De 5 beste gourmetstellen bekeken

12

Tijdens de kerstdagen kun je er bijna niet omheen: gourmetten. Deze typische Nederlandse traditie is bijna niet meer weg te denken uit ons leven. Gourmetten is echter niet alleen leuk tijdens de kerstdagen, maar is ook zeer geschikt voor de warme zomerdagen waarbij je gezellig buiten wilt eten (en je geen barbecue hebt). Als je wilt gourmetten is een goed gourmetstel natuurlijk erg belangrijk. Je wilt deze natuurlijk het liefste jarenlang kunnen blijven gebruiken.

Waar moet je op letten bij het kopen van een gourmetstel?

Voordat de 5 beste gourmetstellen besproken worden, wil je eerst bepalen wat voor soort gourmetstel het beste bij jou past. Er is namelijk ontzettend veel keuze. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen hoe groot het gourmetstel moet zijn. Je hebt namelijk zowel gourmetstellen die je met 2 mensen als met 8 mensen kunt gebruiken. Hierbij is de vorm van het gourmetstel ook niet geheel onbelangrijk. Heb je een lange rechthoekige tafel? Dan wil je ook een langer gourmetstel zodat iedereen er goed bij kan.

Een gourmetstel moet je natuurlijk ook schoonmaken na gebruik. Dit kan een vervelend klusje zijn als je dit met de hand moet doen. Wil je dit voorkomen? Koop dan een gourmetstel met uitneembare stukken die in de vaatwasser mogen. Je bent dan zo klaar met opruimen!

Tefal Wokparty Duo PY5828

Met de Wokparty van Tefal kun je gourmetten op een net iets andere manier. Deze bakplaat beschikt namelijk over 6 kleine wokpannetjes waar je heerlijke wokgerechten in kunt maken. Daarnaast kun je de wokpannetjes ook weghalen en de bakplaat hieronder gebruiken. Voor de wokliefhebbers is dit dus een goed alternatief voor een klassiek gourmetstel.

Dit gourmetstel is geschikt voor 6 personen en beschikt ook over 6 kleine wokken. Je kunt zelf kiezen of je gebruik maakt van de wokpan of van de plaat.  De pannetjes hebben een diameter van 6 centimeter. Door de vormen op de bakplaat kun je hier ook perfect pannenkoeken in bakken.  In dit gourmetstel zit een ingebouwde thermostaat die aangeeft wanneer de ideale baktemperatuur bereikt is.

 

Voordelen

+ Zowel wokpannetjes als een bakplaat

+ Ingebouwde thermostaat

+ Antiaanbaklaag

+ Pannetjes kunnen in de vaatwasser

+ Bakplaat is ook geschikt voor pannenkoeken.

Nadeel

-          Minder ruimte dan bij andere gourmetstellen omdat je niet van de bakplaat en het pannetje tegelijk gebruik kan maken.

Princess 162645 Gourmetstel - Raclette 8 Grill Deluxe

Hou je zowel van grillen als gourmetten? En ben je met een grote groep? Dan moet je zeker dit gourmetstel van Princess hebben. Dit uitgebreide gourmetstel heeft namelijk genoeg ruimte voor 8 personen en beschikt ook over 8 pannetjes. Daarnaast kun je zowel grillen als gourmetten.

Dit gourmetstel heeft namelijk een omkeerbare plaat. De ene kant is een gladde gourmetplaat en de andere kant is een grillplaat. Je kunt iedere keer dus zelf kiezen of je wilt grillen of gourmetten. De grillplaat is echt perfect voor de vleesliefhebbers. Door de 8 pannetjes heeft iedereen meer dan genoeg ruimte om groente en vlees te bakken. De bakplaat heeft een oppervlakte van 21 cmx 42 cm en heeft een rechthoekige vorm.

Voordelen

+ Ruime bakplaat met ruimte voor 8 personen

+Omkeerbare bakplaat met gourmetplaat en grillplaat

+Thermostaat waarmee je de temperatuur aan kunt passen

+Antiaanbaklaag

+Lange stekker van 2 meter

Nadeel

-          De bakplaat kan niet in de vaatwasser door de antiaanbaklaag

Princess 162700 Oval Grill Party

Wil je genieten van alle functies van een traditioneel gourmetstel, maar dan op een hoger niveau? Dan is dit gourmetstel van Princess iets voor jou. Dit ovale gourmetstel heeft een klassiek uiterlijk, maar heeft echt alle functies die je nodig hebt. Ook is dit gourmetstel geschikt voor maar liefst 8 personen en heeft een oppervlak van 30cm x 43 cm. Perfect voor kerstavond met het hele gezin.

Dit gourmetstel bestaat uit een ovale bakplaat en daaronder 8 pannetjes. Dit gourmetstel heeft een hele unieke functie. Er zit namelijk een speciale bakplaat in het midden waarmee je pannenkoeken en crêpes kunt maken. Je hoeft hier dus niet de kleine pannetjes voor te gebruiken. Je kunt hierin zowel hartige als zoete pannenkoeken maken. Ideaal voor de liefhebbers of om de avond mee af te sluiten.

Op dit gourmetstel kun je al het vlees en groente perfect bakken door de ingebouwde thermostaat die je kunt instellen. Hierdoor weet je precies hoe warm ieder onderdeel is.

Voordelen

+ Bakplaat geschikt voor 8 personen

+ Speciaal gedeelte voor crêpes en pannenkoeken

+Zowel bakplaat als 8 pannetjes

+ Ingebouwde thermostaat

+Antiaanbaklaag

Nadeel

-          Door de antiaanbaklaag kan de plaat niet in de vaatwasser.

Tefal Inox & Design RE458812

Heb je een grote familie en lijkt ieder gourmetstel te klein? Dan is dit gourmetstel van Tefal de ideale oplossing. Dit gourmetstel kan namelijk gebruikt worden met wel 10 personen. Nodig dus vooral de hele familie uit voor een gezellig etentje!

Dit gourmetstel is uniek omdat het een grilplaat bovenop heeft. Je kunt dus niet alleen gourmetten, maar ook grillen. Hierdoor wordt het vlees nog lekkerder. Ook beschikt dit gourmetstel over 10 pannetjes onderin. Iedereen heeft hierbij dus een eigen pannetje. Dit zorgt ervoor dat er daadwerkelijk voor 10 mensen genoeg ruimte is om te bakken en grillen. De pannetjes worden zowel van boven als onder verwarmt, waardoor het eten snel warm wordt.

De grilplaat heeft een antiaanbaklaag. Dit zorgt ervoor dat het erg makkelijk is om eten te bakken en grillen zonder enige olie. Ook zal de plaat niet snel beschadigen. In het midden van de plaat zit een cirkel die van kleur veranderd als de beste baktemperatuur bereikt is. Jouw stukje vlees wordt hierdoor altijd perfect gebakken.

 

Voordelen

+ Grote bakplaat met ruimte voor 10 personen

+ 10 pannetjes onderin

+ Antiaanbaklaag

+ Temperatuur indicator die ideale baktemperatuur aangeeft

+ Grilplaat

Nadeel

-          Door de antiaanbaklaag is de plaat niet geschikt voor in de vaatwasser

Princess 103080 Grilplaat, Dinner4All Tafelgrill

Bij een gourmetstel denk je al snel aan één grote bakplaat waar iedereen zijn vlees of groente op bakt. Dit is echter niet altijd handig. Sommige mensen zullen namelijk een allergie of intolerantie hebben of vinden het niet fijn als hun eten in aanraking komt met vlees. Dit gourmetstel van Princess is dan een ideale oplossing.

Dit gourmetstel bestaat namelijk uit 4 losse bakplaten die aangesloten zijn op een centrale unit in het midden. Op deze manier heeft iedereen een eigen bakplaat, maar heb je wel hetzelfde gevoel als bij een originele gourmetavond. De bakplaten hebben ieder een afmeting van 28 cm x 14 cm.  Je hoeft bij dit gourmetstel ook alleen de centrale unit aan te sluiten aan een stopcontact, waardoor je ook maar een stekker hebt.

Ook beschikken de kleine bakplaten over een antiaanbaklaag. Hierdoor zal het eten makkelijker te bakken zijn en blijft het niet aan de bakplaat plakken. Je hoeft dus niet per se boter gebruiken om het eten goed klaar te kunnen maken.

Voordelen

Dit innovatieve gourmetstel is echt uniek en een goede uitkomst voor veel gezinnen. Hier staan de voordelen op een rijtje

+ 4 losse bakplaten waardoor eten gescheiden kan worden

+ Antiaanbaklaag

+ Maar één stopcontact nodig

+ Het is mogelijk om een uitbreidingsset te kopen met meer bakplaten.

Nadeel

-          Niet vaatwasser bestendig. De bakplaten moeten met de hand afgewassen worden

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten