De 5 Beste externe SSD om te kopen

137

Een externe SSD kan in diverse situaties best een handige optie zijn om bestanden mee op te slaan. In sommige gevallen kan er zelfs gewerkt worden vanaf een externe SSD. Dit laatste gebeurd bijvoorbeeld vaak bij filmprojecten. Een externe SSD wordt door middel van een kabeltje aan een laptop verbonden waardoor je vanaf de laptop toegang hebt tot de volledige SSD schijf. Deze. schijven brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat je een stuk meer ruimte overhoudt op je laptop zelf. Daarnaast Daarnaast leiden ze tot een zeer snelle backup en kun je er dus veiliger mee werken. Hieronder lees je meer over de 5 beste externe SSD schijven en de voordelen en nadelen van ze.

Samsung Portable SSD T7

Ook deze variant van de beste externe SSD schijven uit dit rijtje is van Samsung. De schijf is compact en klein waardoor het makkelijk is mee te nemen en ook de snelheid ervan is zeer hoog. Net zoals de snelheid van enkele andere schijven uit het rijtje is ook de snelheid van deze variant zeker 1050 MB/s. Verder is tevens deze SSD gebouwd zonder bewegende onderdelen. Er is een schokbestendigheid aanwezig waardoor het geen probleem is als de schijf valt van hoogtes tot 2 meter. Er is dan ook sprake van een fabrieksgarantie van 3 jaar.

Deze garantie is echter niet geldig als er gebruiksschade aanwezig is bij het product. Verder kun je de schijf ook beveiligen. Dit kan door middel van een wachtwoord. Veel gebruikers vinden dit een belangrijke optie omdat er op de schijven ook wel eens privé zaken worden opgeslagen. De SSD heeft een zeer lange kabel van maar liefst 50000 cm. De opslag waarover deze variant beschikt is 1 TB. Dit is relatief veel en je kunt er dan ook aardig wat bestanden op opslaan. Ook is de externe SSD erg licht van gewicht. Gebruikers ervaren de schijf als fijn en met name betrouwbaar. Aan betrouwbaarheid wordt bij externe schijven dan ook veel waarde gehecht. Het product is eenvoudig van de ene naar de andere locatie mee te nemen

Sandisk Extreme Portable V2

Net zoals alle andere externe SSD schrijven uit dit rijtje, is ook deze variant er één die zeer compact is en makkelijk meegenomen kan worden. De vorm van deze schijf van Sandisk is iets anders dan de varianten van Samsung uit het rijtje. Deze is immers wat dunner en langer. Het formaat is echter nog steeds dusdanig klein dat het bijvoorbeeld in een broekzak zou passen. Verder zijn er USB 3.0 A en USB-C aansluitingen aanwezig. De fabrieksgarantie is van deze variant wel behoorlijk lang, namelijk 5 jaar. Ook is het zo dat de externe SSD erg licht is qua gewicht.

Ook dit ervaren gebruikers als iets prettigs. De Sandisk kan leessnelheden behalen tot maximaal 1050 MB/s wat extreem snel is. Verder kan de schijf aardig wat hebben. Met bestendigheid tegen regen, morsen, spatten en stof is de schijf een erg veilige optie voor je bestanden. Je kunt de SSD gebruiken bij het werken met Windows en Mac. Met een capaciteit van 1 TB kun je op de Extreme Portable SSD aardig wat bestanden kwijt. De schijf heft een mooi design, is grijsachtig van kleur en bevat wat kleine oranje details. Tevens is er sprake van een stootvaste behuizing wat ervoor zorgt dat ook deze schijf wel wat kan hebben als het gaat om stootjes en schokjes

Samsung Portable SSD T7

Deze variant wordt afgekort ook wel de T7 genoemd. De externe SSD werkt zeer goed en is dan ook kwalitatief een uitstekende keuze. Zeer grote bestanden worden binnen een mum van tijd overgezet met deze schijf. De T7 is een extreem snelle variant. Daar waar de T5 uit dit rijtje al veel sneller is dan een gemiddelde schijf, is deze variant zelfs 2 maal zo snel als de T5. De PCI NVMe-technologie ondersteunt sequentiële lees-/schrijfsnelheden. Dit zorgt ervoor dat de schijf snelheden kan behalen van meer dan 1000 MB/s. De externe SSD is gebouwd op een dusdanige manier dat er geen bewegende onderdelen in de schijf zitten. Hierdoor kan ook deze variant wel een schok aan.

Bij een val tot 2 meter is er over het algemeen niets aan de hand. Verder heb je als gebruiker de mogelijkheid je eigen schijf te beveiligen met een wachtwoord met AES 256-bit-encryptie. Zo kun je ook je privé-zaken altijd privé houden. Doordat het een compacte schijf is vinden gebruikers het prettig om mee te nemen van A naar B. Zo is bijvoorbeeld thuis gebruik ervan maken, maar ook op het werk een handige optie. Deze variant beschikt over een opslag van 1 TB en je kunt kiezen uit de kleuren grijs, rood en donkerblauw. De fabrieksgarantie die je erbij krijgt is 3 jaar geldig. Verder zouden er op de schijf zeker 100.000 afbeeldingen opgeslagen kunnen worden.

Samsung T5 500GB Externe SSD

Net zoals de vorige variant uit dit rijtje is ook deze externe SSD van Samsung een absolute aanrader. De grootte is hetzelfde waardoor ook bij deze schijf gebruikers erg tevreden zijn over de compactheid van d externe SSD. Één van de redenen dat externe schijven worden gebruikt is wel eens om op iedere computer of laptop waar je achter komt te zitten, verder te kunnen aan je werk. Een schijf die je makkelijk bij je kunt dragen is dus erg wenselijk. Buiten de compactheid heeft ook deze SSD het voordeel dat het een extreem snelle variant is. Net zoals de eerste schijf uit dit rijtje, is ook deze schijf in staat snelheden van 540 MB/s te bereiken. In principe zijn de schijven bijna hetzelfde.

Tevens is het zo dat ook deze T5 geen schade oploopt bij een val tot 2 meter. Het is immers zodanig geproduceerd dat het wel tegen een schokje kan. Een stuk schokbestendiger dan de gemiddelde externe schijf. Een nadeel van deze variant ten opzichte van de vorige externe SSD uit het rijtje is echter wel dat dit een schijf is met een opslagcapaciteit van 500GB. Een stuk minder dus, maar voor velen is ook dit ruim voldoende. Hoeveel opslag je nodig hebt hangt er eigenlijk maar net vanaf wat je op de schijf wilt opslaan. Er komen ook talloze situaties voor waarbij 500GB meer dan voldoende is. In dat geval kan 2 TB dus zelfs overbodig zijn. Een verschil is wel dart deze variant in andere kleuren verkrijgbaar is, namelijk in het blauw, rood en goud.

Samsung T5 2TB Externe SSD

Deze externe SSD van Samsung is in staat gegevens op hoge snelheid over te schrijven. Deze schijf is gemiddeld gezien zeker 5 maal zo snel als een "normale" externe SSD schijf. Er zijn bij deze variant snelheden van zeker 540 MB/s. Een ander groot voordeel van deze variant ten opzichte van vele andere varianten is dat deze een stuk schokbestendiger is dan de gemiddelde. Bij de aanschaf van deze schijf krijg je een USB-C naar USB-C kabel, maar ook een USB-C naar USB kabel. Hierdoor is de schijf op vrijwel iedere laptop of PC aan te sluiten. Verder is deze variant een perfecte keuze als je zware bestanden dient over te zetten. Hierbij kun je onder meer denken aan grote en hoge kwaliteit video's. Overigens kan er dankzij de 2 TB opslagruimte waarover de schijf beschikt ook aardig wat worden opgeslagen op de SSD. Verder ervaren gebruikers met name het principe dat de externe SSD zo klein en compact is als erg prettig. Hij is makkelijk in een hoesje mee te nemen en overal te gebruiken

Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten