De 5 beste fietsgpsen om te kopen in 2022

23

Een goede fietsgps is onmisbaar tijdens een fietstocht. Een gps voor fietsers biedt namelijk verschillende voordelen. Zo weet je precies waar je bent en hoever je nog moet fietsen. Ook kun je met een gps-unit eenvoudig de snelheid en de afstand bijhouden. Tot slot zijn er veel fietsgps-systemen die je route realtime op een kaart tonen, waardoor je nooit verdwaalt.

De juiste fietsnavigatie

Als je gaat kijken naar de aanschaf van een fietsnavigatie, let dan goed op de volgende punten. Kies eerst voor een model dat geschikt is voor jouw type fiets. Daarnaast is het belangrijk dat de gps-unit gemakkelijk te bevestigen is aan het stuur of het frame van je fiets. Het is ook aan te raden om een fietsnavigatie te kiezen met een duidelijke zichtbare display, zodat je tijdens het fietsen gemakkelijk kunt zien waar je bent. Kies tot slot voor een model dat waterdicht is, zodat je ook tijdens slecht weer kunt blijven genieten van je fietstocht.

Fietsnavigatie voor recreatieve fietsers

Fietsnavigatie is een handige tool voor fietsers die op zoek zijn naar de meest efficiënte en veilige routes. Het kan fietsers helpen om hun bestemming te bereiken en het biedt verschillende functies zoals het bepalen van de snelste route, het vermijden van steile hellingen en het zoeken naar routes die minder druk bevatten. Er zijn allerlei soorten fietscomputers beschikbaar op de markt, waaronder ook systemen met fietsnavigatie voor recreatieve fietsers.

Realtime weerinformatie

Fietsnaviatie apps bieden vaak ook realtime weerinformatie aan, zodat fietsers kunnen zien wat voor weer het is op hun route en eventuele wegwerkzaamheden kunnen vermijden. De beste fietscomputer met navigatie is de uitkomst voor fietsers die op zoek zijn naar de meest efficiënte manier om hun bestemming te bereiken.

De beste fietscomputer met navigatie

Fietsnavigatie moet eenvoudig te gebruiken zijn, want je wilt niet dat je op je fiets moet stoppen om uit te zoeken hoe je verder moet. De beste fietscomputer met navigatie is daarom een eenvoudige interface met heldere pictogrammen en een logisch menu. Verder moet een goede fietsnavigator je ook helpen om rekening te houden met de weersomstandigheden, want je wilt niet dat je in een storm of regenbui komt te zitten. Een goede navigator biedt dus weersinformatie en waarschuwt je wanneer er slecht weer in aantocht is. Tot slot is het belangrijk dat de beste fietscomputer met navigatie ook offline werkt, want je weet nooit wanneer je in een gebied komt waar geen internetverbinding is. Een goede navigator heeft dan ook een offline kaartfunctie, zodat je altijd weet waar je bent en hoe je verder moet.

Voordelen van een fietsnavigatie

Een fietsgps, ook een fietsnavigatie voor recreatieve fietsers, is gemakkelijk om te installeren. Een goede fietscomputer heeft een grote batterij en heeft een goede prijs tegenover de juiste kwaliteit. Het is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar een goed navigatiesysteem voor de fiets. Fietscomputers met navigatie kunnen handig zijn wanneer je onderweg bent en je wilt weten hoe ver je nog moet fietsen, of wanneer je wilt weten waar je precies bent. Veel fietscomputers met navigatie bieden ook andere functies, zoals het bijhouden van je snelheid, afstand, calorieverbruik en route. Sommige hebben zelfs een ingebouwde camera of andere sensoren die je rit kunnen volgen en opslaan

Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer - 9 functies - Draadloos

De Sigma BC 9.16 ATS Fietscomputer - 9 functies - Draadloos is een uitgebreide en veelzijdige fietscomputer. Het heeft verschillende functies om jouw fietstocht zo aangenaam mogelijk te maken. Zo beschikt het over een draadloze functie, wat betekent dat je geen gedoe met snoeren hebt. Ook is de computer voorzien van een automatische start-/stopfunctie. Dit maakt het gemakkelijk en snel om je tocht te starten en te stoppen. De computer beschikt ook over een achtergrondverlichting, zodat je deze ook in het donker kunt gebruiken. Tot slot biedt de computer 9 verschillende functies, waaronder een snelheids-, afstands- en klimmeters. Zo kun je precies bijhouden hoe snel je fietst, hoeveel afstand je hebt afgelegd en hoeveel klimmeters je hebt gemaakt.

De Sigma BC 9.16 ATS heeft een stopwatch, klok, kalender, telemetrie, weerbericht en een snelheidsmeter. Het is waterbestendig en heeft een knop voor automatische verlichting. Het heeft ook een versnellingsmeter en een trilalarm.

Voordelen

 • Het is een duurzame fietsgps
 • Het design is mooi
 • Het scherm is goed en duidelijk leesbaar

Nadeel

 • De fietscomputer is moeilijker om in te stellen

Nince Draadloze Fietscomputer van Hoge Kwaliteit 2022 Model - Fiets Computer Draadloos Waterdicht

Dit is een hoogwaardige en veelzijdige draadloze fietscomputer van het merk Nince. Het is uitgerust met vele praktische en nuttige functies, zoals een snelheids- en afstandsmeter, een klok en een kalender. Het toestel is ook waterdicht, zodat je er zonder zorgen mee kunt fietsen in alle weersomstandigheden.

De Nince Draadloze Fietscomputer van Hoge Kwaliteit is een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar een betrouwbare, veelzijdige en waterdichte computer. Deze fietscomputer biedt een aantal geweldige functies, zoals een real-time weergave van uw snelheid, afstand, tijd en calorieënverbruik. Kortom, als je op zoek bent naar een hoogwaardige en veelzijdige draadloze fietscomputer, is dit zeker een uitstekende keuze!

Voordelen

 • De prijs is laag
 • De fietscomputer is gemakkelijk om te bevestigen
 • De fietscomputer kan eenvoudig geïnstalleerd worden

Nadeel

 • In vergelijking met andere fietscomputers is deze minder duurzaam

Mio Fietsnavigatie Cyclo Discover Connect 3,5 Inch Zwart

Mio Cyclo Discover Connect 3,5 Inch Zwart is een fietsnavigatiesysteem met een 3,5-inch (8,9 cm) touchscreen. Dit Cyclo-model is geschikt voor het midden- en hogere segment. Het toestel weegt 342 gram en heeft de afmetingen 114 x 68 x 18 mm.

Het navigatiesysteem heeft ondersteuning voor ANT+ en Bluetooth. Dit maakt het mogelijk om het toestel te koppelen met diverse ANT+- en Bluetooth-apparaten, zoals hartslagmeters, cadanssensoren en krachtmeters. De Cyclo Discover Connect 3,5 is ook te koppelen met een smartphone of tablet. Hierdoor is het mogelijk om kaarten, routes en gegevens van andere gebruikers te downloaden.

Het navigatiesysteem is uitgerust met een 3,5-inch (8,9 cm) touchscreen. Dit maakt het mogelijk om de kaarten en menu's eenvoudig te bedienen. Het toestel is voorzien van een ingebouwde batterij. Deze batterij heeft een gebruiksduur van ongeveer 10 uur.

De Mio Fietsnavigatie Cyclo Discover Connect 3,5 Inch Zwart is een trendy en innovatieve fietsnavigatie die perfect is voor dagelijks gebruik. Het biedt veel handige functies zoals een 3,5-inch touch screen, een eenvoudige en intuïtieve interface, een uitstekende batterijduur en een stevige en robuuste behuizing. Daarnaast is het ook compatibel met een heleboel populaire apps, waardoor het een perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en veelzijdige fietsnavigatie.

Voordelen

 • De installatie van het toestel is simpel
 • De fietscomputer heeft een goede kwaliteit
 • De fietsgps is gemakkelijk om te gebruiken

Nadeel

 • De stuurbeugel is minder handig

Garmin Edge 1030 Plus Draadloze Fietscomputer - Zwart - 8,89 cm (3.5'')

De Garmin Edge 1030 Plus Draadloze Fietscomputer is een uitgebreide en krachtige computer met tal van functies om je rit te verbeteren. Boordevol met innovatieve technologieën, zal de Edge 1030 Plus je helpen om je rit te plannen, je prestaties bij te houden en je ritgegevens te delen.

Met zijn 8,89 cm (3,5") groot kleurentouchscreen en zijn robuuste constructie is de Edge 1030 Plus gebouwd om elke rit aan te kunnen. De computer biedt ondersteuning voor moeilijke ritten en kan worden gebruikt in weer en wind. Met de Edge 1030 Plus heb je alles wat je nodig hebt om je rit tot een succes te maken.

De Edge 1030 Plus is een krachtige en veelzijdige draadloze fietscomputer die alles biedt wat je nodig hebt om je rit tot een succes te maken. Het toestel is uitgerust met de nieuwste technologieën, waaronder incidentdetectie, routeberekening- en navigatiefuncties. De computer biedt ook ondersteuning voor ANT+ en Bluetooth Smart sensoren, waarmee je je prestaties kunt monitoren en verbeteren. Ook is er ondersteuning voor GNSS (Global Navigation Satellite System), zodat je nauwkeurig kunt bepalen waar je bent en welke route je moet nemen. De Edge 1030 Plus is ook compatibel met de Vector 3 pedalen met powermeter, zodat je je kracht kunt meten en verbeteren. De computer heeft een groot, helder scherm waarop je alle relevante informatie kunt zien, en het toestel is ook compatibel met de Edge Remote en Varia-series van accessoires.

Verhoog je prestaties met de Garmin Edge 1030 Plus Draadloze Fietscomputer. De computer heeft een groot, helder scherm waarop je alle relevante informatie kunt zien, en het toestel is ook compatibel met de Edge Remote en Varia-series van accessoires. De 1030 Plus biedt functies zoals Strava Live Segments, een routefunctie die gebruikmaakt van de kaarten van de fietsers community, en de nieuwe ClimbPro-functie. Met deze laatste kun je beklimmingen beter inschatten en plannen.

Voordelen

 • De batterij gaat ongeveer 24 uur mee
 • De fietscomputer is zeer licht van gewicht
 • Het toestel is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk in gebruik

Wahoo ELEMNT BOLT V2 GPS Fietscomputer - Zwart

De Wahoo Elemnt Bolt V2 GPS Fietscomputer - Zwart is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige fietscomputer. Het biedt een aantal handige functies, zoals een kleurenscherm, een ingebouwde GPS-ontvanger, een barometrische hoogtemeter en ondersteuning voor ANT+- en Bluetooth-apparaten. Het is een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken computer, die perfect is voor zowel beginners als gevorderde fietsers.

De Wahoo ELEMNT BOLT V2 is een krachtige en veelzijdige GPS-fietscomputer die perfect is voor elk type rit. Het apparaat biedt talloze handige functies, waaronder een ingebouwde koersvergelijker, live tracking, turn-by-turn navigatie en Strava Live Segments. Dankzij de compatibiliteit met de populaire ELEMNT-app is de computer eenvoudig in te stellen en te gebruiken. De BOLT V2 is ook uitgerust met het innovatieve ANT+™ FE-C en Bluetooth-LE fietsradarsysteem, waardoor je nog veiliger kunt rijden.

De Wahoo ELEMNT BOLT V2 GPS Fietscomputer is een betrouwbare en eenvoudig te gebruiken computer die je rit veiliger maakt dankzij het innovatieve ANT+™ FE-C en Bluetooth-LE fietsradarsysteem. Deze computer bied je een uitgebreide set functies en is eenvoudig in te stellen met de ELEMNT-app.

Voordelen

 • Veiligheid: het innovatieve ANT+™ FE-C en Bluetooth-LE fietsradarsysteem maakt je rit veiliger
 • Eenvoudig te gebruiken: de ELEMNT-app maakt het instellen van de computer eenvoudig
 • Functies: de computer biedt een uitgebreide set functies, waaronder een krachtig GPS-systeem, een barometrische hoogtemeter, Strava Live Segmenten en Turn-by-Turn navigatie
 • Compatibel: de computer is compatibel met een breed scala aan accessoires, waaronder heart rate monitors, cadence sensors en power meters
Frank De Zutter
Frank De Zutter
Als leraar biologie heb ik een grote passie voor alles wat met Fauna & Flora te maken heeft. Zo kweek ik mijn eigen groenten in een zelfgemaakte serre en beschouw ik mezelf ook als een hobby tuinman. Bij Techgeek ben ik verantwoordelijk voor het testen en reviewen van de laatste tuin & outdoorproducten. Bij vragen omtrent producten kan je mij steeds contacteren!

Gerelateerde berichten