De 3 beste fullframe camera´s opgelijst

4

Een fullframe camera is een camera met een sensor die dezelfde afmetingen heeft als een 35mm filmrol. Dit betekent dat de sensor groter is dan in een crop camera, waardoor er meer licht binnenkomt en je foto’s en video’s scherper en met meer detail zullen worden. Een fullframe camera is ideaal voor landschaps- en portretfotografie, maar kan ook gebruikt worden voor sport- en nachtfotografie.

amazon.nl

Compacte, lichte en ergonomische body met de vertrouwde Nikon menustructuur, Door de zeer grote Nikon Z-vatting kan de camera meer licht over het hele beeld vastleggen, Meer licht betekent nog hogere kwaliteit beelden, Met de bijgeleverde FTZ-adapter kun je alle F-mount lenzen blijven...

Canon

Canon EOS RP + RF 24-105mm F4-7.1 IS STM. Cameratype: MILC, Megapixels: 26,2 MP, Type beeldsensor: CMOS, Maximale beeldresolutie: 6240 x 4160 Pixels. ISO gevoeligheid (max): 40000. Brandpuntbereik: 24 - 105 mm. Wi-Fi. HD type: 4K Ultra HD, Maximale videoresolutie: 3840 x 2160 Pixels....

Meer voordelen met een fullframe camera

Fullframe camera’s zijn een type camera dat een aantal voordelen biedt ten opzichte van andere camera’s. Ten eerste zorgt de grotere sensor ervoor dat je foto’s en video’s met een hogere resolutie kunt maken. Dit betekent dat je beelden kunt maken met meer details en een betere kwaliteit. Daarnaast kun je met een fullframe camera ook in donkere omgevingen foto’s en video’s maken dankzij de betere lichtdemping. Tot slot bieden fullframe camera’s ook een aantal creatieve mogelijkheden, zoals het maken van time-lapse video’s en het gebruik van een breed scala aan lenzen.

Een groter beeldoppervlakte

Een fullframe camera is een camera die een beeldsensor heeft die dezelfde afmetingen heeft als een 35 mm filmrol. Dit betekent dat de sensor een groter beeldoppervlakte heeft, waardoor je een groter beeld kunt nemen. Dit type camera’s zijn populair onder professionals en liefhebbers van fotografie, omdat ze een hogere beeldkwaliteit bieden dan een APS-C of micro fourt thirds camera. Fullframe camera’s bieden ook functies zoals een betere weergave van donkere delen in een foto, een betere low-light prestatie en een betere beeldschaalbaarheid. Dit alles komt door de grotere sensor, waardoor er meer licht opvangen kan worden. Dit maakt fullframe camera’s ideaal voor landschaps- en nachtfotografie.

Verschillende soorten fullframe camera’s

Een fullframe camera geeft je foto’s en video’s een unieke look. Er zijn veel verschillende fullframe camera’s op de markt, maar niet allemaal bieden ze dezelfde functies. Wanneer je een fullframe camera zoekt, is het belangrijk om te weten wat voor soort fotograaf je bent.

Camera’s voor beginners

Als je een beginner bent, kun je het beste kiezen voor een camera die een beetje makkelijker te gebruiken is. Er zijn goede camera’s op de markt voor beginnende fotografen. Deze camera’s zijn vaak licht in gewicht en compact, waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Wel is het belangrijk om een camera te kopen die een goede autofocus heeft, waardoor je foto’s scherp zullen zijn.

Camera’s voor gevorderden

Ben je een meer ervaren fotograaf? Dan kun je kiezen voor een fullframe camera met meer functies. Ook voor ervaren fotografen zijn er verschillende camera’s op de markt. Je neemt best een camera met een hoge resolutie, waardoor je prachtige foto’s kunt maken. Ook is het belangrijk om een snelle camera te kopen, waarbij je niet hoeft te wachten tot de camera scherp staat.

Een breed scala aan lenzen mogelijk

Fullframe camera’s zijn camera’s met een beeldsensor die dezelfde afmetingen heeft als een 35mm filmrol. Dit betekent dat deze camera’s een breed scala aan lenzen kunnen gebruiken, waardoor ze erg veelzijdig zijn. Fullframe camera’s zijn meestal duurder dan camera’s met een kleinere sensor, maar ze bieden ook een aantal voordelen. Deze camera’s hebben meestal een betere beeldkwaliteit, een grotere dynamische range en een lagere ruisniveaus. Als je professioneel fotografeert, of als je gewoon een camera wilt die alles kan, is een fullframe camera de beste keuze.

Nikon Z5 + Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3

De Nikon Z5 is een krachtige en veelzijdige camera die is ontworpen om je de vrijheid te geven om te fotograferen zoals jij dat wilt. De camera beschikt over een 24,3 megapixel FX-sensor en is uitgerust met de nieuwste Nikon-technologieën. De camera wordt geleverd met een Nikkor Z 24-50mm f/4-6.3 zoomlens, waarmee je scherpe en heldere foto's kunt maken.

De camera is ook uitgerust met een 24,3 megapixel FX-sensor, waardoor je haarscherpe foto's en video's kunt maken. De Nikon Z5 is een uitstekende camera voor zowel beginner als ervaren fotografen. De Nikon Z5 is een excellente camera, die voldoet aan de behoeften van zowel beginnende als ervaren fotografen. Daarnaast biedt de camera ook een aantal uitstekende functies, zoals een variabele ISO, autofocus en een lange batterijduur.

Voordelen

 • Zeer gedetailleerde foto’s maken kan met dit toestel
 • De lens is zo veelzijdig dat alle soorten van fotografie mogelijk zijn
 • Vloeiende videobeelden en scherpe foto’s zijn mogelijk via het autofocussysteem

Nadeel

 • Er is geen interne flitser aanwezig om meer licht aan je foto’s te geven bij donkere landschappen

Canon EOS RP + RF 50mm f/1.8 STM

De Canon EOS RP is een spiegelreflexcamera. Hij volgt de Canon EOS 6D op. De Canon EOS RP is de tweede full-frame camera van Canon die gebruikmaakt van de nieuwe RF-mount. De RF-lens maakt gebruik van een grotere diameter opening, loopt verder door de camera heen en maakt zo gebruik van een kortere back focus. Dit zorgt ervoor dat de RF-lens krachtiger en lichter is. De EOS RP heeft een 26,2 megapixel full-frame CMOS-sensor. De camera kan 8 fps opnemen met een servo AF en 5 fps met een 1/250 seconde sluitertijd. De Canon EOS RP wordt geleverd met een EF-M to RF-mount adapter.

De Canon RF 50mm f/1.8 STM is een standaardlens voor de Canon EOS R-systeemcamera's. De RF 50mm f/1.8 STM heeft een maximale diafragma van f/1.8 en is daarmee één van de lichtsterke RF-lenzen. Door het maximale diafragma kun je onderwerpen scherpstellen die ver weg staan en toch een korte sluitertijd gebruiken, waardoor bewegende onderwerpen netjes scherp in beeld blijven.

Ook kun je met de RF 50mm f/1.8 STM mooie portretten maken met een mooie achtergrondonscherpte (bokeh). De Canon RF 50mm f/1.8 STM heeft een minimale scherpstelafstand van 0,45 meter, waardoor je ook dichtbij je onderwerp kunt blijven. De Canon RF 50mm f/1.8 STM is een compacte en lichtgewicht lens, waardoor deze ideaal is om mee te nemen op reis of voor een dagje uit. Daarnaast is de RF 50mm f/1.8 STM voorzien van een STM-motor, waardoor de focus automatisch snel en stil wordt aangepast. Het is een lichtgewicht, krachtige en veelzijdige camera die geschikt is voor verschillende soorten fotografie. De Canon EOS RP + RF 50mm f/1.8 STM is ideaal voor portret- en landschapsfotografie.

Voordelen

 • Je kan op donkere locaties scherpe beelden opnemen
 • Het is mogelijk om snel scherp te stellen
 • Je kan een zachte achtergrondonscherpte maken

Nadeel

 • De lens en de camera hebben allebei geen afdichtingen tegen stof en water

Sony A7 III + 50mm f/1.8

De Sony A7 III + 50mm f/1.8 is een toonaangevende camera + lenscombinatie waarmee fotografen het beste uit hun fotografie kunnen halen. Deze combinatie biedt een aantal functies die andere camera's en lenzen niet hebben, waaronder een 50mm f/1.8-lens met beeldstabilisatie, waarmee fotografen scherpe, heldere en stille beelden kunnen maken, zelfs in slechte omstandigheden waarbij het licht niet goed is.

Ook bevat deze camera een 24.2 megapixel full-frame CMOS-sensor, waarmee fotografen scherpe en gedetailleerde beelden kunnen maken met een hoge resolutie, een 4K video-opname met een resolutie van 3840x2160 pixels, waarmee fotografen video's kunnen maken met een hoge resolutie en kwaliteit. Met het ISO-bereik van 100-51200, kunnen fotografen heldere en gedetailleerde beelden maken. Ook bevat deze camera een snelle autofocus met 693 fasepunten, waarmee fotografen snel en nauwkeurig kunnen autofocussen, zelfs als het onderwerp in beweging is.

De Sony A7 III is een uitstekende keuze voor fotografen die op zoek zijn naar een camera die veelzijdig is en uitstekende beeldkwaliteit levert. De 50mm f/1.8 lens is perfect voor portretfotografie en maakt ook prachtige beelden in slechte omstandigheden. De camera biedt ook vele functies die fotografen zullen waarderen, zoals 4K-videoprestaties, een hoge ISO-gevoeligheid en een grote batterijduur.

Voordelen

 • Via de beeldstabilisatie kan bewegingsonscherpte voorkomen worden
 • Er kunnen ook bij weinig licht scherpe foto’s gemaakt worden
 • Er kan een bokeh effect gemaakt worden

Nadeel

 • Het menu en de bediening zijn complex, waardoor deze camera niet geschikt is voor beginners
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten