De vijf beste frietsnijders besproken

31

Hoe lekker een patatje van de plaatselijke snackbar ook is, er gaat niets boven zelfgemaakte frietjes. Zelf friet snijden is echter een zwaar werk, zeker als je vrienden of familie op bezoek krijgt. Elk huishouden hoort daarom over een frietsnijder te beschikken. Op deze manier kan je op een eenvoudige manier snel en veel frietjes bereiden. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een patatsnijder en geven we je een mooi overzicht van de vijf beste frietsnijders!

Wat is een frietsnijder juist?

Een frietsnijder is een handig accessoire waarmee je mooie en gelijkmatige frietjes kan snijden. Frietsnijders zijn erg eenvoudig te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen, is de aardappel op het snijrooster plaatsen. Vervolgens duw je de messen met de hendel door de aardappel en vang je de frietjes in een kommetje op. Tegenwoordig kan je trouwens ook voor een elektrische frietsnijder kiezen. Een elektrische frietsnijder werkt volledig automatisch en is ontzettend eenvoudig te gebruiken.
Het grote voordeel van een fritessnijder is natuurlijk dat je snel frietjes kan maken. Er zijn echter nog heel wat voordelen aan verbonden. Zo heb je bij de meeste frietsnijders de keuze uit verschillende formaten, waardoor je zelf de dikte van je frietjes kan bepalen. Verder zorgt een patatsnijder voor erg mooie frietjes met dezelfde afmetingen. Bovendien kan je met dit accessoire ook groentjes snijden. Frietsnijders zien er ten slotte ook erg modern uit. Deze toestellen hebben een zeer professionele uitstraling en staan erg stoer op het aanrecht.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een fritessnijder?

Tijdens je zoektocht naar de ideale frietsnijder heb je vast opgemerkt dat er ontzettend veel verschillende soorten patatsnijders bestaan. De verschillende modellen verschillen echter op diverse punten van elkaar. Bij het uitkiezen van het gepaste exemplaar moet je daarom zeker met de volgende elementen rekening houden:

Het snijrooster: Het snijrooster is het belangrijkste onderdeel van de frietsnijder. De kwaliteit van het rooster bepaalt namelijk hoe snel je de frietjes kan snijden. Hoe scherper de messen van het rooster, hoe eenvoudiger het werk.
De grootte van de frieten: De grootte van de vakjes op het snijrooster bepaalt de grootte van je frietjes. De dunste frietjes hebben een doorsnede van minder dan 5 mm, terwijl dikke Vlaamse frieten meer dan 11 mm breed zijn.
– Stabiliteit: Om vlot frieten te kunnen snijder, moet het toestel stevig op het aanrecht blijven staan. Kies daarom voor een model met een klemmechanisme of voor een exemplaar dat je met een schroef op de tafel of tegen de wand kan monteren.
Onderhoud: We raden je aan om een frietsnijder te kiezen die je in de vaatwasser kunt schoonmaken. Op deze manier weet je zeker dat het hele toestel grondig gereinigd wordt en moet je zelf minder afwassen

Tellier fritessnijder Economy

Tellier is een Frans merk dat zich voornamelijk in professionele keukenapparatuur specialiseert. Met de Economy fritessnijder heeft de fabrikant echter een goedkope variant ontwerpen, waardoor je ook thuis van de uitstekende kwaliteit van dit topmerk kan genieten.
De Tellier fritessnijder Economy ziet er eerst en vooral indrukwekkend uit. Het robuuste ontwerp straalt kwaliteit uit en het toestel staat dan ook prachtig in elke keuken.
Deze patatsnijders worden verder met twee verschillende mesjes geleverd. Je hebt de keuze uit frietjes van 8 mm of iets dikkere frieten van 10 mm. De mesjes van het snijrooster zijn vlijmscherp en de hendel voelt erg comfortabel aan. Je moet niet te veel kracht zetten tijdens het snijden, waardoor je met deze frietsnijder op een eenvoudige manier veel frietjes kan maken.
Dit toestel vraagt om erg weinig onderhoud. De verschillende onderdelen zijn eenvoudig uit elkaar te klikken en kunnen zonder problemen in de vaatwasser gereinigd worden. Het compacte formaat kan je ten slotte in elk keukenkastje kwijt, al zorgt het stoere design ervoor dat je de fritessnijder ook gerust op het aanrecht kan laten staan.

Voordelen van de Tellier fritessnijder Economy:

- Een prachtig design
- Een stevig toestel dat lang meegaat
- Een compact formaat

Nadeel van de Tellier fritessnijder Economy:

- Het snijblokje gaat soms snel stuk

Moha friet- en groentesnijder Croco

De friet- en groentesnijder van Moha wordt gekenmerkt door een unieke vormgeving en een enorm gebruiksgemak. Het prachtige design van Moha onderscheidt zich duidelijk van de andere frietsnijders. De speciale hendel ligt erg goed in de hand, waardoor je erg veel kracht kan zetten. Met dit toestel kan je aardappelen en groenten zeer snel verwerken en zijn je maaltijden ontzettend snel klaar.
De Moha friet- en groentesnijder Croco wordt met leuke accessoires geleverd. Zo krijg je er eerst en vooral een handig opvangbakje bij. Je kan alle frietjes of groentjes meteen opbergen en je keuken blijft tijdens het keuken dan ook erg schoon. Verder zit er ook een schoonmaakkammetje bij dit toestel. Met dit kammetje kan je de hele snijder op een eenvoudige manier reinigen. De onderdelen van de groentesnijder van Moha zijn niet vaatwasserbestendig, maar met het kammetje kan je het item toch snel schoonmaken. Op deze manier vermijd je een uitgebreide afwas en kan je na het koken rustig van je lekkere frietjes genieten.

Voordeel van de Moha friet- en groentesnijder Croco:

- Drie verschillende mesjes
- Een uniek design met leuke kleuren
- Wordt met een opvangbakje en een schoonmaakkammetje geleverd

Nadeel van de Moha friet- en groentesnijder Croco:

- Een hoge kostprijs voor een erg eenvoudig toestel

Vajatrends frietsnijder RVS

Elke frietjesliefhebber hoort een Vajatrends fritessnijder in huis te hebben. Met dit item kan je namelijk snel en eenvoudig lekkere, verse frietjes bereiden.
De Vajatrends patatsnijder beschikt over een grote en zware hendel en een heel stevige behuizing. Dit toestel vormt zelfs de grootste aardappelen in een mum van tijd tot heerlijke frietjes om. Bovendien beschikt het apparaat over handige zuignappen waarmee het op elk moment stabiel blijft staan.
De Vajatrends frietsnijder komt met drie verschillende mesjes. Je kan er frietjes met een doorsnee van 6, 9 of 13 mm mee maken. Je kan het product trouwens ook zonder problemen als groentesnijder gebruiken.
Dit keukenhulpje wordt ten slotte ook gekenmerkt door het typische retro-design. Het toestel ziet er erg authentiek uit en brengt een nostalgische sfeer met zich mee. De Vajatrends frietsnijders zijn dan ook de ideale accessoires om je keuken op een unieke manier mee af te werken.

Voordelen van de Vajatrends frietsnijder:

- Geschikt voor grote en brede aardappelen
- Het toestel wordt met drie verschillende mesjes geleverd
- Een uniek vintage design

Nadeel van de Vajatrends frietsnijder

- De onderdelen zijn niet vaatwasserbestendig

Zyliss fritessnijder met twee inzetten

Zyliss keukenhulpjes zijn simpele producten die voor een uitstekend resultaat zorgen. De Zyliss fritessnijder is hier een prachtig voorbeeld van. Dit toestel ziet er erg bescheiden uit, maar is toch ontzettend functioneel. Dankzij de vlijmscherpe rvs-messen en de stevige hendel heb je binnen de paar minuten een flinke portie frieten gesneden.
De patatsnijder van Zyliss wordt met twee verschillende snijroosters geleverd. Je hebt de keuze uit de standaard frietvorm of een blokjesvorm. Bovendien kan je met dit toestel ook je groenten eenvoudig in stukjes snijden.
Deze fritessnijder is ontzettend eenvoudig te gebruiken. De lange hendel is van een speciale antisliplaag voorzien, waardoor je op elk moment van een optimaal snijgemak profiteert. Het toestel zelf kan je met de antislipvoetjes stabiel op het aanrecht plaatsen. Het toestel glijdt niet weg en je kan al je aardappelen moeiteloos en snel snijden.

Voordelen van de Zyliss fritessnijder:

- Keuze uit langwerpige frietjes of aardappelblokjes
- Antislipvoetjes en een hendel met een antisliplaag
- Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Nadeel van de Zyliss fritessnijder:

- Niet erg geschikt voor grote aardappelen

De Hendi frietsnijder

Hendi is een marktleider op het gebied van professionele keukenapparatuur. Hun producten zijn van de beste kwaliteit en gaan ontzettend lang mee. De frietsnijders van Hendi wordt voornamelijk is een professionele omgeving gebruikt. De toestellen zijn uit gegoten aluminium vervaardigd en de messen zijn van hoogwaardig RVS. De mesjes blijven erg lang scherp en je kan ze dan ook meermaals gebruiken.
Een Hendi fritessnijder wordt met drie verschillende mesjes geleverd, namelijk mesjes van 6, 9 en 13 mm. Bovendien beschikt dit item ook over een speciaal mesje waarmee je acht partjes uit de aardappelen kan halen.
Het grote voordeel van deze patatsnijder is de enorme gebruiksvriendelijkheid. Dankzij de stevige body en de speciale zuigvoetjes staat de snijder ontzettend stevig en stabiel op het aanrecht. De grote hendel kan je bovendien eenvoudig bedienen en de scherpe messen glijden ontzettend vlot door de aardappelen.

Voordelen van de Hendi frietsnijders:

- Een frietsnijder voor professionele horecazaken
- Een prachtig design
- Het toestel wordt met vier verschillende mesjes geleverd

Nadeel van de Hendi frietsnijders

- Redelijk grote toestellen

Marleen Janssens
Marleen Janssens
Ik ben een 37-jarige spring-in-het-veld die op zelfstandige basis werkt als schoonheidsspecialiste . Naast de dagelijkse huishoudelijke taken speel ik wel eens padel en ga ik regelmatig eens en glaasje drinken met vriendinnen.

Gerelateerde berichten