De 5 beste ergonomische muismatten voor de pc

1012

De ergonomische muismat is de eerste stap om je bureau op te ruimen, maar dat niet alleen. Zoals de naam al doet vermoeden, combineert de gadget ergonomie met de technische omgeving en is daarom belangrijk om vlot te kunnen werken.

De truc zit hem in het zogenaamde “traagschuim” dat ook wordt gebruikt in ergonomische zit-, slaap-, nek- en rugkussens. Dit speciale schuim bestaat uit verschillende lagen en past zich aan de vorm van de pols aan. Bovendien wordt de huid beschermd bij het bewegen van de muis, dankzij het zachte oppervlak van neopreen.

Structuur van de ergonomische muismat

De bovenste laag wordt gekozen door de fabrikant. Vaak wordt hard plastic of textiel, of neopreen, gebruikt. Het oppervlak is bijzonder belangrijk, omdat het kan worden gebruikt om de prestaties nauwkeuriger te meten. De zwarte kleur absorbeert het licht en voorkomt zo reflectie, wat de functies aanzienlijk verbetert.

De volgende laag is gemaakt van een bekend materiaal, SBR genaamd. Deze term is een afkorting van styreen-butadieenrubber, de meest geproduceerde vorm van synthetisch rubber. De SBR behoudt zijn vorm, zelfs in water, en beschermt een ergonomische muismat ook tegen andere vloeistoffen.

Nu komt de ergonomische eigenschap genaamd vormgeheugenpolymeer, beter bekend als “traagschuim”. De eigenschap van geheugenschuim ondersteunt de gezonde houding van de hand en pols tijdens het besturen van de muis. Tegelijkertijd past het materiaal dat uit speciale lagen bestaat, zich individueel aan de pols aan en behoudt het zijn vorm. Dit unieke effect verlicht de druk op kwetsbare delen van de hand en voorkomt langdurige polsaandoeningen.

In tegenstelling tot de SBR is de vierde laag gemaakt van nitrilrubber. Nitrilrubber, of NBR, hoort ook tot de synthetische rubbers en wordt vaak gebruikt in nitrilhandschoenen. Nitril handschoenen zijn olie- en vetafstotend en worden vaak voor medische doeleinden gebruikt.

Sommige fabrikanten gebruiken ook een laag van het EVA-materiaal. EVA is de afkorting van de term ethyleenvinylacetaat copolymeer. Het wordt gekenmerkt door een hoge robuustheid en is ook krasbestendig.

Tenslotte zijn er anti-slipnopjes aan de onderkant. De noppen zijn belangrijk omdat ze voorkomen dat de muismat heen en weer schuift en voor een betere stabiliteit zorgen.

Ontspanning voor de pols

Eerst en vooral heeft de ergonomische muismat een diepgaande ergonomische functie. De pelotte brengt de pols en de hand zelf in een comfortabele positie, wat de drukoverdracht verbetert. Er wordt gebruikgemaakt van traagschuim dat zich aanpast aan de vorm van de pols.

Bovendien vereenvoudigt en verbetert de muismat de muisbesturing dankzij het speciale oppervlak van microvezel en maakt een lange werktijd mogelijk zonder pijn of spanning in het handgebied. Zo wordt bijvoorbeeld verharding van de onderpols voorkomen en wordt de huid beschermd.

Wat moet worden overwogen?

Het belangrijkste kenmerk van een ergonomische muismat is de ergonomische functie. Dit effect ontstaat wanneer de hand op de muismat wordt gelegd. De schuimlaag eronder met de traagschuimtechnologie past zich individueel aan de pols aan. Muismatten van hoge kwaliteit hebben ook massagepunten om spanning en krampen te voorkomen.

De meeste muismatten hebben ook een antislip onderkant, zodat de muismat niet wegglijdt wanneer je de muis bedient. Sommige hebben zelfs een zelfklevende achterkant aan de onderkant om de muismat vast te zetten. Let ook op de grootte van het onderlegger, want die is gebaseerd op de grootte van je muis.

Polssteun toetsenbord

Het toetsenbord met qwertyklavier heeft een ergonomisch ontwerp en heeft een gezonde werkhouding. De polssteun is verstelbaar in drie standen. Het toetsenbord werkt draadloos via Bluetooth of een usb-ontvanger.

De belangrijkste eigenschappen

Door gebruik te maken van dit toetsenbord neem je automatische een gezonde werkhouding aan en verminder je de vermoeidheid in je polsen en armen.

De ergonomische “keyframes” stellen je in staat op een natuurlijke manier te typen zonder overbelasting. De spierbelasting op de pols en de onderarmen wordt verminderd door de hellende houding van het toetsenbord.

Vergeleken met een standaard toetsenbord zonder polssteun, biedt de voorgevormde polssteun 54% meer ondersteuning voor de pols en vermindert de polsflexie met 25%.

Het toetsenbord is kantelbaar van nul tot zeven graden zodat je polsen altijd een natuurlijke houding kunnen aannemen als je nu zit of staat.

Technische kenmerken

 • Dit donkergrijs Logitech toetsenbord is 23,3 x 45,6 x 4,8 cm groot
 • Het toetsenbord is ergonomisch en heeft een numeriek gedeelte
 • Het draadloze bereik is tien meter
 • Het weegt 1160 gram

LURK 2-in-1 Ergonomische muismat polssteun

Een van de middelen om een ergonomische werkplek te maken is deze muis van Lurk. Door er gebruik van te maken vermijd je pijnlijke polsen en armen nadat je de hele dag hebt gewerkt of gespeeld aan je computer. r. Deze comfortabele polssteunen zorgen voor de juiste ondersteuning en verlichten pijnlijke drukpunten. Na een lange dag werken heb je nooit meer last van de marteling van de muisarm.

De belangrijkste eigenschappen

De polssteun is gemaakt van traagschuim en past zich aan aan de vorm van je lichaam. Hierdoor wordt je pols zo goed mogelijk ondersteund en kun je je pols comfortabel laten rusten. Daarnaast verliest het traagschuim zijn schokabsorptievermogen niet, waardoor je urenlang kunt genieten van het beste comfort van del. Daarnaast heeft de standaard ook nog een antislip functie, hierdoor heb je geen last van beweging tijdens het intensieve spel. Daarnaast zijn de polssteunen licht van gewicht waardoor je ze gemakkelijk meeneemt naar bijvoorbeeld kantoor.

De levering bestaat uit een ergonomische muismat en een ergonomische polssteun voor je klavier.

Technische kenmerken

 • De muismat is gevuld met “memory foam”
 • Het is makkelijk mee te nemen doordat het een lichtgewicht is
 • De muismat en de polssteun zijn zwart en zijn gemaakt van kunstleer en duurzaam textiel

Estus Muismat met polssteun

De Estus muismat kan ervoor zorgen dat je geen last krijgt aan je pols. De vorm zorgt ervoor dat je automatisch een comfortabele houding aanneemt.

De belangrijkste eigenschappen

De polssteun zorgt ervoor dat je pols niet overbelast raakt. Deze set met een ergonomische muismat is speciaal ontworpen om alles wat je nodig hebt om pijnloos en comfortabel te kunnen werken.

Nu er tijdens de corona-pandemie veel thuis gewerkt worden ondervinden meer mensen last aan armen en polsen door het vele computerwerk. Dit komt omdat ze niet over een ergonomische muismat beschikken die de druk op de pols vermindert. Deze ergonomische muismat die geleverd wordt in combinatie met een ergonomisch steun voor het toetsenbord die je polsen goed en zacht ondersteunt.

Het anti-slipontwerp zorgt ervoor dat er geen onverwachte beweging kunnen voorkomen tijden het typen. De stof waarop je de muis kunt bewegen is soepel, ademend en duurzaam.

Technische kenmerken

 • Deze zwarte muismat is gevuld met traagschuim
 • De toetsenbordondersteuning is 46 × 8,8 × 2,5 cm, de ergonomische muis is 25 x 23 x 2,5 cm

Trust Bigfoot - Gel Muismat - Zwart

Je kunt ergonomisch werken met deze gelmuismat. Op die manier kun je overbelasting van je hand en je pols voorkomen.

Het zachte microvezeloppervlak zorgt voor een nauwkeurige tracking via de cursor. De muismat kan met verschillende soorten muizen worden gebruikt.

De antisliplaag aan de onderkant zorgt voor extra stabiliteit en een soepele bediening van de muis.

De ergonomische vorm en de zacht polssteun zorgen voor een soepele bediening en voorkomen overbelasting.

Technische eigenschappen

 • Deze zwarte muismat van Trust heeft een zwarte kleur en is 24,5 op 20,7 centimeter groot
 • De muismat met een microvezel bovenlaag weegt maar vijftien gram

XL Ergonomische Muismat Met Polssteun

Dit is een comfortabele gel-muismat met een polssteun. De polssteun is ontworpen om zich aan te passen aan de natuurlijke vorm van de pols. Daardoor krijg je als gebruiker het beste comfort zonder last te krijgen van polspijn en vermoeidheid.

De belangrijkste eigenschappen

Het onderkussen is gevuld met gel voor een zo goed mogelijke polsondersteuning. De muismat heeft een speciale antislip onderkant om ervoor te zorgen dat de muismat niet wegglijdt. Het is gemaakt van duurzaam materiaal dat gemakkelijk schoon te houden is en ook bij langdurig gebruik niet zal slijten.

Technische eigenschappen

 • De ergonomische muismat is vier millimeter dik en is 240 op 220 millimeter groot
 • De bovenlaag van de muismat zorgt voor een uitstekende cursorbesturing
 • Ze is gemaakt van rubber en heeft een zwart kleur
 • De muismat weegt 190 gram
Jordi Declerq
Jordi Declerq
Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd door alles wat met computers en elektronica te maken heeft. Overdag vind je mij als verkoper in een IT winkel, s'avonds kom je me dan weer tegen op World of Warcraft. Ik noem mezelf graag een echte geek en review dan ook regelmatig de laatste nieuwe gadgets. Wordpress sites maak ik sneller met WP Rocket

Gerelateerde berichten