De 5 beste griptangen bekeken

117

Als je mechanisch bent, ben je misschien vise grip bankschroefbuigtang heeft meerdere scharnierpunten die bij het indrukken direct druk uitoefenen op het handvat.

Gewone tangen hebben één scharnierpunt, maar een vise grip tang heeft meerdere scharnierpunten die bij het indrukken direct druk uitoefenen op het handvat. Een bankschroef is eigenlijk gewoon iets wat druk uitoefent wanneer het wordt dichtgeklemd.

Specifieke kenmerken

De scharnierpunten

Een grijptang heeft drie verschillende draaipunten langs het handvat. De handgreep zelf draait rond een lager scharnierpunt en zorgt ervoor dat de afstand tussen het verstelpunt (het tweede scharnierpunt) groter wordt

Tenslotte wordt het derde draaipunt, dat zich aan de bek van de tang bevindt, noodzakelijkerwijs gesloten. Deze grijptangen maken gebruik van verschillende draaipunten en hefbomen om het apparaat te bedienen, zodat bij het klemmen de uitgeoefende kracht exponentieel is. Als je bijvoorbeeld 10 kg druk druk uitoefent met een gewone tang , dan kan hier 100 kg kracht worden uitgeoefend. Dus, met heel weinig werk van je kant, kan er veel kracht worden uitgeoefend op bijvoorbeeld die oude roestige bout die je probeert los te draaien.

Vergrendelingsmechanisme

Het vergrendelmechanisme van de bankschroef bestaat uit twee handgrepen, een grote en een kleine. Je trekt aan de twee kanten handgrepen en zodra ze ongeveer in een stand van 180 graden staan, zal de tang ontgrendelen. Om de klem vast te zetten, draai je de stelschroef rond je bout of werkstuk en draai je vervolgens beide hendels vast.

De pijptang met snelsluiting

De pijptang is een van de nieuwste gereedschappen. Loodgieters weten dat het draaien aan de mechanische knop op gewone pijptangen lastig is omdat het veel tijd kost. De nieuwe pijpsleutel heeft een grote knop die je indrukt, waardoor de tanden van het gegroefde kanaal dat in het midden van de sleutel is ingebouwd, worden ontgrendeld.

Schuif het handvat gewoon op en neer tot de bekken van de pijptang zich in de gewenste positie bevinden.

Laat de knop die je vasthoudt los en opnieuw zullen de tanden vastklikken in het gegroefde kanaal eronder. Dit type pijptang is veel sneller af te stellen en gemakkelijker te gebruiken.

Veel kracht met weinig inspanningen

Griptangen kunnen te zwaar zijn om te gebruiken en zijn soms moeilijk op hun plaats te vergrendelen. Na gebruik kunnen de bekken losraken, waardoor de tang onbruikbaar wordt. Er zijn nu ook knijptangen verkrijgbaar die werken zoals de hierboven genoemde pijptang.

De grijpgereedschappen zijn ideaal voor gebruik in elke situatie waarin je veel kracht nodig hebt met weinig inspanning van je kant. Met de nieuwe reeks grijpgereedschappen kan de vakman gemakkelijker en sneller werken zonder zich zorgen te hoeven maken over gereedschap van slechte kwaliteit.

Griptangen met gebogen “kaken”

Deze tang heeft bekken met een instelbare aspositie waardoor een variabele opening mogelijk is. De handgrepen zijn zowel langer als rechter dan die van de universele tangen, waardoor een hoger aanhaalmoment wordt verkregen.

Zijn gebogen kaken met platte uiteinden hebben sterk gegroefde vlakken. Ze kunnen niet parallel worden opgesteld, door de opening aan te passen. Hun strepen kunnen krassen veroorzaken op de te spannen delen, wat het belang van het gereedschap beperkt.

De griptang is een combinatie van een universele tang en een specifieke grijptang. Zet heeft het voordeel dat ze indien gewenst, strak blijft zitten nadat de druk op de handgrepen is weggenomen. Het is een echte kleine draagbare bankschroef die tot veertig mm opengaat voor de standaardmodellen.

Het mag alleen worden gebruikt voor het vasthouden en tijdelijk opspannen van werkstukken, maar niet voor het vast- en losdraaien van moeren en bouten. De gekartelde bekken kunnen ook markeringen op de onderdelen achterlaten in geval van te strak aandraaien.

Besluit

Vise-Grips, en andere merken die geïnspireerd zijn op hun oorspronkelijke ontwerp, hebben een ontgrendelingshendel waarbij druk moet worden uitgeoefend van binnenuit de handgreep en in een naar buiten gerichte richting. Als je niet voorzichtig bent, kun je je huid afknellen. De meeste griptangen die hier gebruikt worden, hebben een ontgrendelingshendel die van buitenaf wordt ingedrukt.Er zijn recentere tangen met maar de traditionele worden nog het meest gebruikt. Ook als je spieren ontwikkeld hebt voor het losmaken van Vise-Grips, is de ontgrendelingshendel in “Euro-stijl” gewoon gemakkelijker te bedienen.

STANLEY Griptang Rechte Bekken

Deze krachtige griptang van Stanley is een onmisbaar hulpmiddel voor het stevig aanspannen of klemmen van materialen. Geen enkel materiaal is te zwaar voor deze tang.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Deze tang van Stanley heeft een hendel zodat de tang snel ontgrendeld kan worden. Hierdoor kunt je sneller en efficiënter werken.

De griptang is voorzien van een roestvrije verchroomde schaal, waardoor deze tang een langere levensduur heeft. Ook de klemkracht van de tang is eenvoudig in te stellen met schroeven. Hierdoor kun je nauwkeuriger werken. Je kunt alle tanden van de tang gebruiken om extra grip te krijgen. De bek van de tang is vijf centimeter lang, terwijl de totale lengte van het gereedschap 22,5 cm. Ze weegt 529 gram.

spanbandtang 8 duims

Deze griptang van Rothengerger is een typische loodgieterstang. Ze kan gebruikt worden om snel tot maximaal acht buizen tegelijk te klemmen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De nylonbanden zorgen ervoor dat de vastgeklemde werkstukken niet beschadigd worden.

De tang weegt 366 gram en wordt je bezorgd zonder verzendkosten.

Gedore Griptang 250mm

Deze griptang van Gedore heeft een instelschroef en ontgrendelingsmogelijkheid via een hendel. De gesmede en geharde “kaken” zijn speciaal ontworpen voor het klemmen, spannen of vasthouden van voorwerpen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Met deze griptang kun je verschillende materialen klemmen. Ze kan veilig en snel losgemaakt worde. Deze griptang is geschikt voor zware lasten.

De griptang is vernikkeld om roest en corrosie te voorkomen

De tang is 25 cm lang en de spanwijdte is 32 millimeter. Ze is gemaakt van polychroom staal. De griptang wordt je bezorgd zonder verzendkosten.

Kabelbinder Tool rood voor tie wraps

Kabelbindtangen zoals deze zijn geschikt voor het spannen en knippen van kunststof kabelbinders.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De griptang is geschikt voor kabelbinders van 2,5 tot negen millimeter.

De rode tang is gemaakt van staal en weegt 301 gram.

De griptang draagt geen keurmerk, maar is toch van goede kwaliteit. Ze wordt snel en zonder extra kosten geleverd.

Gerelateerde berichten