De 5 beste geldtelmachines van 2023 bekeken

314

De wereld digitaliseert snel. Steeds meer betalen we met plastic of met de smartphone. Toch wordt er nog steeds betaald met contant geld en het is ook nog veelvuldig in omloop.

Het nadeel voor de ondernemer is, dat contant geld naar de bank moet worden gebracht en moet worden geteld en gesorteerd. Je wilt namelijk niet al dat geld in huis houden en bovendien, bij de bank krijg je misschien nog wat rente over je geld. Een ander nadeel van contant geld is dat er natuurlijk ook vals geld in omloop is. Dit risico is geheel voor de ondernemer.

Toepassingen geldtelmachines

In winkels, de horeca en op de markt, wordt er bijvoorbeeld veel betaald met contant geld. ‘Geld stinkt niet’, zo klinkt het gezegde, maar geld is ook niet echt schoon. Het gaat door heel veel handen heen. Om hygiënisch, snel en gemakkelijk geld te tellen zijn er geldtelmachines. Een geldtelmachine spaart je tijd en geld uit en is bovendien nauwkeuriger dan een mens. Geld kan zijn biljetten of munten. Voor beiden zijn er machines te koop om dit te sorteren en te tellen. Ook zijn er geldtelmachines die valse biljetten kunnen detecteren.

Een andere slimme toepassing van geldtelmachines is bijvoorbeeld in verkoopautomaten. Zo kan men snel, makkelijk en accuraat tellen hoeveel de klant erin gestopt heeft.

In sommige moderne geldautomaten, zorgen geldtellers ervoor dat deposito’s zonder enveloppen gedaan kunnen worden. Deze geldtellers signaleren namelijk de precieze hoeveelheid geld en niet alleen het aantal biljetten. Dit zijn zogenaamde slimme geldtellers.

Valsgelddetectie bij biljettentellers

Elke ondernemer loopt het risico dat er met vals geld betaald wordt en dat dit in de kassa terecht komt. Er wordt van alles gedaan om de geldbiljetten dusdanig te vervaardigen, dat vervalsen niet gemakkelijk is, maar helemaal uitsluiten kan je het niet. De schade die de ondernemer oploopt door vals geld wordt niet vergoed. Je kunt je ertegen verzekeren, dat wel, maar dat is beperkt en dat kost ook weer geld.

Met een valsgelddetector haal je de valse biljetten eruit. Er zijn een aantal manieren van valse biljetten detecteren: magnetisch, UV en Infrarood. Verder spelen de afmeting en het gewicht van een biljet een rol en het kleurenspectrum dat gebruikt wordt voor de afbeelding.

Batchefunctie muntentellers

Bij muntentellers tref je vaak een handige batchfunctie aan. Je kan dan vooraf een bepaald aantal van een specifieke muntsoort opgeven. Als het gewenste aantal bereikt is, stopt de machine automatisch. Dit is erg praktisch als je bijvoorbeeld je muntgeld wilt sorteren voordat je het aanbiedt bij je bank. Bij het opmaken van je kassalade voordat je de winkel opent, is dit ook erg gemakkelijk.

Waar let je op bij de aanschaf van een geldtelmachine?

Allereerst zal je een bepaald budget hebben of heb je er een bepaald bedrag voor over. De door ons geselecteerde geldtelmachines variëren in prijs zo tussen de 80 euro en 250 euro.

Stel jezelf de volgende vragen voordat je een geldtelmachine gaat kopen:

  • Wat wil je tellen? Munten of biljetten?
  • Vind je snelheid belangrijk?
  • Hoe groot wil je dat de maximale invoer is?
  • Alleen euromunten of ook andere valuta?
  • Wil je met batchfunctie?
  • Wil je dat de machine ook valse biljetten detecteert?
  • Wil je het apparaat meenemen?

Er zijn puur mechanische geldtelmachines of elektronische. Er zijn ook mix vormen; de zogenaamde hybride telmachines.

Vijf verschillende geldtelmachines die we voor jou geselecteerd hebben

Safescan 2000 geldtelmachine

De Safescan 2000 telt razendsnel papiergeld met een snelheid van maar liefst 600 per minuut. Als je meerdere stapels biljetten hebt, telt deze machine via de optelknop alles handig voor je op. De totalen van de verschillende stapels worden vervolgens ook gesummeerd. Alles is duidelijk af te lezen op de display.

Dit kleine draagbare apparaat is snel en eenvoudig en je neemt hem gemakkelijk mee. Deze biljettenteller wordt namelijk geleverd met een adapter en een draagtas.

Hij werkt op batterijen, maar ook op netstroom. Voor bijvoorbeeld marktkooplui is dit ideaal. Hij is geschikt voor alle valuta, maar heeft geen valsgelddetectie.

Wie zijn geld telt verliest niet

Hopelijk heb je nu voldoende informatie om voor jezelf een goede keuze te kunnen maken. Geld met de hand tellen is een vervelende, tijdrovende klus. Met een goede geldtelmachine gaat het stukken sneller en efficiënter. Zo houd je meer tijd over voor je onderneming of voor jezelf.

Munttelmachine Muntenteller – Geldtelmachine Muntsorteerder Pro-270

De munttelmachine Pro-270 is compact en snel. Hij is gemakkelijk in gebruik. Door de handige batchfunctie en optelfunctie helpt deze machine je om snel de bankstortingen te ordenen en te tellen en om de kassa op te maken. Je kan vierhonderd munten invoeren in de invoerbak en de telsnelheid is 270 munten per minuut. De rapportage toont je het totaalbedrag en het aantal munten

Safescan biljettelmachine 2250

Deze geldtelmachine sorteert, telt en controleert alle biljetten op echtheid.

Het gerenommeerde merk Safescan staat garant voor kwaliteit, veiligheid en efficiëntie. De drievoudige valsgelddetectie (detectie door middel van UV, infra rood en magnetisch) is honderd procent nauwkeurig en getest door de Nederlandse Bank. De telsnelheid is duizend biljetten per minuut. Deze machine is voor alle valuta te gebruiken.

Geldtelmachine VG300 Muntsorteerder & Munttelmachine

De VG300 is gemaakt om snel, efficiënt en nauwkeurig jouw geld te tellen. De maximale invoercapaciteit is vijfhonderd munten en hij telt 216 munten per minuut.

De VG300 is geschikt voor alle euromunten; ook eurocenten dus. De display toont je tussendoor alle totalen. Deze muntenteller heeft een batchfunctie en geeft een helder overzicht. Een handige, betrouwbare machine dus.

Safescan 1250 munttelmachine

Deze machine sorteert en telt euro muntgeld in een handomdraai.

Je stort maximaal vijfhonderd gemengde euromunten in de invoerbak en drukt op start en vervolgens sorteert en telt dit apparaat 220 munten per minuut. Zo eenvoudig en snel is het. Er is een automatische stop ingebouwd als een muntenbakje vol is.

Er zit ook een handige batchfunctie ingebouwd en op de display zie je tussendoor telkens de tussenstand. Met de knop ‘report’ zie je per muntsoort de aantallen en de waardes.

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten