De 5 beste fietshoezen: weterafstotend versus waterdichtheid

448

Wie zijn fiets tegen weer en wind wil beschermen, schaft best een fietshoes aan. Momenteel zijn er verschillende soorten fietshoezen op de markt. Maar welke fietshoes is het meest geschikt voor jou? Een kleine gids waar je zeker rekening moet houden.

Het nut van fietshoezen

Veel mensen stellen zich de vraag waarom je een fietshoes nodig hebt? Je tweewieler kan je toch makkelijk in een opberghok stallen en tijdens je vakantietrip plaats je de fiets eenvoudig achterop op de fietsendrager. Als je rond je kijkt, zie je toch heel vaak fietsen zonder hoes. Nochtans is dat niet erg verstandig. De verschillende weeromstandigheden kunnen een tweewieler aanzienlijk schade toebrengen. Het is één van de grootste boosdoeners om roestvorming te veroorzaken. Ook al heb je het gevoel dat je fiets veilig in een opbergplaats staat, mag je niet uit het oog verliezen dat er vocht en vervuild stof op de fiets terechtkomt. Een fietshoes zorgt ervoor dat je fiets in topconditie blijft.

Waar opletten bij de aanschaf van een fietshoes?

Het eerste wat je je moet afvragen: waarvoor ga ik de hoes voor de fiets gebruiken? Is het enkel maar om je fiets stofvrij te houden of wil je de tweewieler kost wat kost beschermen tegen weer en wind. Met enkele parameters zal je sowieso rekening moeten houden:

  • Pasvorm

Wie een hoes voor de fiets wil gebruiken wanneer je onderweg bent, speelt de pasvorm een cruciale rol. Door zorgvuldig na te checken of de hoes uitstekend om je tweewieler past, ben je voor quasi honderd procent zeker dat de hoes tijdens de rit niet loskomt of in het meest dramatische geval wegwaait.

  • Waterafstotend versus waterdichtheid

Hou vooral het verschil in de gaten tussen de termen waterafstotend en waterdichtheid omdat dit niet hetzelfde is. Alle fietshoezen zijn in regel waterafstotend. Het betekent dat de hoes bestand is tegen lichte regenbuien en tegen spatwater. Wanneer het pijpenstelen begint te regenen, zal echter het water door de hoes binnensijpelen. Voor de goede orde: als je een waterdichte hoes zoekt, maak dat je de termen waterafstotend en waterdichtheid niet door elkaar shuffelt.

  • Koop geen losse fietshoezen

Het is aan te raden, wanneer je twee fietsen wil beschermen, geen twee aparte en losse fietshoezen koopt. Er is immers een ruim aanbod van fietshoezen die meerder fietsen tegelijkertijd beschermen.

  • Hoe bevestig je de hoes?

Hoe werken fietshoezen nu eigenlijk? Dit is heel eenvoudig en simpel. Je trekt de hoes over de fiets langs de bovenkant. Om te vermijden dat de hoes van de fiets afwaait, is er aan de onderzijde van de hoes een bevestiging voorzien. De meest voorkomende bevestigingen zijn:

  • met elastiek
  • met spanhaken
  • met bevestigingshaken

Onderstaande 5 fietshoezen zijn op dit ogenblik het meest populair:

Twinny Load Fietshoes

De fietshoes van Twinny Load beschermt 1 fiets tegen hitte, sneeuw, regen. Daarnaast mag je de dofheid van de lak van een tweewieler niet over het hoofd zien. Het leent zich uitstekend voor vervoer op een fietsendrager als voor het parkeren van een tweewieler. Het materiaal bestaat uit polyester wat stevigheid garandeert. De perfecte pasvorm wordt in de hand gewerkt dankzij de elastische zoom en de standaard meegeleverde bevestigingshaken. Het grote voordeel van deze hoes is de waterdichtheid zodat je tweewieler in alle omstandigheden droog blijft. Kortom, een absolute aanrader waarbij alle verwachtingen worden ingelost.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De hoes is heel stevig en vooral waterdicht in alle weersomstandigheden en in alle jaargetijden
+ Een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding
+ De hoes is heel gebruiksvriendelijk

Minpunten
- De slotgaten zijn tamelijk klein

Technische specificaties in een notendop

Merk: Twinny Load
Materiaal bestaat uit: polyester
Afmeting aantal: 98 x 29,1 x 19 centimeter
Gewicht aantal: 888 gram
Fietsenaantal geschikt: maximum 1 fiets
Kleur van de hoes: zwart

Dresco Fietshoes - voor 2 fietsen

Deze fietshoes van Dresco is vooral geschikt voor vervoer van elektrische fietsen op een fietsendrager. De hoes is uiterst geschikt om 2 fietsen te transporteren en beschermt de tweewieler tijdens verschillende weersomstandigheden. IJs, sneeuw of regen maakt nauwelijks iets uit. Bevestigingshaken en de elastische zoom dragen ertoe bij dat de pasvorm optimaal is. Op deze manier is de beschermhoes vrij makkelijk vast te zetten en op een makkelijke manier aan te brengen. Wanneer je met de camper of met de fietsen op de fietsdrager naar het buitenland reist, dan bestaat de kans dat je wettelijk een markeringsbord in gebruik moet nemen. Deze hoes heeft hiervoor speciaal een insteekvak voorzien met de grootte van 51 x 51 centimeter. Hierdoor geraak je heel veilig op de vakantie bestemming. De hoesafmeting bedraagt 150 x 74 x 123 centimeter.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De hoes is voorzien van een markeringsbord voor het geval dat je met de camper naar het buitenland reist
+ Met deze fietshoes kan je twee fietsen tegelijk transporteren
+ Heel gebruiksvriendelijk

Minpunten
- De hoes dekt de tweewielers niet volledig tot op de grond af

Technische specificaties in een notendop


Merk: Dresco
Materiaal bestaat uit: polyester
Afmeting aantal: 150 x 74 x 123 centimeter
Fietsenaantal geschikt: maximaal 2 fietsen
Kleur van de hoes: zwart

Dresco Fietshoes

De fietshoes van het merk Dresco bestaat uit stevig polyester materiaal. Deze hoes bewijst vooral zijn dienst tijdens het stallen van de fiets en tijdens het vervoer van je tweewieler. Het beschermt optimaal tegen regen, wind, hitte en sneeuw. Als grote troef heeft de fietshoes bevestigingshaken, afgewerkt met een elastische zoom. De hoes is uiterst geschikt om 1 fiets te beschermen. De afmeting bedraagt 200 x 72 x 98 centimeter. Het polyester materiaal garandeert een stevige kwaliteit.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ Ideaal hulpmiddel om je fiets te stallen of geschikt om je fiets op de fietsendrager te vervoeren
+ De fietshoes bestaat uit robuust polyester materiaal
+ De aanwezigheid van de bevestigingshaken aan de binnenkant van de hoes

Minpunten
- De onderste helft van de wielen en de trappers worden niet volledig bedekt

Technische specificaties in een notendop


Merk: Dresco
Materiaal bestaat uit: polyester
Afmeting aantal: 200 x 72 x 98centimeter
Gewicht aantal: 787 gram
Fietsenaantal geschikt: 1
Waterbestendig: ja
Kleur van de hoes: zwart

Dunlop Fietshoes


Wil je je fiets beschermen tegen vuil of stof? Of heb je geen opbergruimte voor je fiets ter beschikking? Deze robuuste hoes van Dunlop zorgt ervoor dat je fiets optimaal wordt beschermd tegen onvoorziene invloeden van buitenaf. De fietshoes bestaat uit oerdegelijk PEVA kunststof. Het materiaal is duurzaam en waterbestendig. Met andere woorden kan deze hoes wel tegen een stootje en beschermt je rijwiel tegen stof, wind, vuil en allerhande weersomstandigheden. Met de ruim voorziene afmetingen van 210 x 210 centimeter is deze beschermhoes van de fiets compatibel voor het geval dat je fiets buiten moet staan. De hoes is zelfs zo ruim dat het ook toepasbaar is voor kleine brommers.

Plus- en minpunten


Pluspunten
+ De fietshoes beschermt je rijwiel in alle klimatologische omstandigheden
+ De kunststof van de hoes is heel stevig
+ De grootte van de hoes is zelfs zo ruim om ook kleine brommers te kunnen beschermen

Minpunten
- De sluiting kan beter

Technische specificaties in een notendop


Merk: Dunlop
Materiaal bestaat uit: kunststof
Afmeting aantal: 210 x 185 x 110 centimeter
Gewicht aantal: 1 kilogram
Fietsenaantal geschikt: 1
Kleur van de hoes: grijs

Travellife Fietshoes

Deze fietshoes van Travellife beschermt 2 tot 3 fietsen tegelijk wanneer je ze op de fietsdrager wil gaan vervoeren. Aan de onderkant van de hoes tref je een elastiek aan die de koppeling met de fietsendrager maakt. Een opbergvak voor een signaalbord, gelegen in het midden van de fietshoes (50 x 50 centimeter), zorgt voor extra veiligheid. In tegenstelling met de meeste andere fietshoezen, is deze hoes uiterst geschikt voor elektrische fietsen en beschikt over een volledige waterdichte bescherming. Standaard wordt een opbergtas meegeleverd.

Plus- en minpunten

Pluspunten
+ De fietshoes past uitstekend om 2 elektrische fietsen te beschermen
+ De hoes is makkelijk om te gebruiken
+ De voorzien ruimte voor een opbergvak voor een signaalbord

Minpunten
- Voor 2 e-bikes is de hoes iets te krap om te vervoeren op de fietsendrager

Technische specificaties in een notendop

Merk: Travellife
Materiaal bestaat uit: polyester
Afmeting aantal: 90 x 180 x 90 centimeter
Gewicht aantal: 848 gram
Fietsenaantal geschikt: minimum 2 - maximaal 3
Kleur van de hoes: zwart

Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten