De 5 Beste Halterschijven van 2021 bekeken

124

Een goede halterschijf geeft jou de mogelijkheid om eindeloos oefeningen te doen. Deze producten zijn er in verschillende gewichten en van wisselende kwaliteit. Probeer daarom in het huidige aanbod maar eens het product van jouw keuze terug te vinden. Gelukkig hebben wij een uitgebreide koopgids voor jou samengesteld. Lees daarom direct verder, zodat je zeker weet dat je de juiste aankoop doet.

Allereerst zetten we hier op een rij wat een halterschijf nu precies is. Daarbij gaan we in op belangrijke criteria, die jij in acht wilt nemen bij het selecteren van het juiste product. Verder gaan we in op onze favoriete producten van dit moment. Zo krijg jij alvast een idee van de mogelijkheden. Tenslotte kun jij zelf op zoek gaan naar de beste halterschijf voor jou.

Wat is nu precies een halterschijf?

Een halterschijf is als het ware een gewicht. Het gaat doorgaans om ronde schijven, die je bijvoorbeeld aan een halterstang bevestigd. Deze producten komen dus in verschillende gewichten. Halterschijven zijn populair omdat ze zowel thuis als op de sportschool gebruikt worden. Daarbij zijn ze redelijk geprijsd en kun je er eindeloos mee variëren. Laat je daarom nu door ons informeren over de mogelijkheden!

Waar wil je op letten bij het kopen van de juiste halterschijf?

Dit zijn een aantal belangrijke criteria bij het kiezen van de beste halterschijf:

  1. Allereerst wil je kijken naar het gewenste gewicht. Het kan zijn dat jij direct een collectie van halterschijven aanschaft. Bedenk je in ieder geval goed wat je wilt. Het gewicht van een halterschijf staat in principe vermeld op de verpakking, of op de website.
  2. Daarnaast wil je goed kijken naar het materiaal waar de halterschijf van gemaakt is. Meestal is dit van metaal of staal en dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gewicht in orde is. Het is daarnaast prettig als de halterschijf goed is afgewerkt, zodat hij wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf.
  3. Ook het model en de prijs spelen een rol bij jouw keuze. Het model is van belang voor het type oefeningen dat je wilt doen. De prijs speelt een rol omdat je ongetwijfeld een vast budget hebt. Wees er echter waakzaam voor om uitsluitend te letten op de prijs. Koop liever een product van de beste prijskwaliteitverhouding in de aanbieding.
  4. Daarnaast kan het zo zijn dat jij per se een product wilt van Tunturi of Focus Fitness. Het goede nieuws is dat er daarbij veel goede merken op de markt zijn die aandacht besteden aan de halterschijven die ze op de markt brengen.
  5. Het gebruiksgemak is daarnaast een cruciaal criterium. Beoordeel hoe de halterschijf in jouw hand ligt en of je er dan goed mee kunt werken. Dit is persoonlijk, maar een product van slechte kwaliteit gaat je snel tegenstaan, omdat je er misschien wel dagelijks mee werkt.

Dit zijn onze favoriete halterschijven van dit moment

We hebben een aantal van onze favoriete producten voor jou op een rij gezet die op dit moment op de markt beschikbaar zijn in Nederland. Deze hebben we geselecteerd aan de hand van uitgebreid eigen onderzoek. Daarbij moet je uiteraard zelf nog de juiste keuze maken. Misschien staat hier direct het model voor jou tussen. Anders weet je in ieder geval waar je naar moet zoeken. Weet in ieder geval dat er genoeg aanbod op de markt is, om voor concurrerende prijzen te zorgen.

Active Panther gewichten

Tenslotte bespreken we deze producten van Active Panther. Je ontvangt hierbij een aantal gewichten van in totaal 20 kilo. Het gaat hier om een relatief prijzig product, maar dat zie je dan ook terug in de kwaliteit. Deze haltergewichten hou je eenvoudig schoon. Je hoeft ze alleen maar af en toe af te nemen met een doekje met water. Om de schijven te beschermen tegen corrosie en roest zijn ze voorzien van een olieachtig laagje. Het product is gemaakt van gietijzer, wat een bijzonder stevig materiaal is. Dit product is bij uitstek geschikt omdat je makkelijk het gewicht snel verhoogt.

Ga nu op zoek naar de beste halterschijf voor jou

Een halterschijf kan al met al een goede aanvulling zijn voor jouw sportkamer. Het biedt eigenlijk alleen maar voordelen en je kunt er verschillende oefeningen mee doen. Wij hebben hierboven een aantal van onze favoriete halterschijven op een rij gezet. Daarbij hebben we onder meer gelet op kwaliteit, prijs en merk. Verder hebben we je verteld wat een halterschijf is en hoe je nu de juiste aankoop kunt doen. Nu is het aan jou om het nodige onderzoek te doen en zo het product te vinden dat het beste past bij jouw eigen wensen en behoeften. Wij kunnen je alleen maar succes wensen met deze aanschaf en wensen je veel plezier met je sportuurtjes.

Hammer halterschijf

Dit product komt met een totaalgewicht van zestig kilo. Het gaat om een gewichten set gemaakt van gietijzer. Je ontvangt in totaal vier schijven van vijf kilo en vier schijven van 10 kilo. Daarnaast hebben ze een klassieke zwarte kleur. We vinden de prijs erg redelijk en dit product is geschikt voor een halterdiameter van 30 mm. Hammer Fitness weet elke keer opnieuw producten van goede kwaliteit op de markt te brengen. Wij zien dan ook geen enkele reden om dit exemplaar niet aan te raden. Weet dat er ook bij Hammer Fitness de mogelijkheid is om een complete set te kopen. Zo kun je jouw sportkamer in 1 keer helemaal af maken.

Dione Olympic

Deze halterschijven van Dione Olympic komen in een set. Ze zien er prachtig uit met hun zwarte kleur en glimmende afwerking van rubber. Het gaat hier om een olympische halterschijf met een gewicht van 2,5 kilo. Voor sommige kan rubber niet zo fijn zijn, omdat de geur zich snel verspreidt door de fitnessruimte. Daarom is het goed om te weten dat dit rubber zo is afgewerkt, dat dat niet gebeurt. Het rubber zorgt er daarentegen wel weer voor dat jij meer grip hebt, dat het beschermt tegen roest en dat zorgt voor minder lawaai is. Dione Olympic kennen we als een prima merk en daarmee hoort dit product zeker thuis in ons lijstje.

Tunturi halterschijf

Dit is een halterschijf met een gewicht van 5 kilo. Het biedt de mogelijkheid om een veelvoud aan oefeningen te doen en is gemaakt van gietijzer. Weet dat je bij het merk Tunturi direct de mogelijkheid hebt om een combinatie van gewichten aan te schaffen. Deze halterschijf heeft een doorsnede van 30 mm. Het heeft een zwarte kleur. Wat dit product van Tunturi onderscheidt, is dat het van goede kwaliteit is en dat je het eenvoudig combineert met zwaardere schijven. Of je nu thuis of op de sportschool gaat sporten, de Tunturi halterschijf mag niet ontbreken.  

Hamerton halterschijf

Allereerst is er een halterschijf van tien kilo, gemaakt van materialen van deze beste kwaliteit. Je weet daarom zeker dat je van deze halterschijf moeiteloos jarenlang gebruik maakt. Daarbij heeft deze een diameter van 30 mm. Er is een speciale coating aangebracht, die onder meer corrosie beperkt. Het apparaat is voorzien van handgrepen, zodat je hem zonder wegglijden lang vasthoudt. Je koopt deze halterschijven per stuk en het merk Focus Fitness kennen wij als een bedrijf dat fitnessapparatuur van de beste kwaliteit op de markt brengt. Geen enkele reden dus, om dit product niet aan te raden.

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten