De vijf beste fietsliften om je fiets op te hangen

3093

Fietsliften zijn praktisch voor het repareren, onderhouden en stallen van je fiets.

Er zijn verschillende soorten en uitvoeringen van fietsliften. Bij het nemen van een aankoopbeslissing spelen de aspecten draagvermogen, bevestiging, materiaal, plafondhoogte en bediening een doorslaggevende rol.

Als je een lift zoekt voor een gewone fiets, is een plafondlift met een katrol aan te bevelen. Als je een e-bike hebt, moet u ervoor zorgen dat het laadvermogen voldoende is.

Aankoop- en evaluatiecriteria voor fietsliften

Dit zijn de belangrijkste eisen waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een fietslift:

 • Bevestiging
 • Materiaal en plafondhoogte
 • Bediening
 • Laadvermogen

Bevestiging

De meeste fietsliften worden aan het plafond bevestigd. De fietslift heeft twee elementen van metaal en een touw. Het “touw” is meestal van staal. De twee elementen van staal worden op gepaste afstand aan het plafond bevestigd. Dit is tussen de elementen gespannen. Aan de staalkabel zijn twee haken bevestigd. De haken worden aan de fiets bevestigd en dan wordt de fiets omhoog getrokken door een katrol.

Materiaal en plafondhoogte

Bij de aanschaf van je fietslift moet je letten op het materiaal. Het materiaal moet van hoge kwaliteit zijn. De elementen voor het plafond zijn meestal van metaal. Het touw is meestal gemaakt van stevige kunststofvezels of staal. De haken hebben vaak een rubberen coating.

De maximale plafondhoogte is een ander belangrijk richtlijn. De maximale plafondhoogte geeft de maximale hoogte van je plafond aan.

De bediening

De meeste fietsliften worden handmatig bediend. Je trekt aan het touw en dit zet het katrolmechanisme in beweging. Sommige modellen hebben ook een motor. Als de motor bij het plafond is, stop je met trekken.

Het laadvermogen

Fietsliften verschillen in hun laadvermogen. Het laadvermogen is het gewicht dat de fietslift kan dragen. Je moet het laadvermogen baseren op het gewicht van je fiets. Heb je een moderne fiets met een licht aluminium frame, dan is een laag draagvermogen voldoende. Is je fiets een ouder model met een ijzeren frame, een tandem of een e-bike, dan heb je een lift met een hoger draagvermogen nodig.

Voor een gewone fiets is een laadvermogen tot 15 kilogram voldoende. Voor e-bikes is een hoger laadvermogen vereist. Een goede richtlijn voor e-bikes is 30 kilo.

Wat is er zo bijzonder aan een fietslift en welke voordelen biedt hij?

Kenmerkend is dat de fiets op een ruimtebesparende manier ver van de grond kan worden gestald. Als de fiets eenmaal aan de lift hangt, kun je andere dingen onder de fiets opbergen. Dit is vooral handig als je garage vrij vol is. Dan kun je de extra ruimte goed gebruiken.

Een ander voordeel is dat de fiets niet per ongeluk wordt gestoten bij de lift. Zo bespaar je onnodige krassen op je geliefde tweewieler. De lift heeft een trekkabel. Met de kabel je de fiets met weinig kracht van de grond tillen.

Icetoolz fiets ophangketting

Beschrijving van het product

We hebben het hier niet over een fietslift, maar over ophanghaken om je fiets op te bergen of eraan te sleutelen of te poetsen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

De twee kettingen zijn 65 cm lang en voorzien van stevig ophanghaken. Het totaal weeg 333 gram en kan een gewicht tot twintig kg dragen. Je hoeft ze alleen maar stevig aan het plafond van je garage of bergruimte te bevestigen en je kunt ermee aan de slag.

Electrische Fietslift zwart met zwarte hijsbanden 125kg

De fietslift wordt gebruikt voor reparatie en onderhoud van fietsen. De fietslift heeft een ingebouwde noodstopvoorziening. Het maximale trekgewicht is 125 kg. Het is een onmisbaar stuk gereedschap in het werkgebied van een fietsenmaker, die snel en veilig de juiste werkhoogte kan instellen.

De belangrijkste eigenschappen

De fietslift is uitgerust met een beveiligingsinrichting voor de eindschakelaar. De tilband heeft een werklengte van drie meter en is gecertificeerd, met een maximaal draagvermogen van tweehonderd kg. De twee tien mm roestvrijstalen haken zijn voorzien van de nodige bescherming om lakschade aan je fiets te voorkomen.

De bediening verloopt veilig dankzij de noodstop en de ingebouwde rem.

Technische kenmerken

 • Het ophangsysteem is gemaakt van zwart gepoederlakt taal
 • De elektrische motor heeft een vermogen van vijfhonderd watt.
 • De handen zijn van staal en voorzien van doorzichtig rubber om je fietsframe te beschermen
 • De maximale lifthoogte is drie meter
 • De oranje ophangbanden zijn van nylon en hebben een maximaal draagvermogen tot tweehonderd kg.
 • Geschikt voor alle types fietsen

Fietslift Haken 10MM RVS

Deze fietshaken zijn stevig gemaakt en geschikt om je elektrische fiets die meer dan twintig kg weegt op te hangen.

Beschrijving van het product en de belangrijkste kenmerken

De haken hebben een afmeting van 4 × 13 × 14 cm en wegen 280 gram. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal en zijn voorzien van een beschermlaag om beschadiging van je fiets te voorkomen. Door hun stevige constructie zijn ze geschikt voor elektrische fietsen. Het uiteinde van de haken is voorzien van een dop om verschuiving van de fiets te voorkomen. Als ze op de juiste manier gemonteerd zijn kunnen ze een gewicht van tweehonderd kg dragen De fabrikant Takel en Co is gespecialiseerd in de productie van stevige ophangsystemen

Benson Fietslift Edge Plafondmontage

Deze fietslift gemaakt van staal, kunststof en polyester is eenvoudig in het gebruik en heeft een draagkracht tot twintig kg.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken

Vergrendelen en ontgrendelen van de fietslift gebeurt met een touw die je in een hoek trekt om te vergrendelen en verticaal naar beneden om te ontgrendelen.

De montage is eenvoudig dankzij de handleiding en de meegeleverde montagedelen. De maximale lifthoogte is 4,2 meter. De lift is geschikt voor verschillende modellen van fietsen. De lift zelf weegt maar twee kg maar lift gemakkelijk je fiets tot de gewenste hoogte.

Icetoolz fiets ophangketting

Beschrijving van het product

We hebben het hier niet over een fietslift, maar over ophanghaken om je fiets op te bergen of eraan te sleutelen of te poetsen.

De belangrijkste eigenschappen en technische kenmerken De twee kettingen zijn 65 cm lang en voorzien van stevig ophanghaken. Het totaal weeg 333 gram en kan een gewicht tot twintig kg dragen. Je hoeft ze alleen maar stevig aan het plafond van je garage of bergruimte te bevestigen en je kunt ermee aan de slag

Century Goods Fietslift

Wil je je fiets netjes kunnen stallen zonder plaats te verliezen zonder plaats te verliezen in je garage dan is dit zeker iets voor je. Ze maakt het je ook gemakkelijker om je fiets te reinigen of kleiner herstelling uit te voeren.

De belangrijkste eigenschappen

Het is een eenvoudig te monteren fietslift met een draagvermogen van zestig kg. Je hoeft je geen zorgen te maken over de stabiliteit of het feit of de lift je fiets wel kan dragen.

Het is een van de sterkste fietsliften die er zijn met een groot draagvermogen. Dit komt door het speciale ontwerp en de materialen die daarbij gebruikt worden.

Ze is ook voorzien van met rubber beklede haken zodat je fiets bij het ophangen niet beschadigd raakt.

De lift is voorzien van extra sterke materialen om de veiligheid van uw fiets te garanderen. Ze is voorzien van met rubber beklede haken zodat ook bij ophangen de fiets niet beschadigd raakt.

Om ervoor te zorgen dat je direct kunt beginnen met de montage ontvang je een montageset met verschillende bouten en moeren. De Nederlandstalige handleiding zorgt ervoor dat je het werk moeiteloos kunt afwerken.

Om ze te bedienen hoef je het touw alleen maar naar een hoek te trekken om de lift te vergrendelen. Door het touw verticaal naar beneden te trekken, kun je ze ontgrendelen.

Technische kenmerken

 • De fietslift kan tot vier meer hoog gebruik worden en wordt bediend met een touw van 6,5 mm dik
 • De stalen fietslift weegt twee kg en heeft een draagkracht van zestig kg.
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten