De 5 beste grastrimmers van 2022 besproken

114

Het regelmatig maaien van een gazon is bij veel mensen niet bepaald een favoriete klus. Toch kun je er niet omheen, want hoe langer je wacht des te groter de grassprieten worden en des te lastiger het maaien ervan wordt. Gelukkig zijn er vandaag de dag allerlei grastrimmers te koop die op elektriciteit werken, waardoor het maaiwerk een stuk makkelijker voor je wordt. Maar omdat het aanbod aan grastrimmers zo ontzettend groot is, kunnen we ons ook goed voorstellen dat je niet goed weet welk merk en type je het beste kunt kopen voor een optimaal eindresultaat. Vandaar dat we in het onderstaande overzicht graag de 5 beste grastrimmers aan je voorstellen.

BLACK+DECKER ST182320-QW

Koop je de BLACK+DECKER ST182320-QW, dan krijg je een grastrimmer in je bezit met een maaibreedte van 25 centimeter. Het apparaat weegt slechts 3,5 kilo, heeft twee praktische handgrepen en is aangenaam wendbaar. Hierdoor kun je ook heel nauwkeurig de moeilijk bereikbare plekjes van je gazon goed aanpakken. Een op de trimmer aanwezige graskantgeleider helpt je bij het trimmen bij muren en andere obstakels zonder dat daarbij de snijdraad wordt beschadigd. De ST182320-QW maakt overigens gebruik van een automatisch draadtoevoersysteem, waardoor de snijdraad altijd op de juiste lengte blijft en je amper tijd aan het onderhoud ervan hoeft te besteden. De Trim 'n' Edge techniek van het apparaat maakt het daarnaast mogelijk om deze grastrimmer razendsnel om te zetten in een kantenmaaier.

Voordelen van de BLACK+DECKER ST182320-QW

Deze grastrimmer annex kantenmaaier maakt voor de stroomtoevoer gebruik van een afneembare accu. Hierdoor wordt het uitrollen van een verlengkabel door je tuin overnodig. Het ontbreken van een stroomkabel verhoogt ook nog eens verder de wendbaarheid van het apparaat. De bij de ST182320-QW meegeleverde accu kun je overigens ook voor andere draadloze BLACK+DECKER+apparaten gebruiken.

Nadelen van de BLACK+DECKER ST182320-QW

De handvatten op de grastrimmer zijn helaas niet verstelbaar. Daarnaast Is ook de BLACK+DECKER ST182320-QW is behoorlijk luidruchtig tijdens het gebruik. Houd rekening met een geluidsniveau van 90 dB(A). Dat is weliswaar iets minder dan de hierboven beschreven trimmers van Bosch en GARDENA, maar nog steeds luid genoeg om oorschade op te lopen als je langdurig met dit apparaat werkt. Oorbescherming is ook in dit geval dus raadzaam.

Bosch ART 24

Deze topper van Bosch maakt het maaien van je gazon heel gemakkelijk. Het apparaat weegt slechts 2,6 kilo en is voorzien van twee strategisch geplaatste handgrepen, zodat je onderrug tijdens het werken met deze trimmer niet teveel hoeft te belasten. Met een simpele druk op de knop verander je de trimmer binnen enkele seconden in een kantenmaaier. De semi-automatische spoel zorgt daarnaast voor minder handmatig onderhoud van de dubbele snijdraad. De krachtige 400 Watt motor zorgt levert je verder een aangenaam hoge maaisnelheid op, zodat je gazon er binnen korte tijd weer piekfijn uitziet.

Voordelen van de Bosch ART 24

Omdat de Bosch ART 24 zowel een grastrimmer als een kantenmaaier is, kun je het apparaat heel gemakkelijk inzetten voor het trimmen van je gazon - inclusief de graskanten - en het verwijderen van onkruid uit je tuin. Dankzij de semi-automatische spoel is deze grastrimmer onderhoudsarm en vrijwel doorlopend direct klaar voor gebruik op de momenten dat je besluit je gras te gaan maaien.

Nadelen van de Bosch ART 24

Deze trimmer werkt op netstroom. Je hebt dus altijd een verlengsnoer of kabelhaspel nodig om er overal in je tuin mee te kunnen werken. Daarnaast is het apparaat met een geluidsniveau van 96 dB(A) behoorlijk luidruchtig. Oorbescherming tijdens het werken met de Bosch ART 24 is dan ook echt aan te raden

GARDENA SmallCut 300/23

De GARDENA SmallCut 300/23 is een lichte en compacte krachtpatser met een motorvermogen van 300 Watt. De extra handgreep op deze grastrimmer draagt bij aan een makkelijke wendbaarheid van deze trimmer. Het gewicht van slechts 1,6 kilo helpt wat dat betreft ook een flink stuk mee. De automatische draadverlenging van dit apparaat zorgt er verder voor dat je weinig tijd aan onderhoud kwijt bent en dat je gras altijd perfect wordt gemaaid. Het design van de SmallCut 300/23 maakt het makkelijk om hem ook als kantenmaaier in te zetten. Het apparaat is voorzien van een stroomdraad met stekker, waardoor je netstroom en een verlengkabel nodig hebt om er overal in je tuin probleemloos mee te kunnen werken.

Voordelen van de GARDENA SmallCut 300/23

De GARDENA SmallCut 300/23 is een wendbare lichtgewicht, die via een stekker gewoon op netstroom werkt. Hierdoor hoef je niet op te letten of de accu van de grastrimmer (bijna) leeg is en kun je probleemloos door blijven werken totdat de volledige maaiklus is afgerond.

Nadelen van de GARDENA SmallCut 300/23

Deze grastrimmer is met een geluidsniveau van 94 dB(A) behoorlijk luidruchtig. Het open design aan de voorzijde van het maaigedeelte kan ervoor zorgen dat de afgesneden grassprieten tijdens het maaien in je gezicht vliegen. GARDENA raadt je dan ook aan om tijdens het maaien met de SmallCut 300/23 gebruik te maken van oog- én oorbescherming

Makita DUR181Z

Het sterkste punt van deze grastrimmer van Makita is dat je er heel nauwkeurig allerlei lastig bereikbare hoeken mee kunt maaien. Het apparaat is aangenaam licht van gewicht, waardoor het maaien van het gras zo comfortabel mogelijk voor je wordt gemaakt. Het comfort van de Makita DUR181Z komt ook tot uiting in het weinige geluid dat het apparaat tijdens het werken in je tuin produceert. Je verandert deze grastrimmer heel gemakkelijk in een kantenmaaier door de kop van het apparaat te kantelen. Omdat de Makita DUR181Z voor de stroomvoorziening gebruikmaakt van een accu hoef je je tijdens het maaien geen zorgen te maken over het leggen van lange (verleng)kabels door je tuin.

Voordelen van de Makita DUR181Z

Deze grastrimmer is eenvoudig in hoogte verstelbaar, zodat iedereen er gemakkelijk mee kan werken. De draadkop is eenvoudig te vervangen en een duidelijke LED-indicator geeft tijdens het maaien aan hoeveel stroom er nog in de accu aanwezig is.

Nadelen van de Makita DUR181Z

Het grote nadeel van de Makita DUR181Z, is dat het apparaat zonder accu en laadstation wordt geleverd. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn als je al een of meer andere Makita-apparaten bezit die van dezelfde accutechniek gebruikmaken. In dat geval kun je die losse Makita-accu ook gewoon voor deze grastrimmer annex kantenmaaier gebruiken. Bezit je nog niet zo'n accu en bijbehorend laadstation, dan zul je die er eerst bij moeten kopen om met de DUR1881Z aan de slag te kunnen gaan

BLACK+DECKER STC1820CM

Schaf je dit apparaat van BLACK+DECKER aan, dan haal je in één klap drie verschillende maaimogelijkheden in huis. De STC1820CM is namelijk zowel een grasmaaier, een grastrimmer als een kantenmaaier. Het apparaat is daardoor perfect geschikt voor gazons met hellingen en moeilijk bereikbare hoeken. Voor de stroomvoorziening wordt gebruikgemaakt van een accu, die je na elke maaibeurt weer makkelijk op kunt laden. Het ontbreken van een stroomdraad tijdens het maaien heeft natuurlijk als bijkomend voordeel dat je deze kabel niet per ongeluk kapot kunt maaien.

Voordelen van de BLACK+DECKER STC1820CM

Het handige Click & Go-systeem op deze grastrimmer zorgt ervoor dat je snel van de verschillende mogelijkheden van het apparaat gebruik kunt maken. Het kantgeleiderwiel begeleid je tijdens je werk en regelt dat je graskanten er uiteindelijk perfect afgewerkt uit komen te zien. Dankzij de efficiënte E-Drive snijtechnologie op deze BLACK+DECKER ben je ook nog eens een flink stuk sneller klaar met al je maaiwerk.

Nadelen van de BLACK+DECKER STC1820CM

De STC1820CM bevat slechts één snijdraad, waardoor het echt strak maaien van een gazon soms een beetje lastig kan zijn. Omdat je de accu na een gebruiksduur van ongeveer een uur opnieuw (voor een periode van drie uur) op moet laden, is dit apparaat minder geschikt voor het maaien van hele grote gazons

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten