De halterstang heeft een gevouwen vorm. Hij is voorzien van prima handgrepen, die uitglijden voorkomt. Het heeft de kleur van gietijzer. Hij weegt vijftien kilo en is stevig van formaat. Daarbij hebben we goede ervaringen met MD Sport. Deze producten zijn doorgaans prima in orde. Dit exemplaar heeft een breedte van 120 centimeter en hij weegt 15 kilo. Tenslotte is hij voor de veiligheid voorzien van een veersluiting, waardoor je veilig sport, zonder het risico op blessures.

Virtufit halterstang

Deze halterstang is geschikt voor een halterdiameter van 30 mm, zoals dat eigenlijk standaard het geval is. Daarbij is Virtufit een goed merk, dat producten voor lage prijzen op de markt brengt. Het betreft een merk uit eigen land. Het gaat om een exemplaar met schroefsluiting. Verder kan het een maximaal gewicht van vijftig kilo aan. Het gaat hier om een klein exemplaar, dat je eenvoudig opbergt. Door de te verwachten kwaliteit, geldt er zelfs een garantie van twee jaar. Tenslotte is deze halterstang gemaakt van staal. De Dumbbellstang is voorzien van schroefdraad, zodat zelfs bij het meest ingewikkelde gebruik, de veiligheid gegarandeerd wordt.

Focus fitness halterstang

Allereerst stellen we je voor aan dit exemplaar van het Focus Fitness met een lengte van 180 centimeter. Hij is gemaakt van metaal en heeft de kleur chroom. Daarnaast is hij voorzien van een veersluiting. De halterstang zelf heeft een gewicht van 15 kilo. Daarbij kan hij worden belast tot 250 kg. Het gaat om een rechte halterstang van Olympisch formaat. Dit exemplaar is op de markt gebracht door Focus Fitness en biedt alles wat je van een goede halterstang mag verwachten. De beoordelingen van gebruikers zijn helemaal in orde.

Deze halterstang is geschikt als je een beperkt budget hebt

Daarnaast stellen we dit merkloze exemplaar aan je voor. Dat het niet over een merk beschikt, zie je direct terug in de prijs. Gelukkig hoef je daarbij weinig concessies te doen als het gaat om kwaliteit. Daarbij gaat het om een rechte stang met een lengte van 180 centimeter. Deze helpt je om onder meer de spieren in je schouder en rug te beschermen. De stang weegt 7,5 kilo. Besef je wel dat je de gewichten nog los moet kopen. Daarbij zijn er ook merkloze, goedkope gewichten. Dit is al met al een product dat gewoon doet wat het moet doen. Tenslotte is het nog een fijne bijkomende factor dat de stang 1 geheel vormt, waarbij je dus niet twee helften aan elkaar schroeft. Dit zorgt voor extra stabiliteit.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten