De 5 beste gezelschapsspellen om te spelen van 2022

307

Volwassenen hebben drukke levens en weinig tijd om te relaxen. Gezelschapsspellen zijn hiervoor de ideale oplossing, want het is een leuke manier om met vrienden te socialiseren en tegelijkertijd te ontspannen. Er zijn veel verschillende soorten gezelschapsspellen die gespeeld kunnen worden, dus er is altijd wel een spel dat bij iedereen past. Bovendien zijn er veel voordelen verbonden aan het spelen van gezelschapsspellen, zoals het verbeteren van de sociale vaardigheden en het verminderen van stress. Er bestaan heel wat leuke bordspellen voor 2 personen en meer. 

Waarom zijn gezelschapsspellen leuk voor volwassenen? 

Gezelschapsspellen zijn er niet alleen voor kinderen. Volwassenen kunnen ook genieten van de voordelen die ze bieden. Als je als volwassene nog nooit een gezelschapsspel hebt gespeeld, dan is het misschien moeilijk om te begrijpen waarom het spelen ervan zo leuk kan zijn. Echter bestaan hiervoor verschillende redenen.  

Socialiseren en samenwerken 

Een gezelschapsspel voor volwassenen biedt een unieke manier om met vrienden te socialiseren. In plaats van gewoon te praten, kan je tijd doorbrengen met het spelen van een spel waarbij je moet nadenken en samenwerken. Dit geeft je de kans om elkaar beter te leren kennen en een band te vormen met je vrienden.  

Je vaardigheden verbeteren 

Gezelschapsspellen helpen je om nieuwe sociale vaardigheden te leren. Het spelen van gezelschapsspellen kan je helpen met het verbeteren van vaardigheden zoals het aanpassen aan veranderingen, het maken van beslissingen en het oplossen van problemen. Deze vaardigheden kunnen van pas komen in je dagelijkse leven, dus het is een goede manier om ze te oefenen via leuke gezelschapsspellen. 

Stress verminderen 

Gezelschapsspellen kunnen stress verminderen. Het spelen van een spel is een leuke manier om je hoofd leeg te maken en even te ontspannen. Dit kan je helpen om beter te slapen en meer energie te hebben. Bovendien kan het spelen van gezelschapsspellen ervoor zorgen dat je minder snel geïrriteerd raakt en dat je beter met stress kan omgaan. Gezelschapsspellen zorgen ervoor dat volwassenen zich bezig houden met iets wat ze leuk vinden en ze kunnen ervoor zorgen dat ze zich beter voelen. Bovendien kan op die manier ook de stemming verbeteren. 

De dagelijkse sleur doorbreken 

Gezelschapsspellen bieden een uitstekende manier om te ontspannen, maar ook om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. 

Nieuwe mensen leren kennen 

Door gezelschapsspellen te spelen, kunnen volwassenen hun sociale vaardigheden ontwikkelen en contact maken met anderen. Het is mogelijk om nieuwe mensen te leren kennen, zoals bijvoorbeeld vrienden van vrienden. 

Soorten gezelschapsspellen voor volwassenen 

Gezelschapsspellen voor volwassenen zijn er in allerlei soorten en maten, van klassieke bordspellen zoals Monopoly en Risk, tot spannende kaart- en dobbelspellen. Sommige spellen spelen zich af in een fantasiewereld, terwijl andere een meer realistische benadering volgen. Er zijn gezelschapsspellen voor allerlei soorten gezelschappen beschikbaar, van kleine tot grote groepen. Zo kan je bijvoorbeeld ook leuke bordspellen voor 2 personen spelen. Een gezelschapsspel voor volwassenen zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie, en er is altijd wel een spel dat perfect bij jouw  groep past

Spel Codenames

Spel Codenames is een spannend en leuk bordspel voor twee teams van twee of meer spelers. In dit spannende spel moeten twee teams het tegen elkaar opnemen, om als eerste hun teamgenoten te vinden, terwijl ze moeten voorkomen dat ze per ongeluk de verkeerde persoon aantikken. 

Als je van spannende spellen houdt waarbij je je hersenen moet gebruiken, is Codenames echt een spel voor jou. Het spel is erg simpel, maar toch erg uitdagend en leuk om te spelen. Het is een perfect spel voor een spelavond met vrienden of familie. 

Voordelen 

 • Het spel heeft al meerdere malen een prijs gewonnen 
 • Het is een spel dat niet te moeilijk is om te spelen 
 • Het spel kan grappig zijn 

Nadeel 

 • Het spel kan soms saai zijn

Dixit Basisspel – Bordspel

Dit fantastische familie bordspel werd ontworpen door Antoine Bauza en is perfect voor spelers van alle leeftijden. Het spel is gebaseerd op een eenvoudig concept dat heerlijk vermakelijk is. Alle spelers krijgen een handkaart met een afbeelding erop. Eén speler is de spreker en kiest een woord of zin om de andere spelers te duiden naar de afbeelding op hun handkaart. De andere spelers moeten vervolgens een van hun handkaarten kiezen die het beste past bij het woord of de zin van de spreker. Als iedereen hun handkaart heeft gekozen, worden de kaarten omgedraaid en de spelers raden wie de spreker is. Elk goed geraden antwoord levert een punt op, maar als er te veel fouten worden gemaakt, wint de spreker het spel. Dit is een perfect spel voor een avondje met familie of vrienden en zorgt gegarandeerd voor urenlang plezier. 

Voordelen 

 • Het spel is eenvoudig en leuk om te spelen 
 • Kinderen ouder dan 8 jaar kunnen het spel ook meespelen 
 • Je kan het spel urenlang spelen zonder dat het saai wordt 

Nadeel 

 • De set kaarten die in het spel zitten, is beperkt 

999 Games Wingspan

999 Games Wingspan is een snel en uniek, tactisch en strategisch kaartspel voor 2 tot 5 spelers. De spelers nemen de rol van vogelaars op zich en moeten proberen hun vogelpark uit te breiden door nieuwe soorten vogels te verzamelen en te verzorgen. Het spel is zeer goed ontvangen door spelers en recensenten en heeft een aantal mooie prijzen gewonnen, waaronder de Spiel des Jahres. 

Het spel heeft een uniek en aantrekkelijk thema, waarbij spelers zich kunnen inleven in het verzamelen en het verzorgen van vogels. Het spel is prachtig ontworpen. Het spelbord en de componenten zijn van hoge kwaliteit. Wingspan is toegankelijk voor spelers van alle niveaus, dankzij de verschillende moeilijkheidsgraden. 

Het gezelschapsspel voor volwassenen heeft verschillende mogelijkheden die het spelen ervan nog interessanter maken. Zo kunnen spelers bijvoorbeeld kaarten verzamelen om punten te verdienen, of verschillende strategieën bedenken om het spel naar hun hand te zetten. Dit alles maakt Wingspan een uitstekend strategisch bordspel dat zeker de aandacht van bordspel liefhebbers weet te trekken. 

Al bij al is Wingspan een uitstekend strategisch bordspel dat zowel beginners als gevorderde spelers aanspreekt. Het spel is leuk, uitdagend en mooi vormgegeven. Bovendien biedt het vele uren speelplezier. 

Voordelen 

 • Wingspan heeft al meerdere keren prijzen gewonnen 
 • Keuze uit meerdere moeilijkheidsgraden 
 • Uitbreidingen beschikbaar 

Nadeel 

 • Sommige mensen vinden het spel te ingewikkeld 

Asmodee Azul

Asmodee Azul biedt een unieke en leuke manier om te ontspannen en tegelijkertijd te genieten van een spannende en uitdagende ervaring. Het spel is eenvoudig te leren en te spelen, maar biedt toch voldoende uitdaging voor spelers van alle leeftijden. De scenario's zorgen ervoor dat het spel steeds spannend blijft en er is ook een mogelijkheid om het spel aan te passen aan de wensen van de spelers. De prijs van het spel is aan de hoge kant, maar de kwaliteit is de prijs zeker waard. 

Voordelen 

 • Winnaar Gouden Ludo Familie 2018 
 • Winnaar Nederlandse Spellenprijs Familie 
 • Er is een tweede variant beschikbaar aan de achterkant van het spel  

Nadeel 

 • Sommige mensen vinden het spel moeilijk om te gebruiken

Ticket to Ride Europe - Bordspel 

Het Ticket to Ride Europe-bordspel is een strategisch en uitdagend spel dat spelers meeneemt op een reis door Europa. Het spel heeft een eenvoudige, maar effectieve spelmechaniek die ervoor zorgt dat spelers het elke keer weer opnieuw kunnen spelen. Het spel is ook gemakkelijk om te leren, waardoor het geschikt is voor spelers van alle leeftijden. 

Het doel van het spel is simpel: spelers moeten proberen zoveel mogelijk routes af te leggen door Europa. Routes kunnen worden afgelegd door treinkaarten te gebruiken om aaneengesloten treinlijnen te bouwen tussen twee steden. Spelers verdienen punten door routes af te leggen, en wie aan het einde van het spel de meeste punten heeft, wint. 

Het spel bevat verschillende soorten treinlijnen, waaronder gewone lijnen, snelle lijnen en lijnen met verbindingen. Gewone lijnen zijn de eenvoudigste om te bouwen, maar leveren minder punten op. Snelle lijnen zijn moeilijker te bouwen, maar geven spelers meer punten. Lijnen met verbindingen zijn de moeilijkste te bouwen, maar leveren de meeste punten op. 

Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers en duurt ongeveer 60 tot 120 minuten. Het is een van de leuke bordspellen voor 2 personen dat je zeker eens gespeeld moet hebben. 

Voordelen 

 • Geschikt voor alle leeftijden 
 • Het spel is rustgevend 
 • Er zijn leuke toevoegingen mogelijk 
 • De spelregels zijn eenvoudig 

Nadeel 

 • Er zijn kleine onderdelen aan het spel verbonden
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten